ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Vojenské nože IV. Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 3/10/2005
Když tak na to koukám, máte pravdu, je v tom maglajz. Při pohledu na ten UTON mě napadlo jedno - co si kupovat to co se sice honosí názvem té či oné jednotky ale v boji to nikdy nebylo ? Lepší by bylo zbírat ty nože které jsou oficiální výzbrojí armád a ne to co se jenom tak tváří. Navíc určitě nebudou stát majlant. Můžete mi tedy poradit kde sehnat oficiální bojové armádní nože ?

ČR-UTON
SR-předpokládám taky
USA - Ka-Bar (asi klasika, ne ten nový ???)
Polsko-taková hezká dýka,někdo ji tu ukazoval, moc by určitě nestála ?
Dál fakt nevím. Poradíte ? Případně kde můžu ty nože koupit a za kolik.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/30/2004
stačí kouknout do vyhledávače Happy
utona mají třeba na www.armyshop.cz
poláka na www.parfilex.cz
kabar má tuším taky parfilex
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Taky se leccos najde na stránkách BVS /válečné věci i Poláci/
www.9mm.cz
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/5/2005
Neporadil by mi někdo co mam za nůž, případně kdo by ho koupil? Prý je to nůž který používají ruské
speciální jednoky.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Není to jeden ze starších nožů Extrema ratio?
www.extremaratio.com/ing/index2.php
( . )( . )
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
gaiger napsal:
Neporadil by mi někdo co mam za nůž, případně kdo by ho koupil? Prý je to nůž který používají ruské speciální jednoky.
S nejvyšší pravděpodobností Koršun od firmy Kyzliar (při zvětšení obrázku je na střence a na druku pochvy vidět charakteristické "K se špičatou nožičkou" - prohledej fóra a najdeš toho tady víc. Nápadná podobnost s noži firmy Extrema Ratio asi nebude náhodnáLaugh. Že by ho nějaké jednotky opravdu používaly? Ví o tom někdo něco?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/3/2004
Surg napsal:
gaiger napsal:
Neporadil by mi někdo co mam za nůž, případně kdo by ho koupil? Prý je to nůž který používají ruské speciální jednoky.
S nejvyšší pravděpodobností Koršun od firmy Kyzliar (při zvětšení obrázku je na střence a na druku pochvy vidět charakteristické "K se špičatou nožičkou" - prohledej fóra a najdeš toho tady víc. Nápadná podobnost s noži firmy Extrema Ratio asi nebude náhodnáLaugh. Že by ho nějaké jednotky opravdu používaly? Ví o tom někdo něco?
extreme ratia myslim pouziva italska armada...

t.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/20/2004
Extrema Ratio model Colmoschin pouziva talianska specialna jednotka 9° REGGIMENTO D'ASSALTO PARACADUTISTI "COL MOSCHIN". Dokonca sa podla neho aj volaju. Su to extremne odolne noze z kobaltovej ocele N690. Ten dole je firma Kyzliar. Tanto verzia Korsuna.
Posláno:
Štamgast
gaiger: Poslal jsem ti mail o tom nozi.
Posláno:
Štamgast
2gaiger: na tvem miste bych ho neprodaval. To je kvalitni nuz, ktery prezije hodne. Ale melo by tam byt jeste pouzdro, ktere lze zavesit na stehno, zada, rameno.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/29/2002
"kobaltova ocel N690" . . . to je sice pekny, ale ta trocha kobaltu nedela z tyhle oceli nic zvlastniho a prevazne se z ni delaji noze nizsi stredni tridy . . . extremy se mi libej, ale na to, z ceho jsou a ze jsou strojove delane jsou extremne drahe . . .

GK
Posláno:

Pokročilý
Happy
to mala byt skryta reklama.
mne sa tie noze tie pacia az na ten dizajn rukovati.

George_KiLLeR napsal:
"kobaltova ocel N690" . . . to je sice pekny, ale ta trocha kobaltu nedela z tyhle oceli nic zvlastniho a prevazne se z ni delaji noze nizsi stredni tridy . . . extremy se mi libej, ale na to, z ceho jsou a ze jsou strojove delane jsou extremne drahe . . .

GK
Posláno:

Pokročilý
Mi to nedalo a pozrel som si tu N690 a je to rakuska ocel vlastnostami podobna 440C, co teda nie je nic moc za tie peniaze........a aku ocel pouziva Kyzliar na Korsun? Vie niekto?
Posláno:
Štamgast
Kyzliar pouziva nejakej ruskej ekvivalent 440A, uz tady na to tema byla diskuze. Aspon se ale nechvastaj, ze maj nejakou superuzasnou ocel, coz mi u Extrema Ratio pripada. Jeste ty debilni napisy pres celej nuz :"58 HRC" apod., to ve mne taky moc solidniho dojmu nevzbuzuje . . . nerikam, ze je to spatna ocel, ale ne tak dobra, jak ji vychvalujou . . .
Posláno:
Štamgast
low-man napsal:
Mi to nedalo a pozrel som si tu N690 a je to rakuska ocel vlastnostami podobna 440C, co teda nie je nic moc za tie peniaze........a aku ocel pouziva Kyzliar na Korsun? Vie niekto?
A za tech pres 300 dolaru, co stoji Col Moshin muzes mit solidni nuz jak seriovej ze super materialu (jako S30V apod.), tak i nuz od nozire . . .
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 6/10/2005
Zkuste se podívat třeba na stránky firmy Brigade Quartermasters:
www.actiongear.com
Jsou tam pod položkou
"Knives, Pocket Tools, Camp Tools" > "Knives - Fixed Blades"
nože různých armád, americké, britské, izraelské. Smiřte se s tím, že to, co fasují obyčejní vojclové od eráru, nebude nikdy drahá, špičková kvalita. Na druhou stranu - specializovaná zakázková oddělení armád mají obvykle jasnou představu o tom, co takový nůž musí umět a jaká je za to přiměřená cena.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/18/2005
zdravim všechny,
jsem tu novej, ale o nože se chvilku zajímám. Zajímalo by mne zda už vyjde ta chystaná publikace od Parfilexu o bojových a taktických nožích - postupy v materiálech...(nevím přesně jak se má jmenovat),ale rád bych si ji koupil.

jaké máte zkušenosti s TOPS noži? Mám Storm ridera, zatím jsem nepochopil postup lámání či stříhání drátů pomocí dvou zubů pily na horní části čepele, pomůže někdo???
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
Tak jsem se zase jednou brouzdal a na www.militarymorons.com jsem narazil na tohle. Popravdě řečeno, nevím¨, co na to mám říct....Wink

Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
FMJ napsal:
Tak jsem se zase jednou brouzdal a na www.militarymorons.com jsem narazil na tohle. Popravdě řečeno, nevím¨, co na to mám říct....Wink
hmm zaujimavy dizajn aj ked teda ci je rovnako funkcny ako je zaujimavy tak to neviem Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/3/2004
to je zase nejaka dalsi variace na toho Treckera...

t.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum