ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Druhy ocelí - názory a zkušenosti Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/5/2012
wowosedli napsal:
m.a.t.e.s napsal:
Ahoj Nemáte někdo prosím zkušenosti s ocelí "AMS 5629" na štítku ve šrotě..
Děkuji moc

AMS 5629 neboli 13-8PH je korozivzdorná chrom-niklová ocel.
Kvůli velmi nízkému obsahu uhlíku je nekalitelná ale lze ji precipitačně vytvrzovat na max 45HRC. Na čepele to opravdu není ale na záštitu by ji využít šlo.

Admire Díky!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Meiming napsal:
Tyhle obyč. nerezovky se popouští na 200-300°C pro nože, takže by ti to mělo vydržet.

Je možné této teplotě vystavit celý nůž?
Kdy pera jsou napnutá (slipjoint) a jsou popuštěná na nižší tvrdost.
Nůž bude čistý zcela bez maziva.
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Dušan napsal:
Meiming napsal:
Tyhle obyč. nerezovky se popouští na 200-300°C pro nože, takže by ti to mělo vydržet.

Je možné této teplotě vystavit celý nůž?
Kdy pera jsou napnutá (slipjoint) a jsou popuštěná na nižší tvrdost.
Nůž bude čistý zcela bez maziva.

Na nižší tvrdost pera se normálně dostáváme větší popouštěcí teplotou, tak bys měl mít pera s větší jistotou bez změny tvrdosti, zatížení by spíš vadit nemělo. Trochu bych se u celého experimentu bál jestli celé tepelné zpracování proběhlo tak jak se má dělat a oceli jsou opravdu ty co píšeš, to je dost velká neznámá, osobně si kalírny ověřuju píchnutím tvrdosti jinde a když chci sekundární tvrdost hodím mezi čepele i jednu z obyč nerezovky (1.4116) které tvrdost jen klesá s popouštěcí teplotou a bohužel ani jednou mi kalírna nepopouštěla na sekundární tvrdost takže jim už nevěřím. Z tohodle důvodu těžko říct jak může tvoje vystavení nože 200°C dopadnout.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Děkuji!
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/15/2024
Zdravím,

jsem tady nový. Chtěl bych se vás zeptat, jestli nevíte kde by bylo možné sehnat ocel 19 714 / X130W5 / 1.2453? Zkoušel jsem u prodejců, bohužel tu ocel nikto nedrží. Potřeboval bych menší množství na takové pokusy s kováním. Za odpovědi předem děkuji.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum