ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Civivi Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/27/2013
CIVIVI ELEMENTUM fulltang

Perfektní zpracování v každém detailu. Precizně udělaná čepel, krásný satin bez nepravidelností, dostatečně ostrý už z krabice. D2 a dutý výbrus, podle testů na netu řeže skvěle od potravin po tvrdé dřevo a vydrží i tvrdší zacházení (asticus měl stejnou výbavu a po nabroušení řezal až brutálně). Pouzdro je zpracované čistě, nůž sedí perfektně, vyndání je pohodlné. T-clip jde nastavit horizontálně a vertikálně, otevírá se oboustranným zmáčknutím. Choil je pro zkrácený úchop docela dobře využitelný, ručka je čistě zpracovaná a úchop je velmi pohodlný. Mám ruku cca 9,5 cm a na ručce sedí přesně s minimálním posunem. To je taky jediný důvod, proč ho zatím nechávám v nedotčeném stavu. Velikostně je srovnatelný s morou companion, má o fous delší čepel a o dva fousy kratší ručku, na první pohled vypadá menší, než je. Na poslední fotce má praxis plochý výbrus, doufal jsem, že rozdíl bude vidět líp 😊.

Chloupek vložil tyto přílohy:
A.JPG.jpg
B.JPG.jpg
C.JPG.jpg
D.JPG.jpg
E.JPG.jpg
F.JPG.jpg
G.JPG.jpg
H.JPG.jpg
I.JPG.jpg

Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Hyperpulse vypadá pěkně, ale ten drápek na prst je naprosto boží Happy.

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
Screenshot_20241119_165034_Facebook.jpg.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Další novinky:

Screenshot_20241121_095214_Instagram.jpg.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Koukám, že sem nikdo nic nedává, ale nevadí. Přihodím další novinky. Baby Banter 2 v hliníku a s axisem bude boží malý nožík. A ty Al střenky s paternem moc sluší i Elementum II. Zaujal mě i Merit, který velmi připomíná oblíbený Ruike P801, ale tohle bude výrazně lepší kudla. Možná jen ten finger choil je tam navíc...

Screenshot_20241219_181042_Instagram.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/12/2019
Po elementum (o ktere jsem po tydnu prisel) jsem koupil conspiratora a ten teda sedi v ruce mnohem vic, to elementum je fakt prcek. Zatim spokojenost velika....no a pokukuju po Vision FGGrin

Londoner vložil tyto přílohy:
20241218_151610.jpg.jpg
20241218_151643.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Je super, ale teď bych sáhl po Sentinel Strike II nebo Hyperpulse.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/26/2012
Zahral som sa na Ježiška. Primitrox v dreve pre synovca. Zatiaľ je mladý spokojný 👌

Igi964 vložil tyto přílohy:
IMG_2655.jpeg.jpg

Always look on the bright side of life...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/12/2019
Martin Morávek napsal:
Je super, ale teď bych sáhl po Sentinel Strike II nebo Hyperpulse.

Ja chtel micartu, mne ten hlinik v ruce nesedi.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/13/2011
Vision FG doporučuju,každej říká,že je lepší než ta premium verze od WE..Happy

JiriS vložil tyto přílohy:
IMG20241226151941.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/27/2010
dnes dorazili tieto dva kusky pacia sa mi moc :)

grrr vložil tyto přílohy:
IMG_20250117_140839.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/14/2020
Já se dívám na ten Merit. Moc mě zaujal vypadá moc dobře a 2mm čepel bude super řezivá. Jenom nevím jak si vede ten jejich damašek.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/29/2020
fazzyk napsal:
Jenom nevím jak si vede ten jejich damašek.

Na základě náročných testů rozříznutím několika obálek a nakrájením několika uzenin si troufám tvrdit, že jejich damašek si vede srovnatelně s s35vn od Kizeru (pravda, trochu bídný statistický vzorek: 1x Civivi Dogma vs. 1x Kizer Velox) Wink
Ok, teď vážně: Skutečně jsem přesvědčený, že to u Civivi dělají fakt dobře. Ale nejsem moc zběhlý v superocelích, práškovkách, atd, atd. Jenom vidím, že ta moje Dogma prostě dobře řeže, lehko se brousí, a nerezne...
Posláno:

Štamgast
Mám ho na několika kudlách a fakt mě překvapil. Pocitově nevidím rozdíl mezi jejich damaškem, Nitro-V a Sandvikem. Všechno to má cca 60 HRC a na běžné EDC činnosti to funguje velmi dobře.
Posláno:
Pokročilý
Pecka to rád slyším. Takže problémy s korozi to nemá jo? Ja z 90% používám nůž na snídani v práci takže si říznu banán nebo pomeranč. Jak to dojím tak si jdu nůž umýt.
Posláno:

Štamgast
Korozi jsem nikdy nezaznamenal. Je to směs nějakých klasických CrMoV nerezovek, takže to korozi odolává velice dobře.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/29/2020
Tak jsem si říkal, že svoje včerejší tvrzení trochu vyfutruju, a s Dogmou dneska bleskově navařil (vaří se s ní teda blbě). Ve 12:10 první zakrojení do brambory, pak čínské zelí, pak citrón, a po něm jsem cíleně až za 10 minut opláchl (předtím po celou dobu bez opláchnutí). Osobně bych normálně hned po citrónu umyl, ale když teda byl na řadě henten experiment... Cool
Jinak sorry, za bídný fotky, vařil jsem u toho, a pálil to od boku Wink

hpmickey vložil tyto přílohy:
DSC07450dt.jpg.jpg
DSC07451dt.jpg.jpg
DSC07452dt.jpg.jpg
DSC07454dt.jpg.jpg
DSC07456dt.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Perfektní děkuji za test :)
Posláno:

Štamgast
Konečně, už jsem myslel, že se té dýky nedočkám. Akorát koukám, že je broušená jenom z jedné strany...fakt nevím proč, ale půjde to lehce napravit Happy.

Screenshot_20250205_062802_Instagram.jpg.jpg
Screenshot_20250205_101017_Chrome.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Jak tu čínu nemusim, tak glingman musim mít dom. Klasický nůž v moderním hávu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Ze zajímavosti jsem objednal Appalachian drifter 2 s CF a mikartou. Mezi carbonem a mikartou je mezera a čepel je křivá. No asi to civivi zase není takový zázrak.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum