ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
carbon fibre Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 5/6/2009
Je to podobný, akorád používám plátno s křížením vláken a jinou praskyřici (taky žádný tmely, apod.).

Tak jsem dnes zkontroloval svůj výtvor.... chce to ještě odladit- na povrchu jsou bublinky (zkurv.... štětec). viz. foto

Tak jsem nalaminoval další kus (jiným způsobem), zítra bude hotovej.

SNooPY vložil tyto přílohy:
P3010222.JPG.jpg
P3010225.JPG.jpg
P3010229.JPG.jpg

100 lidí, 100 názorů - 10.000 nožů
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2007
no paráda, jen tak dál, pak bych od tebe kus vzal, mám doma kus tkaniny, a nějak moc se mi nechce se s tím patlat...
nechovej se agresivně, jednej dominantně
fake to fake, soul to soul
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/14/2009
4 snoopy: vypadá to dobře... ;o)
Posláno:

Pokročilý
Díky, ale jak jsem psal, chce to ještě odladit. Pracuje se na tom. Když najdu/ vychytám způsob výroby, tak se CF na knajfu sem tam objeví.

Edit: Možná i jiný materiály (synt. pryskyřice) třeba polyuretan.
Posláno:

Štamgast
mezi čím to prosímtě lisuješ a čím zatěžuješ?
Posláno:

Pokročilý
Používám desky z lamina (dřevotříska, z každé strany je takovej bílej nátěr/nástřik či co. jsou 2 druhy podle povrchu, používám hladkej) naseparuju. Zatížení je kanystrem s pryskyřicí Happy Rozměr desek je cca 30x30cm, carbonu 20x20+
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Kolik cca vrstev je zapotřebí pro sílu střenek cca 5mm?
Posláno:

Pokročilý
Odhadem 20 vrstev (počítej 4vrstvy na 1mm). Záleží na tom jaký máš plátno (g/m2), jak lisuješ...

Tak, druhá deska se povedla líp, není 100% ale bublinek je minimum a jsou menší. Některý místa jsou čistý, na jiných jsou třeba jen 1-2 bublinky.

Zajímá mě jak moc velkej problém to pro vás je. Pokud budete obrábět povrch, tak by to ničemu nemělo vadit- stejně se obrousí. Pokud chcete 100% kvalitu, tak mám problém- z desky nevyberu víc jak půlku. (Budu to ještě ladit, ale už teď mě zajímá váš názor/požadavky na kvalitu)
Posláno:

Štamgast
SNooPY napsal:
Odhadem 20 vrstev (počítej 4vrstvy na 1mm). Záleží na tom jaký máš plátno (g/m2), jak lisuješ...

Tak, druhá deska se povedla líp, není 100% ale bublinek je minimum a jsou menší. Některý místa jsou čistý, na jiných jsou třeba jen 1-2 bublinky.

Zajímá mě jak moc velkej problém to pro vás je. Pokud budete obrábět povrch, tak by to ničemu nemělo vadit- stejně se obrousí. Pokud chcete 100% kvalitu, tak mám problém- z desky nevyberu víc jak půlku. (Budu to ještě ladit, ale už teď mě zajímá váš názor/požadavky na kvalitu)

no já bych to měl na vložky do rukojeti, byli by to takový kousky nic velkýho v kuse, jen se to teda nebude zvrchu brousit... takže kdyby bublinky nebyli nahusto, kousky bych bral...
Posláno:

Pokročilý
Části kde jsou bubliny nahusto nebudu nabízet. Jde mi spíš o to kdy je na rozměru 5x10cm třeba 5 pidibublinek (prostě není 100%).

Momentálně mám k dispozici CF:
1,7+ 0,1mm (první várka). Tady se jedná spíš o menší kousky, který z desky vyberu (kvůli bublinám)
2,5+ 0,2mm (druhá várka). Deska je 21x21cm+

Cena podle rozměru.

Kdo má zájem, nebo otázky, nechť se mi ozve na mail JFpuskar@email.cz

To admini: příště to už budu řešit v inzerci (ať to tu nezasírám), nečekal jsem větší zájem. Díky za pochopení.

Edit: už mi funguje mail, omlouvám se.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Trochu tu opráším a vyzvednu jedno vlákno, našel jsem ho jako první co se týká carbonu.
Měl bych jednu technickou otázku na lidi co už s carbonem dělají nebo dělali. Máte nějakou vyzkoušenou pryskyřici a způsob nanášení nebo jinej způsob jak dosáhnout u carbonu povrchu jako když koupim novou desku a je na ní ten gelcoat? když do carbonu trochu brousnu povrchy jsou pak nejednotný a tam kde zůstala pohledová vrstva neporušená, nebroušná, bych rád měl hezkej povrch jako na nové desce a zároveň stejnou povrchovou ůpravu i na broušených plochách. Snad je to pochopitelně vysvětlené, momentálně mám jen fotku obroušeného. Případně později blejsknu i kus nové desky pokud nejde pochopit o jakej povrch mi jde.

Meiming vložil tyto přílohy:
P1040621.JPG.jpg

Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Problém jsem vyřešil vteřinovým lepidlem akorát to je děsnej opruz dělat. Chtělo by to nějakej epoxidovej lak a modelářskou stříkací pistolku na rovnoměrné nanášení.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/7/2025
Dneska už se dají carbonové desky pořídit za docela slušné ceny. Bral sjem od Atoxu desky i trubky a pořád drží.
Tady je odkaz: https://www.atox.cz/karbonove-desky/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
Tomáš K. napsal:
Dneska už se dají carbonové desky pořídit za docela slušné ceny. Bral sjem od Atoxu desky i trubky a pořád drží.

Jo, za těch skoro 13 let už jsou dostupnější...Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/28/2014
Totoro napsal:
Tomáš K. napsal:

Jo, za těch skoro 13 let už jsou dostupnější...Ok

Laugh Laugh Ok

Trochu trapnej pokus o reklamu zadarmo no Cool
Když se kácí pes, tak lítaji řízky.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum