ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Ukončení provozu serveru Knife.cz ke dni 15.4.2025 Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/25/2013
Nemám slov, je to fakt rána, hodně silná a hodně bolestivá a nedokážu si přestavit vlastně naplnění mé nožířské lásky bez knife.cz.
To co tu za ty léta bylo vybudováno, byla silná a pevná komunita. Víte, jasně najdou se témata, na která se neshodneme, najdou se provokatéři, vidíme věci z jiného úhlu .. ale komplexně - vždy když jsem někomu napsal z knife, nikdy jsme se neviděli neznali a stačil jeden mail a byly jsme jak kámoši ze školky.

Knife.cz tohle dokázal - sdružil a vycepoval lidi ke vzájemnosti a spojovalo je právě tohle forum. a co víc, dokázal si přilákat novou generaci. Jsou zde stovky a tisíce postupů, jak věci dělat, jak věci nedělat, tolik inspirace každý den. Za tohle všechno Vám všem, současným i minulým moc díky !!! pevně věřím že tento konec v jakékoliv podobě bude mít začátek někde jinde, protože by tím celá kultura a komunita v ČR a SK nožomilů děsně utrpěla. snad to nebude prostě jen vykuk, jehož cílem bude zneužít současné situace fora a aby si jen a jen namastit kapsu. Ale jak vidíme, zadarmo to taky nejde. je nás dost co jsou ochotni (samozřejmě vč. mě) členství platit.

já teď fakt nevím, jak to rozdýchat.
Hlavně echo 14dní před je fakt doslova šibeniční, ale věřím, že rozhodnutí to muselo být fakt náročné

Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/6/2020
Rok 2025…trochu informací z čínského kalendáře:
Nastává období, ve kterém se snoubí moudrost Hada a kreativita dřeva, a slibuje velké změny, růst a plánování do budoucna. Znamení Hada je symbolem hluboké moudrosti, intuice a elegance, přičemž se vyznačuje schopností strategicky plánovat, klidně jednat a nacházet skryté pravdy. Živel dřeva představuje energii růstu, tvořivosti a flexibility, která podporuje harmonii, inovace a schopnost přizpůsobit se novým výzvám.

Je to tady skvělý. Kvůli tomuhle webu jsem si vypěstoval vztah k nožům. Koukám denně. Čtu denně. Děkuji. Věřím, že v nějaké formě to bude fungovat dál. Nehledě na fakt, že tento web podporoval obchod s noži.

Rozhodně děkuji za to, že tento web existuje/existoval.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/23/2009
V noci jsem to ještě zvažovala:

- jelikož kluci (Milan a xaxa) nic aktuálně nic nekomentují, viděla bych jako jedinou zbývající přesun někam jinam, na vlastní diskuzní web, postavit fórum znova a i při nepostoupení dat (tam by byly imo teoretické právní důsledky, kvůli kterým by to nešlo ve smyslu poskytoval - poskytovatel) si dovedu představit zálohu čistého textu, byt by to bylo dost humpolácký/sprostý
- ovšem tam narážíme na problém financování, pokud by to někdo chtěl vzít pod sebe, muselo by to jít minimálně přes živnost, spíše firmu (klidně i ve formě nějakého spolku, dalo by se inspirovat imo u historickejch spolků a nebo věcí typu skaut, kde by se člověk za příspěvek dostal právě na fórum)
- platforma, adresa, úložiště atd. se dá koupit, případně někde nechat "postavit" na klíč, ale za peníze

Ovšem nepovažuju to za realizovatelný během dvou týdnů - pokud byste se tomu někdo chtěl věnovat, je to spíš otázka dvou měsíců.

Otázky zůstávají tedy dvě:
a) je někdo, kdo by to převzal?
pokud ano, tak
b) nedá se termín 15.4. ještě oddálit/posunout, pokud by se už rýsovala náhrada? Organizovat nějakou záchrannou akci takhle na rychlo je skoro mission imposible.

(Hodně jsem zvažovala, jestli se toho neujmout, ale upřímně: mám dva HPP joby plus rozjíždím nějakou výpomoc s marketingem a ještě něco bokem, takže reálná kapacita je nula, a zdejší "komunita" (alespoň ta část, se kterou jsem byla v kontaktu) mě kdysi opustila v pěknejch sračkách, což dost podrejvá ochotu.)

O ženě vypovídají mnohé její ruce. Pokud se například její prsty nacházejí okolo vašeho krku, je zřejmě lehce nespokojená..
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/31/2021
zdravím ve spolek
Beating neházejte flintu do žita Oh No
SHOW MUST GO ON

Vidím tady samé loučení, ještě máme šanci si to převzít, vždyť je to pro nás.

Něco určitě vymyslíme !!!
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...jakoby hodně lidí nezažila rozchod,rozvod,nemoc,nemohoucnost,nechuť,nabídku co se nedá odmítnout,riziko nebo zátěž která se odmítnout musí ,seknutí s prací,seknutí s koníčkem a mnoho a mnoho podobných věcí,který měly hezkej začátek ale né radost napořád,kdy je pochopitelný ,že se to řeší tak,že se zhasne,zamkne a odejde. Hodně lidí se tady naučilo plavat a pak se šlo cákat jinam a je to jejich věc...žijeme jen jednou a máváním bankovkama se nenarodí jediná vteřina navíc...kdo si s časem nedělá hlavu je šťastnej nebo nezodpovědnej ...nebo obojí

Za sebe děkuju,času jsem tady "promarnil" hodně,dobrovolně a rád...
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/17/2020
Ou,tak toto zamrzelo...Rad som tu denne travil cas.
Som tiez ochotny platit za clenstvo.
Dufam ze sa situacia nejak vyriesi.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/7/2011
Přiznávám, pro mě špatná zpráva. I když se z lenosti nepřihlašuji tak často, na stránkách jsem téměř každý den. Též bych klidně zaplatil.
P.S. Tak opět kousek pro úplné odpojení od internetu.
„Ceterum autem censeo Unionem Europaicam esse delendam“
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2012
Smutná zpráva. Pro mě je knife jako bible, vím, že většina toho co vím nebo umím je odsud a když něco zapomenu, vím kde to hledat. Facebook je fajn, ale hledej tam něco...
Kdyby byly účty typu nožíř, obchodník nebo poskytovatel služby,.zkrátka komerční subjekty tady zpoplatněné, asi by to velmi velká skupina bez keců akceptovala. Kdyby si web na sebe vydělával, nemuseli jsme se tu na sebe smutně koukat.

Je mi to líto, jste tu skvělí.
KONTAKT JEN MAILEM!!!!!!!! na PM nebudu více reagovat.
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
Mno, je mi z toho nevesele. Avizovaný konec klubíku, kam se člověk chodil zotavovat, potěšit, vzdělávat, nakupovat, prodávat, pochlubit a v dobrém závidět.
Prosím, pokud by bylo možno, o vytvoření vlákna s kontakty členů. Rozdělení třeba na "čumil" a "tvůrce", abychom v budoucnu, např. při výběru dárku, mohli napsat přímo někomu, kdo se nám tady líbil.... Neumím to teď nějak blíže spexifikovat, ale jde mi o jakési zachování sítě kontaktů.

Milanovi a Xaxovi, samozřejmě i Samovi in memoriam, velký dík za kus životní vášně a možnosti sledovat vývoj a směr....

Sám za sebe - jsem zanícený "čumil"....
Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/21/2010
My z Chronomagu to sledujeme a nejak uz se u nas debatuje o nejakem reseni. Nevesme hlavu, treba to vyjde. Nozomilove a hodinkomilove k sobe maji blizko a spoustu clenu je tam i tady, tak treba to pujde nejak propojit Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2006
No vyrostl jsem tu mám tu kamarády a přijde mi to jak EU co neustále jen bere a .......
Tak nevím rád přispějí ale je to jako zabít dítě po hodně letech.
Jirka factory
chceš můj nůž tak pisni na e-mail
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/7/2011
Do prdele práce... to je zase den! Tomu se nedá uvěřit že do 14 dnů bude po všem, tahle studnice vědomostí, pokec, srazy s kamarády!!
Se slzou v oku ale zatnutými zuby jsem už rozhodil sítě u těch kteří se tím živí a těm co tomu aspoň rozumí. Bude samozřejmě potíž se domluvit (my všichni) jestli se toto fórum celé jen přestěhuje a sbírkou se toto uhradí a další administrace by byla placena z reklam nebo formou členského poplatku, nebo začít na zelené louce ale už stylem "Only fans" formou poplatků.
Jenže tohle všechno dát dohromady - týden málo 😌
DUM SPIRO SPERO!
Takhle to skončit nenecháme.... nebo jo?
My life, my rules! No pain,no gain!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
Sad
Ak by nejaký nástupca potreboval admina, som prakticky stále pri počítači a budem to robiť zdarma. Ak nie, boli to pekné roky, spoznal som tu kopec super ľudí a hoci už 7 rokov nemôžem fyzicky chodiť, na knife som chodil stále rád.

edit: ak by bola možnosť na záchranu, asi nebudem sám, kto nemá problém zaplatiť členské.
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Dal
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/2/2013
Vse uz asi bylo receno, jen pripojim dik tem, kteri to doted tahli, respekt tem, kteri se nabizeji pomoci jako napr. Krizo a lidi z Chronomagu, a prani kez se zachova alespon cteci archivni verze, kdyz uz by se nepodarilo nejak pokracovat.

Per pedes,
Nechaj noža - bolí koža, Mrtvému nože netřeba
LK
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/15/2009
????? Nedokázal jsem tu zpropadenou slzu zamáčknout.....a už teče.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/8/2021
Spravci nezminuji moznost sanace existujici aplikace a dalsi provoz. Samozrejme, musel by se by se najit nekdo, kdo by byl ochoten soucasny stav zanalyzovat, zhodnotit proveditelnost a udelat to.

Butdo se najde nekdo z nas, kdo to umi, ma cas a je ochoten.
Nebo se najde nekdo, kdo to sice neumi, ale bude organizovat a nekoho sezene.
Nebo to tu proste skonci a data "se ztrati".

Ja jsem z tech, co webove informacnimy systemy vyvijeji, ale pro praci na knife.cz se momentalne nedokazu uvolnit.

I kdyz by se zacalo od nuly a bez migrace, soucasna data by se dala pozdeji alespon zpristupnit pro cteni. Proto jsem napsal, ze ted je dulezite data vyexportovat a zaarchivovat, coz ale take bude state nejake penize.

@Moderatori, neni nekdo z vas v kontaktu se spravci a nediskutuje o soucasnem stavu a dalsim postupu?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/3/2007
Poslední dobou už jsem zde prakticky nebyl, ale spousty toho co o nožích vím mi společně s pár dobrýma lidma, kteří se okolo nich motají mi přinesl právě knife.cz. Pokud se uvažuje o nějaké nástupnické platformě co se nechat inspirovat Gunsbook(em) který vznikl, protože facebook je ke zbraním ošklivý. Nicméně fórum je fórum to mi nikdo nevymluví.
Bohužel sám nemohu pro zachování nebo přechod na jinou platformu nic udělal, kromě nějakého drobného příspěvku. Budu držet pěsti všem, kteří se pokusí s knife nějakým způsobem zachránit.
Devět desetin moudrosti je - být moudrý včas!
Cicero Marcus Tullius
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/21/2012
On se toho někdo ujme, pokud to bude možné.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
gravedigger napsal:
On se toho někdo ujme, pokud to bude možné.

Když oni ti dva Japonci Onoseto a Samoseto zatím nikdy nic nedokončili.

V každém případě rozhodnutí Milana chápu. Děkuji za celou komunitu kolem knife.cz

Edit: Jdu si uložit své články, protože některé vznikly tak dávno, že je možná už ani nemám založené.
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
slon napsal:
Když oni ti dva Japonci Onoseto a Samoseto zatím nikdy nic nedokončili.

Je to tak...
Uživatelé v tomto tématu
BolfiikV2, Guest, Chimera, Kondor, yeneek79

Přechod na fórum