ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Inzerce
SOG a CRKT Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 3/10/2005
Tak pánové řeknu vám že jste mě rozhodili. Myslel jsem že AUS 6 atd, jsou dobré ocele a nože z nich jsou dobrý kauf ale teď se tady dočítám že ten matroš je nanic a že jsou to jen předražené krámy. upřímně, úplně mám zkaženou radost, a to i přesto že jsem byl dosud s těmito noži spokojený. Jak to vypadá abych měl tedy kvalitní nůž musím jít do nějakého benchmada nebo Chrise Reeva, jelikož jak tak chápu nic lepšího není. Že bych z toho byl odvázaný to se tedy říct nedá... No,ještě že jsem si nekoupil ten seal 2000 asi bych si rval vlasy že jsem vyhodil peníze za nic moc nůž. Mám teda jít radší do Chris Revee Aviator ? A co jako náhradu za M-16 ? Anebo je to jen výplod šílenců fanatiků do nožů ? Na toho aviatora budu jen pro představu střádat minimálně půl roku. Na SOGa typu pup mám za dva měsíce.
Posláno:
Pozorovatel
Anebo tedy kašlat na značku a kupovat od Vietnamčíků když je to stejně jedno. Fakt, úplně jsem ztratil chuť sbírat další nože... Člověk šetří, myslí si co si nekoupil a pak se dozví že AUS-6 je aušus. Fakt dobrý :/ Asi jsem tím pádem se sbíráním skončil. Jak to vypadá ty co jsou dobré jsou už opravdu nad mé možnosti a to jak finanční tak morální (2500-4000)ještě jakž takž ale vše nad 5000 je už pro mě skoro nedosažitelný luxus. Takže na benchmady zapomenu, na CH*RV taky,M-16 a Pentagona + Pupa prodám za 500,1000 a 1000 a nebudu mít radši nic. Švýcarák za 500 řeže taky - zkrátka nebudu si nic namlouvat, jsem socka když nemám na nůž za 7t. Mějte se tu hezky.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/3/2004
Rytíř jedu napsal:
Anebo tedy kašlat na značku a kupovat od Vietnamčíků když je to stejně jedno. Fakt, úplně jsem ztratil chuť sbírat další nože... Člověk šetří, myslí si co si nekoupil a pak se dozví že AUS-6 je aušus. Fakt dobrý :/ Asi jsem tím pádem se sbíráním skončil. Jak to vypadá ty co jsou dobré jsou už opravdu nad mé možnosti a to jak finanční tak morální (2500-4000)ještě jakž takž ale vše nad 5000 je už pro mě skoro nedosažitelný luxus. Takže na benchmady zapomenu, na CH*RV taky,M-16 a Pentagona + Pupa prodám za 500,1000 a 1000 a nebudu mít radši nic. Švýcarák za 500 řeže taky - zkrátka nebudu si nic namlouvat, jsem socka když nemám na nůž za 7t. Mějte se tu hezky.

kluku ty jsi fakt nejakej divnej - sorry, ze to tak rikam, ale nejak nechapu tvoje myslenkovy pochody...nechapu, proc tak najedou vysilujes, aus-6 je uplne pohodovej material a bohate staci na bezne pouziti...a hlavne - nerozhoduje jen material samotnej, tepelna uprava je mozna jeste dulezitejsi a ta je o SOGu vyborna...

btw. Benchmady zacinaj uz tesne nad tisickovku - treba Benchmade Pika je super nuz . pomer ceny/vykon je jeden z nejlepsich vubec co znam a stoji asi 1300...

to je tak pro info..

t.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/30/2004
teoretic napsal:
Rytíř jedu napsal:

kluku ty jsi fakt nejakej divnej - sorry, ze to tak rikam, ale nejak nechapu tvoje myslenkovy pochody...nechapu, proc tak najedou vysilujes, aus-6 je uplne pohodovej material a bohate staci na bezne pouziti...a hlavne - nerozhoduje jen material samotnej, tepelna uprava je mozna jeste dulezitejsi a ta je o SOGu vyborna...

btw. Benchmady zacinaj uz tesne nad tisickovku - treba Benchmade Pika je super nuz . pomer ceny/vykon je jeden z nejlepsich vubec co znam a stoji asi 1300...

to je tak pro info..

t.
Na AUS6 není nic špatného, pro běžné použití plně stačí, jsou sice daleko lepší materiály, ale zas mít nůž co se dá brousit jen diamantovým brouskem není taky dvakrát moc praktický. Pokud hledáš nůž na práci nebo do lesa, co nerezatí a nechceš si rvát vlasy že jsi ho zlomil nebo ztratil tak je AUS6 nebo AUS8 dobrá volba.Navíc se na AUS6 aspoň procvičíš v broušení.Jinak mě tvé myšlení taky dost fascinuje, pak S.Froid by měl z tebe radost Happy
Posláno:
Štamgast
vrabi napsal:
...S.Froid by měl z tebe radost Happy

a pan Sigmund Freud takyWink

t.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/29/2002
Rytíř jedu: Noze jako M16/M21 z AUS-6 ci AUS-8 josu neco asi jako VW Golf. Dobry, kvalitni, splni svuj ucel,spolehlivy, ale kdyz se chces solidne projet nebo sbirat auta, tak asi nebudes sbirat Golfy, no ne ? To pak sahnes trochu vyse, treba na Audi TT, Porsche 911 turbo, Subaru Impreza WRX apod . . . Takze ta M16/M21 je ten Golf a ten Chris Reeve, Strider, Fehrman jsou ty Porsche, Mercedes SL55AMG, Subaru Impreza WRX Sti, rozumime si ?
Posláno:
Štamgast
George_KiLLeR napsal:
Rytíř jedu: Noze jako M16/M21 z AUS-6 ci AUS-8 josu neco asi jako VW Golf. Dobry, kvalitni, splni svuj ucel,spolehlivy, ale kdyz se chces solidne projet nebo sbirat auta, tak asi nebudes sbirat Golfy, no ne ? To pak sahnes trochu vyse, treba na Audi TT, Porsche 911 turbo, Subaru Impreza WRX apod . . . Takze ta M16/M21 je ten Golf a ten Chris Reeve, Strider, Fehrman jsou ty Porsche, Mercedes SL55AMG, Subaru Impreza WRX Sti, rozumime si ?
mas pravdu, ale neni sberatel jako sberatel..nekdo sbira, co ma hodnotu, nekdo sbira, co se mu libi a muze bejt plno lidi, kterym se Golf libi..

t.
Posláno:

Pokročilý
teoretic napsal:
vrabi napsal:
...S.Froid by měl z tebe radost Happy

a pan Sigmund Freud takyWink

t.
Budu si muset pořídit sekretářku na pravopis Happy
Posláno:

Pokročilý
George_KiLLeR napsal:
Porsche 911 T, Mercedes SLK .... jsou nádherná auta, ale musíš na ně pořád dávat pozor aby je někdo nepoškrábal a věnovat jim adekvátní péči, spousta těchto aut jen stojí v depozitu a vyjedou jednou za rok na výstavu.
Běžnému řidiči ale víc vyhovuje Golf nebo Oktávka protože mu "odpracuje" podstatně vyšší užitnou hodnotu.
Když jsi zapálený fanda nebo snob co se chce chlubit, ev. profesionál co ke své práci potřebuje opravdovou kvalitu tak pak opravdu asi nesáhneš po AUS6(8). Mě ale tyhle materiály pokud jsou dobře zpracované pro běžné nošení svým poměrem cena/užitná hodnota vyhovují. A prosím nezačněte mě všichni sběratelé hned kamenovat Happy
Posláno:
Štamgast
v podstate mame vsichni pravdu - holt co clovek, to nazor...

t-
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
teoretic napsal:
v podstate mame vsichni pravdu - holt co clovek, to nazor...

t-
ja by som len dodal ze clovek co zaraba 25000 korun mesacne a ma to v hlave setko v poriadku nebude seriozne uvazovat o kupe porsche 911 ako svojho bezneho dopravneho prostriedku a ani ako zberatelskeho artiklu Happy)) (jedine tak nejaky model toho porsche Happy)) )
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
Rytíř jedu napsal:
Už mi fakt začínáš srát. Zakládáš tady tisíc fór na ventilování svejch rozmazlenejch potřeb. Všichni kolem se Ti tady snaží trpělivě pomoc a poradit. Nakonec už něco zaplať pánbůh koupíš a když z toho nejsou hned všichni vysraný, tak se rozfňukáš jak malej Jarda. To je asi jasný, že když, jak sám říkáš začínáš, se sbírkou, že hned nebude mít bůhví jakou hodnotu. Jde přece o Tebe a Tvojí sbírku, pokud budeš nůž používat, tak Ti aspoň nebude mrzet že vojíždíš nůž za 2 litry. Pokud máš nůž jenom za sklem, tak na materiálu zas tolik nezáleží. Pokud však chceš někoho oslnit super nožem, tak buď za něj dáš aspoň 10 litrů anebo di do prdele - tak to bohužel dnes chodí.

Já sbírám nože už skoro 10 let a mam jich ve sbírce něco málo přes 50 ks, kupuju je většinou použitý po bazarech za pár korun. Nejvíc sem dal za nůž 3 000 - Fallkniven F1 - taky použitej, ale v perfektním stavu. Toužil sem po něm skoro 5 let a nakonec sem ušetřil posranejch 500,-. Mam ve sbírce 65 let starou finskou dýku která má hodnotu přes 8 000,- a dal sem za ní 350,- Kč v bazaru. Některé vcelku cené nože sem i dostal. Když sem propad Skandinávii a zjistil, že na jejich nože prostě nemam, začal sem si nože vyrábět i sám z čepelí, který mě dle mých představ ochotně vyrábí Petr Dohnal.

Prostě kdo si počká, ten se dočká. Nemůžeš mít všechno hned. Ty si začal před měsícem a hned chceš supr výsledky.

Když to shrnu, tak vytrvej, možná si zajdi za psychoušem a hlavně nefňukej, když hned všechno není dle Tvých představ. Držím Ti palce a přeju hodně štěstí do dalších sběratelských let...

A UŽ MI NESER!Wink

Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/20/2004
No, nieco v podobnom zmysle, ako pises v prvom odstavci som chcel napisat aj ja. Zda sa mi, ze pan Ritir Jedu ani sam poriadne nevie co chce. Najprv nieco do vitrinky, potom nieco na zastrasenie, potom zas nieco ulpne ine ako ine. A co sa tyka tych zakladani for s tym by si mohol pan Ritir Jedu prestat, zaloz si jedno a tam sa pytaj. Je to potom neprehladne. Nic v zlom. A ked chces radu, kup si Tigershark, ten je vyborny aj do vitriny a aj na zastrasenie.

Dominik napsal:
Rytíř jedu napsal:
Už mi fakt začínáš srát. Zakládáš tady tisíc fór na ventilování svejch rozmazlenejch potřeb. Všichni kolem se Ti tady snaží trpělivě pomoc a poradit. Nakonec už něco zaplať pánbůh koupíš a když z toho nejsou hned všichni vysraný, tak se rozfňukáš jak malej Jarda. To je asi jasný, že když, jak sám říkáš začínáš, se sbírkou, že hned nebude mít bůhví jakou hodnotu. Jde přece o Tebe a Tvojí sbírku, pokud budeš nůž používat, tak Ti aspoň nebude mrzet že vojíždíš nůž za 2 litry. Pokud máš nůž jenom za sklem, tak na materiálu zas tolik nezáleží. Pokud však chceš někoho oslnit super nožem, tak buď za něj dáš aspoň 10 litrů anebo di do prdele - tak to bohužel dnes chodí.

Já sbírám nože už skoro 10 let a mam jich ve sbírce něco málo přes 50 ks, kupuju je většinou použitý po bazarech za pár korun. Nejvíc sem dal za nůž 3 000 - Fallkniven F1 - taky použitej, ale v perfektním stavu. Toužil sem po něm skoro 5 let a nakonec sem ušetřil posranejch 500,-. Mam ve sbírce 65 let starou finskou dýku která má hodnotu přes 8 000,- a dal sem za ní 350,- Kč v bazaru. Některé vcelku cené nože sem i dostal. Když sem propad Skandinávii a zjistil, že na jejich nože prostě nemam, začal sem si nože vyrábět i sám z čepelí, který mě dle mých představ ochotně vyrábí Petr Dohnal.

Prostě kdo si počká, ten se dočká. Nemůžeš mít všechno hned. Ty si začal před měsícem a hned chceš supr výsledky.

Když to shrnu, tak vytrvej, možná si zajdi za psychoušem a hlavně nefňukej, když hned všechno není dle Tvých představ. Držím Ti palce a přeju hodně štěstí do dalších sběratelských let...

A UŽ MI NESER!Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
Jinak opravdu hodnocené sbírky nožů dosahují milionových hodnot (většinou v dolarech).
A to asi nebude případ ani jednoho z nás - možná David se nepatrně blížíWink...
Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:
Pozorovatel
Koupím si Aviatora. 7500 tisíce sice budu škudlit nějaký čas (půl roku)ale pak snad už to je ta lepší kategorie a jak tak koukám určeno pro piloty letadel a helikoptér. To je přesně ono. Akorát by mě zajímalo jestli to tedy není zase nějaký aušus nad kterým znalec akorát ohrne nos. Nebo jestli nevíte kde stojí ještě míň, stačí klidně o 1000, to víte 7500 je pro mě opravdu dost ale zase lepší než toho sharka za 6000,když to tedy není žádný zázrak. Asi napíšu do SOGu ať tedy začnou dělat nože z lepší ocele,že to mají předražený Happy Schválně jestli mi odepíší.
Posláno:
Štamgast
Rytíř jedu napsal:
Koupím si Aviatora. 7500 tisíce sice budu škudlit nějaký čas (půl roku)ale pak snad už to je ta lepší kategorie a jak tak koukám určeno pro piloty letadel a helikoptér. To je přesně ono. Akorát by mě zajímalo jestli to tedy není zase nějaký aušus nad kterým znalec akorát ohrne nos. Nebo jestli nevíte kde stojí ještě míň, stačí klidně o 1000, to víte 7500 je pro mě opravdu dost ale zase lepší než toho sharka za 6000,když to tedy není žádný zázrak. Asi napíšu do SOGu ať tedy začnou dělat nože z lepší ocele,že to mají předražený Happy Schválně jestli mi odepíší.
si to objednej v USA a budes to mit levnejsi, tam stoji novej seal 2000 kolem 140 dolaru, plus postovny atd, takze by te to vyslo tak na 3500...

t.
Posláno:
Štamgast
Jestli chces neco extra, kup si tohle :

www.isd-ishida.co.jp/English/W-hunter/knife.htm
Super material, zpracovani, exotika, proste super,orientacni cena 90 000 jenu Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
George_KiLLeR napsal:
Jestli chces neco extra,...
hm zaujimave noze ale kua 65hrc to je hadam uz trochu vela Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2005
Quote:

hm zaujimave noze ale kua 65hrc to je hadam uz trochu vela Happy
...proste univerzalni nastroj Happy. Namazes si s tim chleba, nastrouhas kus kolejnice nebo muzes ryt ornamenty do kuchynskych nozu.
Jenom Ti nesmi spadnout na beton.
Posláno:
Štamgast
LittleNail: Myslim ze ten material DTL571 je laminat, kde uvnitr je ZDP-189 a po stranach ATS-55, takze to tak krehky nebude . . . dokonce na svejch strankach predvadi sekani bambusu ci co, a jestli to neni podvrh, tak mi ukazte jinej nuz, kterej po tomhle bude takhle rezat . . . Wink
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum