ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pásová bruska II. Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/28/2019
Kam s tím jinam, když jde o brusku.... Kdo z vás má kontakt na Mufa - Honzu Přenosila ? Mám od něj brusku a potřebuju informaci o ní. Na knifu má maila asi do práce a zřejmě už nedělá, protože se mail vrátil.
Díky, Míla Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/12/2018
Karel W napsal:
To robert:
Kladky zjevně nehážou, vytočeny jsou asi dobře.
Ten úhel os není úplně dokonalý, to vím.
Škoda že nejde to video. U některých frekvenci je to mazec, se to rozvybruje neuvěřitelně.
No moc nevím co s tím, jak není na dosah soustruh, těžko se to řeší.

Ahoj a nehází ti hnací kladka? Nebo volná ložiska? To by chtělo vidět a celé okouknout třeba to bude prkotina. Taky to může být souhra více faktorů a bohužel to začalo dělat bordel Happy to video by bylo fajn i případné fotky brusky by mohly napovědět. Odkud jsi?
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/1/2019
Babočka napsal:
Odpověď pro krezac:
Ahoj, ano, pán ho nabízel...
Štěpán

Rakovník - velké kolo už je v nabídce a JE POGUMOVANÉ. A taky přípravek na broušení nožů. Není na hrazdu jako Tormek, ale má to základnu s magnety s připnutím na slolek brusky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2013
Ahoj. Kde se dá prosím momentálně dohledat nabídka Rakovnických brusek. Díky.
Za nocí nejtmavších na slunce pamatuj
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/26/2020
Zeman napsal:
Ahoj. Kde se dá prosím momentálně dohledat nabídka Rakovnických brusek. Díky.

Ahoj,
Mám tento leták

požádal jsem je o víkendu o detaily k aktuální nabídce, tak nasdílím až odepíšou.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2013
Vitek01 napsal:
[quote=Zeman]Ahoj. Kde se dá prosím momentálně dohledat nabídka Rakovnických brusek. Díky.

Ahoj,
Mám tento leták

požádal jsem je o víkendu o detaily k aktuální nabídce, tak nasdílím až odepíšou.

[/quote

Paráda. Díky. Mám od nich pásovku a chtěl jsem k ní časem něco dokoupit. Bohužel už jsem na Sbazaru nic nedohledal.
Za nocí nejtmavších na slunce pamatuj
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/18/2016
Toto prosím čítať len pre zaujímavosť, pátral som po firme Steel produce s.r.o. , inšpiroval ma ten mail na letáku. Na konci príspevku je moja reakcia na to, že som zistil, že fotka tej pásovku je na predchádzajúcej stránke témy. Berte prosím nasledujúce riadky ako pátranie po tej firme, čo to robí podľa mailu:

Ak je majiteľom toho Steel produce s.r.o. pán Petr Čebiš , Ravasova 2365 , Rakovník , tak tento rok má ( mal ) nejaké exekúcie, dražby ..... Tak by som si fakt dal pozor na posielanie platieb dopredu. Má povolené odlženie cca od 03/2020. Mal nejakú firmu Griere ( subdodávateľ komponentov ) posledná www.stránok je z roku okolo 2013-2014

Chcel som vygoogliť ponuku tých brúsok a našiel som iba inzeráty z bazošna brúsky z Rakovníka , ktoré zmizli pred cca 03/2020 . Nič tá firma nemá, www.stránky, eshop a pod.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&bih=796&biw=1659&hl=sk&ei=hpqyX8ndFIHikgXK5aTIBQ&q=Dlu%C5%BEn%C3%ADci+Petr+Cebi%C5%A1+Rakovn%C3%ADk&oq=Dlu%C5%BEn%C3%ADci+Petr+Cebi%C5%A1+Rakovn%C3%ADk&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzoFCCEQoAE6BQgAEM0COgcIIRAKEKABUJHZBFjS-gRg5v8EaABwAHgAgAGLAogBqAqSAQUyLjcuMZgBAKABAaoBB2d3cy13aXrAAQE&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwjJuPGysIftAhUBsaQKHcoyCVkQ4dUDCAw&uact=5

https://rejstrik.penize.cz/petr-cebis

https://rejstrik.penize.cz/27545865-steel-produce-s-r-o ( striedali sa tam v minulosti konatelia z Neratovíc a Mělníka ) , posledným majiteľom firmy Steel produce s.r.o. firmy je firma:
https://rejstrik.penize.cz/02740991-beestudio-s-r-o

Predpokladám, že ak je jednateľom firmy firma a tá má napr. trebárs jednateľa bieleho koňa, tak môžu beztresne podvádzať.

Zaujímavá postavička je Jan Sýkora z Humpolce:
https://rejstrik-firem.kurzy.cz/osoba/3020419/

V kontexte týchto zmien by som bol opatrný a všimol by som si napr. aj ako sú tie brúsky nafotené ( schválne nie je vidieť poriadne konštrukčné prvky, rolne a sú postavené tak aby sa napr. nedali porovnať s produkciou ponúkanou na aliexprese, tu je nejaký prehľad s kritériom pásovky na profi použite:
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-belt-sander-machine.html?seoChannel=wholesale&trafficChannel=seo&d=y&CatId=141716&SearchText=belt+sander+machine&ltype=wholesale&SortType=default&page=1&pvid=1124-100006647%2C200505261-203194810&isrefine=y

Táto sa dosť podobá na tú B50/100:
https://www.aliexpress.com/item/1005001393109332.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.285c3065cnpydN&algo_pvid=a968bbc1-feea-460e-bdb5-84e32d4fd1d9&algo_expid=a968bbc1-feea-460e-bdb5-84e32d4fd1d9-45&btsid=0bb0623416055424977225586ed6a4&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Dal by som si fakt bacha, firma z minulosti nevyzerá na to, že jej úlohou je niečo vyrobiť a predať. Dosť ma zaujímajú fotky nejakej brúsky akože od nich.

Edit:
Fotka tej brúsky je na predchádzajúcej stránke. Vyzerá byť poctivá konštrukcia, a asi pán výrobca nemá nič spoločné s tou firmou Steel produce, alebo sa mýlim?

Posláno:

Začátečník
Bohužel, zatím nedokážu potvrdit/vyvrátit. Tento leták jsem dostal od jednoho kováře na FB. Následně jsem si v tomto vlákně všimnul kontaktu na pana Silnicu z Rakovníka. Tak jsem si říkal, že to má asi spojitost. Zatím mi na můj mail neodpověděli. Nejlepší bude když se vyjádří někdo, kdo má brusku od přímo od nich.
Posláno:
Pozorovatel
Fakt ma to zaujíma, lebo tie motory na tom letáku sú veľmi podobné tým z aliexpressu. A vyrobiť tú pásovku aj so ziskom za 8600 Kč chce hodne efektívnu výrobu ... alebo lacné subdodávky a len zmontovať . Aj tak by to zabralo jednému človeku dosť hodín, len samotné skompletovanie a prípadné dopasovanie a vychytanie múch. Ak by bola marža cca 3000 Kč a nič by sa nevyrábalo, tak koľko treba brúsok predať na zaplatenie odvodov, čistej mzdy a nákladov na podnikanie ? Pri hlavnej činnosti min15 + . Skôr si myslím, že to nie je hlavný predmet podnikania či už firmy alebo jednotlivca.
Fakt ma to zaujíma, hlavne skúsenosti s niektorou tou brúskou z toho letáku.... , prípadne od toho pána, čo písal babočka, lebo to nemusí byť jedna produkcia.

Ak niekto máte, napíšte aspoň nejakú recenziu ( napr: idú robiť výbrusy - nazastavuje sa, má reguláciu alebo nemá, aký je podľa Vás motor, či to nevibruje, nezlieza pás, kvalita rolní, nastavovanie a prestavovanie - ako ľahko sa dá prestaviť, ako to drží prestavené , či je to ergonomické a nič tam nezavadzia, či sa dá reverzovať smer chodu pásu alebo nie a pod .... ). Prípadne či je možný servis, náhradné diely, prípravky a pod...

Nie každý má možnosť si to vyrobiť a nie každý má chuť si takú nejakú brúsku vyrobiť ( napr. v byte by to išlo ťažko zmajstrovať , a v byte nie je bežne ani 380 V rozvod ).

Vopred ďakujem každému, kto by takúto recenziu vedel napísať.

Lebo napr. tých 8600 Kč ( ako písal babočka tú cenu za brúsku z Rakovníka ) nie je až tak veľký peniaz..

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/24/2020
Taky se mi to zdá divné..pásovku jsem nedávno dělal ... a i když má sem tam muchu a není úplně dokonalá.. dal jsem za materiál slušný balík.. když vezmeme v potaz jenom motor.. cca 3 až 4 tisíce. a více..podle KW... Ale co já vím....
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Motor (alespon na me) je podle stitku nejake Polsko. Kdyby to nekoho fakt zajimalo, tak muzu vyfotit stitek.
Je fakt, ze o firme (na dverich bylo neco jako eShaman) se toho moc najit neda. Na mail nahore jsem neco posilal, takze funguje.
Byl jsem vyzvedavat osobne, tovarni hala se se spoustou CNC masin existuje (byl jsem tam v patek odpoledne, takze liduprazdno).
Co se lidi tyce, prislo mi, ze p. Silnica je ten pres "marketing", bruska je projekt druheho kolegy (jmeno netusim, zjevne ne internetovy maniak) a co jsme se bavili, tak je to spis "zabavny" projekt nez neco, co by tu firmu zivilo. A primarni cilovka nejsou noziri, ale zamecnici. Ale samozrejme se muzu plest nebo neco spatne interpretovat.

EDIT: "mikrorecenze"
Elektricky je tam jen vypinac, zadna reverzace nebo regulace (ja jsem daval FM abych mohl jet na jednofazi a ziskal tu regulaci). Nastaveni pasu (a stabilita) vypada ok, od prvniho nastaveni jsem na to nesahl a to ani po vymene pasu. Kvalitu rolen posoudit neumim, loziska tam jsou ;)
Na noze jsem zatim nepouzil, ohlodaval jsem nejake jekly pred svarovanim. Pri 60 pasu kdyz o nej opru jekl 30x30x2, tak jikry litaji a pas bezi dal. Cena za me super, jestli je to za ni vyrobitelne, to se mi jako programatorovi tezko odhaduje ;) Servis a ND tezko rict, nemel jsem potrebu, ale nekdo tu psal, ze prijel, vymenil.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/29/2019
Působí to na mě prakticky stejně, jak píšeš. Domlouval jsem s p.Silnicou,inzerát myslím na bazoši, vyzvedával jsem v sobotu, byl tam ,,šéf" jinak prázdná, celkem slušně vybavená hala. Pokecali jsme, co má ještě v plánu vyrábět ( a už vyrábí).
Za mě je bruska velice slušně vyrobená, strojařská práce, s důrazem na absolutní jednoduchost výroby. S takovým vybavením už je to hračka vyrobit,pokud to někdo vymyslí a nepočítá každou hodinu, kterou na vývoji stráví (A,že jich pár bude).
Nemá žádné bezpečnostní kryty, vypínač ten nejobyčejnější vačkový, kousek kabelu a zástrčka. Motor nevím, dám foto štítku.Taky je bez povrchové úpravy. A velkoobchodní ceny materiálu jsou taky někde jinde,nehledě na možné zbytky z jiné výroby.
Suma sumárum- vybrousil jsem na ní cca 15 nožů, nějaké dřevo+ nějaké jekly při různém bastlení a jsem naprosto spokojen. Dokoupil jsem držák kladek a přípravek na výbrusy, kontaktní kolo jsem si vyrobil protože ještě nebylo v nabídce-už je.. Dokoupil jsem obyč frekvenční měnič od číňana a teď už se ty kudlu jen naučit 😃
Takže je mi celkem fuk,jak se firma jmenuje atd., já mám brusku za rozumné penīze.
Omlouvám se za román..

Mirda66 vložil tyto přílohy:
20201117_073741.jpg.jpg
20201117_073725.jpg.jpg
20201117_073645.jpg.jpg
20201011_212026.jpg.jpg
20200909_145538.jpg.jpg
20200909_145528.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Ďakujem za recenzie.

Brúska z príspevku od Mirda66 je 380V ( podľa štítku ).
O firme mi tiež môže byť šumafuk, ale keď nie sú info, www.stránky, eshop, tak googlim, čo je za tým. V SR si aj zavolám, ak sa dá, zopár vecí som si takto aj overil a objednal. ( napr. mlýnok na obilie a pod. )
Brúska, čo má krezac je tiež 380V ?
Mne by do budúcna stačila 220V - nemám doma 380V.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/29/2019
Přez frekvenční měnič ji můžeš připojit i na 220 V
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Grinder napsal:
Brúska, čo má krezac je tiež 380V ?

Jj. Uz predem jsem pocital s frekvencakem, tak nemelo smysl brat 230V motor, ktery je navic drazsi.
Jinak koukam, ze muj motor je jiny nez na fotkach od Mirda66 (muj je modry, myslim, ze jsem par stranek zpatky taky daval par fotek), takze asi davaji, co zrovna sezenou.
Posláno:
Začátečník
Podobně jak u ostatních - bruska osobně vyzvednuta v sobotu v Rakovníku v tovární hale. Předvedena funkce a seřízení aby pás neujížděl do stran. Krátká diskuse co bude za příslušenství - přípravek na broušení nožů byl tenkrát na jaře ještě prototyp. Ale ochotně ho předvedli - pan Silnica a ještě jedna osoba. I věc co už nenabízí - rotační hlava. A později dokoupen ten přípravek a sada malých kladek. A poslední velké kolo a ostřič nožů.
Pro příklad - minulý pátek mail (jiný než na letáku) na pana Silnicu jestli už je velké kolo. Dopoledne sám zavolal, sdělil detaily a cenu. Platba z mojí strany hned zadána a odpoledne další telefon že to stihnul na poštu. Poslal i číslo zásilky a v sobotu dopoledne pošta dovezla. Kdyby vše šlo takhle rychle a hladce...
Frekvenční měnič nabízet nebudou - ale má tam být časem levný přepínač směru otáček. Na regulaci asi něco z Číny - jen vědět co přesně Happy Mají na Aliexpresu docela výběr.Surprised
A nějaké foto kola a ostřiče. Asi to bude chtít na ostření jemnější pás.

JSiroky1 vložil tyto přílohy:
20201117_150325.jpg.jpg
20201117_152001.jpg.jpg
20201117_150820.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
JSiroky1 napsal:

mail (jiný než na letáku) na pana Silnicu

Mohl bych tě poprosit o mail na něj? Díky
Posláno:
Začátečník
Vitek01 napsal:
JSiroky1 napsal:

Poslána soukromá zpráva s kontakty Happy
Posláno:
Začátečník
Mirda66 napsal:
Za mě je bruska velice slušně vyrobená, strojařská práce, s důrazem na absolutní jednoduchost výroby.

Slušně, jednoduše a hlavně festovně vyrobená.Applause Na síle materiálu se opravdu nešetřilo. To se pozná už při nakládce brusky do auta.Grin Místo jeklu hranol z plného materiálu atd. Viz fotky, ve vláknu je jich dost.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/24/2018
Vitek01 napsal:
JSiroky1 napsal:

Za kontakt budu taky rád. Předem děkuji.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum