ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Recenze
Délka čepele Cena
Hledat v recenzích

Nová řada nožů „Efendi“ od Přemysla Moce
22.8.2015, Články, Recenze, P.

Po nožích Šaríja (Gabreta), Seldžuk, Kurd a mnoha dalších, přichází „Mudžahedin“ Přemysl Moc s noži Efendi

  
Lovecké zavíráky
1.11.2014, Recenze, Zrzavý Orm
   Zdravím vespolek, po čase mně zase chytla "fixírka" (fixírová vášeň) a dostal jsem se dobře k Hunterovi, což je fixír 3XL - musím se přiznat, že když tahle godzilla přišla, tak mi teda normálně spadla čelist.

  
Spyderco Delica
30.9.2013, Recenze, Paolo

Spyderco C11 Delica je jedním ze základních modelů společnosti Spyderco již od roku 1990, spolu s její větší sestrou C10 Endura. Tyto nože měly pokrýt poptávku po levnějších pracovních nožích vysoké kvality a dodnes jsou hlavními zástupci této třídy za Spyderco.

  
Příběhy Matových kachniček: MAT.es II
29.4.2013, Recenze, Dendorric

   V lednu přišel Mat se svou novou sérií nožů, se Sedláky. Krásné, od pohledu pracovní nože podle mého gusta.
 

  
Jezdci ze sněhových polí
21.11.2012, Recenze, Raichu

   Nože Finska a severní Skandinávie mě oslovují již delší čas a proto bych se chtěl podělit o svoji partu seveřanů. Tyto nože byly odpradávna používány lovci, rybáři, zpracovateli kůží, řezbáři a jejich funkčnost a krása z nich dělá všestranné pomocníky i v dnešní době.
   Ve Finsku je považováno za velkou čest být obdarován tradičním nožem (puukko), nůž je chápán jako prostředek k přežití v drsné přírodě, slouží k přípravě jídla a je symbolem zachování života člověka. Oblíbil jsem si pevné nože, které mají čepel do 11cm, spíše o něco menší, preferuji přírodní materiály rukojetí jako jsou: bříza,dub,jasan,jalovec a ze zvířecí říše tradiční sob a los (kosti,paroh,kůže).

              

 

  
Fallkniven F1, Cold Steel Pendleton a Kizlyar Jenot
28.9.2012, Recenze, brom

Dobrý den

Rád bych vám přiblížil tři nože, které v poslední době často používám.

 

 

  
Kožená pouzdra od OSTa
7.8.2012, Recenze, Kraken666

   S OSTem jsem se poprvé potkal před rokem, ale jeho práci jsem sledoval delší dobu. Spousta nožířů dělá svoje nože nahé, to znamená bez pouzdra. Jednak se na to necítí anebo nemají čas si hrát si kůží. Není zde moc lidí, kteří se specializují na tvorbu z kůže. Pokud ano, tak mají často vyhraněný styl
 

  
Kurd - Táborník od Mudžase
6.8.2012, Recenze, Gero

   Už je to nějaký ten pátek nazpět, co jsme s Přemkem na jednom vandru probírali nože a padl návrh vytvořit novou, lehce netradiční řadu tábornických nožů. Na rozdíl od předešlých úspěšných větších pracovních nožů typu Gabrety a Seldže, měl být nový model menší a univerzálnější.

  
Cold Steel Pocket Bushman – rukavicový nůž?
15.6.2012, Recenze, Jezevec

Vzhledem k tomu, že jsem po určitý čas (uznávám, že vzhledem k váze a rozměrům poněkud netradičně) intenzivně používal tento nůž jako EDC, dovolím si zveřejnit pár postřehů o tomto, v mnoha ohledech, netradičním noži.

Dříve než napíši pár řádků shrnujících mé postřehy, rád bych upozornil, že se nejednalo o žádný zátěžový test a zkušenosti pocházejí jenom z běžných každodenních činností, kdy používám každý, zejména pak zavírací nůž výhradně jen jako řezný nástroj a chovám se k němu tak, že nemusím za každou cenu poznat kde jsou jeho hranice.

  
TRAMPÍ RODINA
27.4.2012, Recenze, Rocko

Bratr Tyrš a Nessmuk                                                                                     

  
Nože na přežití
25.4.2012, Recenze, Kraken666

   Nože na přežití, tzv. survival nože, vyvolávají mezi příznivci a uživateli nožů časté diskuze. Každý má jiné nároky a požadavky, jinou představu o noži, materiálu, pouzdru a vybavení. Většina představ o noži na přežití vypadá takto: délka celého nože kolem 30 cm, konstrukce fulltang, pouzdro s kapsou na KPZ a firesteel. Z této představy budu vycházet a podívám se na tři zástupce od místních nožířů.
 

  
Ládesův Svačiňák - pomocník do kuchyně i přírody
19.3.2012, Recenze, Gero

   Produkce nožíře Vladimíra Mana je už dobře známá jak mezi českou i slovenskou nožířskou komunitou, tak i mezi širokým okruhem uživatelů a milovníků nožů. Jeho kované bytelné a houževnaté nože našli uplatnění jak u vojáků a lovců, tak u outdorových nadšenců a trempů.
 

  
Malé finky
21.2.2012, Recenze, Zrzavý Orm

Už asi rok nepoužívám nože s čepelí delší než 12 cm (kromě štípání třísek na chalupě). V poslední době jsem si dokonce oblíbil několik malých zavíráčků, ale o tom pojednává zase jiná recenze. Nicméně teď po kapsách nosím malé finky, a je to kupodivu praktičtější, než jsem si ze začátku myslel.

  
Sekáč - Integrál od Zerga
24.1.2012, Recenze, Kraken666

   Galerii Martina Hlávky – Zerg , jsem vždy otevíral se zájmem. Precizně zpracované nože, doladěné detaily, krásné tvary. Prostě nože radost pohledět.
 

  
Pevný EDC „TEMPLÁŘ“ se speciálním „Městským“ pouzdrem
17.1.2012, Recenze, Vojta z Prahy

 Zadání pevného EDC znělo: pevný nůž do města, velikostně přizpůsobený, pouzdro takové, aby nikdo na první pohled nepoznal, že jde o nůž, navíc skladné a snadno nositelné i ke společenskému oděvu. Estetická stránka je také důležitá. Nůž nesmí „děsit“. Na toto „volání“ odpověděl nožíř pan Pokluda.

  
Strana 1 z 8První   Předchozí   [1]  2  3  4  5  6  7  8  Další   Poslední   
      
Reklama
Reklama
Podmínky používání | Prohlášení o soukromí | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na info@knife.cz Powered by Progris