ZAREGISTROVAT
|
PŘIHLÁSIT
|
PROHLEDAT
FÓRUM
ČLÁNKY
Inzerce
Knife.cz
Knife.cz
Fórum
Fórum
Inzerce
Inzerce
FAQ
FAQ
Galerie
Galerie
Odkazy
Odkazy
Slovník
Slovník
Nožíři
Nožíři
Wiki
Wiki
Články
Články
Články
Články
Recenze
Recenze
Recenze
Recenze
Technika
Technika
Technika
Technika
Legislativa
Legislativa
Legislativa
Legislativa
Publikace
Publikace
Publikace
Publikace
Seznam Akcí
Seznam Akcí
Seznam Akcí
Seznam Akcí
Kdo je kdo
Kdo je kdo
Kdo je kdo
Kdo je kdo
Jiří Andrýsek
Jiří Andrýsek
Jiří Andrýsek
Jiří Andrýsek
Zdeněk Janča
Zdeněk Janča
Zdeněk Janča
Zdeněk Janča
Vlada Klihavcová
Vlada Klihavcová
Vlada Klihavcová
Vlada Klihavcová
Milan Pokorný
Milan Pokorný
Milan Pokorný
Milan Pokorný
Lubomír Šmidrkal
Lubomír Šmidrkal
Lubomír Šmidrkal
Lubomír Šmidrkal
Pavol Turňa
Pavol Turňa
Pavol Turňa
Pavol Turňa
Buddy Weston
Buddy Weston
Buddy Weston
Buddy Weston
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Inzerce
Vítejte
Hledej
|
Aktivní témata
|
Členové
Fórum
»
Všeobecné
»
Nožířská galerie
»
Meiming
31 stránek: [
1
]
2
3
4
5
6
7
...
Další
...
Poslední
Meiming
Možnosti
Předchozí téma
·
Následující téma
Meiming
Posláno:
Friday, August 23, 2013 1:06:07 PM
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Pár dobrých duší mi "vyhrožovalo" založením vlákna tak je raději předběhnu, když už mám jednu kudlu v aukci ať tu jsem lépe dohledatelnej.
Jsem rozenej začátkem roku 1978 už mám vlastní hnízdo s ženou a dvěma capartama tudíž na koníčky moc času prostoru a financí nezbývá, ale když jsem loni náhodou našel Knife.cz neodolal jsem a četl tu i 16 hodin denně a vstřebával rady dobrých lidí co tu odpovídají na všeliké dotazy a vkládají svoje kolikrát těžce nabytá moudra. Všem těm lidem jsem tu nevyčíslitelně dlužen a zavázán a děkuji jim že sem píšou a vkládají fotky a videa nejen o nožích. Nože bastlím v garáži pod bytem ve volných chvílích zatím na samodomo pásovce.
Postupně sem nahážu fotky nožů a věcí okolo které vznikly kvůli nožům ať to je pěkně pokupě a náhodní návštěvníci hned budou vědět čí je ten ostrej jazyk a že k němu patří i docela šikovné ruce
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
0
Příspěvek je skryt, jelikož jeho karma je menší než máte
nastaveno
.
Meiming
Posláno:
Friday, August 23, 2013 1:07:48 PM
Štamgast
Pro začátek moje pásovka která by bez knife.cz nikdy nevznikla i s kouskem místa kde na ní dělám.
Meiming vložil tyto přílohy:
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
+3
nastaveno
.
Meiming
Posláno:
Friday, August 23, 2013 1:14:34 PM
Štamgast
Uplně první výbrusy co jsem na pásovce dělal byly na vrhacích dýkách pro kamaráda a celkem mě to vyškolilo a za souměrnej tvar jsem ho celkem proklínal, kdo to někdy zkoušel vybrousit asi ví že to není nic pro začátečníka, naštěstí jsem si pomohl přípravkem na držení stejného ůhlu tak to nedopadlo nakonec uplne zle. Ještě doplním, materiál pružinovka od pana Špičáka 14260 v tloušťce 5mm.
+3
nastaveno
.
yarr
Posláno:
Friday, August 23, 2013 1:39:35 PM
Štamgast
Připojený: 8/23/2013
No, tak jsem tady... Hele šikovnej Tys byl vždycky
Takže
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
0
nastaveno
.
Mr. Smith
Posláno:
Friday, August 23, 2013 2:44:45 PM
Štamgast
Připojený: 10/24/2006
.. no proto!
bude na co koukat, per to sem...
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
0
nastaveno
.
OliverZ
Posláno:
Friday, August 23, 2013 2:50:55 PM
Pozorovatel
Připojený: 7/19/2010
Pásovka vypadá supr, to hnací kolo je z překližky? Jinak ten pás používám taky, ten umí brát
Qui ventum seminat, turbinem metet
Ježto vítr rozsívají, bouři budou klidit
0
nastaveno
.
Meiming
Posláno:
Friday, August 23, 2013 3:13:01 PM
Štamgast
Edo naperu to sem povečerech možná už dnes. K pásovce bych to řekl asi tak že kvalita odpovídá ceně a ta byla okolo třech tisíc korun, pás asi myslíš ten Cubitron že? Ten jsem měl jeden a 26m/s se mi pro něj zdálo málo a přijde mi že dýl mi při téhle rychlosti vydrží ubírat Northon. Jo a hnací kolo je z březové překližky ale přišroubované k 4mm plechu (nějakej kalenej) a ten navařenej na náboj nebo jak se tomu na bazmektu na hřídeli říká. Z druhé strany to je vidět líp.
0
nastaveno
.
škrobák
Posláno:
Friday, August 23, 2013 3:19:25 PM
Štamgast
Připojený: 11/10/2009
Meiming napsal:
Uplně první výbrusy co jsem na pásovce dělal byly na vrhacích dýkách pro kamaráda a celkem mě to vyškolilo a za souměrnej tvar jsem ho celkem proklínal, kdo to někdy zkoušel vybrousit asi ví že to není nic pro začátečníka, naštěstí jsem si pomohl přípravkem na držení stejného ůhlu tak to nedopadlo nakonec uplne zle. Ještě doplním, materiál pružinovka od pana Špičáka 14260 v tloušťce 5mm.
....pěkný výbrus
Chovejme se všichni jako zvířata a na světě bude krásně.
0
nastaveno
.
Meiming
Posláno:
Friday, August 23, 2013 3:28:58 PM
Štamgast
škrobák napsal:
....pěkný výbrus
Není pěknej, přechod na ricaso má mouchy jako všechny nože co jsem zatím udělal krom toho tanto kde je rovnej konec výbrusu.
+1
nastaveno
.
Meiming
Posláno:
Friday, August 23, 2013 7:24:56 PM
Štamgast
Tanto o kus vejš materiál N690 3,5mm tlustej kalenej na 59HRC v Medině spolu s ostatníma v krabici
Výbrus je plochý klín s pidi fazetkou. Přechod špička-ostří jsem ladil tak dlouho až jsem ho takhle zaklonil a rukojeť s futrálem byla rychlá improvizace abych nůž stihnul dát kamarádovi k narozeninám než odjede na tábor, ten mosaznej kroužek jsem tam nacpal aby pouzdro drželo slepené a zároveň nůž držel třením uvnitř, původně tam nemělo být nic a nerez bych nestihl opracovat tak rychle
+2
nastaveno
.
Meiming
Posláno:
Friday, August 23, 2013 8:16:01 PM
Štamgast
Pro tenhle tvar jsem vyjímečně nikde nehledal inspiraci ale navrhnul jsem si ho sám. Záměr byl vysoké ostří abych mohl krájet "uprostřed stolu" linii ostří minimálně prohnutou abych jí využil při krájení co nejvíc a díra na konci aby se nůž snadněji našel a vytáhnul při horizontálním nošení vzadu na opasku. Carbon jsem na něj dal jen tak abych si s ním zkusil dělat. Až na to že se mi na záda pohodlně nevejde jsem s ním spokojenej
Výbrus je plochej na ostří konvex tloušťka 3.5mm délka cca 21cm váha 125g, rukojeť je dlouhá tak akorát pro střední (mojí) ruku .
+2
nastaveno
.
Meiming
Posláno:
Friday, August 23, 2013 8:37:29 PM
Štamgast
Jedna tvarem obyčejná kudla na dovču a do přírody. Tady se mi taky nepovedl obloučkovej přechod na ricaso ostatně jako na všech zatím dokončenejch nožích
Je dělanej taky velikostí na kojí ruku, délka cca 26cm váha 221gramů na rukojeti eben po dědovi, napatlanej (tohle dřevo nějak nechce sát) lněnym olejem s voskem. Výbrus plochej a na ostří taky nakonec konvex, původně měl fazertku ale přišel mi jako sekera tak jsem to roztáhnul na konvex.
+2
nastaveno
.
Meiming
Posláno:
Friday, August 23, 2013 8:42:17 PM
Štamgast
Nůž co vzniknul z odřezku a slouží mě doma na máslo sýry apod, na rukojeť jsem namotal pruhy trička a flanelové košile napatlaný epoxem a pak z toho vybrousil tohle.
0
nastaveno
.
Meiming
Posláno:
Friday, August 23, 2013 9:00:51 PM
Štamgast
Podobný tvar nože se mi líbil u pár nožířů tady na knifu, ale upravil jsem si ho aby byl vysokej přes celej plát 50mm oceli a zároveň se tam vešel s ostatníma kouskama s minimálním prořezem, snažil jsem se aby s ním šlo dobře krájet využít při krájení co největší délku ostří, zamýšlel jsem ho spíš na potraviny něž "do lesa". Původní záměr byl opět oblouček jako u Dohnalů a zas to neklaplo, v tom obloučku je asi jediná chybka tohoto nože, malinká nerovnost jak jsem oblouček "ladil" dremelkou
Na rukojeti je jakési dřevo po dědovi, hodně tvrdé celkem těžké a výrazně voní při broušení, jen nevim po čem. Délka 28cm, váha 205 gramů, výbrus plochej s konvexem na ostří. Pokračování pozejtří.
+2
nastaveno
.
Meiming
Posláno:
Monday, August 26, 2013 10:14:33 PM
Štamgast
Dneska jsem měl zas chvilku času tak jsem dodělal velkýho ošklivku aby malýmu nebylo smutno. Jen rukojeť jsem po vyleštění zas přebrousil P600 aby to tak děsně neklouzalo
0
nastaveno
.
Meiming
Posláno:
Tuesday, August 27, 2013 12:48:56 PM
Štamgast
Do téhle rukojeti jsem se zamiloval na první sevření v ruce na loňské výstavě v Příbrami, tak jsem si s ní musel jeden nožík taky udělat. Vygooglil jsem si canadian knife ale žádnej z obrázků mi neseděl tak jsem půl dne kreslil a gumoval pak řezal z kartonu zkoušel v ruce a nakonec se to snažil namačkat s ostatníma nožema na plocháč abych měl co nejmenší odpad, asi tak vznikl tenhle tvar i ty ostatní
Délka celkem 221mm, tloušťka 3,5mm, váha 119gramů, materiál N690 kaleno na 59HRC v Medině. Na rukojeti jakési nečeské dřevo po dědovi prilepeno epoxidem nejty jsou vidět a napuštěné lněným olejem s karnubským voskem.
+6
nastaveno
.
Meiming
Posláno:
Tuesday, August 27, 2013 1:00:50 PM
Štamgast
Prcek kterej vzniknul zmenšením nože o kousek vejš, jako nouzovka když jsem neměl čím krájet v práci sváču protože zavírák čekal na novou čepel. Materiál je nějaká strojní pila na železo nebo tenká drážkovací fréza, prostě kotouč podbroušenej k středu a celokalenej i když mám pocit že u zubů je trochu tvrdší. tvar jsem opatrně vyříznul a vybrousil bez popouštění a kalení, ručku provrtal vrtáčkem s SK plátkem na dlaždičky (přebroušeným) a osadil nohou od peřiňáku, pouzdro jsem si z nouze slepil z překližky tl. 3mm.
Délka je cca 167mm toušťka okolo 2mm.
+4
nastaveno
.
Meiming
Posláno:
Tuesday, August 27, 2013 8:46:42 PM
Štamgast
A tady je původní prcek z N690 3,5mm, nějak jsem ho mršil už od návrhu měl to být fultang ale rukojeť jsem udělal krátkou tak jsem to nakonec udělal jako 1/3 fulatang 1/3 trn zbytek jen hadrokarta, trubička je tam zalepená až téměř nakonec, hadrokartu jsem místama připálil na tupém pásu výbrus má oblouček dělanej dremelkou a pak poškrábanej pásem při broušení ostří na konvex, nechal bohužel jsem opět moc masa na ostří. Délka 172mm, čepel asi 85mm a váha 60 gramů. Výbrus plochý klín na ostří konvex nahoře falešné ostří. fotky jen z kuchyně
+2
nastaveno
.
MelGhi
Posláno:
Tuesday, August 27, 2013 10:07:00 PM
Štamgast
Připojený: 7/24/2007
Parkrat jsem uz zaregistroval tvoje noze a nektere se mi dost libili ... rikal jsem si proc si nezalozi galerii ;) a je to tu ... preju hodne dalsich krasnych a funkcnich nozu !
Hlavně s rozumem :)
. FB - Melicharek Knives _---_ Instagram - melicharek_knives
0
nastaveno
.
Meiming
Posláno:
Tuesday, August 27, 2013 10:33:17 PM
Štamgast
Děkuji, mám ještě hodně co zlepšovat, ale dost věcí už jsem si vyzkoušel a přišel na to jak to nedělat. V Příbrami dokoupim materiál a pojedu druhou sérii ta snad bude udělaná precizněji
0
nastaveno
.
Uživatelé v tomto tématu
Guest
31 stránek: [
1
]
2
3
4