ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Vrhaci nuz "Špion" Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 11/19/2006
Rozmyslim se koupit si svuj prvni vrhaci nuz a zacit hazet. Jako celkem dobra investice mi prijde www.vlkodlak.cz/inshop/scripts/detail.asp?ItemID=1405&Level=86
Bohuzel zatim nemam zkusenosi na odhadnuti, jestli jde o dobry/spatny nuz, tak poradte.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Myslím,že to není to pravé ořechové,budou strašně lehký pokud vezmu v potaz tloušťku 3mm ani trvanlivost nebude asi kdovíjaká.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/14/2006
Tyhle nože jsou dle mého skromného názoru malé a lehké, použitelné max na 4 m. Jestli ti to stačí....
Já osobně házím nožem i z deseti metrů ale mám dvakrát delší nůž a váha je taky určitě minimálně dvojnásobná.
Chceš mít ože na machrování, nebo se tomu trochu víc věnovat?
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/30/2006
Tyhle nože bych začátečníkovi určitě nedoporučil. Budou totiž mít následující nedostatky:
- velmi malá váha a tedy i kinetická energie = brzy začnou "plavat" a ztratí směr
- dost špatně se bude kontrolovat rotace, protože jsou krátké a lehké
- pokud jsou ostré, nepůjdou s nimi házet půlobrátky

Pokud chceš s vrháním začít, kup si něco většího a těžšího, nebo si to vybrus z kusu pásoviny, nebo - to je podle mého nejlepší - se nauč házet velkými hřebíky. Stojí pár korun a létají vcelku dobře.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/19/2006
Chtel bych se tomu vic venovat - takze muj prvni nuz by mel byt 1)dlouhy 2)pevny 3)odolny 4)spise tezsi?

Jaky byste mi tedy doporucili? Znova jsem se dival a narazil jsem na noze jmenem Faraon a Mikov. Myslite, ze by tyhle uz byli dobre?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Zku se domluvit s nějakým místním kovářem aby ti vykoval symetrickou čepel s středovým hrotem,tak kolem 5-6mm tloušťky a délkou čepele tak 15-18cm.Z nějakýho listovýho pera nebo tankovýho čepu nebo z tenaxu...
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Pozorovatel
Osobně bych doporučil toho Faraona. Já ho sice nemám, ale znám pár lidí, kteří s ním jezdí na závody a jsou silně spokojeni.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/12/2006
Na vrhání je určitě lepší větší a těžší nůž, než "špion." Na faraona jsem také slyšel chválu, dost lidí považuje za velmi vhodné nože od glocka, ale s úspěchem se požívají i staré bajonety. Já sám jsem používal obyčejný, pro samopal vz. 58.
Posláno:

Pozorovatel
smith napsal:
Na vrhání je určitě lepší větší a těžší nůž, než "špion." Na faraona jsem také slyšel chválu, dost lidí považuje za velmi vhodné nože od glocka, ale s úspěchem se požívají i staré bajonety. Já sám jsem používal obyčejný, pro samopal vz. 58.
Já, jak už jsem párkrát psal, hážu švýcarským bajonetem.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/16/2004
1.)Souprava vrhacích nožů je taktéž vhodná pro likvidaci nepřátelských stopovacích psů a také k použití pro skrytý boj ze zálohy.
TOHLE RADŠI NEKOMENTUJU.TYPICKÁ ARMYSHOPOVÁ RÉTORIKA JAKÁKOLIV S PROMINUTÍM ZA TO SLOVO SRAČKA JE OKECÁNA JAKO NEJSPECIÁLNĚJŠÍ NINJO-SPECNAZO-NĚKOLIKBAREVBARETO-MARIŇÁCKA VÝZBROJ... MARKETING ZAMĚRĚNEJ NA VYMAŠTĚNCE A PUBERŤÁKY.
2.)Teď neco konstruktivního. Happy
Bodák k vz.58 házelo se mi s ním výborně ale zlomil jsme ho - je to odlitek Sad ale koupil jsem ho za málo peněz takže žádná trága
UTON házel jsem za čepel ikdyž byl ostrej dobrej akorát se při špatnym hodu vrátil stejně rychle ke měHappy holt gumová rutkojeť Happy
PLOCHÁČ FLEXA KUS HADICE téměř nulové náklady byl to macek skoro 30cm 7mm tloušťka semtam se ohnul taxem snim praštil a byl zas rovnejHappy na začátek ideálníHappy ,ztratil jsem ho Sad
Dýka Herbertz cca 14cm čepel rukojeť odlitek hliník čepel tloušťka 4-5mm měl jsme jí snad 8 let dostávala šílenej kotel nakonec se zlomila
COLD STEEL jednostraně broušený čepel Karbon V rukojeť parašnůra, můj nynější favoritHappy těžkej masivní terče jdou do háje strašně rychleHappyAkorát je docela drahej a to černění jse rychle do pryč
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/6/2006
Off topic: hrobník
Ono už ty jejich názvy: vlkodlak (Werwolf), smrtihlav (Totenkopf) apod. jsou drze jednoznačný a nechutný.
Posláno:

Pozorovatel
A úplně nejlepší by byl osobní pokec s nějakým vrhačem ve tvém okolí. Tak jsem se to pořádně naučil já.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/29/2004
hrobník napsal:
1.)Souprava vrhacích nožů je taktéž vhodná pro likvidaci nepřátelských stopovacích psů a také k použití pro skrytý boj ze zálohy.
TOHLE RADŠI NEKOMENTUJU.TYPICKÁ ARMYSHOPOVÁ RÉTORIKA JAKÁKOLIV S PROMINUTÍM ZA TO SLOVO SRAČKA JE OKECÁNA JAKO NEJSPECIÁLNĚJŠÍ NINJO-SPECNAZO-NĚKOLIKBAREVBARETO-MARIŇÁCKA VÝZBROJ... MARKETING ZAMĚRĚNEJ NA VYMAŠTĚNCE A PUBERŤÁKY.
2.)Teď neco konstruktivního. Happy
Bodák k vz.58 házelo se mi s ním výborně ale zlomil jsme ho - je to odlitek Sad ale koupil jsem ho za málo peněz takže žádná trága
UTON házel jsem za čepel ikdyž byl ostrej dobrej akorát se při špatnym hodu vrátil stejně rychle ke měHappy holt gumová rutkojeť Happy
PLOCHÁČ FLEXA KUS HADICE téměř nulové náklady byl to macek skoro 30cm 7mm tloušťka semtam se ohnul taxem snim praštil a byl zas rovnejHappy na začátek ideálníHappy ,ztratil jsem ho Sad
Dýka Herbertz cca 14cm čepel rukojeť odlitek hliník čepel tloušťka 4-5mm měl jsme jí snad 8 let dostávala šílenej kotel nakonec se zlomila
COLD STEEL jednostraně broušený čepel Karbon V rukojeť parašnůra, můj nynější favoritHappy těžkej masivní terče jdou do háje strašně rychleHappyAkorát je docela drahej a to černění jse rychle do pryč

Tak sem si prošel celou kategorii "Nože" na těchhle stránkách a div sem se nepos..al smích. Je to fakt MAZECLaughLaughLaughLaughLaughLaughLaughLaugh
Posláno:

Pokročilý
Off topic: Jenda b
slušná prdel, moji favoriti: kreditka Victorinox splňující kritéria survivalu, propisovací tužka Commando schopná samoosvobození zajatců a Specnaz Tanto ne do vitríny, ale pro "špinavou práci"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
Ja jsem se ucil hazet nabrousenym kusem pasoviny (cca 4-5mm tloustka, 3,5-4cm sirka a necelych 30cm delka). Naklady 0.0nic kdyz nepocitam opotrebeni pilniku, brusky a par hodin prace a jako ucebni nastroj ktery Ti ze zacatku bude litat vselijak idealni. Pak jsem koupil Cold Steel "True Flight Thrower" www.coldsteel.com/80tft.html (da se sehnat za cca 800,- bez pouzdra) coz je relativne tezky, masivni a odolny nuz ktery se da krome hazeni pouzit treba i pri taboreni. S Cold Steelem jsem byl moc spokojeny, cerneni sice moc nedrzi a leze dolu, ale nuz samotny vydrzel neskutecne prasarny. Ovsem pravda, nepratelske stopovaci psy jsem s nim nelikvidoval Laugh.

IMHO "Spion" neni prilis vhodny - je lehky a tim padem se hodi jen na hazeni na kratsi vzdalenosti. Otazkou je i odolnost pri tloustce cepele 3mm. Myslim ze jak vyse uvadeny Cold Steel tak Faraon by byly mnohem lepsi reseni. Cenove zajimave jsou i noze od Mikovu. Kamarad s nima zacinal a moc si je chvalil. Cena/kus tusim neco pres 100Kc bez pouzdra, slusne udelane, odolne. Bohuzel take nejsou zadna velka vaha ale pokud Ti staci pro zacatek hazet na kratsi vzdalenosti 3-4m tak taky stoji za uvahu.
Posláno:

Pokročilý
To: 3dfx4eva
Nějak na toho faraona nemůžu na webu ani v obchodech natrefit... nemáš tip?
Posláno:

Štamgast
Bandicoot napsal:
Nějak na toho faraona nemůžu na webu ani v obchodech natrefit... nemáš tip?
Tusim ze Faraon se nikdy seriove nevyrabel a v obchodech se neprodaval. Vyrabel ho nejaky vrhaci nadsenec jako rucni praci na zakazku, udajne z vyrazenych tankovych cepu. V nejake starsi Strelecke revue bylo o tom panovi info. Snad nekdo z mistnich vrhacu poradi konkretni kontakt...
Posláno:

Pokročilý
Taky tuším, že to neni sériovka, ale vrhači ho doporučují jak kdyby ho měli v každym tescu. Takže rady by měli znít nejen co je nejlepší, ale i co je pro běžného smrtelníka dosažitelné Happy
Posláno:

Pozorovatel
Bandicoot napsal:
Taky tuším, že to neni sériovka, ale vrhači ho doporučují jak kdyby ho měli v každym tescu. Takže rady by měli znít nejen co je nejlepší, ale i co je pro běžného smrtelníka dosažitelné Happy
Někteří vrhači doporučují i bajonety. Já jsem Faraona jen viděl, v ruce jsem ho neměl ale z těch co se na ně ptal je Faraon nejlepší.
Posláno:

Štamgast
Bandicoot napsal:
Mno...v Tescu ho tusim nemaji ale zeptal jsem se pana Googla a po chvili tortury z nej vylezlo treba tohle: sebu.cz/luk/index.php?docID=forum Wink

konkretne prizpevek z 20.9.06:
"Zoltane mohu-li doporučit tak je ideální na házení nůž Faraon od Freda Musiala.Cena asi 1600 +poštovný je potřeba se s ním domluvit .Je to ideální vrhací nůž jak za čepel tak za střenko.Tel .spojení 732770886.Jakmile najdu adresu na někoho z vrhačů v okolí Ostrvy tak ti je pošlu.Event.se můžeš zeptat Freda je to jeden z nich a navíc velice dobrý vrhač jak nožem tak sekerkou.Fery"

No a odesilatel Franta Olbort se podle hledani na Knifu vyskytuje i zde na foru a jeho kontaktni mail je FrantaOlbort@seznam.cz ... tedy smycka kolem Farona se nam zdarne utahuje mily Watsone Laugh.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum