ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Inzerce - návrhy, připomínky, upozornění na šmelináře Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Jelikož debaty o inzerci neustále zatahujete do vlákna určeného pro bany a nebo vlákna určeného pro připomínky k chodu serveru, založil jsem vám vlastní drbárnu, kde můžete volně tlachat o inzerátech, překupnících a jiném v této souvislosti..
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/12/2007
Oceňuji Ok. A hned k tomu přihodím návrh... Co sem psát zkušenosti s prodejem/ nákupem na Knifeu? Obzvlášť nováčkům by to mohlo pomoci.

Něco jako
"Prodával jsem rybičku od Mikovu, koupil ji uživatel Rybičkář, komunikace i platba na účet bez problémů, doporučuji."
nebo
"Od uživatele krysanatřetí jsem koupil Ontario RAT3, peníze jsem mu poslal ihned, ale na nůž jsem čekal přes týden, prý neměl čas ho poslat. Nůž je podle popisu, ale z komunikace a zdržení mám smíšené pocity."

edit: Samozřejmě by se jednalo o zcela dobrovolnou aktivitu.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
K tomu se většinou zakládají dvě vlákna v podtextu inzerce a to vlákno pro seznam férových prodejců, a seznam šmalinářů atd Happy

A samozřejmě jsem pro !
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2010
A to se mi líbí...
Sice je to skoro rok, ale poptával jsem v inzerci RAT3 a ozval se mi Galil, dohodli jsme platbu na účet + půl pošty. Řek jsem mu, že prachy posílám zejtra a Galil napsal, že nůž taky posílá zejtra, řikal, že jako najfáci si budem věřit a nebude čekat až platba dorazí. Ok Ok Ok
A taky jsem mu slíbil, že mu pošlu na Ratku reference, neboj Galile, už jsem dospěl zhruba do stádia, kdy mám kudlu dostatečně prublouHappy
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/12/2010
Na to uz tu predsa jedno vlakno je :) A s velkym ohlasom sa teda nestretlo. Laugh
http://knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=3973

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/5/2010
Ted sem tu prodal Bucka a jelikož byl zdejší tak sem taky nečekal až dorazí platba a nůž sem poslal dřív. Stačilo jen poslat výpis o transkaci. Znát u některejch prodejců nebo kupujícich reference by některými určitě usnadnilo rozhodování o nákupu či prodeji. Na druhou Je fakt že tohle je jen forum, a ne KNIFEAUKRO.CZ inzerce je jenom doplněk. nevím sice proč měnit zaběhnuté a odzkoušené, to je tolik stížností? nebo podvodníků?
Posláno:
Pokročilý
Ked uz tu je nove vlakno tak dam svoj prispevok tu.

Pokial by bol pristup do inzercie cez SSL, kazdy prihlaseny uzivatel, kto by tam chcel prispievat, by musel mat kluc. Kluc by udeloval niekto z moderatorova knife.cz. Ja by som navrhol poplatok 50Kc za kluc. Kazdy kto by porusil pravidla inzercie, by stratil svoj kluc a moznost inzercie. Odpadnu pripady a la surino. Pre 10 registrovanych uzivatelov by to znamenalo 500Kc, urcite by si rozmyslel ci tu chce predat 20 eurovy nozik. Ten maly poplatok je nutny kvoli tomu, aby "surinovia" neziadali kluc na vsetkych uzivatelov, co si tu zaregistrovali.

Ja osobne to vidim ako jednu z mala moznosti ako oddelit zrno od plevelu.
Posláno:

Štamgast
Jak už jsem psal na vlákno, kde tahle debata začala...

Jak někdo zaplatí, tak mu to nikdo nemůže smazat za to, že prodává draho nebo šmejd, jak to odlišíš? Zaplatil si za možnost inzerování, tak inzeruje...tudy cesta nevede...
Posláno:
Pokročilý
Ako som uz niekde spominal, chcelo by to upravit pravidla inzercie, aby nemali diery.
Osobne s cenou, problem nemam, ked niekto bude pytat za rybicku (nemyslim tu zlatuHappy ) 5000Kc, tak ju nekupim. Nie je nic jednoduchsie ako pripadny noz dat hladat googli a cenu si viem porovnat. A v neposlednom rade kazdy pripadny zaujemca, urcitie vie kolko je ochotny za noz zaplatit.
Mne osobne vadi, ked sa tu falzifikaty predavaju ako znackove noze. Mimochodom v pravidlach inzercie o falzifikatoch nie je ani slovo.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
turista napsal:
A to se mi líbí...
Sice je to skoro rok, ale poptával jsem v inzerci RAT3 a ozval se mi Galil, dohodli jsme platbu na účet + půl pošty. Řek jsem mu, že prachy posílám zejtra a Galil napsal, že nůž taky posílá zejtra, řikal, že jako najfáci si budem věřit a nebude čekat až platba dorazí. Ok Ok Ok
A taky jsem mu slíbil, že mu pošlu na Ratku reference, neboj Galile, už jsem dospěl zhruba do stádia, kdy mám kudlu dostatečně prublouHappy

Zdar turisto, jsem rád, že sloužíHappy. Takhle by měla inzerce a dohody na fóru vypadat, ale to je asi trochu ideál.
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Inzerat by mohol byt zmazany aj ked si ho zaplatis, pokial porusis dane pravidla... tie by boli dane tak ako su teraz, pripadne doplnene/zmenene.
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Player31 napsal:
Na druhou Je fakt že tohle je jen forum, a ne KNIFEAUKRO.CZ inzerce je jenom doplněk. nevím sice proč měnit zaběhnuté a odzkoušené, to je tolik stížností? nebo podvodníků?

Je to jen návrh... A moc dobře vím, že se tady všichni víceméně známe a není problém si udělat obrázek o místních uživatelích. Tyhle reference bych prostě bral jako doplňek, něco jako je sekce Inzerce ve vztahu ke Knifeu (teď myslím jen Prodej a Koupě, o prostoru pro nožíře se nemá cenu bavit, ten tu svoje platné místo bude mít vždy).

Na druhou stranu - na Knifeu se registruje čím dál tím víc lidí, víc se jich zapojuje i do inzerce, tohle by byl snadný a rychlý způsob, jak si někoho "proklepnout", když si nejsem úplně jistý... A i když Knife bude vždycky server pro poměrně malou skupinu lidí, jejich počet opravdu stále narůstá. A sám vím, jak se změnila třeba ČSFD od dob, kdy nás tam bylo registrovaných 1000, a dnes má uživatelů přes 280 000 Happy.

edit: Osobně jsem až na jednu výjimku neměl při prodeji nebo nákupu s nikým problém.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Apropos, proč to neudělat jako třeba na offroadforum.cz , tam je debata k inzerci dost otevřená a když se tam vynoří nějakej jouda s nesmyslem ohledně ceny, stavu apod., tak mu to ostatní dají celkem sežrat. Takže když na to kouká lama, co třeba po offroadu pošilhává, ale hovno tomu rozumí, tak si právě z těch reakcí udělá obrázek. Chodím tam sosat rozumy a tohle pojetí se mi tam dost líbíOk . Občas tam sice někdo namítne, že by inzerce neměla být tak vostrá, ale argument, že jsme na fóru, tudíž se tam věci probíraj a diskutujou, celkem beru.
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2010
Jak píše Tyler.Na knife s nákupem ani prodejem žádný problém.Mám takovou milou zkušennost s místním uživatelem.Scháněl jsem pro kamaráda Lone Wolfa T3.Přihlásil se mi pán,který mi nabídl skoro funglofku za dobrý peníze s tím,že mi kudel pošle,aby si kamarád ho mohl omakat.Samozřejmě se kámoš zalekl obrovského nože,a abych nepokazil obchod,tak jsem si ho nechal a pánovi poslal peníze.Ta ochota riskovat neznámému člověku mne opravdu ohromila a telefonicky jsem mu poděkoval za jeho ochotu.Takových lidí je málo,co dokáží poslat věc,nejen nůž za 5 t jen tak na blind.
Drobné nedostatky jsou známkou kvalitní ruční práce.
Flq
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/24/2010
Ahoj, přidám se s pozitivními zkušenostmi - z těch pár obchodů. které jsem měl tu čest zde spáchat jak s nožíři, tak "běžnými uživateli", vždy čišela pohoda, ochota a férovost Ok , škoda, že to není běžné i v normálním "neknifovém" Grin životě.

Přestože se mne jako začátečníka s pár příspěvky případná omezení dotknou, jsem i tak pro omezení týkající se inzerce, jednak sem nelezu jen nakupovat a druhak opakované nabízení předraženého šmejdstva jednoho fakt nase.e Beating . Tímto každopádně děkuji ostatním spoluuživatelům za bleskurychlé negativní a varovné reakce na inzerci podobného typu. Díky chlapi. Admire

flq
"Svůj svět si musíme zasloužit" - John Francis Kovář
Posláno:

Štamgast
Právě třeba o falzifikátech v pravidlech neni ani slovo. ALE jak některý dokázat (jasně, někdy je to ložený), ale když někdo prodává damaškovej nůž od pakistánskýho kováře, tak je to falzifikát? To asi ne, že jo...je to šmejd...ale jak to dáš do pravidel? Zákaz prodeje předraženejch šmejdů? To asi těžko, některý věci prostě žádnym pravidlem neošetříš...
Nebo nedávná kauza MRBLUa s ,,falzifikátem´´ spyderco...
Když je někdo přesvědčenej a zaplatí za inzerát, bude to akorát složitější...
Lepší je, aby moderátoři některý upozornění od dalších členů nebrali jako topování inzerátu a nechali to tam...
Myslim, že i jenom odkaz na nějakej eshop s cenou bez dalších komentářů k ceně prodávajícího by tam moh zůstat...člověk si i tak udělá o prodávajícím obrázek...

Proto si myslim, že třeba pravidlo o diskuzi k ceně by možná stálo za úpravu, nemyslim tim smlouvání - koupim za 1500 když nůž se prodává za dvojku...
Myslim, že jenom čistě odkaz na obchod by moh bejt akceptovatelnej...

Samozřejmě jsem zaujatejLaugh - nedávno se Mat ptal v inzerátu na nože ze Zlatoustu, co to je za ocel, tak jsem asi 1/4 hoďky hledal vlákno, kde se to probíralo a dal odkaz a ráno už mi to někdo z moderátorů smazalConfused

Edit: dostal jsem PM od Dendorica, že info o oceli tam zůstalo, to samozřejmě, ale info jsem tam dal první já a pak knajfík a jeho post tam zůstal... (ale muj byl i s odkazem)Laugh
Doufám, že chápete, že si z toho dělám srandu, každej chlap je kapku ješitnej...

Galile: slouží, sloužíHappy
Posláno:
Pokročilý
Samozrejme beriem do uvahy, ze niekedy je velmi tazke odhadnut o aky noz sa jedna. Ale pokial niekto predava damaskovy noz za 140 eur a ma tam iba rozmery, ziadne zlozenie oceli pripadne vyrobcu, tak ten noz ignorujem. Pripadne by mohlo byt dane, ze pokial sa jedna o nejaky nie seriovy noz, nech predajca uvedie aspon povod noza.
V podstate to funguje celkom dobre, ak su nejake pochybnosti, vzdy sa najde niekto, kto na to upozorni.
Problemom je momentalne asi iba jeden clovek, co si neda povedat. Mozno casom pochopi, ze takto tu asi neuspeje, aj ked vcerajsi podozrivo vysoky pocet registracii hovori o inom.

Verim ale, ze tych negativnych pripadov nie je ani percento, ale iba nejake promile a vacsina uzivatelov na knife su slusni ludia aj ked s inymi nazormi. Ja som prostrednictvom inzercie na knifu kupil 3 noze a vsetko bolo bez problemov.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
turista napsal:

... ALE jak některý dokázat (jasně, někdy je to ložený), ale když někdo prodává damaškovej nůž od pakistánskýho kováře, tak je to falzifikát? To asi ne, že jo...je to šmejd...ale jak to dáš do pravidel? Zákaz prodeje předraženejch šmejdů? To asi těžko, některý věci prostě žádnym pravidlem neošetříš...

Co takhle?

http://knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&t=10187

David
( . )( . )
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/7/2010
Na diskuzním fóru o počítačích máme docela užitečné a lehce splnitelné pravidlo, aby každý kdo inzeruje měl v profilu vyplněno bydliště. Uvedu příklad: nůž za několik tisíc od začátečníka se dvěma příspěvky nevezmu poštou, ale pokud bude bydlet pár kilometrů ode mě tak si udělám výlet, při osobním odběru už se podvodu vyhnu. Když ten člověk bydliště mít vyplněno nebude a já ano, schválně udá město tak daleko aby se mi osobka nevyplatila. No a pokud kývnu na poštu a bude to podvodník jsem v háji.
"Mířím ke hvězdám, ale pořád trefuji Londýn." Wernher von Braun
Kdo říká, že člověk nemůže změnit svět, ten nejedl nedovařeného netopýra.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
Wizard napsal:
Na diskuzním fóru o počítačích máme docela užitečné a lehce splnitelné pravidlo, aby každý kdo inzeruje měl v profilu vyplněno bydliště...

http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=9197

http://maps.google.com/maps/ms?hl=cs&ie=UTF8&msa=0&msid=207990522675310570162.000499bc0c6189400ff57&ll=49.653405,16.710205&spn=4.915066,9.876709&z=7
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum