ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Gweck Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 5/28/2008
Jsem pro to, at takovým testem projde každá kudla, která se na knajfu objeví, vřetně inzerce.At se pozná skutečná kvalita. Grin
A kdo nebude chtít testovat osobně, tak at nám to zašle do středeční lečebno-zkušebny.Už si poradíme. Laugh
Algoritmus se skládá z konečného počtu elementárních kroků...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Tak ještě jedna série fotek, tentokrát jen pro silné náturyHappy , i když mám subjektivní dojem, že ta plechovka byl větší záhul.
Rád bych také připomněl, proč jsem to vlastně dělal. Rozhodně nešlo o test nože, nebo oceli, to je tu každou chvíli, rozhodl jsem se testnout povlak DLC co vydrží, protože si myslím, že to ještě nikoho nenapadlo a myslím, že svoji cenu hraje i cena černěných nožů. Já mám tu výhodu, že jsem tak trochu u zdroje jak s nožířinou tak s povlaky a tak to pro mě nebyla taková darda. Ještě bych rád kdyby si s tím posekal někdo nestraný, myslím, že nožnění bude idealní Happy . Zatím zodpovědně prohlašuji, že jestli to není patrné z fotek, tak na ploše čepele, ani na hranách hřbetu není ani škrábaneček, třeba je taky připomenout, že šlo o krátkodobý test, i když intenzivní a tak se uvidí časem co to udělá.
Až mě přestanou bolet prsty od klávesnice a hlavně ještě chci otestovat řezání syrového masa v kuchyni, tak se trošku zamyslím a pokusím se to celé shrnout.
Zatím Čus Z

Gweck vložil tyto přílohy:
DSC_0135.JPG.jpg
DSC_0136.JPG.jpg
DSC_0138.JPG.jpg
DSC_0143.JPG.jpg
DSC_0144.JPG.jpg
DSC_0155.JPG.jpg
DSC_0160.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/31/2009
moc pěkný testování. a co škrtání firesteelem, jestli to nedělá nějakou neplechu, mě to vždycky na čepeli vyapálilo takový fleky....pokud to tu někde je a já to přehlédl, tak se omlouvámHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Super test Ok Na DLC nedám dopustit, dá se díky němu skloubit méně kosmická ocel a bezúdržbovost...
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Ahoj, tak firesteelem ani škrtAdmire prostě to po tom jen klouže. Ještě jsem pořezal nějaké pochutiny a musím řict, že se to na čepel vůbec nelepí, masem projíždí jak po másle.
Ale abych to nějak shrnul, výhody nevýhody etc....:
Vysoká tvrdost povlaku - Myslím je celkem k prdu, na ostří povlak není, minimálně po prvním nabroušení mizí a hlavně tvrdost povlaku je zásadně ovlivněna tvrdostí kovu pod ním, to aby si někdo nemyslel, že to z bláta udělá super ocelWink. S tím souvisí:
Odolnost - K neuvěření co to vydrželo, viz fotky výše Ok povlak je k základnímu kovu navázán na úrovni atomů, tudíž se prostě neloupe, ale může se vyrýpnout i s podkladem, takže nesmrtelný rozhodně není, myslím, že dlouhodobé působení písku nebo kamenů mu rozhodně neprospěje. No uvidíme nehodlám Týkouše nijak zvlášť šetřitWink
Extrémně nízký koeficient tření - Asi nejužitečnější vlastnost, nic se na to nelepí a kamkoli čepel proniká jde ji to snadněji. Tohle nedovedu změřit, vycházím z teorie a mého subjektivního dojmu.
Korozivzdornost - Jednoznačně výhoda.

Co se týká výroby, už se tu probíralo tepelné ovlivnění čepele při povlakování, během procesu se teplota motá kolem 180C z čehož a z materiálových listů se dá zjistit, které oceli to nevadí a které ano.
Povlak nedělá povrch, pouze přesně kopíruje co je pod ním, takže škála je od černého zrcadla až po matnou černou, podle toho co máme na čepeli před povlakováním, z praxe vím, že zamaskované škrábance to ještě vytáhne, asi jako hadrovkaKO

Pokud s DLC má někdo nějaké zkušenosti, jako sem psal třeba Vláďa, klidně se tu o ně podělte, samotného mě to zajímá.
Končím, slibuji, že příště budu stručnějšímrGreen
Z

DSC_0002.JPG.jpg
DSC_0006.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Viděl bych to stejně.. Z mého pohledu je asi největší vychytávkou korozivzdornost...Happy
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Gweck napsal:

Končím, slibuji, že příště budu stručnějšímrGreen
Z
Naopak.Je super,že jsi si dal tu práci něco tady ukázat.Jakkoliv různý povrchovky a povlaky moc nemusim,tohle DLCčko se mě zamlouvá ve všech směrech,co se praktičnosti týká.
A i dobře vypadáOk.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/18/2010
to je furt DLC sem, DLC tam a kdy bude moje kudla hotová se nedovim Laugh
Lépe mlčet a být podezírán, že jsi hloupý, než promluvit a vyvrátit tím všechny pochybnosti - tak tím se bohužel moc často neřídim :-D
groula
Posláno:

Štamgast
groulas napsal:

Vydrž, vydrž, tedle tejden jde do peceWink
Posláno:

Štamgast
Gweck napsal:
groulas napsal:

Vydrž, vydrž, tedle tejden jde do peceWink

no co ti budu povídat ze zoufalství a stezku sem musel zakoupit RC-3 abych se alespoň přiblíži mýmu snu mrGreen
inu vyčkávám Ok
ve středu jedu na ukrajinu na motorce, tak třeba a se vrátím budu mít hned dárek na uvítanou Laugh
Lépe mlčet a být podezírán, že jsi hloupý, než promluvit a vyvrátit tím všechny pochybnosti - tak tím se bohužel moc často neřídim :-D
groula
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2009
Hele, Zdendo, jestli chces udelat fakt ultimatni test, muzes zkusit to, ze tim nozem vyriznes drn, jako kdyz vyrezavas drn na ohniste. Co sem zatim mel povlakovany veci (ale cert vi, co to na tom bylo za sajrajt, me ten povlak vlastne nikdy nezajimal), tak pri tom pizlani drnu sel bezpecne do hajzlu.
Je celkem samozrejme, ze se pri takovehle cinnosti ten povrch pomalu bude obrusovat, ale ja mam zkusenost takovou, ze jedno ohniste - spicka dobrych 7 - 10 cm hola na surovy zelezo, prestoze trebas v sekaci casti noze ten povrch docela drzi. Takze si rikam, ze jestli ten povlak prezije tohle, je to supermegabombaprdackej povlak (pri takovemhle dlouhodobem uzivani samozrejme se nelze divit, kdyz sleze, ale jestli to prezije alespon jednou, je rozhodne o tridu lepsi, nezli co jsem zatim potkal ja)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/31/2006
ono jak Zdeněk říkal, ono se dá těžko asi říkat "sleze"

jak mi to popisoval tak to není prostě vrstva nějak na tom napláclá kterou si člověk představí že je na tom prostě navíc, ale že se to vyloženě atomově váže a vytvoří to prakticky jeden kov, kterej má jen poslední vrstvičku takle svinsky odolnou

esli teda sem dobře pochopil
SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2008
Ahoj Zdeňku.Každopádně dobrý počin.Ok Jinak ještě pár mích postřehů samo super že na noži z uhlíkovky je vlastně pak třeba jen ošetřovat ostří ,pokut je z nerez je to vůbec v pohodě.Většinou se DLC používá u menších nožů u kterích není nějaká velká zaátěž předpokládaná ale i při těžší práci DLC drží super jen při delším používání a práci se dřevem někdy člověk chytne písek či jiné nečístoty a udělá rýhu která vlastně začíná od fasety a kov i z povlakem vyryje .Ale to je extrém .Například plechovky a jiné kovi na povlaku i když zanechají stopu jdou velmi lehce odstranit pastou na zuby či houbyčkouJinak samo moc pěkný povlak třeba u Hamonu či sendviče krásně toto zvírazní.
Posláno:

Štamgast
TRMAN napsal:
ono jak Zdeněk říkal, ono se dá těžko asi říkat "sleze"

jak mi to popisoval tak to není prostě vrstva nějak na tom napláclá kterou si člověk představí že je na tom prostě navíc, ale že se to vyloženě atomově váže a vytvoří to prakticky jeden kov, kterej má jen poslední vrstvičku takle svinsky odolnou

esli teda sem dobře pochopil

Ale jo, to je jasny. Jen sem psal, ze tohle je nejultimatnejsi test oteruvzdornosti, na kterej sem zatim prisel a spolehlive sem s tim odkouril libovolny povrch. Tzn. jestli to prezije tohle, prezije to vsechno...
Posláno:

Štamgast
Ok. jdu do toho, jen se modli abych to stihnul dneska po práci, jinak budeme píchat drny zejtra před hospodoumrGreen
Posláno:

Štamgast
Pichat drny ne, ja radsi vyholeny Happy
Posláno:

Štamgast
Laugh tak tomu rozumim ...
groula
LK
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/15/2009
jirka007 napsal:
Gweck napsal:
Popravdě, už při výrobě jsem dělal rovnou dva, s tím, že jeden takhle "porychtuji" a když to přežije tak si ho nechám. Jinak by na mě zase samozřejmě žádný nezbyl Laugh

Tak to moc dobře znám a začal jsem to taky tak dělat, tedka zrovna jsem se pustil do kudly, co jí mám ve třech exemplářích...... ještě nemají ani výbrus a už to vypadá, že na mě stejně nezbyde Angry . Nejhorší je, že je zase rozdám a nebudou ani peníze..... nejsu já blbé ? Happy .

Ahoj Jirka.

Tak takhle to u mě probíhá úplně stejně, i ten kuchyňák, co se mi ukrutně líbil už je pryč Neutral . Začal jsem uvažovat jako Vy a budu dělat vždycky o jeden navíc.Ok A nebo raději 2 navíc, jak se znám.
Jinak DLC povlak se mi líbí, ale trochu to ve mě odkloňuje ruční výrobu někam jinam.
Posláno:

Štamgast
Tak jsem ho vrazil do drnu, uznávám, že hlína u nás na zahrádce nemá ty správné parametry co lesní hrabanka někde u Drábských světniček, ale jak se dostanu do někam lesa, hned na ty drny vlítnumrGreen Na poslední fotce je klasicky stav po umytí, na fotce je vidět prd, ale zítra předám k posouzení nezávislé komisi v hospodě. Krom toho, že je tupý jak pr..l, nemá ani škrábanecOk
Z

DSC_0003.JPG.jpg
DSC_0008.JPG.jpg
DSC_0022.JPG.jpg
DSC_0023.JPG.jpg
DSC_0033.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/3/2007
Není na čase, začít se sázet??Lesní drn, kilo na DLCGrinLaugh