ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Švýcarské zavíráky V. - Všechno kolem nich Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/27/2015
To ti asi nikdo neřekne vzhledem k cenám těch damaškových limitek, to asi nikdo nebude nosit jako EDC. Navíc je damašek nepraktický, musíš se o to starat jako o tamagoči, aby to nechytlo lišku 😁
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/13/2014
Upravenou damaškovou limitu 2014 (titanové střenky a doplnění o nůžky) nosím pravidelně jako EDC už 10 let a úplně v pohodě. Má vše co na běžné věci použiju. Z ostatních jsem měl párkrát v kapse 2010, 2011 a 2013 než se z toho stala sběratelská vášeň a každoroční "prokleti" Happy Kdyby náhodou někdo chtěl kompletní sbírku a pokračovat v jejím rozšiřování tak dejte vědět.

Nůž na fotce není na prodej, součástí sbírky je jiný, nepoužitý.

Příloha / Přílohy:
IMG_1583.heic (741kb) staženo 56 time(s).

Pjurcik vložil tyto přílohy:
IMG_1583.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2013
Paráda, díky za odpověď. Jak se to má s brousitelností a s držením ostří?
Jinak by to mel být nerezový damašek, z RWLky?
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/13/2014
Luděk napsal:
Paráda, díky za odpověď. Jak se to má s brousitelností a s držením ostří?
Jinak by to mel být nerezový damašek, z RWLky?

Za celou dobu jsem ho brousil asi jen 1x na jemném kameni. A tak jednou za rok ho přejedu na ocílce. Většinu času ale řeže do měkkých věcí (svačina, ovoce), otevření krabic, sem tam nějaký klacek na buřty.

Bohužel netuším o jaký typ damašku se přesně jedná a jestli používají vždy ten samý materiál. Vzor se pochopitelně vždy liší.
Posláno:

Štamgast
Tak to jsou pozitivní zprávy. Děkuji! Cool
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/5/2024
Ty damaškové jsou krásné. Jen mě štve jak se špatně shání ! hned bych totiž bral Hunter Alox Damast Limited Edition 2020 !! Ale sehnat se mi jí vůbec nedaří. red face red face
Posláno:

Štamgast
henry2222 napsal:
Ty damaškové jsou krásné. Jen mě štve jak se špatně shání ! hned bych totiž bral Hunter Alox Damast Limited Edition 2020 !! Ale sehnat se mi jí vůbec nedaří. red face red face

KLIK!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
Winter magic 2024

germanicus1 vložil tyto přílohy:
Screenshot_2024_09_12_14_30_40_350_com.android.chrome_edit.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Applause
Už se na něho těším.
Posláno:

Štamgast
Nejnovější přírůstek - nepoužitý stařík z dávného roku 1997 mrGreen Ok

Luděk vložil tyto přílohy:
IMG_4323.jpeg.jpg
IMG_4322.jpeg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/18/2021
Ještě se vrátím k těm dvěma dotazníkům, co jsme někteří vyplnili. Už to, že nám poslali ten druhý asi znamená, že se ledy pohnuly.

Náhodou jsem na Youtube narazil na video, kde se bývalý majitel jednoho anglického řetezce s gadgetama ptal, co se v Ibachu děje a co si o tom myslí příznivci značky. Dostal k tomu přes 3.000 komentů a byl zvědavej, jestli si někdo v Ibachu všimne.
https://youtu.be/WRMDpSIvjxs?si=oDrVN9dh0tWq_3NT

Všimli a dali s ním řeč. Moc toho samozřejmě neprozradili, ale zní to, jako bychom mohli koncem roku už něco vidět.
https://youtu.be/_jOcOtwhlP8?si=AMzVDEcwzTyKDcw3
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/27/2014
Sidney napsal:
Mám dotaz. Už hodně dlouho mě svrbí ruce při pohledu na Hunter Pro. Tak nějak hezky by zakulatil můj průřez současnou produkcí z Ibachu. Jen mě odrazuje použitá ocel. Zrovna na tenhle zavírák, u kterého se přece jenom předpokládá tvrdší práce v terénu, mohli dát něco lepšího. 440C, N690... něco takového.

Takže bych prosil majitele o sdělení nějakých zkušeností. Pokud možno negativních, aby mě to od koupě odradilo. Laugh

Díky! Zdenek

Moje subjektivní negativa Huntera, tedy aloxového: tlačí mne horní hrana klipu do dlaně, popravdě do mé ruky mi obecně moc dobře nesedí; očko na pletenec mi taky překáží; výbrus bych nejraději nechal předělat na vysoký plochý; a ta váha taky není úplně do sportovních kraťasů bez opasku.

Ocel nejsem úplně schopen ohodnotit, na moje potřeby (zejména potraviny) postačí, brousí se opravdu lehce. Pocitově mi ale přijde pod Buckem 420HC.

Můj nůž ale je ale v celkem pravidelné rotaci, je to jeden z oblíbených, takže o pozitivech když tak příštěHappy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Díky za odpověď! Právě výbrus je něco, co mě zatím odrazuje od koupě.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 10/5/2011
Pekný v drievku -

šalter vložil tyto přílohy:
20240916_131715.jpg.jpg

Dog
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/18/2013
Když už jsem se přihlásil tak příspěvek k diskusi o pár stránek zpátky, Pro mě jsou švýcaráky etalon konzervativnosti a spolehlivosti v oblasti očekávaného, takže je používám a nejsem zklamán nedostatečnou invencí. (Jen tak mimochodem, už dlouho jsem neviděl nějaký příspěvek o Swize) Pod vlivem poslední diskuze jsem si pořídil Waitera na městský survival, myslím že mě vyseká ze všech soubojů s obaly, které se mi mohou stát, Jenom jsem ubrousil očko, stejně jenom překáží v kapse a trčí z toho roztomilého oblázkového tvaru

Dog vložil tyto přílohy:
waiter.jpg.jpg

Mluv jen tehdy, jsou-li Tvá slova moudřejší než mlčení.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/18/2020
Pěkně napsané Applause
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
07🇨🇭

Růža vložil tyto přílohy:
20240920_090337.jpg.jpg