ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
14260-SCH-1.7102-54SiCr6 Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/3/2011
zdravim chlapi. chystam sa objednavat tuto ocel z knapec steel. bol by zaujem pridat sa k objednavke? cena je cca 28E za prirez 5x100x1000. uzsie nema zmysel brat. pytaju vela za rez. maju aj 4,6,8 mm a cena je +-5E. v priade zaujmu na sz. idealne do konca tyzdna. dik
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/20/2014
V práci máme pícku na předehřev elektrod. Má termostat až do 330 °C....takže na tu pružinovku by se snad dala použít. Wink
Povětšinou co jsem četl, tak nože chlapí z 14260 popopuštějí tak kolem 250-280 °C tak fakt nevim. To co je uvedeno v mat. listě a ve strojnických tabulkách si taky dost odporuje. Ale asi to fakt budou teploty pro pružinu. Kde se předpokládná vysoká houževnatost.....vysoká tvrdost by asi u péra nebyla příliš žádoucí. Jen můj názor. Happy
Per aspera ad astra
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Když je to pružinová ocel, tak údaje o tepelném zpracování se týkají pružiny. Pružiny mají většinou tvrdost pod 45 HRC, nože nad 55 HRC.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/31/2006
já teď kalil a pak popouštěl Gweckoj pružinovku na 480° tak pak dáme vědět až to píchne kam se dostaneme s tvrdostí
SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Ahoj, tak právě jsem to píchnul a má to přesně 45 HRC. Třeba se to někomu bude hodit. Z
RHx
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/6/2015
kamarádka mi ukazovala očkové nástroje na práci s hlínou, rád bych se pokusil některé vyrobit a ptám se zda a kde bych koupil z 14260 dráty průměru 2-4 mm, případně plochý profil 0,5x4 mm, 1x5 apod., stačí metr dva - hledám, pátrám, nevidím
případně i jiný materiál těchto profilů, který jde doma bez obtíží zakalit
děkuji!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/12/2007
No já by jsem se podíval po pérarně v okolí pokud potřebuješ kousky tak tam určitě mají odstřižky a nebo autodílna tam by mohli mít pružiny k ventilům a nebo kovošrot. Přepokládám že máš možnost pružinu vyžíhat a potom znovu zakalit.
RHx
Posláno:
Pozorovatel
to mě vůbec nenapadlo, když nepořídím drát, tak koupím pružiny a udělám to z nich
jj výheň mám a běžné úkony zvládám
děkuju!
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/27/2016
dobry den vyrabam si tento pripravok na brusenie nožov aj ked nebudem to robiť presne ako ten pan zo sovietskeho zvazu..a tieto upinki by som chcel vyrobiť z 14 260 tky tento material mi bol doporučeny chlapom ktory vyraba upinacie klieštiny...pan na videu to tam robi s mekeho obyčajneho materialu ale v dalšich videach hovori že ta CT 45 tka neni vhodny material dalsiu seriu vyraba s nejakej 60C2A ruska norma tu po obrobeni ešte zušlachtuje...myslel som urobiť to zo zušlachtenej 14 260 tky aby sa to po obrobeni už kalenim neskrutilo..ten chlapik s klieštinami pisal že da sa to aj v zušlachtenom stave slušne frezovať....mam len malu nemecku dražkovačku nedaju sa tam dat menšie otačky tu dražku prekticki škrabkam po piatich stovkach na jeden pohyb frezy..
https://www.youtube.com/watch?v=IORaenV6XH4
RHx
Posláno:
Pozorovatel
omlouvám se, jestli jsem to někde přehlédl - sháním trubičky z běžně-doma nekorozivzdorné kalitelné oceli, různé venkovní průměry asi 6-25 mm jde o výrobu nástrojů
něco jako roxor, nebo i perová ocel, nepodařilo si mi nic vypátrat
poradíte?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Kondor neco nema?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum