ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Ukončení provozu serveru Knife.cz Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/3/2015
Samostatný příspěvek:

Jde tu nějak stáhnout jednorázově celé téma? Svoje fotky mám u sebe, ale rád bych si zazálohoval i popisky u sebe v galerii a ručně se mi nechce, dokud to nebude už opravdu zoufalé. A archivace vypadá, že to zachrání..

EDIT: Tak mám. V hlavičce tématu možnosti, vytiskni téma a ukáže to celý soubor textu v tématu.

EDIT2: Osobně bych se možná přimluvil za zmenšení našich fotek. Přecejen, i když je sám tak nahrávám, tak je to spíš z lenosti. Nemusíme zabírat tolik datového prostoru.
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/19/2010
Je mi z toho smutno, ako keď sa prichádza o blízkych. Ďakujem všetkým, ktorí doteraz niesli vlajku aj tým ochotným a IT spôsobilým, ktorí sa snažia niečo vytvoriť, aby sa mohlo pokračovať. Je mi jedno aká to bude forma, hlavne nech sa "nestratíme" a dokážeme sa nájsť.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/29/2007
Naprostou většinu lidiček z Knifu znám jen virtuálně, ale jestli se nepovede žádný náhradní virtuální přostor, tak mi budete sakra chybět. Díky vám, přátelé, jsem pochopil, že i finka je plnohodnotný nůž a z čepelí z Jataganu ( a nejen odtud) jich i několik vyrobil. Není jich moc, možná kolem dvaceti a nejsou zdaleka dokonalé. Mají je kamarádi a jako odměnu za snažení a úspěchy v oddílové činnosti i několik současných i bývalých členů jednoho turistického oddílu mládeže. Díky vám a od vás jsem se naučil pracovat s kůží aspoň natolik, že jsem schopen vyrobit pouzdro jak na vzpomenuté finky , ale i na různé jiné pevné a zavírací nože, případně i opaskové pouzdro na mobil. Pěkných pár továrních nožů i díky místní inspiraci bylo převlečeno z plastových střenek do dřevěných, či parohových. Například jsou na světě tři Victorinoxy (1Spartan a 2 Forestery) se střenkami z dubového dřeva pocházejícího z obšívky trupu plachetnice La Grace. Všechny tři jsou ve vlastnictví lidí, kteří se na lodi plavili, jeden z nich na lodi v zimě již několik let provádí různé údržbářské práce a právě on mi kus měněného dřeva z loňské opravy přivezl z Tunisu. Bylo mi tu s vámi fajn.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Som rád,že je toľko odozvy a snahy to riešiť. Síce takmer, a možno až,neskoro, no i tak.
Aj keď ma iné platformy netešia a nepoznám ich...
Veľká vďaka všetkým,čo k tomu prispejú.Applause

IT znalosti na to ja nemám,na moderátorské aktivity zas nie čas, no čo sa týka finančnej podpory alebo členského, určite a jednoznačne.áno.
Veľmi dúfam,že sa niečo podarí stvoriť..
A hlavne zachrániť pôvodné,aj keď pokračovanie možné bude už len inde.
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
wpc
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/16/2010
Ahoj všem,

je to těžko uvěřitelný, vlastně tomu doteď nevěřím. Zjistil jsem to až teď večer a celou cestu z práce jsem nad tím přemýšlel. Jak mi knife.cz ovlivnil život, kolik skvělých lidí jsem mohl díky tomu poznat, třeba jako ta naše partička z Nožnění a je toho samozřejmě daleko, daleko víc. Neumím si představit, že to už nebude. Nebyl jsem sice nějak přehnaně aktivní, ale trávil jsem na knife hodě času, nebyl den, abych se nepodíval co je nového. Také mě bavilo vracet se zpět v jednotlivých vláknech a sledovat neuvěřitelný progres místních nožířů. Jsem tady bezmála 15 let a bude mi to teda sakra chybět.

Cítím prázdnotu a hlavně veliký dluh vůči Knife.cz

Nechci se loučit, věřím, že se najde nějaké řešení, pevně v to doufám.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/29/2020
isch napsal:
Potřebuju někoho, kdo bejvá v noci vzhůru a pomůže mi na Discordu s testováním.
Napište mi kdyžtak do pošty, budu s tím blbnout cca 22-03 v noci.

Psal jsem mail přes tlačítko, v odchozích nic není, psal jsem zprávu sem, fórum spadlo, tak se tě dotýkám princezno potřetí...
Do 3 do rána to nedám, mám teď dva dny strašně málo naspáno, +/- do půlnoci ale snad vydržím. Pokud vyhodnotíš, že bych ti mohl být k něčemu užitečný, písni mi buď sem, plus pro sichr na hpmickey.cz (discord), u/hpmickey-cz (reddit), obojí čerstvě založeno (takže jsem ještě zlehka dezorientovanej Wink ).
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/29/2020
No, tak na štamgasta už to tu asi nedotáhnu, ach jo...

@Milan, @xaxa, dostavil jsem se sice na váš večírek s dvacetiletým zpožděním, ale i těch posledních pět let stálo zato Ok
Plně chápu, že každej mejdan jednou končí, takže už jen: Sbohem, a dík za všechny ty ryby...

@Hejkal von Sovinec, super nápad s tou archivací přes Národní knihovnu, a držím nám všem palce, ať to klapne.

@úplně-fšici-ostatní, doufám, že se s vámi ještě někdy-někde potkám. Vy starší a pokročilí, neházejte flintu do žita, a discord nebo reddit zkuste.

EM napsal:
...pokud by to něčemu pomohlo smažte můj účet...nebo někdo poraďte
@EM, bez tvých luxusních fotek by bylo jakýkoliv fórum o nožích poloviční.
Tak prosimtě nepanikař, a vyčkej (což možná platí i pro pěkných pár ostatních, a možná i včetně mě Wink )
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/14/2012
Zdravím dámy a chlapi,
nejsem moc velký přispěvatel. Ale když zapnu počítač, nikdy neopomenu se mrknout, co je nového na Knife.V podstatě ho už navštěvuju asi +-15 let, z toho 12 let už na něj přispívám.
Jak tady píší ostatní kolegové, nikdy by mne nenapadlo, že to skončí...
Musím se přiznat, že nože jsem začal dělat, až po mnoha strávených večerech na Knife.cz. Tím chci poděkovat tvúrci, nebo tvůrcům tohoto webu, za možnost čerpání rad, informací a taky inspirace k výrobě nožů a tím k mé vlastní tvorbě. Snad jsem taky trochu přispěl...
Nevím, jaké jsou důvody k ukončení tohoto webu - zájmového sdružení, ale v každém případě jsem připraven přispět jakoukoliv rozumnou částkou k jeho udržení, případně založení nového.
Děkuju všem, Libi

Prosím, pište mi na e-mail, ten čtu denně.:-)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/18/2010
Ale TO snad NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ Oh No Oh No Oh No Oh No Oh No Oh No
Lépe mlčet a být podezírán, že jsi hloupý, než promluvit a vyvrátit tím všechny pochybnosti - tak tím se bohužel moc často neřídim :-D
groula
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/4/2011
Smutná zpráva. Hlavou běží, co vše dobrého člověku knife způsobil...a že toho bylo za ta léta!
Nezbývá než s pokorou, vděčností a vzpomínkami říct DĚKUJI!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2011
Šlo by na této doméně zachovat, alespoň inzerci? Ne že by zbytek webu nebyl důležitý, ale co si budem povídat kde jinde budem kšeftovat s nožíkama?

Bylo by náročné udržet inzerci?
Sharp blade, sharp mind.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/15/2008
codefiveclaws napsal:
Kto má účet na instagrame sa môže pridať na @knife.cz nech sa zachovajú kontakty pre budúcnosť!

Na instagramu není s noži problém
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/27/2010
Díky knife za vše a snad se sejdeme v reálném životě...

Módi (Standa)
T.O. Rezavá Kudla
#Tramp Módi
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/9/2020
Isch :Až budeš potřebovat s nějakými jednoduššími úkony (kopírovat témata, galerku atd.) Rád pomůžu a to bych snad zvládnout mohl.
Dál tu ovšem vyvstávají otázky typu: financování webu, moderování atd. Ať tu zase za pár let neřešíme stejný problém.
K financím mám pár návrhů : členské příspěvky asi nebudou úplně reálné ne každý kdo si sem chodí jenom počíst bude ochotný něco platit = snížení počtu návštěvníků.
-Asi nebo alespoň já bych byl ochotný platit třeba za vedení galerie se svými výrobky
-Placená inzerce :nějaké procento z prodaného by asi taky nikoho nebolelo.
-A asi zásadní reklama, třeba zkusit oslovit : Václav Špičák nožířské oceli, jatagan, bushcraft portálu (kraken), a myslím že by se ještě určitě někdo našel.
Moderování to už se musí asi dohodnout tam, ale pokud bys Hejkale nikoho jiného nenašel, tak se hlásím 🙋‍♂️
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Co se týče placeného členství, zkopíroval bych chod Bladeforums. Pro ty kteří se chtějí jen koukat nebo psát -zdarma. Pro ty kteří chtějí ukazovat svou práci placené členství, pro ty kdo chtějí navíc prodávat ať už svou nebo cizí práci další úroveň platby. Mají to navrstvené s různými benefity včetně možnosti správy celé vlastní sekce.
Se sponzoringem je to u nás naprd. Alespoň tuzemské firmy. Na placenou reklamu bych oslovil matadory jako je Victorinox , Spyderco atd. Přínos z reklamy totiž nebude takový, aby se to vyplatilo a tak to chce někoho, komu to moc nevadí..

Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/9/2020
Jo přesně tak nějak jsem to myslel
Právě mělo by se to řešit od začátku aby pak v tom nebyl bordel.
Zas ale na druhou stranu jsou tu lidi kteří už třeba na knifu nejsou a byla by škoda že jejich práce nebude prezentována jen kvůli tomu že nikdo nezaplatil členské příspěvky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Co sis zaplatil, zůstává. Alespoň na Bladeforu to tak je. Co se týče správy, pochopil jsem že tam to dělá pár lidí na plný úvazek. Všechno conje mimo, na špatném místě atd. prakticky okamžitě mizí.
Chod takové věci je náročný, takže Milana naprosto chápu. Věnovat energii obecnému blahu na úkor svých bližních, nelze. Cpát do něčeho peníze a čas zabavený jinde, nevyhnutelně vede k takovému rozhodnutí. Znám to z vlastní zkušenosti..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Začátečník
Připojený: 9/21/2021
Děkuji Knife za vše, přeji hodně štěstí a snad někdy, někde .... Applause
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/21/2010
Ahoj ahoj, probiha diskuze s majitelem Chronomag.cz o migraci fora na nejakou novou platformu, kde by bylo vse zachovano. Mrknete na Chronomag, jak se vam libi tahle podoba, behem dne budou zapnute i obrazky pro neprihlasene. To propojeni dava smysl, aby se zachranil veskery obsad a i komunita clenu. Vecer nebo zitra sem Bert hodí dalsi detailni info, pokud neco dopadne Happy
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/5/2008
Sakra, to mě mrzí, a to tak, že hodně.

Chápu, že forum je archaické, nedá se se současným systémem již rozumně provozovat, ale takováhle studnice informací se nedá nahradit žádnou sociální sítí. Facebook je hromada hnoje, kde příspěvky mizí v zapomnění, instagram a podobné píčovinky jsou dobré leda tak na chlubení se fotkami.

Děkuju všem zainteresovaným za to, že to tak dlouho táhli a pokud bude nějaká nová platforma, třeba i placená, rád ji vyzkouším.
Z kuřete nejde udělat dobrej řízek, kuře nechrochtá ...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum