ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kopie a falzifikáty nožů II. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/27/2007
Včera mne u jednoho stánkaře zaujal nůž Cold Steel Recon Tanto. Evidentně se zpracováním a cenou 290Kč jednalo o padělek. Co však bylo zajímavé byl poměrně kvalitní do hloubky vyražený nápis Cold Steel fontem, který firma pro svůj název používá. Nevím jestli je takovéto označení i u originálního nože, ale evidentně to může méně znalého zmást.
Proto mne napadlo že bychom zde mohli založit vlákno s tímto tématem. Kdo má nějakou takovou zkušenost ať uvede které nože se objevují jako kopie a jak rozeznat někdy i poměrně kvalitní falzifikáty od originálu, rozlišovací znaky a případně i fotografie.
Mějme ohled na zvířata a přírodu. Je to protijed na dnešní přetechnizovaný svět a bez nich by byl náš život o ničem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
mno su 3 moznosti
1. to co si videl bol noz zo serie nightshade a tam by cena 290 Kc bola naozaj realna a v poriadku Wink
2. to co si videl bolo original CS Recon Tanto ukradnute a predavane neznalym clovekom za zlomok jeho ceny Angry
3. to co si videl bola lacna napodobenina made in china ale ta by nemala na sebe presny napis aj v patricnom fonte na to si tie ku*vy sikmooke davaju bacha Laugh

okrem napisu Cold Steel na jednej strane bol aj na druhej strane napis recon tanto vid obrazok ?

Križo vložil tyto přílohy:
recon_detail.JPG

"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
Jezevec napsal:
...Proto mne napadlo že bychom zde mohli založit vlákno s tímto tématem. Kdo má nějakou takovou zkušenost ať uvede které nože se objevují jako kopie a jak rozeznat někdy i poměrně kvalitní falzifikáty od originálu, rozlišovací znaky a případně i fotografie.

Mno falzifikaty nemaju spravidla vyrazeny na cepeli nazov originalneho vyrobcu nemaju vyrazeny original matros zvacsa je tam len stainless alebo 440 ci rostfrei. Neviem co si predstavujes pod slovnym spojenim "pomerne kvalitni falzifikaty" kazdopadne ziadne tie lacne smecka co predavaju vietnamci do tejto kategorie podla mna nespadaju. Hlavnym rozlisovacim znakom je CENA a tie cinske kopie spravidla nemavaju original krabicky Shocked. A este ked sa vratim k tvojej poziadavke ze ktore noze sa objavuju ako kopie. Hlavne tie ktorych originaly sa dobre predavaju
ale aby som to este viac pokrutil kopie sa robia asi zo vsetkych znamejsich ci menej znamych nozov. Zase som sa rozpisal ako cesky zandar Happy
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/27/2007
Cena může být někdy zavádějící. Někteří filutové ji nastaví tak, že se těžko poznává jestli to je falzifikát nebo výhodná koupě. Jinak jednalo se o tento nůž akorát nečerněný.

Jezevec vložil tyto přílohy:
cs27lt.jpg

Mějme ohled na zvířata a přírodu. Je to protijed na dnešní přetechnizovaný svět a bez nich by byl náš život o ničem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
když je tu tohle téma, tak já taky přispěju.
nedávno jsem v Hradci Králové navštívil jeden krámek se zbraněmi a noži. mimo pár kousků tam byl sortiment jako na tržnici (samozřejmě co se nožů týče). co mě ale překvapilo, byla kopie emersonu commander. stála 400,- a napohled byla docela povedená, dokonce i značení na čepeli bylo jako na orginálu.
a já si zrovna nedávno koupil originál commandera. tohle vědět mohl jsem ušetřit víc jak 4000,- Laugh
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/21/2006
jendach napsal:
nedávno jsem v Hradci Králové navštívil jeden krámek se zbraněmi a noži
Ten u křižovatky vedle autobusáku?
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/5/2007
zdravím. k tomu emersonu:
na tohle jsem narazil na aukru: www.aukro.cz/item227132329_zaviraci_nuz_karambit_18_cm_12_cm.html origoš to nemůže bejt ani náhodou i kdyby byl z třetí rukyHappy a přitom to značení je taky jak na originálu

taky jsem si říkal, že už si to ti rákosníci dneska takhle nedovolej, ale jak vidno...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
krtenek napsal:
jendach napsal:

přesně ten

edit:
ještě k tomu karambitu: toho v tom krámku myslím měli taky, ale stál pokud se nepletu 320,-
jo a ještě - orig. to není na 10000000000000000000000000000000% Wink
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/13/2007
Tak pánové, mám trochu ponětí o současné Číně a není pravdou, že by falzifikáty někdy nemívaly úmyslně naprosto stejné značení jako originály.

V podstatě v Číně se děje všechno. Tedy falzifikáty nožů mohou:

- mít záměrně jiné značení a krást třeba jen část vzhledu, jeden nápad apod.
- viz výše, ale krást celý vzhled
- kombinace výše uvedeného, plus značení podobné originálu ("Adidos")
- kombinace výše uvedeného, ale značení záměrně nerozeznatelné
- kombinace výše uvedeného plus jakákoli šílenost, která vás napadne (například vyšší kvalitu než má originál, prostě cokoli šíleného).

Happy

Vycházím z praktických zkušeností.
-= Wiki - encyklopedie nožů =-
(a odpovídající vlákno na fóru)
Posláno:

Pokročilý
jendach napsal:
krtenek napsal:
jendach napsal:

přesně ten

edit:
ještě k tomu karambitu: toho v tom krámku myslím měli taky, ale stál pokud se nepletu 320,-
jo a ještě - orig. to není na 10000000000000000000000000000000% Wink

No ale jako karambit poslouží za ty 3 kila stejně, ne? To nemá cenu, kupovat předraženej originál. Pokud vezmeme v potaz ono určení: k párání protivníka Happy , tak tam jde stejně o občasnou jednorázovou akci a nějaká kvalita oceli a extra kvalita zpracování nehraje roli.

//no tak jsem si zaprovokoval, no Happy //
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
No na tom Aukru má i Emersona za 170,-.

http://www.aukro.cz/item227706465_kvalitni_zaviraci_nuz.html

Ale tam aspoň píše kopie.Wink
Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Dominik napsal:
Ale tam aspoň píše kopie.Wink

Laugh Dome ... nebuď naivka, aukro je samá kopie vydávající se za originál...... já když tam něco občas koupím, tak jdu pouze do ceny jako by to byla kopieWink ... třeba v numizmatice se vzácnost rozlišuje 1-3x R, pak je to U(nikát) ... ale někteří (a nejen na mincích) se nestydí napsat třeba 5xR... což je blbost ... nebo dnes jsem narazil na text ..... to a to .... nevím to přesně .... RARITA ....Laugh ... tak co si mám pak o tom mysletSad , tak od takovejch věcí dál ..... a ty řešíš, že nenapíše kopieLaugh Laugh Laugh
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
Unesu značky typu Soni, Poanasonic, Nyke, Pumma apod., ale tohle je regulérní trestní čin. Nezávisle na jakékoliv poznámce.
Posláno:

Pokročilý
dmz napsal:
Unesu značky typu Soni, Poanasonic, Nyke, Pumma apod., ale tohle je regulérní trestní čin. Nezávisle na jakékoliv poznámce.

Hmmm... Trestný čin je to vyrábět a ve velkém distribuovat. Pokud to někdo dál nabídne za 170 Kč a s poznámkou "kopie" (tedy IMHO už nelze dát více najevo, oč v reálu jde), nějak na tom neshledávám nic špatného.

"Prodám jedny trenky Adidas, kopie, 13 Kč." ... Je to podvod? Je to zločin? IMHO srovnatelné.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2007
Je to trestne, pokud to bude presna kopie originalu. Jsou registrovane znacky atd. A je jedno, jestli udelas jednu kopii nebo tisic. Otazkou je, zda se nekomu vyplati te pro jednu kopii trestne stihat...
dmz
Posláno:

Štamgast
Není, tohle je prodávání padělku. Kdyby se to jmenovalo Emerrson, tak zůstává otevřená otázka průmyslového designu, ale takto je to jasný padělek. Totéž u hodinek: když budeš prodávat "Rolex", je to jiné než "Rolexx". Minimálně v trestních sazbách Happy
dmz
Posláno:

Štamgast
honza36 napsal:
Je to trestne, pokud to bude presna kopie originalu. Jsou registrovane znacky atd. A je jedno, jestli udelas jednu kopii nebo tisic. Otazkou je, zda se nekomu vyplati te pro jednu kopii trestne stihat...

Tohle si mají hlídat prodejci a napsat na aukro, že tento člověk prodává padělky. Aukro by ho mělo minimálně vyloučit - vsadím se, že v "ujednání" Aukra je napsáno, že nelze prodávat takové věci.

Edit: Kdyby nebylo, bylo by možné obžalovat Aukro.
Posláno:

Pokročilý
Těch popisků na čepeli si kupec se 170 Kč v kapse snad ani nevšimne, neví co znamenají. Prodávající nic víc netvrdí.

Možná jsem naivní, ale tady se IMHO prodává zboží dané kvality za danou cenu. Jako Rolexy za 2.000 Kč. Je snad někdo ohrožen, protože si v dobré víře koupí tyhle hodinky za dva litry a pak mu neuznají reklamaci? Směšné. Nebo snad výrobce ztrácí prodeje? Směšné.

Jinak ale riziko plynoucí z falzifikátů prožívám velice, týká se mě to osobně. Ale Porsche za 25.000 Kč, to není ten pravý ďábel...
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
dmz napsal:
Tohle si mají hlídat prodejci a napsat na aukro, že tento člověk prodává padělky. Aukro by ho mělo minimálně vyloučit - vsadím se, že v "ujednání" Aukra je napsáno, že nelze prodávat takové věci.

Aukro NEOVĚŘUJE pravost dražených předmětů, jedná se o obchod mezi prodejcem a kupujícím, zažalovat prodejce může až ten nešťastník, který je podveden...
dmz
Posláno:

Štamgast
P. napsal:
dmz napsal:

Aukro NEOVĚŘUJE pravost dražených předmětů, jedná se o obchod mezi prodejcem a kupujícím, zažalovat prodejce může až ten nešťastník, který je podveden...

Aukro má, jako jakýkoliv jiný poskytovatel služeb, ujednání s providerem, že nebude nabízet rasistické, pedofilní, kradené ... aj. služby/zboží tohoto charakteru a je za to samozřejmě zodpovědné, stejně jako např. idnes za rasistické diskuze k článku. Je fakt, že nikdo neočekává, že Aukro skončí během 24 hodin, ale musí navrhnout metodiku, jak takovým věcem zabránit (oni provozují doménu, oni provozují systém ...)

Edit: to samé platí i pro knife.cz a některé příspěvky, kde bylo možné stáhnout knihy, kterým zaručeně nepropadly autorská práva (přičemž tahle poznámka není žádné popichování, jen konstatování)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum