ZAREGISTROVAT
|
PŘIHLÁSIT
|
PROHLEDAT
FÓRUM
ČLÁNKY
Fórum
Knife.cz
Knife.cz
Fórum
Fórum
Inzerce
Inzerce
FAQ
FAQ
Galerie
Galerie
Odkazy
Odkazy
Slovník
Slovník
Nožíři
Nožíři
Wiki
Wiki
Články
Články
Články
Články
Recenze
Recenze
Recenze
Recenze
Technika
Technika
Technika
Technika
Legislativa
Legislativa
Legislativa
Legislativa
Publikace
Publikace
Publikace
Publikace
Seznam Akcí
Seznam Akcí
Seznam Akcí
Seznam Akcí
Kdo je kdo
Kdo je kdo
Kdo je kdo
Kdo je kdo
Jiří Andrýsek
Jiří Andrýsek
Jiří Andrýsek
Jiří Andrýsek
Zdeněk Janča
Zdeněk Janča
Zdeněk Janča
Zdeněk Janča
Vlada Klihavcová
Vlada Klihavcová
Vlada Klihavcová
Vlada Klihavcová
Milan Pokorný
Milan Pokorný
Milan Pokorný
Milan Pokorný
Lubomír Šmidrkal
Lubomír Šmidrkal
Lubomír Šmidrkal
Lubomír Šmidrkal
Pavol Turňa
Pavol Turňa
Pavol Turňa
Pavol Turňa
Buddy Weston
Buddy Weston
Buddy Weston
Buddy Weston
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Fórum
Vítejte
Hledej
|
Aktivní témata
|
Členové
Fórum
»
Všeobecné
»
Boj nožem
»
Sebeobrana nožem a nože vhodné pro tento účel
34 stránek: [
1
]
2
3
4
5
6
7
...
Další
...
Poslední
Sebeobrana nožem a nože vhodné pro tento účel
Možnosti
Předchozí téma
·
Následující téma
Cibulka.M
Posláno:
Thursday, January 16, 2003 9:46:06 AM
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 3/26/2002
Podle jakých kritérií se rozhodujete ke koupi nože, pokud nůž kupujete jako zbraň a ne jako pracovní nástroj?
0
Příspěvek je skryt, jelikož jeho karma je menší než máte
nastaveno
.
mangusta
Posláno:
Thursday, January 16, 2003 6:24:56 PM
Začátečník
Připojený: 7/24/2002
Zdravim Mr. Cibulku! Pokud vybírám nůž na obranu,není tak důležitý materiál ale spíše typ čepele a její délka. Stejně tak koukám na rukojet. Musí mi prostě "padnout". Jinak nože nekupuji jako rohlíky ( na rozdíl od jiných). Mám omezený rozpočet a tak se nad každým nožem "zamyslím".
0
nastaveno
.
Cibulka.M
Posláno:
Friday, January 17, 2003 9:34:13 AM
Pozorovatel
jaký nůž tedy preferuješ ty?
0
nastaveno
.
TomAnt
Posláno:
Saturday, January 18, 2003 11:12:58 AM
Začátečník
Připojený: 7/17/2001
Zdravim vas pani, ja mam dlhodobo uz nejaky ten rok pri sebe Smith & Wesson SWAT, pre mna je vyhovujuci na vsetko, ci uz pripadna sebaobrana (nastastie zatial take nenastalo) alebo ako pracovny (sem tam nieco odkrojit, kartony porezat a tak... Velkost mi vyhovuje. Martin, aka je mienka o tomto nozi? Nikde som nevidel na neho ziadnu recenziu od Sitra Achry...
0
nastaveno
.
jex
Posláno:
Saturday, January 18, 2003 3:26:31 PM
Pokročilý
Připojený: 1/29/2002
Cibulka.M napsal:
Podle jakých kritérií se rozhodujete ke koupi nože, pokud nůž kupujete jako zbraň a ne jako pracovní nástroj?
Nekupuju (viz moje delší odpověď k druhé otázce o každodenním nošení), ale se mi zdá, že v diskusích na tohle téma se málo objevuje vliv prostředí, ve kterém se "sebeobránce" nejčastěji pohybuje. Asi jiný typ nože si bude kupovat manager který tráví 15 hodin denně v obleku, jiný prodavač v obchoďáku nebo programátor v džínách a jiný třeba messenger který jezdí na mopedu v kapsáčích.
Aniž bych svému názoru přikládal nějakou váhu,intuitivně mi připadá pro první kategorii bezvadnej nůž typu třeba Klotzli CHW, pro druhou něco jako Junglee tri-point, pro třetí třeba Boker Walter brend nebo Spyderco Military.
Pro lidi, kteří se na jiném foru zmiňujou o barra technikách a kterým nevadí trochu masivnější věc v kapse jsem objevil vzajímavý kus v ceně do 1000 kč. Firma yellow river (
y-river@atlas.cz
) dováží nože z ruska resp. dagestánu (většinou bojové, a pevné lovecké se zajímavými lepty - stojí za to se na to kouknout) a před vánocemi přivezla svým způsobem zajímavý zavírák Biker. Není moc velký (19,5/8,5 cm) a dá se nosit, i když není úplně lehký. Nedbalostí zpracování střenky připomíná některé čínské repliky, ale je to jen zdání - kvalita materiálu a celková bytelnost jak střenky tak čepele ve mně vzbudila velkou důvěru, že se s ním dá dělat cokoli a přitom vzhledem k ceně ho člověku nebude líto (viz můj slovní průjem u druhého cibulkova fora). A je to přesně taková věc, která vám zpevní pěst, když chcete někoho pořádně praštit, a nezabere vám v kapse moc místa.
0
nastaveno
.
suno
Posláno:
Monday, January 20, 2003 10:07:05 AM
Začátečník
Připojený: 3/21/2002
Ahoj kde je mozné zminěné nože zhlédnout? Dík.
Pro lidi, kteří se na jiném foru zmiňujou o barra technikách a kterým nevadí trochu masivnější věc v kapse jsem objevil vzajímavý kus v ceně do 1000 kč. Firma yellow river (
y-river@atlas.cz
) dováží nože z ruska resp. dagestánu (většinou bojové, a pevné lovecké se zajímavými lepty - stojí za to se na to kouknout) a před vánocemi přivezla svým způsobem zajímavý zavírák Biker. Není moc velký (19,5/8,5 cm) a dá se nosit, i když není úplně lehký. Nedbalostí zpracování střenky připomíná některé čínské repliky, ale je to jen zdání - kvalita materiálu a celková bytelnost jak střenky tak čepele ve mně vzbudila velkou důvěru, že se s ním dá dělat cokoli a přitom vzhledem k ceně ho člověku nebude líto (viz můj slovní průjem u druhého cibulkova fora). A je to přesně taková věc, která vám zpevní pěst, když chcete někoho pořádně praštit, a nezabere vám v kapse moc místa.
[/quote]
0
nastaveno
.
Cibulka.M
Posláno:
Monday, January 20, 2003 11:39:26 AM
Pozorovatel
jex: Vliv prostředí je nezanedbatelný. Jednoduchý příklad: Jistě by se na sebeobranu více hodil pevný nůž s 9" čepelí, ale já mám u sebe "pouze" 4". Žiju jako normální člověk a chodím do práce, občas se svezu tramvají a jdu i na poštu a do potravin, težko si lze představit jak dlouho by mi trvalo, než by mne 9" čepel svou přítomností vyřadila ze společnosti
0
nastaveno
.
Pike
Posláno:
Monday, January 20, 2003 1:24:09 PM
Štamgast
Připojený: 1/23/2002
Ty dagestánské nože (jestli to byly ony) jsem viděl na poslední výstavě v Brně a nadchly mě. Je to nádherná, precizní ruční práce za směšnou cenu.
0
nastaveno
.
Cibulka.M
Posláno:
Monday, January 20, 2003 2:06:43 PM
Pozorovatel
Na techniky barra jsou podle velikosti ruky vhodné nože jako např.: CRKT M16, Benchmade "dark star" a pod. Tedy spíše věci lehčí a v poměru konkrétní ruky subtilnější.
0
nastaveno
.
crowfoot
Posláno:
Tuesday, January 21, 2003 1:16:28 PM
Pokročilý
Připojený: 8/20/2002
jex napsal:
... ale se mi zdá, že v diskusích na tohle téma se málo objevuje vliv prostředí, ve kterém se "sebeobránce" nejčastěji pohybuje. Asi jiný typ nože si bude kupovat manager který tráví 15 hodin denně v obleku, jiný prodavač v obchoďáku nebo programátor v džínách a jiný třeba messenger který jezdí na mopedu v kapsáčích.
Myslenka ohraniceni prostredim mne zaujala.
Osobne si nemyslim ,ze je to ohranicene profesii cloveka a tim co v zivote dela.
Vlastnit dobrej nuz muze stejne tak lekar nebo zednik,kominik nebo bankar a mit ho neustale u sebe.
Urcite si vyberou jine modely na ktere vplyva vnitrni prostredi(pracoviste) ve kterem ho budou pouzivat.
Za vnejsi vplyvy bych chapal omezeni statu a specifika pro oblast nozu.
Treba v US jsou zakazany automaticke (vyskakovaci) noze (mohou je tusim pozivat federalni agenti
a specialni jednotky).Beznej clovek ho v tomhe prostredi muze ziskat tak,ze je zberatel a dokladuje to.
nebo u zaviracich nozu je omezeni na delku cepeli,co u mnoha modelu ovlivni i delku rukojete.
What they can't know is what we do to them in our minds
0
nastaveno
.
Milan
Posláno:
Tuesday, January 21, 2003 10:55:39 PM
Admin
Skupiny: Admin
Připojený: 7/16/2001
V Brně jsem byl, ale žádné dagestánské nože jsem neviděl - je pravda, že jsem byl poměrně zaměstnán, takže jsem se klidně mohl přehlédnout. Vzpomeneš si kdo je tam prodával?
Milan
Pike napsal:
Ty dagestánské nože (jestli to byly ony) jsem viděl na poslední výstavě v Brně a nadchly mě. Je to nádherná, precizní ruční práce za směšnou cenu.
.
0
nastaveno
.
Pike
Posláno:
Wednesday, January 22, 2003 8:27:31 PM
Štamgast
Milan: napsal:
V Brně jsem byl, ale žádné dagestánské nože jsem neviděl - je pravda, že jsem byl poměrně zaměstnán, takže jsem se klidně mohl přehlédnout. Vzpomeneš si kdo je tam prodával?
Z hlavy ne, ale zaujaly mne natolik, že jsem si vzal vizitku. Jestli jsem ji nezašantročil, zkusím sem dát kontakt. Bylo to ale v řadě vzdálenější od dveří zhruba uprostřed.
0
nastaveno
.
Cibulka.M
Posláno:
Thursday, January 23, 2003 1:16:54 PM
Pozorovatel
Je jistě nádherné, že jsme si popovídali o tom jaký by nůžměl být. Což si ale popovídat o tom jaký nůž si chcete, nebo zamýšlíte (nebo už máte) koupit na sebeobranu a proč zvítězil nad jinými modely!
TomAnt: SW SWAT je relativně dobrý nůž a jistě splňuje základní požadavky, ale pokud bych ho měl v rychlosti hodnotit není jeho poměr výkon/cena v dnešní době zrovna nejpříznivější. Jinak bych jej zařadil na takový kvalitativní základ od kterého směrem nahoru má cenu nože kupovat a od něho směrem dolů bych již nic nenosil
www.nuz.cz/sitraachra
0
nastaveno
.
jex
Posláno:
Thursday, January 23, 2003 11:44:05 PM
Pokročilý
suno napsal:
Firma sídlí v Praze Ve Smečkách, kousek nad Činoherník klubem, a je možný se předem domluvit s panem Caisem, aby tam byl, na tel. 602 225 466.
[b]Ahoj kde je mozné zminěné nože zhlédnout? Dík.
.......................
Firma yellow river (
y-river@atlas.cz
) dováží nože z ruska resp. dagestánu (většinou bojové, a pevné lovecké se zajímavými lepty - stojí za to se na to kouknout) a před vánocemi přivezla svým způsobem zajímavý zavírák Biker.
[/quote]
0
nastaveno
.
jex
Posláno:
Thursday, January 23, 2003 11:48:11 PM
Pokročilý
sorry, ten telefon je
603
225466
jex napsal:
suno napsal:
Firma sídlí v Praze Ve Smečkách,
0
nastaveno
.
jex
Posláno:
Thursday, January 23, 2003 11:56:18 PM
Pokročilý
řekl bych, že ten ruskej nůž co jsem zmínil by tvýmu požadavku pořád vyhovoval, připadal mi šikovnej protože není úplně placatej (má solidní ocelový linery a na nich bytelnej, jenom trochu hnusnej plast) a proto není úplně do každý kapsy, ale jinak to žádnej těžkej kalibr není. Mimochodem je celej rozebírací a kdo by chtěl, tak si ho může obložit z jedná strany mamutem a z druhý třeba perletí, kdyby se mu ten plast nelíbil, mně se líbil tak jak je, rotože (jak jsem psal jinde) se o něj majitel nemusí bát a tímpádem ho bude opravdu používat...
Cibulka.M napsal:
Na techniky barra jsou podle velikosti ruky vhodné nože jako např.: CRKT M16, Benchmade "dark star" a pod. Tedy spíše věci lehčí a v poměru konkrétní ruky subtilnější.
0
nastaveno
.
crowfoot
Posláno:
Friday, January 24, 2003 9:09:18 AM
Pokročilý
Připojený: 8/20/2002
Cibulka.M napsal:
Nuz jako zbran-ruske bojove noze firmy NOKS:
www.bodyg.sk/obchod.htm
What they can't know is what we do to them in our minds
0
nastaveno
.
Pike
Posláno:
Friday, January 24, 2003 12:54:46 PM
Štamgast
Quote:
posted by Milan:
Z hlavy ne, ale zaujaly mne natolik, že jsem si vzal vizitku. Jestli jsem ji nezašantročil, zkusím sem dát kontakt. Bylo to ale v řadě vzdálenější od dveří zhruba uprostřed.
Tak vizitku jsem našel, píšou na ní:
fa Hlaváč, Rooseweltova 1465, 438 01 Žatec
tel. 608 973 745, 608 243 043
Tudíž je to zjevně jiná firma než Jexem zmiňovaná Yellow river.
0
nastaveno
.
kizlyar
Posláno:
Saturday, February 08, 2003 7:54:37 AM
Začátečník
Připojený: 1/31/2003
Ahoj přátelé rád bych uvedl věci na pravou míru,Dagestánskou firmu Kizlyar vyrábějící nože skutečně zastupuje exkluzivně pro celou Evropu firma Y-River Cz s.r.o. , ale vzhledem k tomu, že firma obsahuje pouze jednoho člověka vybírá si zástupce, kteří zboží distribuují po celé republice. A jedním z těchto distributorů nebo deealerů, vyberte si co Vám zní líp, je skutečně pan Hlaváč.
0
nastaveno
.
mangusta
Posláno:
Thursday, February 13, 2003 6:54:10 PM
Začátečník
Připojený: 7/24/2002
Zdar chlapi.Zajímalo by mě, zda někdo nosíte u sebe motýlka. Podle mě má mnoho kladů a uvažuji o tom že si nějaký malý, záložní pořídím.
0
nastaveno
.
Uživatelé v tomto tématu
Guest
34 stránek: [
1
]
2
3
4