ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Vrhaci nuz "Špion" Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/29/2002
Vite, cim si zahazim opravdu rad ? Treba obycejnym, trosku bytelnym sroubovakem, kdyz vezmu takovej vetsi, "uderovej typ", tj, neco jako full tang s drevenou rukojeti, tak leta fakt vyborne Wink
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/14/2006
A nebo je super na házení řeznickej sekáček na maso LaughLaughLaughLaugh
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
3dfx4eva napsal:
... Vyrabel ho nejaky vrhaci nadsenec...
Ten "vrhací nedšenec" se pohybuje mezi kamarády, kteří pořádají každoroční Mistrovství ČR v hodu nožem a sekyrou. Wink Pokud se nemýlím, jeho nožem hází i mnohonásobný mistr republiky Pepe Smékal. Happy
www.knife.cz/clanky/mcrhnas.asp
EDIT: Tak tedy - házel...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/24/2006
Ahoj vážení přátelé vrhu.Mohu-li se nějak vyjádřit k danému tématu,tak tedy :s nožem špion zkušenosti nemám ale souhlasím s názorem že bude asi jen do 4 -6ti metru.Mám ruskou strelu dokážu to s ní i na 8m ale...Je to však nůž ,který v pohodě můžeš nosit u sebe nijak nezavazí a dá se požít i jako nůž ne jenom vrhačka.Uvádím ji jako příklad plochých vrhaček,(segal,gerlach ,trener a ostatní ploché vrhačky)nejsou špatné ,ale tak do těch 4m. Faraon je pouze na házení už sem o něm párkrát psal a je doopravdy perfektní.(Pepé už s ním neháže asi dva roky,ale je to o tom, že je potřeba se naučit něčím házet a pak najít co vyhovuje nejlépe .Teď hází polským Gerlachem-je to v podstatě delší polská osa)Faraon není seriovka je dělaný na objednávku a dělá ho Fred,kontakt na něho mám.Cena je přiměřená ,chodí jak za čepel tak za střenko od 3,5 - po12m.Řekl bych .že na závodech tento typ vrhacího nože převládá.Někdo zde doporučuje Glocka ,ale jak já tak i Pepe jsme ho přerazili a to si myslím že trošku házet umíme.Co mně na Glocku vadí ,že nemá rovné střenko ,ale má patku což může začátečníkovi dělat potíže při hodu za střenko,ale dá se,a navíc je to nůž ne jenom vrhačka což je jeho výhoda,Faraon je VRHACÍ Nůž.Osobně však pokud si mohu vybrat tak na házení Faraon a to jednoznačně.Již několikrát zde zaznělo že neexistuje univerzální nůž ,tak je potřeba si ujasnit co vlastně chci .Buď vrhačku nebo nůž.Ahoj Fery-BritD
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/5/2007
Pokud chceš zkusit úspěšné házení a tápeš, zkus si sehnat mačetu-Puda (Honza Puda - výrobce, pudazbrane@com) v ceně asi 900,- (možná t.j. stará cena?!), na naučení a pochopení souvislostí bych řekl, že je to bezkonkurenční záležitost (můj názor!), pokud nevíš vůbec nic zkus sehnat knížku od Davida Špidlena: Vrhání nožů (nevím název přesně, ještě upřesním, možná je to "HÁZENÍ?", ALE AUTOR JE 100%!). Nedoporučuji všelijaké rádoby vrhací nože, které jsou většinou moc lehké a tím dle mého nározu na prd. V knize se dozvíš o spočítání KTV, což je poměr váhy k délce a tím už si sám určíš vhodnost toho kterého příštího nože na házení.
Jinak také doporučuji "obyčejný" bajonet vz. 58, který seženeš levně a pokud budeš mít štěstí, seženeš kvalitu - já s ním házím už víc jak 5 let a ještě se mi ho nepodařilo zničit ani načít!
Luděk
Luděk
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/26/2006
Jmenuje se to:
"Vrhání nožů ve sportu a sebeobraně" , nakladatelství Naše vojsko Wink
viz také
http://www.smrtihlav.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=660
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/3/2007
Já osobně jsem loni v létě koupil tento vrhací http://www.army-shop.cz/index.php?action=item&id=2817&prevaction=category&previd=26&prevstart=0
Líbil se mi tvar i velikost. Je dost těžkej, tlustej a tupej, aby se s ním dalo házet i za ostří tzv. půlobrátky. Občas jsem se netrefil do stavební podlážky, který se používaj na stavbách lešení a přeletěl plot mojí zahrady a trefil jsem třeba kámen a vydržel... Jindy jsem nabral hlavičku hřebíku, který jsou do podlážky zatlučeny a když jsem se trefil, tak ta hlavička hřebíku ulítla a špička nože vydržela.. Na začátek je dobrej, ale kdybych měl vybírat dneska, tak bych radši šáhl po tomhle: http://www.army-shop.cz/index.php?action=item&id=2177&prevaction=category&previd=26&prevstart=0
Tenhle je dost podobnej tomu, co má v nabídce Cold Steel, ale osobně s ním nemám žádnou zkušenost...

Miisan vložil tyto přílohy:
nuz vrhaci fox lepsi.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Jo a ještě... Vrhat se dá kdečím. Házet se dá i kamenem. Pěkné video torpéda od Cold Steelu. Prej ale dost praská... Nevím, to jsem se dočetl na tomto fóru...
http://www.youtube.com/watch?v=WVdUjAffLY0
A úplně nejlepší je vrh polní lopatkou speciálních jednotek od Cold Steelu Laugh Laugh Laugh Laugh
http://www.youtube.com/watch?v=HxFJmx5ymiI
Možná, že lopatka je daleko lepší zbraň, než kdejakej bajonet, nebo nůž... Ostatně němci za druhé sv. války i ostaní armády toho dost (po přibroušení) využívali...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
To Torpédo od CS mě připadá dost destruktivní vercajk ale tahat bych to u sebe nechtěl,tušim že to váží něco kolem kila!?!
Posláno:

Pozorovatel
Gero napsal:
To Torpédo od CS mě připadá dost destruktivní vercajk ale tahat bych to u sebe nechtěl,tušim že to váží něco kolem kila!?!

To jo. Navíc je to jednoúčelová věc, kterou na nic jiného nelze použít. Taky bych rád viděl, jak to dostal z toho stromuLaugh .
Posláno:
Pokročilý
Díky ANATOME, máš pravdu, "DAVID ŠPIDLEN: VRHÁNÍ NOŽŮ VE SPORTU A SEBEOBRANĚ!"
Kromě DOBRÝCH RAD TU NAJDEŠvýpočet Ktv (koeficient taktické využitelnosti), ve světě bývá uváděn jako tzv. palcové pravidlo ´na 1 palec (asi 25,4 mm) připadá asi 1 unce (28,35 g) hmotnosti nože. Převedeno na naše jednotky je to asi 1 cm délky na 10 g hmotnosti nože!
Ktv = délka : hmotností (nože) Toto doporučuji spočítat před výběrem nože!!!!
Ideál, když Ti Ktv vyjde 1,20 - 1,40 (při vrhu na 3 - 6 m = 1,20 - 1,35)
Tolik "citace z knihy!"
Ještě k doporučovaným internetovým zde prezentovaným stránkám (na objednávku nožů na házení), možná je to zbytečný pedantismus, ale pokud zde není uvedena váha nože, nemůžeš si ho potěžkat, zjistit jak Ti sedí v ruce, je to o ničem!!!
Luděk
Luděk
Posláno:
Pokročilý
Ahoj,
zmiňovali jste tu nůž Faraon jako dobrý na házení, včetně ceny a tel. kontaktu, můžete někdo, kdo ho máte napsat bližší popis? Celkouvou délku, délku a šířku čepele, eventuálně váhu, fotku nebo pokud jeho výrobce ho vystavuje na svých stránkách - kontakt? Díky!!!
Luděk
Luděk
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/24/2006
Ahoj Luďku!Nůž Faraon najdeš tady na stránkách je tam vyobrazen od Boba 26.března 2006 téma -vhodný nůž- str.č.3.Délka asi 30cm váha 30deka,šířka čepele 2cm tl.5-6 mm.Není to prof. výrobek a je určen pouze na házení .jako nůž nepoužitelný jako vrhací výborný Happy
Ahoj Fery
Bob
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/16/2006
Ahoj Ludku daval jsem foto Faraona na stranky neni muj ale mužu ho znovu nafotit mam tam taky sve vrhaci nože nebyl by problem je nakreslit.Souhlasim že vrhaci nuž je jedno učelovy i ta vaha tam musi byt nechci si dělat reklamu MR na Bukovině 2004 jeden z mych nožu zkoušel Fred hodnoceni dobre ale měl pocit že se lepi ja ho měl vvyleštěny jak klasiku. Ahoj Bob.
Posláno:
Pokročilý
Díky Bobe a BritDe, Bobe jestli je ten nůž jen zpoloviny tak dobrý jako ten ze kterého jsem ještě pořád hotový, tak nepochybuji - toto myslím naprosto upřímně!!! Happy
Já hodně házím mačetou Honzy Pudy a pak "obyčejným" bajonetem vz. 58 (trochu jsem mu ubral na váze, ale jen minimálně!).
Luděk
P. S.: ALE TOHO PAROHÁČE JSEM S NÍ NESUNNDAL, TEN UŽ TAM LEŽEL, OPRAVDU!!!! Laugh

tuloutdoor@centrum.cz vložil tyto přílohy:
IMG_0707.JPG.jpg
IMG_0716.JPG.jpg

Luděk
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/26/2023
Laugh Laugh Laugh Laugh Laugh Laugh Laugh Laugh
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum