ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Grohmann - No4 Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/30/2005
Automaticky založená diskuze k recenzi Grohmann - No4
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/26/2001
Pekna recenze (podle me je ta kudla ... no ... takova prohnuta Wink) Diky za postrehy a fotky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Tak po tomhle drobkovi s přestávkami pokukuju už asi půl roku. Nůž zvláštní, má takové pro mě těžko definovatelné osobité kouzlo. Teď jsi mi tudle kudlu znovu pěkně připomněl Wink. Díky za recenzi.
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Možná by stálo za to , sehnat si kydexový pouzdro , Grohmann ho má nyní v novinkách , vyřešilo by to problémek s koženým pouzdrem.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Ještě bych se rád zeptal na tu rukojeť. Jestli třeba za mokra nebo jiných situací neklouže. A jak to růžový dřevo obecně odolává počasí. Díky.
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/29/2006
Happy Pěkně napsané.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2005
teda výstavě jsem na ně koukal Happy ten tvar nějak moc nemusím ale něco na tom bude
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Pravda, nůž vypadá poněkud neobvykle (řekl bych až "divně"...Wink), ale v ruce se drží zatraceně dobře! Happy
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Nože Grohmann se v U.S.A. dají pořídit i jako stavebnice, konkrétně třeba tento model GR2U již za 42,-USD. Shocked Happy
Posláno:

Štamgast
gorshi napsal:
Ještě bych se rád zeptal na tu rukojeť. Jestli třeba za mokra nebo jiných situací neklouže. A jak to růžový dřevo obecně odolává počasí. Díky.

Neklouže. Ani se nehne i za mokra. Je to poměrně tvrdé dřevo a při troše péče určitě vydrží věkyHappy Trochu bych se bál toho buvolího rohu, to bude choulostivý na uštípnutí. Jinak naprosto bezúdržbový a věčný je diamantový dřevo, u Grohmannů tuším označovaný "Resinwood", obdoba dřeva Pakka. Jinak to růžový indický dřevo mám i na kukri a tam už sneslo leccosHappy
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/30/2006
Moc dík za super recenzi Galile.
Takhle nějak by asi měly vypadat i ostatní recenze Happy
V březnu přiletí mojí ženě tetička z Kanady, tak už vím, co si mám nechat dovézt Happy
Ještě jednou dík za krásnou recenzi.
„Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, ale zlo nelze přemoci útěkem.” - Jeff Cooper
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/11/2006
ahoj,rozhodl jsem se že ten nůž koupím..už o něm uvažuju dlouhou dobu a ted jsem si na něj vzpomněl..rozhoduju se mezi nerez,uhlikovkou a tím co yachtingshop nazývá jako vysocecarbonovaná nerez ocel.Co by ste mi doporučili? Happy
Posláno:

Pokročilý
Za 14 dní mi přiletí Grohmann #4 z Kanady i s tetičkou :)
Bohužel jen v té uhlíkovce C70 :(
Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?
Jak moc to rezne, drží ostří, popřípadě kolik to má od výrobce tvrdost?
Předem dík za jakoukoliv odpověď.....
„Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, ale zlo nelze přemoci útěkem.” - Jeff Cooper
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
já radši rez než nerez,u stahováku klasika.. C70 je tuším u nás 19 132, v materiálovejch listech uváděj možnou tvrdost 63 hrc, dělaj se z toho nůžky na plech nebo zámečnické nářadí...nemělo by to být špatné.. jestli jsem se sek v srovnání oceli tak mě někdo opravte...
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Už nerezovka je u Grohmanna perfektně zpracovaná, takže o uhlíkovce vůbec nepochybuju. Jak moc bude reznout si netroufám odhadnout netuším, ale podle množství uhlíku v C70 to bude obdoba "Laurinek" a pod. finek z uhlíkovky a ty se na uhlíkovky celkem držej. Jinak obecně - lze očekávat lepší držení ostří, větší "jedovatost" (u uhlíkovek obecně známý fakt) za cenu trocha údržby navíc, tj. nenechávat mokré a občast umastit. Tvrdost bude obdobná jako u tý nerezovky, počítám, že Grohmanni nebudou honit Rockwelly, takže můj odhad je kolem 57 - optimální tvrdost pro podobný nůž. Pokud bych byl ve tvé kůži, řekl bych "...bohudík v té uhlíkovce" Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
přesně tak!Wink
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
Wink ten nůž přímo po uhlíkovce volá - nikdy bych si ho v nerezu nepořídil...

Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
no, kovanej nůž z EZH (19191) cca 100mm čepel, nechávám klidně na 60ti
Galile byl to ten, co jsi mi fotil na mechu, se švestkou, už je pryč a byl super
Posláno:

Pokročilý
Všem moc dík za reakce, až ta nádhera dorazí, tak na to hned mrknu, teda pokud k tomu bude nějaký psaní.
Bude to můj první nůž mimo nerez, tak jsem měl trochu obavu, ale asi jste mě jí dokonale zbavili :)
Starat se o něj víc než o ostatní mi nebude činit problém, zvlášť v tomhle případě :)
Dodám pak nějaká fota....
Posláno:

Štamgast
Honza J. napsal:
no, kovanej nůž z EZH (19191) cca 100mm čepel, nechávám klidně na 60ti
Galile byl to ten, co jsi mi fotil na mechu, se švestkou, už je pryč a byl super

Pravda, pravda. Nicméně, trochu jsem pošťoural a ocel C70 obsahuje cca 0,7 % C (překvapující zjištěníHappy ), což je kapku míň než EZH. Grohmann uvádí tvrdost 57-59 HRC. Složení je podobný těm uhlíkovkám co uvádí Honza Mára na Jataganu u Laurinek (0.8% C a maloučko Mn). Takže to bude docela houževnatý a nebude to mít až takovou tendenci reznout. Ale zkušenost je zkušenost, takže Flowerpower - doufám, že se zkušenosti brzo podělíšHappy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum