ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Domácí úpravy továrních nožů III. Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2011
Urobená málinko tučnejšia rúčka skúšobne podložením tenkou kožou. Tým aj výmena dlhších skrutiek. Síce obyčajných tak aspoň naleptanie hlavičiek a celkom to aj vypadá,ale hlavne v ruke komfort lepší. Nožík je veľmi fajn.

šalter vložil tyto přílohy:
20241010_164758.jpg.jpg
20241010_164724.jpg.jpg
20241010_160242.jpg.jpg
20241010_144924.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/20/2016
Zdar všem,

co takhle si nabarvit střenky? Ty jo, pecka. Nůž z fabriky, co už není úplně z fabriky. Tak si o tom čtu, tady zvěsti, jak se to v Duze 12 hodin louhuje, aby jako vůbec něco atd. Tak co ty amíci třeba? Všechno máčej v barvě Rit, je tekutá, je na syntetiku, ale tady je skoro nesehnatelná a drahá. Výsledky nejsou špatný, ale 100% to určitě není. Takže nic, nebo hledat dál. Snad jediná barva na látku, co je na syntetiku a dá se tu "normálně" sehnat je Jacquard iDye Poly. Právě to provedení Poly je na syntetiku, ale je omezenej výběr odstínů. Jdu do toho, beru červenou. Bílej Vosteed Raccoon cleaver má střenky z G10 a to je syntetika, jak bič. Červenej se nedělá, bude boží. Ve sběrňáku jsem vyhrabal malej hrnec, na střenky stačí. Tak jak to tam namícháme? Hm, ta syntetika bude chytat blbě ... no ... dám víc ... no ... co na tom vlastně píšou? Jedno balení nabarví 1,3 kg látky. Kolik vody nepíšou, no hned mi bylo líp. Dál píšou: Hoďte pytlík s barvou do vody, pytlík se rozvaří. Tak to jako vůbec, nehodlám mít na střenkách nějakej brajgl. Do hrnku se vešel litr, do něj jsem vysypal celej obsah pytlíku. Už se to hřeje na kamnech. Čtu dál: Pokud barvíte látky s velkým obsahem syntetiky, nebo plně syntetické, přidejte aktivátor. Je součástí balení a tak ho tam peru pod tlakem celej, ať to pěkně chytí. Dál píšou: Vodu zahřejte a udržujte horkou, polyester můžete vařit. (Supr, říkám si, takovej polyester, to je jako G10.) Normální látky barvěte půl hodiny, polyester klidně hodinu, dle požadovaného odstínu. Teď teda střenky na drátek a už se to vaří. Skrz černohnědou pěnu probulává karmínová barva, smrad, jak když hoří skládka pneumatik a já už se těším na červenej nožík. Nutno dodat, že požadovanej odstín, jak se v tom hrabu a za jízdy očumuju, co se děje, se dostavil zhruba po 5ti minutách. Bude to málo, teď to umeju, zůstane to růžový a mě kvokne. To chce čas, budeme se držet návodu, že? Bolí mě hlava z toho smradu a kamna mají červenohnědej airbrush, jak tam těma střenkama zběsile míchám, aby to chytlo všude stejně. Jdu radši hulit vedle do pokoje a zbytek času strávim u televize. Dočítám návod: Po obarvení vyperte látku v gelovém pracím prostředku. Hm, supr, hodina pryč, jdu to vyndat. Nooo, jak tak na to koukám, je to dost ... Po deseti minutách drhnutí kartáčkem na zuby v roztoku tekutýho pracího prášku a teplý vody to přestalo pouštět. Výsledek? Krásná barva zralejch třešní, který už tak tejden hnijou ... Tahle barva má fakt sílu!

Přeju krásnej advent všem.
Karel

Dunkar vložil tyto přílohy:
IMG_8082.jpeg.jpg
IMG_8091.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
G10 se barví dobře, mikarta má tendenci nasávat barvu trošku nerovnoměrně podle toho, kde a jak je "vláknitá" nebo spíš jak je v ní rozložený lepidlo... Jinak opakovaně naprosto skvělá zkušenost s barvou Iberia z drogerie DM za cca 90 Kč. Dělají jen asi čtyři druhy, ale dají se v pohodě míchat.

https://www.dm.cz/znacky/iberia-390154

https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=1232352#1232352

P.S.: Na tohle WE jsem původně zkusil právě výše zmíněnou barvu Jacquard, je pravda, že jsem nepřidal ten rozjasňovač, co je součástí balení, možná proto byl původní výsledek tak tmavý.

P.S.2: Otvorama pro šrouby je dobrý protáhnout tenkej drátek, naohýbat ho, aby se střenky k sobě "nelepily", a taky aby se dal drátek zachytit za okraje hrnce... Ujistit se, že střenky jsou celý pod hladinou a stačí pár minut "povařit", dle mojí zkušenosti tak 5-20 minut.

P.S.3: Na druhé fotce stejnou vínovou barvou obarvený mikartový střenky na Kizeru Assassin... Je vidět, jak to není dokonale jednolitý.

Tyler vložil tyto přílohy:
IMG_20240504_113050.jpg_big.jpg.jpg
IMG_20240120_165755.jpg_big.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/20/2016
2 Tyler:

Děkuji za reakci, právě barvení Vašeho Saakshi mě inspirovalo. Jen jsem na to šel taknějak po svým. Ten Racoon je docela hezkej, když je novej. Na bílejch střenkách je později hrozně vidět strkání do kapsy, kdy tmavnou pod klipem. Vydrbat to jde, ale je to vidět brzy znova a je to otravný. Proto jsem do toho šel a taky mě to zajímalo. Teď už tam to "tmavnutí" vidět asi nebude. 🤣

K bodu P.S.2: Tady jste mi jen potvrdil, co jsem psal prve, že už po 5ti minutách to vypadalo dobře. Já se bál to vyndat, že to bude moc světlý. Taky mě to vede k myšlence, že příště to bude chtít miň barvy. Celý balení do litru vody se mi najednou zdá nějak moc. 😀

Uvidíme, jak to dopadne příště. Mám ještě zelenou - lesní a žlutou. No a na stolku leží jedno trochu fádní Civivi Vision FG G10 Jade. Pořád si ještě říkám, že původní barva podkladu ovlivní výslednou barvu. U bílýho Racoona jsem mohl zvolit jakoukoliv barvu, ale u toho světle zelenýho Visiona bych se červený bál. Navíc se mi stejně celou dobu zdá málo zelenej. 😎
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/12/2011
Menší úprava Conspiratora, odbroušení flipru....

m.ar.x vložil tyto přílohy:
IMG_20241214_164011.jpg.jpg
IMG_20241214_164030.jpg.jpg

Pracuju, abych žil ! Nežiju, abych pracoval !!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/21/2017
Byrd Hawkbill. Upravený fingerchoil, použitie je konečne bezbolestné...Happy

slnko vložil tyto přílohy:
20241221_090235.jpg.jpg
20241221_085416.jpg.jpg

knívleysur maður er lívleysur maður
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/28/2012
Moje úprava Warthoga. Líp se vejde do pouzdra, je lehčí a mřtnější. Největší tloušťka hřbetu je 6 mm a dlouhá je 6cm od rukojeti.

fstiller vložil tyto přílohy:
20250209_110324.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/26/2012
slnko napsal:

U Spyderca je ten vystúpok zároveň aj čosi ako "stop pin". Teda jeho odstránení môže špička narážať do plastu vnútri rúčky 🤔🙄 Obzvlášť pri tomto tváre ostria.

Always look on the bright side of life...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Přesně. Se schválně koukni, ale skoro bych se vsadil, že se ti špička teď opírá o backspacer.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/21/2017
Igi964 napsal:
slnko napsal:

U Spyderca je ten vystúpok zároveň aj čosi ako "stop pin". Teda jeho odstránení môže špička narážať do plastu vnútri rúčky 🤔🙄 Obzvlášť pri tomto tváre ostria.

Je to tak. Vyďobal si tam dierku. Na funkciu to asi vplyv nemá, ale na druhom kúsku ten painpoint nechám tak jak je. Grin

slnko vložil tyto přílohy:
20250210_123917.jpg.jpg
20250210_123553.jpg.jpg
20250129_195013.jpg.jpg

knívleysur maður er lívleysur maður
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2010
MK1

ivan78 vložil tyto přílohy:
IMG20250212100728.jpg.jpg