ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kydex Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/31/2013
Bedjasson napsal:
Ahoj
Mám dotaz, prosbu. Mám sněžnice, které mají na boty tenký plastový korpus a v něm jsou díry na popruhy, kterými přitahuji boty ke sněžnicím. ..............
Plasty se už lámou a potřeboval bych je vyměnit.
Tom

na stránce jatagan.cz je napsáno tohle:
Boltaron
Oproti KYDEXU je BOLTARON o něco málo tvrdší materiál, a práce s ním může být o něco náročnější. Naproti tomu BOLTARON má větší tepelnou odolnost v oblasti formovacích teplot proti roztavení, takže při tvarování je možné ho více zahřát a lépe tak tvarovat. Další výhodou je jeho tvarová stálost při vystavení větším teplotám při běžném používání (ponechání v létě v rozpáleném autě, nebo na přímém slunci). Stejně tak oproti KYDEXU nemá BOLTARON tendenci praskat a lámat se při podchlazení nebo zmrznutí.
Věci a situace mají takovou váhu, jakou jim přiřadíme.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Jen malá blbost pro kamaráda když jsem tady tak to sem hodím

Bedjasson napsal:
Ahoj
Mám dotaz, prosbu. Mám sněžnice, které mají na boty tenký plastový korpus a v něm jsou díry na popruhy, kterými přitahuji boty ke sněžnicím.
Plasty se už lámou a potřeboval bych je vyměnit. .....................
Děkuji za nápady a reakce.
Tom

Buď použít nějaký plast v deskovém formátu jako je kydex, nebo použít 3D tisk a vytisknout z nylonu, nějakou dobu už z nylonu tisknu a je to "nezničitelný" plast.
Tobiáš napsal:

Ahoj,
mám jeden dotaz ke kydexu a jestli už to tady někde je, tak se omlouvám, ale já jsem to nenašel... Chtěl bych si vyrobit jednoduchou vložku do koženého pouzdra, tj. plátek kydexu jen přehnout napůl, žádné složité formování. Horkovzdušku nemám a do trouby, kde děláme jídlo malému, to strkat nechci. Bude mi na to stačit fén? Vím, že ho lidi používají na drobné úpravy, ale jestli to bude stačit, aby šel plát ohnout a neprasknul.
Předem díky!
Nevím o tom že by z kydexu utíkalo něco nebezpečného a čekalo mi to v troubě až si do ní dám bábovku aby to do ní mohlo skočit, ale klidně ten fén zkus jesli si myslíš že z něj poleze 160°C na který já předehřívám troubu pro kydex Laugh

Meiming vložil tyto přílohy:
20230126_204655.jpg.jpg

Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
Meiming napsal:
Nevím o tom že by z kydexu utíkalo něco nebezpečného a čekalo mi to v troubě až si do ní dám bábovku aby to do ní mohlo skočit, ale klidně ten fén zkus jesli si myslíš že z něj poleze 160°C na který já předehřívám troubu pro kydex Laugh

Ten fén není z mojí hlavy, viz např. zde str. 18. Že to nebude ideál je mi jasné, proto se taky ptám.
blam napsal:
DrU2 napsal:
Panove kydexari dotaz: Jde jiz vylisovane kydex. pouzdro znovu nahrat(jen nejaka cast) a lehce priopravit(neco prihnout) ? Slo by to horkovzdusnou pistoli?
Dekuji

Nejsem kydexář, ale jde to i obyčejným fénem. Horkovzduškou to pude asi líp. Já si doma kydex pouzdro upravoval po nahřátí fénem a šlo to.

I tak ale díky za odpověď. Mezitím už jsem se stavil do obchodu a koupil levnou horkovzdušku. Celkem nepochybuji, že to tím půjde líp, a třeba se ta pistole bude doma ještě někdy hodit.
Konzervativní sběratel klasických, obyčejných a zastaralých nožů.
Posláno:

Štamgast
Pouzdro č.2, tentokrát pro nůž ZT0121

z materiálu Boltaron (takovej lepší kydex):
https://www.jatagan.cz/boltaron-cerna_z19155/#2219
mimochodem moc výběr barev u kydexu a boltaronu zrovna není Cry

místo nýtů jsem použil opaskové šrouby:
https://www.kutil-florenc.cz/opaskovy-sroubek-pasky-sroubky-na-pasky-nyt-sroubovaci-nyty-p2126

Chtěl jsem tyto (prodavač mi řekl, že nejsou - podezírám ho, že kecal Laugh , protože skladem jsou):
https://www.kutil-florenc.cz/opaskovy-sroubek-pasky-sroubky-na-pasky-b-6-p2131

Uřízl jsem si kousek Boltaronu 150x160x2mm, nahříval jsem horkovzdušnou pistolí s nastavenými 390 stupni C (jak člověk šmidlá tou pistolí sem tam, nenahřívá se ten matroš souvisle - myslím si, že být to větší kus, tak to ani neprohřeju. Nakonec jsem si říkal, že jsem to mohl nahřát ještě víc, lepší by to bylo asi nahřívat v troubě. Lisoval jsem dvěma stolařskými svěrkami přes desky, mezi kterými byly dva kusy 6-ti cm obyč.molitanu. K zamezení kontaktu horkého pouzdra a molitanu - jedna vrstva bavlněného hadříku.

Z výsledku mám radost, nůž tam drží, řekl bych, že to dopadlo chvalitebně Happy - tedy na naprostého amatéra bez vybavení

Strom vložil tyto přílohy:
2023_02_12_7159.jpg.jpg
2023_02_12_7160.jpg.jpg
2023_02_12_7154.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/24/2015
Dobrý den.
Byl by někdo prosím Vás ochotný mi kvalitně a dobrými nýty snýtovat pouzdro?
Průměr dírek 6 mm . Nýty nemám.

gekoman vložil tyto přílohy:
IMG_20230909_190145.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Odkud jsi? Tohle asi nema cenu posilat sem tam...
Posláno:

Štamgast
Další (podomácku) pokus o kydexové pouzdro na RAT-7ku. Kydex tloušťky 1,5mm, lisovaný mezi dvěma kusy molitanu Happy + držáček na škrtadlo.
Chtělo by to jinou tu lisovací hmotu. Obyčejný molitan 8cm tlustej je moc měkej. Myslím, že by to chtělo tu hmotu hustější (tužší) a menší tloušťku. S horkovzdušnou pistolí jsem se měl co ohánět - protože na takový nůž byl výchozí rozměr kydexu 20x25 cm. Větší kus už by musel do trouby.

Jinak i s takovýmto katastrofálním vybavením mám z pouzdra radost, funguje pěkně.

Dodatek: Asi si budu muset koupit tvarovací pěnu k tomu určenou -
https://www.jatagan.cz/formovaci-pena-na-boltaron-a-kydex_z19167/#2245

K1.jpg.jpg
K2.jpg.jpg
K3.jpg.jpg
K4.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2022
mně celkem dobře fungujou dvě vrstvy karimatky,a jako separační vrstvu dávam tenkou silikonovou podložku (prodává se jako nap4 jako vál na těsto), neb na samotnou pěnu se horkej kydex lepí..
CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
Posláno:

Štamgast
Vyhotovil jsem si malé skladné pouzdérko na vyřezávacího Hultaforse. Tloušťka kydexu 1,5mm.
Důvodem zhotovení byla právě ta lepší skladnost oproti originálu.

DSC02957.JPG.jpg
DSC02956.JPG.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/13/2012
Zdravim, mate nejaky tip na material ktery se da pouzit pro kydexovy press? Vim ze na jataganu maji tu penu, ale prijde mi to celkem jako palka kvuli jednomu pouzdru, tak me napadlo jestli mate nejake alternativy? Nejake specificke tvrdsi karimatky, nekde jsem videl i video kde borec pouzil podlozku pod kolena z tvrde peny nebo neco podobneho?

Diky
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Ja kdysi nekde koupil "original", ale na omak a strukturu mi to dost priomina eva(zote) karimatku (takova ta "hutnejsi", kupovana pred spoustou let, takze konkretni znacku neporadim). Takze ja bych se toho asi nebal a vyzkousel (pravdepodobne budes muset dat vic vrstev, myslim, ze ty karimatky konci na 12mm).
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/29/2019
Použil jsem dvě takové ty dvouvrstvé karibáby a celkem to fungovalo
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/13/2012
No uvidime. Vzal jsem i Boltaron, protoze nebyl cerny Kydex, tak jsem zvedavy.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum