ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Ukončení provozu serveru Knife.cz ke dni 15.4.2025 Možnosti
OZP
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/31/2021
Take budu rad, kdyz knife.cz bude v nejake forme pokracovat- forum, inzerce, vlakna vyrobcu a sberatelu. Rad budu prispivat pravidelny prispevek 5-6EUR/mesic i za zverejneni prodejni nabidky v inzerci. Dekuji
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Tak abychom se nespoléhali na ty dva Japonce, za mě asi tak: pokračovat formou třeba spolku, by mohlo být řešení. Nevím a neznám, co je potřeba k založení spolku nebo jiné formy, která nám umožní pokračovat, toho by se musel ujmout někdo jiný, kdo se v těchto věcech vyzná. Já coby důchodec mám dost volného času na to, abych pro organizátora mohl být takovým tím "pones-přines-podej-zahoď-napiš-pošli" eventuálně být (řekněme) koordinátorem celé akce. S IT můžu bohužel pomoci jenom tak, že budu pravidelně posílat příspěvky na provoz. O počítači vím jenom, že funguje a že nejvíc toho zkazí ten, co je mezi židlí a klávesnicí. Moje technické znalosti skončily u skoby a dál se v osmašedesáti těžko posunu.

Co se týče vlastního provozu, před časem jsem diskutoval s Hejkalem, dneska jediným moderátorem celého provozu Knife.cz, o tom, že mu rád v té práci pomůžu. Zase, viz. volný čas a to, že jsem na Knife tak jako tak 3-4x denně, by mi to umožnilo a neznamenalo by to pro mě žádné extra zatížení.

Tak, tohle pro nástupce Knife.cz můžu udělat já. Věřím tomu, že když se přidají ostatní, něco nového se nám může podařit stvořit. Asi to nebude jako Knife.cz, ale je na nás, aby to byl důstojný nástupce.

Kdo byste měl zájem a možnosti pro pokračování nebo nástupnictví po Knife, něco udělat, napište mi konkrétní návrhy své pomoci či angažovanosti. Mail mám z.zezulik(uzenáč)seznam.cz.

Jestli se najde někdo, kdo by to dělal lépěji a radostněji, rád mu pak celou tu agendu předám. Ale někdo to začít musí.

V listopadu 1989 se psalo heslo: "Kdo, když ne my, kdy, když ne teď" Nastal čas je oprášit!

Zdenek
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/15/2007
Co napsat? Sad Bylo to tu fajn bude mi to moc chybět, chvíli se mi tomu ani nechtělo uvěřit. Taky chci poděkovat všem, co se o to tady starali a dokázali fórum tak dlouho udržet. Pokud se najde řešení, příspěvky samozřejmě ano.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/5/2013
Pořád tomu nemůžu uvěřit. Byl jsem tady i několikrát denně a téměř vše co se týká výroby nožů jsem načetl tady. Pokud by se našel nějaký nástupce, tak samozřejmě jsem pro příspěvky. Děkuji všem, kteří se na chodu „Knife.cz“ podíleli.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/28/2011
Smutná zpráva.
Za jakékoliv následné řešení budu vděčný. Ať už od nuly nebo jinak. Byla by škoda přijít o všechny informace a kontakty.
Tady to byla taková oáza klidu kde všechno bylo ještě po staru a v pořádku.

Díky moc všem kdo se o to všechno zasloužili a starali. Ok Admire
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
Takže v tom moři slz a smutku aspoň nějakou pozitivní zprávu. Resp dvě.

Protože fakt netuším, jestli Milan s Xaxou chtějí fórum nechat alespoň pro čtení, oslovil jsem Národní knihovnu s žádostí o archivaci fóra. Odpověděli mi tohle:

děkujeme mnohokrát za váš dotaz s postřehy týkající se problematické archivace zdroje https://www.knife.cz.

Zdroj je poměrně rozsáhlý, což může činit potíže při sklizni. Kolega z IT podpory slíbil pustit sklizeň zdroje ve středu 2. dubna, nicméně nelze zaručit, že se do 15. dubna podaří zdroj sklidit celý. Doposud bylo fórum sklízeno 6x ročně, což je poměrně často. Je zde proto šance, že se podaří zaarchivovat většinu.

No a další zpráva je, že na Discordu se rodí alternativní náhrada (alespoň prozatím) Jakmile se to podaří trochu nějak naladit, hodíme sem pozvánku. Jakmile budou potřeba nějací makáči, co to tam budou šéfovat, tak se to taky dozvíte tady.

Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Pane von Sovinec, ty si velký človek Applause Admire
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/7/2023
Sice úplně nepatřím mezi místní inventář, ale i tak by mě zánik naakumulovaných informací hodně mrzel. Takže jsem moc rád, že se někdo snaží o jejich archivaci.

Co se týče pokračování fóra, nebylo by řešením nějaké phpBB™ fórum? Netuším, kolik je s tím práce, ale funkční to asi bude. Příklady fungujících fór na této "platformě":

https://forum.strojirenstvi.cz/
http://www.dymka.net/bb/
http://www.outdoorforum.cz//
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
A já , blbec, netušil, proč ahaswer v "Lipové" píše tohle datum. Bez Knife bych se nedostal tam, kde v kudlách jsem. A neměl bych tolik tváří v paměti. Nejvíc mi bude chybět , pokud se nic nepovede, možnost se pozeptat, co a jak a právě možnost najít kontakt na lidi. Někoho mám, ale ne všechny . A jde vůbec adresář uložit???
Tak všem těm, kdo za Knife.cz můžou, děkuju. Admire
A pokud bude potřeba přispět, rád si "utrhnu od huby"!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/23/2009
Potřebuju někoho, kdo bejvá v noci vzhůru a pomůže mi na Discordu s testováním. Nastavuju tak, aby to bylo nějak podobný (co se oprávnění týče) jako tady, pak už to bude jen otrocká klikačka to nakopírovat.

Spousta věcí bude jinak, nebude to dokonalý, ale bude to alespoň něco.

Napište mi kdyžtak do pošty, budu s tím blbnout cca 22-03 v noci (a bez urážky, prosím ideálně někdo, komu nedělaj technologie problém, návod i pro ty méně zdatný dám(e) pak nějak dohromady, ale teď to musí svištět).
O ženě vypovídají mnohé její ruce. Pokud se například její prsty nacházejí okolo vašeho krku, je zřejmě lehce nespokojená..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2008
Hejkal Ok
Jinak nápad s fin.příspěvky vzásadě ok,
ale musim taky říct, že podle mne zdejší nožová inzerce je alespoň v našem rybníčku bezkonkurenční, ani jinde nechci kupovat/prodávat a za to rád zaplatím.!.
Točí se toho tam spousta, tak by to také nemálo přineslo..
Samozřejmě rozumně nastaveno..
Erleichda..
Posláno:

Štamgast
isch napsal:
Potřebuju někoho, kdo bejvá v noci vzhůru a pomůže mi na Discordu s testováním. Nastavuju tak, aby to bylo nějak podobný (co se oprávnění týče) jako tady, pak už to bude jen otrocká klikačka to nakopírovat.

Spousta věcí bude jinak, nebude to dokonalý, ale bude to alespoň něco.

Napište mi kdyžtak do pošty, budu s tím blbnout cca 22-03 v noci (a bez urážky, prosím ideálně někdo, komu nedělaj technologie problém, návod i pro ty méně zdatný dám(e) pak nějak dohromady, ale teď to musí svištět).

k pomoci se nabízel Križo. Nevím teda jak moc nespí, ale světu internetu myslím celkem rozumí napiš mu.

Jo a ty díky a ovace si nechte spíš pro Isch, ta to hrne a maká na tom discordu...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/9/2020
Hejkale jsi PánOk
Isch držím palce ať se to podaříAdmire
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...úplně blbej čas aby se teď někdo probíral miliónem nápadů,ale stejně to řeknu...pokud by to něčemu pomohlo smažte můj účet,jakože aby se to trochu redukovalo...zkoušel jsem sám, ale nejde to,taková jakože kapička v moři, ale pořád mám v kedlubně,že než se člověk přestěhuje nejdřív se jde k popelnicím( možná by to chtělo trochu odtučnit,ale je to zasejc další a další práce no...).Hezký,že se někdo pokusíOk o cokoliv...
PS...nebo někdo poraďte jak to můžu udělat sám...díky moc.
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/16/2021
Ahoj všem, tak to ke opravdu velká rána a škoda. Byl jsem na Knife prakticky každý den. Je to tu ještě stále velká studnice vědomosti a bylo by škoda to jen tak nechat vyšumět do ztracena. Vždyť těch X tisíc hodin, které tu milovnici nejen ostrých nožů strávili a psali, fotili, natáčeli, by bylo škoda jen tak vymazat. Pokud bude jaká Koli šance na záchranu počítejte se mnou přátelé. Pokud ne, tak děkuji všem, kteří tu přispěli malou či velkou měrou a hlavně tvůrcům za dlouholetou praci. Ahoj a jdu si dát panáka na smutek.🥵
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
isch hoď mi username na discrod přidám si Tě a možná budu mít večer aspoň chvilku.

vratislavindrastudio.cz
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/26/2011
Isch, Hejkal a všichni další - díky za tu snahu! A jedna otázka k věci - to není možnost domluvy s těmi, kdo to ukončují, aby nám nechali trochu více času než těch 14 dní?! Mraky lidí se na to ptají, proč to je tak narychlo.
Posláno:

Štamgast
Tak zase jen nějaká vsuvka: Psal jsem si s Národní knihovnou, tak na té archivaci mákne a protože fórum nemůže zůstat ani pro čtení, tak je dost možné, že tenhle odkaz na Webarchiv bude jediná cesta, jak se dostat k historickým věcem na knife. https://wayback.webarchiv.cz/wayback/20240201000000*/http://knife.cz

Nicméně xaxa o té snaze archivovat fórum ví a připustil možnost, že by to ukončení mohl posunout, pokud by se to nestíhalo.

No a v zákulisí prý už nějaké nabídky na pokračování proběhly tak snad nějaká z možností bude funkční. Rozhodně se to dozvíme včas.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/7/2021
I tak děkuji za práci kterou tu kdo odvedlAdmire Admire Admire
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/24/2010
Bude mi to tu chybat... hlava to chape ale srdce to boli... dakujem vsetkym a prajem Vam nech sa Vam vsetkym dari...
Uživatelé v tomto tématu
Guest, xaxa

Přechod na fórum