ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pštrosí kost Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 3/31/2007
tuloutdoor napsal:
Ahoj, to je momentálně jedno, vše stojí za vyzkoušení!!! Kůže bych moh nechat na oplátku i pro Tebe vyčinit! A pštrosí je super!!! Za jakoukoliv informaci děkuji!

Tak tá pštrosia farma je EOK AUSTRALIAN SLOVAKIA s.r.o. Krakovany. Je to niekde pri Piešťanoch. Mám na nich aj tlf. číslo. Poobede tam skúsim zavolať.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/20/2008
Otázka tu již padla, ale nebylo na ni odpovězeno.
Jsou to kosti stehení nebo holení, jak se asi domnívám.
Kamarád mi zkusí daco dovalit a nezad bych aby se hrabal v něčom co pak neupotřebim.

Dělal jsem už střenky z holeně laně nebo lončáka a měl bych ještě jeden dotaz.Máte nějakou fintu aby to nesežralo tolik epoxidu?
Já to míchal s pilinama.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/16/2008
Mám jenom velblouda a hromadu buvolích rohů, co mi poslal kamarád z divokých krajů... Mohu se poděli, budu to zpracovávat tak následujících 5 let Happy
Posláno:

Začátečník
Jinak, se pštrosem jsem ještě nedělal, ale když jsem brousil ty velbloudí kosti, tak i po kompletní očistě mi manželka ráno říkala, že jsem dýchal velbloudí smrad.

Ted den jsem si pořídil slušný filtr na ústa... Taky jste brousili? Happy
Posláno:

Začátečník
Jednu dobu jsem se po pštrosích kostech sháněl, ale představa, že to budu nějak zpracovávat... Mohlo by to dopadnout, jako když jsem vyvařoval pařezy z tisu Happy

Těch farem je i kolem ostravy několik. S lidma jsem i mluvil a myslím, že mi říkali, že se mám ozvat v červenci, tak doporučuji jednat rychle!!!
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/17/2009
Zdravím pánové.
v kolika procentním peroxidu bělíte ty kosti?
Já to máčím už skoro týden v 3% z lékárny a
moc to nebělá,asi to chce větší koncentraci???

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/18/2006
30% mají ho v drogerce
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2006
Ahoj všem, takhle leštím kost na ručku a leštím a leštím - slunce mě oslepuje a k.va najednou vidím že jsem se asi 5 - 7 cm na délku proleštil skoro skrz (stalo se v létě), teď jsem ji vzal zase do ruky - nemáte někdo nějaký nápad jak toto zakamuflovat, překrýt bo jinak zkrášlit? Beru všechny rady kromě- vyhodit!
Děkuji.
"Tak jako všechny cesty vedou do Říma....někdy i všechny snahy vedou do prdele...."
Luděk
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/15/2009
přitom je to to nejlepší, co s tím můžeš udělatLaugh - jediná jiná přijatelná varianta je zvětšit díru a zasadit do ní něco - na způsob intarzie. jinak to bude jen přehlídka ztraceného času. Cry radši se na to vyprdni a budiž ti to varováním do budoucna. jednou se to stane každému. stačí se zamyslet nad něčím jiným...

lotrhou vložil tyto přílohy:
blb.JPG.jpg

Páchejte dobro, bez ohledů co na to říká zákon.
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
tuloutdoor napsal:
Ahoj všem, takhle leštím kost na ručku a leštím a leštím - slunce mě oslepuje a k.va najednou vidím že jsem se asi 5 - 7 cm na délku proleštil skoro skrz (stalo se v létě), teď jsem ji vzal zase do ruky - nemáte někdo nějaký nápad jak toto zakamuflovat, překrýt bo jinak zkrášlit? Beru všechny rady kromě- vyhodit!
Děkuji.

Kolik stojí kost a kolik tě stojí čas na zamaskování průseru???......výsledek????
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/17/2010
Mohli by někdo poradit, které kosti z pštrosa se používají na rukojeti? Kde případně shánět v okolí Prahy a Loun?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Tokra napsal:
....... které kosti z pštrosa se používají na rukojeti? .......

Holenní a stehenní.W
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
Tokra napsal:
Mohli by někdo poradit, které kosti z pštrosa se používají na rukojeti? Kde případně shánět v okolí Prahy a Loun?

všechny, které se ti hodí, jsou dostatečně veliké a pevné pro Tvou potřebu. Nejčastěji stehenní a holenní kost.
a jejeda zesejc pozdě Laugh
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/14/2021
Pěkný den všem.
Mám přislíbené nějaké pštrosí kosti, kdyby měl někdo zájem, budou někdy koncem září.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/4/2012
Nazdárek, měl bych nějaké pštrosí kosti a dřevo navíc.
Průměr 25-35mm délka 150-250. 220,-ks
Pokud by byl zájem, stačí se ozvat. Nebo mrknout na Sbazaru.

https://www.sbazar.cz/boboaug/detail/156474894-pstrosi-kost
Rád Vás uvítám na FB ve skupině Bouďák - ruční výroba křesadel
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
Největší (mám takový pocit) pštrosí farma v ČR, je v obci Židovice (okr.Litoměřice) - Milan Krejný (majitel) vám jistě rád nějaké za hubičku nebo za odvoz dá - porazí tam stovky pštrosů ročně - mají taky každý rok, nevím kdy, dny otevřených dveří, dá se tam koupit vše -maso, vejce. Není problém. Je to vstřícný kluk - tedy dnes už muž - čas letí.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum