ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Survival linky Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/15/2006
Jo jenomže na tenhle trip si na rozdíl od Korsiky budeš muset vzít kulicha a rukavice místo plavek, a pohory co nejvejš nad kotníky místo sandálů. Je to dost odlišnej survival, než je středomoří. Chodí se sice spíč po rovině, než do velkejch kopců, ale zase většinou v mokrejch botách (ledaže bys nosil holínky, v tom případě doporučuju ty s neoprénovou vložkou, některý tak taky choděj). Ale taky nějaký pozitiva - zejména holky jsou v tý samotě dost sdílný (na finský poměry, teda Wink Jo a málem bych zapomněl - Lapin Kulta má taky něco do sebe...
...bez komentáře...
KEO
Posláno:
Provokatér
Připojený: 9/4/2007
Quote:
zejména holky jsou v tý samotě dost sdílný

Myslis, ako vo filme Kukuška ?Happy
http://www.csfd.cz/film/37945-kukuska-kukacka-kukushka/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Plavky i sandály docela rád oželimHappy Skandinávie je u ždocela dlouho muj sen. Akorát, že pro středoškoláka trošku finančně nad...ne že vysokoškolák by si ved nějak líp, ale už snad našetřim...
Jo, a díky za info
Je to boj
Posláno:

Začátečník
Připojený: 9/21/2010
gorshi napsal:
Pokud jde o knihy (tištěné) je v současné době nejpřístupnější a asi i z hlediska informací nejúplnější letitá příručka SAS - Jak přežít. Vydal to Svojtka a k dostání je to skoro v každém větším knihkupectví za tři kila. Je tam i spousta obrázků. Touhle knihou si pořád rád listuju. Návody a rady jsou tam zajímavé, i když s některými by se občas dalo polemizovat. Například nad tím, že se má při štípání polínka do nože shora bušit kamenem (!!!). Jinak ale tuhle knihu považuju za dobrou a řadu věcí jsem si z ní už vyzkoušel a funguje to. Ke spoustě technik tam uvedených se normální smrtelník nemá příležitost dostat, ale čte se o tom pěkně. Například nepočítám s tím, že bych někdy byl nucen ulovenou chobotnici rychle usmrtit tím, že jí obrátím naruby Laugh .

http://www.strelectvi.cz/forum/zapaleni-ohne-vystrelem-t14385.html

Na těchto stránkách je popsáno, jak jsem zkoušel zažehnout oheň podle této knihymrGreen .
Tuto a spoustu jiných publikací je potřeba brát jako obecný návod a nejlepší je před „ostrou potřebou použití“ si příslušné techniky v klidu vyzkoušet. Někdy by se jeden divil, že to není tak jednoduchéNoNoNo .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/28/2008
Nazdar chlapi! Neviem ci to tu patri, ale natrafil som na film ktory by sa tu pacil asi viacerim, zatial som si ho nepozrel, ale stiahnuty uz je tak idem na tooo! ..ako fajne je byt PN..ked len s chripkouHappy tot link http://www.ulozto.sk/3455794/medvedi-srdce-dobrodruzny-cz-homecinema-avi
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/28/2008
..no tak som to kukol...RIADNA HALUZ!!!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/10/2012
znate nekdo tenhle web? je docela uzitecnej : http://www.thepathfinderschoolllc.com/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Cestopisné filmy : http://www.bushmanfilm.com/

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/21/2013
Zdravim, mate nekdo nejake vetsi zkusenosti s nozem Tracker T1 od Toma Browna?? Premyslim o tom nozi jiz dlouho, ale pak zacnu pochybovat o tom ostri jak moc je prakticke proto by me zajimaly nejake zkusenosti a nazory... Diky Wink
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/18/2012
Pro: Lestat13 . Trackera 010, jsem pár let vlastnil a používal.Je to velmi robustní-těžkej nůž.Spíš malá sekerka přesnou váhu si už nepamatujiNeutral .Abych pravdu řekl při táboření jsem výhody tohoto typu ostří nepozoroval.Když jsem chtěl ořezat klacek na buřty tak mi trochu chyběla délka toho rovmého ostří a při osekávání se ten přechod jakoby pletl.Oblou částí se dá vše krájet bez problémů.zvěř jsem s ním nestahoval.Byl jsem u slovení kance a následného "bourání" myslivcem, zvládl to hravě a díky váze šel "zámek" přeseknout snadno. Dá se uchopit za čepel díky její výšce. Na štípání třísek na podpal super a pilka byla funkční.Občas jsem ten přechodový zub na ostří využil,díky jeho ostrosti a tím že to byl "hrot" jímž se snadno pronikalo do materiálu.Rukověť jsem trošku zakulatil a jeden a půl úchopu byl občas příjemný na sekání větví.Pouzdro -kydexové s těma ocelovejma klipama je při horizontálním zavěšení dost daleko od zad takě se jaksi trochu převažuje dolu, díky váze nože.Měl jsem ocel 1095 a ostří držel velmi dobře.S nožem který byl ve filmu "Štvanec" má společnou jen podobnost. Snad to trochu pomůže v rozhodováníHappy
S pozdravem kapka
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/21/2013
Urcite ano, neslo mi ani tak o nuz z toho filmu, jako ze byl primo navrzen tim Tomem Brawnem, coz je uznavany odbornik v oblasti preziti v prirode, ovsem nikdy jsem si nedokazal predstavit vyhodu danneho ostri. To pouzdro se mi libilo, ale problem, ktery zminujete by me po pravde ani nenapadl... Jinak dekuji za odpoved budu o tom muset asi jeste popremyslet.... Mozna, ze bude klasicke osrtri u vetsiho noze noze preci jen praktictejsi a moudrejsi tah,,, Jinak moc dekuji za zkusenost Ok Ok
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum