ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Čínské zavíráky (SanRenMu, Enlan Bee, Navy, Ganzo...) Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/28/2010
už i Čina začina šetrit
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
luckyboyl napsal:
Sice pevnej, ale asi by to někdo hledal právě v tomto vlákně cinskejch kudel...SRM S708....za mě krásně řezivá, praktická čepel příjemných rozměrů a hlavně slusnej plochej výbrus I ocel....řekl jsem si hurá, prevlecu Čepelku po vzoru Mory, tajně jsem doufal že bude mít stejný trn jako právě Mora. Takže kdyby měl někdo obdobný nápad tak mu ušetříme práci páč trn je na pytel.

Ale uprimne, vadi to realne necemu? Spoj vypada celkem solidne a stejne to predpokladam zanoris do epoxidu v dire. A cepelka nevypada na nuz urceny na stipani polen. Samozrejme se nehadam, ze je to hnus...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Co tak to roznýtovat, nasadit záštitku a za ní to znovu snýtovat.
Pod záštitou už větší díra v ručce pro ten trn vadit nebude.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
na Knifestoku je mají o stovku lacinější než na Aliexpres
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
OKNIFE SENTRY L1

Čepel k půlce choilu10 cm, ve hřbetu 3,8 mm, otevřený necelých 24 cm, ocel D2 60 – 62 HRc (podle firemních údajů), váha 242 g. Na čepeli je podle mého oka blackwash, ale někde se píše stonewash + PVD, povrch je každopádně hladký. Velikostně je někde mezi Kizerem Sheepdog XL (rozměry jsou vždy o nějakou desetinku milimetru mm kratší, čepel o 0,5 mm tenčí, váha o necelých 20 gramů víc) a Artisanem Proponent (rozměry jsou o vždy o nějaký milimetr kratší, čepel je o cca milimetr silnější, váha je o cca 30 gramů vyšší). Odlehčovací otvory na příložkách jsou kruhové, což mi pro celkovou pevnost přijde lepší.

Zpracování je perfektní, žádná hrana, vše dokonale lícuje, samozřejmě žádný vakl nebo jakýkoliv jiný zášmodrch. Jistý a pohodlný úchop, do vybrání pro prsty se pohodlně vejde střední ruka i lopata. Povrch G-10 nedrhne ani neklouže. Klip středně tuhý, do/z kapsy bez problémů, v kapse ho vzhledem k celkové šířce nejde přehlédnout.

Otevření flipperem, palcem i prostředníkem zezadu je velmi pohodlné, švihem samozřejmě bez roblémů. Krásný zvuk při zacvaknutí pojistky. Odjištění je měkké a pohodlné. Když je palec uprostřed místa pro odmáčknutí, opře se flipper do palce, kulička detentu se opře o hranu čepele a působí to jako mezipoloha (čtvrtá fotka). Nepovažuji to za vadu a funkčně to vůbec nevadí, čepel pokračuje dál buď lehkým opřením ukazováku nebo lehkým pohybem nože. Mohla by to být i výhoda umožňující lepší kontrolu pohybu čepele … a taky je to zajímavé rozšíření cvakacích možností 😊.

Čepel chodí opravdu VELMI lehce. Pojistka je skvěle vyladěná, zůstává na místě i při silném tlaku čepele na podložku nebo po úderu hřbetem čepele. Stop pin má něco přes 4 mm. Jimping palec spolehlivě zastaví, ale není vysloveně ostrý. Choil je využitelný, ale tlustší ukazovák už se může nabourat do ostří. Uprostřed čepele jsem nad ostřím naměřil cca 0,6 mm. Ostří jde do lehkého obloučku a osa rukojeti je nad osou čepele, při krájení bude obojí znát.

Celou dobu hledám něco, do čeho by se dalo rejpnout, ale nic jsem nenašel. Za mě zajímavý nůž 😊.

Chloupek vložil tyto přílohy:
01.JPG.jpg
02.JPG.jpg
03.JPG.jpg
04.JPG.jpg
05.JPG.jpg
06.JPG.jpg
07.JPG.jpg
08.JPG.jpg
09.JPG.jpg
10.JPG.jpg
11.JPG.jpg
12.JPG.jpg

Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum