ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Neznáte tenhle nůž? - I. Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/8/2011
Kdyz zagooglis, tak ten patent je nejaky cinsky tykajici se rukojeti. Takze ja bych tipnul na cinsky padelek...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/22/2013
Když čínský padělek, tak čeho? Googloval jsem ale nic jsem nezjistil ohledně toho patentu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Zdravím vespolek,
tak nějak nevím, kam tenhle dotaz dát, tak asi sem. Nůž na obrázku by měl být celkem jasný - Falcon 4000 od firmy Angelo Campolin & Figlio, čili určit jej až tak nepotřebuji a snad jsem se nespletl. Otázek však mám přesto několik:
Někde jsem slyšel, že od těchto nožů existuje mnoho padělků, lze tedy nějak spolehlivě určit originál?
A pokud to originál je, máte s tím někdo zkušenosti? Tady ve fórech jsem jej v podstatě nenašel.
(Na doplnění - nůž byl podle sdělení koupen v ČR někdy v roce 1997)

yarr vložil tyto přílohy:
falcon_4000_with_logo.jpg.jpg

Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
Na urcenie pravosti by som sa obratil na vyrobcu. Noz ma stale v katalogu..

"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/16/2009
Ok Ahoj,pro "yarr",nože tohoto tvarosloví na velmi dobré úrovni produkovala fa.Viper,tak před patnácti až dvaceti létyApplause ..Snad jen čepel byla o fousek větší,ale stylově naprosto odpovídajícíNoNoNo .Střenky na rukojetích byly z velmi pěkných dřevin,dokonce i na modro šmrncnutém javoru.Happy Cenově se motali do dvou tisíc Kč.Ale stály za toOk .K.
S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí.N.N.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/7/2013
Zdravím
Neví někdo co je to za značku na tomto noži?

Fosgen72 vložil tyto přílohy:
3856486574_3.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2013
Ahoj,
potřeboval bych poradit, třeba bude někdo vědět.
Před třemi lety jsem v Příbrami kupoval nůž od Zdeňka Juna, obrázek sem dodám během dneška. Tenkrát jsem se s ním o tom bavil, ale nemůžu si vzpomenout, co mi to říkal o materiálu. Nůž je to relativně robustní a pořádně řezivej. Nevíte někdo, co Jun nejčastějc používá? Díky
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
To Križo a knajfík: Pánové děkuji, je jasno. Admire
Podle toho, co je v katalogu, je ten můj kousek originál. Happy A když jsem četl odpověď od knajfíka, sesypaly se mi broky tím správným směrem: to o tomhle noži se kdysi říkalo, že je to kopie či dokonce falzum právě viperu.
No, tak je tenhle celkem elegantní italský kousek u mne v šuplíku. Pokusím se o něm napsat trochu víc, ještě stále se prodává a tady jsem toho opravdu moc nenašel, jen asi jednu fotku verze s parohovou střenkou.
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2004
pro Luďka - od Juna jeden nožík mám a taky spokojenost. Používá v drtivé většině 17.029 nerezovku, má ji velmi dobře tepelně zpracovanou.
"To ale není spravedlivé!" vykřikl zoufale Mort. "Není spravedlnost, jsem jenom já...." odvětil Smrť
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2013
liman napsal:
pro Luďka - od Juna jeden nožík mám

Ještě se mi nepodařilo sem tu fotku dostat, omlouvám se.
Navíc Jun vlastně není Zdeněk, ale Miloš... Jeho nerezovka řeže pěkně. Jen se mi zdá, že mě tenkrát přesvědčoval o tom, že je to nějaká uhlíkovka. No, tou dobou jsem o tom neměl páru ani za mák, ale kudla mi prostě pěkně sedla. Díky! Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/11/2006
Prosím o pomoc s identifikcí nože. Měl jsem za to, že by to mohl být nějaký nůž Fairbairn Sykes Fighting Knives ale asi jsem vedle. Informace by mohly být v knize British and Commonwealth Military Knives, ale bohužel nejsem vlastníkem. Dále zda někdo nemá potuchy, co znamená ten maltézský kříž a značení asi ML Délka cca 31 cm. Děkuji za případné informace.

Marx jsou akorát tanky valící se přes Prahu.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/31/2007
Takový půdní nález.V bodácích se nevyznám a tak poprosím znalejší.Co jsem to našel? Díky za určení.Happy

Flector EP vložil tyto přílohy:
IMG_20250325_142001_1.jpg.jpg
IMG_20250325_142016_1.jpg.jpg
IMG_20250325_142043_1.jpg.jpg
IMG_20250325_142112_1.jpg.jpg
IMG_20250325_142313_1.jpg.jpg
IMG_20250325_142332.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/18/2011
Rakouský bodák Mannlicher. Vzor 95? To si nejsem jistý.☺️
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Flector EP: RU bodák M95 (model 1895), model pro mužstvo, pozdější provedení - oblý žlábek čepele, takže vyroben pravděpodobně po r. 1916. Výrobce je OEWG - Oestereichische Waffengesellschaft Steyr. Značka na hlavici je trochu nečitelná - "LI" neexistuje, "L" "I" mi taky nesedí, ale nevím. Co je za písmenem L? Jinak je bodák podivně upravený - má nepříliš šikovně odříznutý nákružek na hlaveň - je možná úprava v poli na útočný nůž.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/18/2011
Děkuji, Pavle.
Tak trošku jsem doufal, že můj odhad mírně upřesníš.🤣
Posláno:

Pokročilý
Happy Děkuji za určení bodáku. Mírně odrezím a spočine na ,,čestném,, místě historických kudel v dílně.Grin
Posláno:

Pokročilý

Flector EP vložil tyto přílohy:
IMG_20250328_115052.jpg.jpg
IMG_20250328_115101_1.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Hotovo. Pro Surga - za písmenem L je římská 1.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/20/2020
Re. Fosgen72
Zdravím, značka - " H Š PRAHA", patřila firmě - Horák a Šůs, Praha Zličín. Ještě v roce 2010, jsem od nich koupil několik nožů.Tato firma již zanikla.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 10/20/2008
L I by mohlo znamenat Landwehr Infanterie 23. regiment - Císařsko královská domobrana pěchota. Tam sloužilo za války dost Čechů.
Bölten.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum