ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Přístřešky Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/22/2005
Troufnu si založit téma - Přístřešky... a to hlavně proto, abych z Vás vytáhnul rozumy jaké přístřešky si stavíte při vašem vícedením pobytu venku. (Nemyslím stany Happy ) Právě študuju naučné téma rozdělávání ohně křesáním, nejsem si jistý ani v rozdělávání ohně se zapalovačem Laugh a ruku v ruce s tímno problémem u mě je stavění různých přístřešků na přenocování - především na rybách, kde není reálné troufnout si vyšvihnout stan. Děkuji všem
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Na rybách postavíš prd....mi řekni, která naše řeka protéká lesem? Přímo u břehu řek moc vhodného materiálu neseženeš. A taky když chceš stavět přístřešek z přírodních materiálů, tak je taky nutná ho postavit tam, kde je to vhodné a ne tam, kde bys zrovna potřeboval(u prutů).

Jinak stany bez podlážky jsou vyjma národních parků povolený. Není to totiž definováno jako stan, ale jako přístřešek.
Je to boj
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/22/2008
no na přístřešek na rybách nevim, já spal hodně po širákem nebo pod převisem,ale určitě postačí celta český čtverec a k tomu pár klacků.nebude to nic vysokýho ale stačí to,je to vlastně taková pultovka tj, od vstupu(vlezu)šikmo k zemi.Další jde udělat z něm.trojuhelníku to je pro jednoho možná pro dva opačného pohlaví.Představ si že tu celtu položíš na zem rohy přitlučeš kolíkem a v prostřed základny to podepřeš,samo že na to musíš nechat vůli.Je to taková nouzovka. No a nakonec proč by řeka neprotékala lesem? Přece třeba lužní lesy jsu kolem řek běžně,jen jako příklad.Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
INMU napsal:
...mi řekni, která naše řeka protéká lesem?...

A co třeba Dyje na její cestě Národním parkem Podyjí?

Jinak pastnu sem ten nejjednodušší, bohužel nikoliv přírodní, přístřešek (na přírodní nějak nemám čas a taky se mi nechce zbytečně plundrovat už tak zbídačelou přírodu). Komentáře netřeba - jen podotknu, že nejdůležitější je volba místa - např. tak aby na tebe moc nefoukalo, ale zase aby jsi si to neudělal ve vyschlém korytu potoka (kde to je sice pohodlný a rychlovka, ale když náhodou najednou trochu víc zaprší, tak si taky možná nechtěně zaplaveš). A taky aby spád ze "střechy" šel pryč od tebe, aby si se nezalíval sám...

gespa vložil tyto přílohy:
CIMG0307.JPG.jpg
CIMG0310.JPG.jpg
CIMG0311.JPG.jpg

Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Místo stromů jdou použít dva klacky kleplé do země a vypnuté tím provazem přikolíkovaným k zemi z každé strany.Happy

Dušan vložil tyto přílohy:
P7040090.jpg.jpg

Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
Na ryby nechdím ale zo skúsenosti viem že od vody ide kosa. Ja používam dosť často áčkovú postel (je vhodná aj do mokrade) môžeš ju postaviť 30cm nad zemou, alebo aj 1m. Nad ňu natiahnem plachtu a veget.Wink Môže liať ako z krhly, voda tečie podo mnou. Na karimatke ťa vytopý na posteli nie.Happy

Gofi vložil tyto přílohy:
Bivak.JPG.jpg
Bivak_z_mokrade.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Jo, s celtama mám nějaké zkušenosti. Česká čtvercová se dá použít i jako pláštěnka. To je celkem šikovná, sepne se do takovýho trychtýře a člověk se pod ní vejde i s báglem. Ale má stranu jenom 175cm, takže jako přístřešek semi moc neosvědčila. Ale zase je způsob jak jí sepnout a je z ní takovej pytel, do kterýho si člověk i se spacákem vleze. Ale to neni nic do většího deště. Dál jsem pak používal US šestiúhelníkovou. Když jsou dvě, tak se z nich sepne regulerní Ačko, pokud je jenom jedna, tak prostě takovej přístřešek se střechou z jedný strany a bočnice jsou taky krytý. Dokonce mi k ní v armyshopu dali i dvě takový skládací tyčky(dřevěné s kovovými spojkami)

Ta celta má výhodu v tom, že je t ovíceúčelová pomůcka. Pokud byxch chtěl něco vyloženě na stavbu přístřeší(obzvlášť na více dní), tak si s sebou vezmu igelitovou nebo nylonovou plachtu tak 2,5x3metry a 5 metrů provázku. Na hmotnost i objem to vyjde líp než ty celty a navíc se pod t očlověk skutečně pohodlně vejde.
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/3/2007
Tohle je taky bez podlážky,takže přístřešekLaugh .A zatopíš si...Happy

Dixie vložil tyto přílohy:
Bezděčín_08_022.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Dixie:
Ten Tvůj "Zubřík", či jak se to jmenuje, je fakt nádhernej.Happy
Carpe diem quam minimum credula postero
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...docela hezký a použitelný video http://www.youtube.com/watch?v=Z8OuP0jDgo8&feature=related

pak okolo ještě spousta jiných ukázek,hlavní volba je asi jestli lze zůstat na zemi nebo né a když to člověk ví dopředu je hamaka + plachta dobrý řešení...už kvůlima tomu že odejdeš a nic po tobě nezůstane,bejt tam kde Mudža radši do rána chodím...
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Zas mě nechytenjte za slovo chlapi. Týpí je taky bez podlážky, dokonce ho i mám, ale na ryby bych se s ním netáh

Fotka je trochu mázlá, ale je tam vidět přístřešek z US celty. Je to zrovna dvoudenní rybářská výprava na Berounce asi půl km pod Zvíkovcem.

INMU vložil tyto přílohy:
rybařina_to_je_dřina_010.jpg.jpg

Je to boj
Posláno:

Štamgast
EM napsal:
...docela hezký a použitelný video http://www.youtube.com/watch?v=Z8OuP0jDgo8&feature=related

pak okolo ještě spousta jiných ukázek,hlavní volba je asi jestli lze zůstat na zemi nebo né a když to člověk ví dopředu je hamaka + plachta dobrý řešení...už kvůlima tomu že odejdeš a nic po tobě nezůstane,bejt tam kde Mudža radši do rána chodím...

Jen by mě zajímalo, co dělá, když začne foukatLaugh
Je to boj
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/22/2008
celty jsou dobrá věc hlavně když jsem chodil jen USarnou do celty zavineš spacak ten do usky a je to s velkym báglem si můžeš vzít velikou plachtu a je ,ale u vody bude kosa to je faktWink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Ja spávam pod širákom, ale nosím so sebou plachtu Hannah. Keď v noci zistím, že záblesky na oblohe nie sú z diskotéky, vytiahnem ju. Niekedy to stihnem, niekedy nie Laugh
Pred spaním si pripravím igelitové vrece a do neho rýchlo nahádžem veci.
Plachta sa predáva bez nosných tyčiek, tie som si spravil z turistických palíc (skladacie - spojky som urobil zo starých teleskopických rybárskych prútov )
Plachta má oproti stanu aj výhodu, že je nad zemou a ja mám pod kontrolou bicykel, čo je výhoda hlavne keď nocujem niekde pri osade plnej blonďákov.
Inak, na týchto fotkách je naopak - v tej rýchlosti a tme....ale na funkčnosti jej to neubralo....

cykloturista vložil tyto přílohy:
2008_08_29_cyklo__236__BanskaBela.jpg.jpg
2008_08_29_cyklo__237__BanskaBela.jpg.jpg
2008_08_30_cyklo__01__BanskaBela.jpg.jpg
2008_08_30_cyklo__03__BanskaBela.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
cykloturista napsal:
Ja spávam pod širákom, ale nosím so sebou plachtu Hannah.

NA kolik taková plachta přijde?
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
INMU napsal:
cykloturista napsal:

typ Hannah Haven - mňa stála 1190 Sk
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
Hamaku používam tiež, ale postel je pohodlnejšia.Happy Je pravda že spotrebuje nejaké drevo, ale večšinou používam Liesku. Tá sa považuje v lese za plevel (rýchlo rastie). Tú hamaku tak či tak nosím a natiahnem ju aj na dve hodinky keď si dávam dvadsať.Wink V podstate je to jedno, keď je odhodlanie človek vydží všetko. Onoho to dobehne v starobe.Sad Tiež cítim roky pod širákom a spania na celte (karimatky v tých časoch snáď ani neboly)Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
cykloturista napsal:
INMU napsal:
cykloturista napsal:

typ Hannah Haven - mňa stála 1190 Sk
Já přenocuji v přírodě už 40 let, zkoušel jsem ledacos, používám také přístřešek od Hannahu, jako tyčky používám trekingové hůlky, dříve jsme si nechávali něco podobného šít ze šusťákoviny.Ale když si vždy vzpomenu na letní táboření, kdy tě po soumraku začaly žrát muchničky, tak říkám ,,zlatý stan".No a když jsem začal jezdit do vyšších hor, tak jsem stan už vozil stále. Je pravda, že se některá noc povede i pod širákem, ale když se k tomu přidá vichřice a déšť se sněhem, není co řešit. Ale připouštím, že nocování s hvězdnatou oblohou má svoje neopakovatelné kouzlo.
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
[quote=INMU Jen by mě zajímalo, co dělá, když začne foukatLaugh [/quote]

... taky jsem si říkal že to nedostavíLaugh ,ale tam šlo hlavně o to, že použil jedinou tkaničku...ono když se to chvojí dobře prováže tak to snese hodně
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
EM napsal:
[quote=INMU Jen by mě zajímalo, co dělá, když začne foukatLaugh

... taky jsem si říkal že to nedostavíLaugh ,ale tam šlo hlavně o to, že použil jedinou tkaničku...ono když se to chvojí dobře prováže tak to snese hodně[/quote]

to mi připomělo prvního outdoormana.. jsem to vyřízl a nahrál.. Wink

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum