ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Dalekohled EDC Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/27/2011
-BaRD- napsal:
Ok, tak je to jasné. Ten můj levný čínský tohle nikdy neukáže. Aj za slunečného dne zaostřím na vrchol budovy je obraz jakoby v mlze. Jako koukat video na nízké kvalitě na 4k monitoru 🙂.

Přečtu si celé vlákno a pak se rozhodnu zda stojí za to investovat do nového dalekohledu.

Jako nový..Ok

https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&t=96944
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/14/2008
-BaRD- napsal:

Přečtu si celé vlákno a pak se rozhodnu zda stojí za to investovat do nového dalekohledu.

Tak ta Minolta nevypadá zrovna z novo výroby a na ebay jsem se díval stojí kolem 1500👍.

https://m.youtube.com/watch?v=nSBlHGf07gk&pp=ygUNTWlub2x0YSAxMHgyMA%3D%3D

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
Tu Minoltu mám jako zajímavost ve sbírce.
Je rozumnější koupit něco s větší výstupní zornicí. Tady je to 2 mm a je to náchylný na přesný umístění na oči. A samozřejmě že jak se trochu zatáhne obloha, tak je to dost tmavý. Ale ostrost obrazu super.

Tady je další, úplně suprový EDC.
Malej zázrak od Pentaxu, Papilio 8,5 x 21.

Raďas vložil tyto přílohy:
20250306_140724.jpg.jpg
20250306_140843.jpg.jpg
20250306_140934.jpg.jpg

K vítězství blbosti úplně vystačí zabedněnosti rádoby chytrých lidí !!!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Takhle si predstavuju EDC ;) Samozrejme cena je jaka je, ale co, nejake penize se objevily a zijeme jen jednou.
Samozrejme k nemu mam i (ne-Leica) normalni velikosti ;)
Jen to bude chtit trochu zaCADit - namalovat a ytisknout krytky, ktere budou nejak obsahovat i makro predsadku. Pribaleny obal je des, dalekohled (na prumeru) zvetsuje snad trikrat....

krezac vložil tyto přílohy:
IMG_4540.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/27/2015
Tak pánové, pěkně mě se...teGrin
dalekohled mám, ale velký. Starý ruský monookulár 20*60 a to se člověku prostě nosit nechce. Úplně bych to vypustil, kdybych nechodil na knife. A včera ......tohle
Konstrukce je super. Celkově působí velmi solidním a kvalitním dojmem. Pokoukání je skvělé. Nemám s čím podobným srovnat, ale na turistiku, apod. mi příjde více než dobrý.

zlingo vložil tyto přílohy:
20250318_083330.jpg.jpg
20250318_083355.jpg.jpg
20250318_083416.jpg.jpg
20250318_083431.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/22/2015
Tak mi dnes dorazil dalekohled Svbony 202Ed 8x32 koupil jsem malinko přes 2k Kč z Číny.

Tak jen moje první dojmy:
Velikostně bych řekl akorát, trochu větší Edc.
Dle kuchyňské váhy necelých 500g takže nic hrozného co by člověk neunesl.
Provedení velice solidní, nikde se nic neviklá a nic nechrastí. Materiál těla dalekohledu by měla být slitina hořčíku, což nepoznám, ale drží se dobře a neklouže.

Obraz krásně čistý, nevnímám žádné barevné zkresleni. Zaostřování jde hezky plynule a nemám problém zaostřit na objekty od zhruba 2m.

Nemám moc s čím srovnávat, jediné co jsem s sebou nosil po výletech byl Vortex Solo 8x36 a s tím jsem byl do teď spokojený.

Na první pohled je obraz z toho dalekohledu Svbony mnohem hezčí, jasnější a vnímám více detailů.

Foto pro porovnání velikostí s monokularem vortex solo 8x36

Sinuhet vložil tyto přílohy:
20250331_110741.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum