ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Real Steel Knives Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/26/2009
No mě spíš překvapilo že tak populární nůž v ceně Mory Garberg je takový blato. Spíš bych čekal že se ta D2 vyštípe. No nic trochu to zkonvexuju a uvidím.Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Zaujímavé-ja mám 4, aj II., aj III. a piaty Bushcraft folder a žiadny takýto problém sa nevyskytuje.
Ani na ďalších desiatkach nožov od RS.
Konvex toto istotne nespraví
Tam, kde je scandi do nuly, je toto riziko vždy. Severské nože a značky sú na tom odchované, vedia,ako a prečo to robia.
Pri čínskych je to otázka vždy skôr kusov alebo série, čo im nerobí vždy dobré meno, samozrejme. Pri Civivi toto zjavne nehrozí.
Hlavne, scandi nie je na batoning a podobné "dokazovačky".

A keď teda sa vyskytne niekde Garberg za 50 €, tak budem rád za info- vezmem hneď dva.Wink
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Tenhle nůž by měli vrátit do výroby, protože i po těch šesti letech a bohatý konkurenci v dnešním nožosvětě je špičkovej 👌

A jako třešinka na dortu zní fakt, že tenhle kus vyrobili ve stejným měsíci a roce, jako se narodil můj syn 😉

Tyler vložil tyto přílohy:
IMG_20231208_211022.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/13/2022
Koukám po něm už dlouho. Jediné mínus, co jsem o něm četl je, že klip zadrhává v kapse, jak zapadá do toho vybráni framelocku. Někdo to myslím zkoušel řešit nějakou podložkou. Jinak super kudla.
Posláno:

Štamgast
Možná záleží na kalhotách, ale v běžných riflích s tím není sebemenší problém, naopak, přijde mi, že jde o jeden z nejpříjemnějších klipů, co znám - jak do kapsy tak z kapsy.
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
O klipu jsem to taky četl, měl jsem jich pár a ani u jednoho se klip nikdy nezadrhl, jednoho jsem kupoval na knife a podložku jsem hned vyndal Happy .

Mi se stala jiná věc - cvakal jsem si u ranní kávy (ne v porcelánu, ale ve velmi kvalitní keramice) a špička při otevření ťukla do hrnku. Hrnek zůstal nedotčený, špička se vmáčkla o cca půl milimetru, oprava snadná. Psalo se, že RS nemá stálou kvalitu tepelného zpracování, možná jsem jen měl smůlu na poddimenzovanou M390 ... a taky si říkám, že kdybych to tak udělat chtěl, rozletí se hrnek na kousky Grin.

Jinak bez výhrad souhlasím, koupil bych ho znovu Happy .
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
horal svůj kousek otestoval na 61 HRC, ze zkušeností s prvním i tímhle druhým Megem v rámci pocitovýho držení ostří a chování při broušení tomuhle číslu rozhodně věřím.

Za mě by byl naprostej ideál 3 mm ve hřbetu a tenčí nad fasetou po vzoru WEček, ale člověk nemůže mít všechno, a navíc je to případně řešitelnej problém Cool

Jinak jde o krásnej zavírák, poměrně velkej, přitom perfektně obratnej, na svoji velikost lehkej a skvěle nositelnej.
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Četl jsem to a mj na základě toho jsem se tehdy rozhodoval, ten hrnek mě taky dost překvapilGrin . Nakonec si ho ode mě vzal kluk, který tu špičku viděl před opravou s tím, ře bude radši, když se čepel třeba i trochu pomuchlá, než aby praskla.
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/13/2022
Tyler napsal:
Možná záleží na kalhotách, ale v běžných riflích s tím není sebemenší problém, naopak, přijde mi, že jde o jeden z nejpříjemnějších klipů, co znám - jak do kapsy tak z kapsy.

Taky jsem si říkal, že by to měli odzkoušet, než to budou vyrábět. Jedna vlaštovka jaro nedělá, někdo si vezme kalhoty z tenkého materiálu a pak to pomluví...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/4/2016
Tohle bude zajímávyyy.. Škoda toho na první pohled dojebanyho pouzdra

purschack vložil tyto přílohy:
IMG_2924.png.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2012
Zatváracia verzia je už doma..

Mižo vložil tyto přílohy:
P_20231211_100845_2.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/19/2018
Nechci ten nuz hanit, poridil jsem ho s velkym ocekavanim a predpokladem festove kudly.
Bohuzel, vse podrizene vaze a spatna obsluznost ovladacich prvku, myslenka dobra, provedeni poutove, uz prvni potezkani mi nasadilo brouka.
Desing umej, zpracovani perfektni, ale jsou veci, do kterych cinani jeste nedorostli. Bohuzel, u tohodle noze me to mrzi dvojnasob, neco takoveho si dlouho preju, jen bych poprosil o vetsi solidnost, mozna by ku me spokojenosti postacili prilozky z G10 a pridat nejake tuzici prvky.
Vzhledem k jeho velikosi, je na muj vkus malo sesroubovany, kdyz ho srovnam s Avispou, no ono to ani dobre nejde.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2012
Nie je to noz na hrubu pracu. Nevypoveda o tom ani vybrus, a ani ho tak firma neprezentuje. Ak sa nemylim tak verzia s G10 je tiez v ponuke. Nie je to dokonaly noz, ale to o com pises tak nevnimam. Skor mi trosku vadia niektore hrany, ale to sa da celkom lahko zahladit..
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/27/2021
Slip Joint Knife 🔍

Armor1 vložil tyto přílohy:
Slip_Joint_Knife_0001_9145243092800234518_n.jpg.jpg
Slip_Joint_Knife__0002_4064096852138266871_n.jpg.jpg
001_3_n.jpg.jpg
Slip_Joint_Knife_002_541_n.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/4/2016
Pathfinder

purschack vložil tyto přílohy:
9564CC48_C1A3_46B7_B9EC_5F8E1D14E811.jpeg.jpg
3203BE0B_26C3_4740_8271_7139380A028B.jpeg.jpg
29377AE6_3B29_4889_8D82_4B26CC0B0EAC.jpeg.jpg
IMG_1525.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
Luničky🌙

Totoro vložil tyto přílohy:
Luna_s.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2022
Control od Poltergeist Works

AdamFF vložil tyto přílohy:
1000020723_01.jpeg.jpg

CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/26/2016
Vyzerá že real steel ako jeden z mála výrobcov skúša scandi/bushcraft zatváraky. Na tomto vyzerá že konečne aj dali trochu odolnejší uhol vybrusu. Hneď som objednal 😁

Geron68 vložil tyto přílohy:
Screenshot_20250315_091354_Chrome.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Už som naň tiež pozeral.
Tak potom bude fajn nejaké poznatky z praxe uviesť...
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum