ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Vybavení cestovní či expediční lékarničky Možnosti
FMJ
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/13/2004
Doteď bylo moc fajn, že na tohle fórum jako jedno z mála nebylo příliš zasaženo spory ani debatou na téma Covid, roušky, respirátory a další. Všechny to unavuje.
Osobně je mi šumák, co si kdy děláš, jestli chodíš s nebo bez. Jen o tom nikde nemluv a pokud ano, vol jiný způsob, než tenhle retardovaný projev furiantství (sorry, ale to o zdravotnících nic jiného není).
Osobně beru respik jako projev slušnosti k tomu, kdo se cítí lépe
či bezpečněji ve společnosti někoho, kdo respirátor nosí.

Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/16/2021
4 All
Prosím zůstaňme u lékárniček, bez nějakých dalších invektiv, rád se přiučím od ostatních lidiček, bo vím, že nejsem středobodem vesmíru a za každou vychytávku jsem vděčný. To slovo co už dva roky otravuje lidi prosím nechte zakopané hodně hluboko pod zem. Děkuji Applause
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
FMJ
Posláno:

Štamgast
Ad lékárnička - díky nelepivosti náplastí se mi jako nejtrvanlivější krytí ran osvedčila kombinace sterilního krytí Sterilux a duct tape. Tedy v případě potřeby dál fungovat a nezakydat vše vlastní krví. Ovšem pak večer odkrýt (děsně se to zapařuje), očistit a civilizovaně ošetřit. Co se týká náplasťových stehů, tak vždy důkladně očistit kůži před nalepením a pak drží jako helvétská víra a pokud možno nechat dýchat, pokud neexistuje nebezpečí kontaminace rány bord... nečistotami...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Tedy píšeš o krytí gázou a tím, co jsem výše nazval stříbrnou páskou. Jistě to drží dobře a neprosakuje, ale samozřejmě se to musí, jak správně píšeš, převazovat. A taky je potřeba případně snížit aktivitu - je-li to možné.
Cosmopor dokáže prosáknout, jinak drží dost dobře; problém může být, když je člověk chlupatý. Pak lze uvažovat o oholení okolí, kde se lepí - jde to velmi dobře tou výše zmíněnou skalpelovou čepelkou č. 20, když to umíš. A k odmaštění kůže - nejlepší je lékařský benzín (líh jde taky, ale dlouho se vypařuje), jenže ten se špatně uchovává, protože se z lahvičky vypaří. Ale i to jsem už oblafnul Grin - dokonale těsní plastové (tedy navíc nerozbitné) lahvičky ze souprav na barvení vlasů. Benzín mi v tom v autě (kde je občas i horko) vydržel 4 roky.

P.S. Ty velké bílé lahvičky jsou ideální na kapání oleje při vrtání nebo soustružení. Laugh

Surg vložil tyto přílohy:
Barva_na_vlasy.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/25/2009
Pro každou akci se hodí jiná velikost lékárničky Laugh

quattrocz vložil tyto přílohy:
IMG_1176.JPG.jpg
IMG_1178.JPG.jpg
IMG_1179.JPG.jpg
IMG_1180.JPG.jpg
IMG_1181.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
Velikost Evil váha Evil
Naprostý souhlas, potřeboval bych 3 velikosti domečků (batohů) a v každém mít co potřebuji a vzít a jít, což je trochu finančně nákladný ( tím nemyslím jen lékárnu) a zatím se mi nepodařilo tenhle záměr zrealizovat. Takže z většího jsou "škatulata hejbejte se" do malého a pak zas kompletace na max Angry
Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
Pridam svoju.. Obsah je zhruba to co pisal Surg, i ked mam tam aj Summamed , framykoin, reasec, anopyrin, paralen, fenistil(kvapky,gel) a pod... tiez mam rozne velkosti.. toto je najvcsia ...

golem84 vložil tyto přílohy:
40A50FF8_4FAD_4146_B045_9732AE61D85C.jpeg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/3/2014
Surg: a vlastně všichni: máte šajn, kde se dá koupit taková PET preforma? Myslím v krámu, nechce se mi platit poštovný u věci za pár korun. Neměl jsem tucha, že něco takového existuje. Dky.
FMJ
Posláno:

Štamgast
Musíš hledat PET preformy, obvykle v obchodě potřeb pro geocashing jako schránka na kešku za 15,- Kč/kus nebo přímo u výrobce, kde to vychází za cca 3,- Kč/kus.

Viz

https://eshop.plastiform.cz/preformy-zelene--28-mm-100-ks/?gclid=CjwKCAiA6seQBhAfEiwAvPqu16L2TkbvJbCK3zg3UkFV58qf_J0O2cAIx-M2jZSH6k992oAam-jz5BoC_R8QAvD_BwE
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Já je kupoval tady. Dá se objednat libovolný počet kusů a poštovné je o stovku levnější.
https://www.bema-la.cz/preforma-33g-cira-pco-1881-35-40ml/
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Nebo vydrz na vystavu nozu, bushcraftshop tam s nimi nejspis bude ;)
OZP
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/31/2021
Prosim doporucte nekdo kvalitni zachranarske nuzky do lekarnicky, spis pevne, nez skladaci. Dekuji
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2022
NAR (North American Rescue) za asi tři stovky. Imho srovnatelné s noname za 100,- ale díky výrobci specializovanýmu na záchranářský vybavení máš jistotu kvality zpracování.
CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
OZP napsal:
Prosim doporucte nekdo kvalitni zachranarske nuzky do lekarnicky, spis pevne, nez skladaci. Dekuji

Střední třída - Wick: TADY KLIK
Mám, používám, nosím v malé lékárně (do velkého batohu mám skládací Raptor). Zkušenost s těmi nůžkami od Wicku dobrá, jen je potřeba dávat pozor na to, že i když výrobce deklaruje nerez, tak úplně nerezové nejsou.
EDIT: Anebo si najdi něco na e-shopu Alfarescue.cz.
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Díky, zrovna jsem nějaké hledal Happy asi vezmu tyto

https://www.alfarescue.cz/nuzky/piranha-trauma-nuzky-2/
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/29/2009
OZP napsal:

Mrkni na https://www.bexamed.cz/
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum