ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Opinel - VRN 10 Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/9/2004
Automaticky založená diskuze k recenzi Opinel - VRN 10
J'aime mon pays et Paris... mon Opinel aussi!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
Naprosto souhlasím se vším, co je uvedeno ve velmi dobře napsané recenzi. Koupil jsem si Opinel 10 na letošní PVN a jeho nedostatek - nasakování vody jsem na radu Rumoka řešil hned u nového obroušením původního laku a třídenní koupelí v líným oleji o teplotě cca 60°C - otevřený, potopený po kování, potom jsem ho nechal okapat a uschnout a normálně ho používám, ne sice tak brutálně a na všechno jako Gatora, ale na běžné řezání je super. Jestli byla impregnace dostatečná, ukáže čas. Myslím, že v tomto případě užitná hodnota nože převyšuje jeho cenu.
Honza
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/16/2005
...a čím si to obrusoval...? ja som to tiez skusal(smirglovym papierom Wink)), ale poničil som tie tvary rukoväte...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
Dobrá recenze, Opinel je v kategorii Cena/Kvalita/Užitek opravdu nedostižný.
Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/16/2005
tak, tak, savojská legenda...
a k tomu hrdzaveniu cepele - nie je predsa problem si vybrat Opiho z INOXu...(ale klasika je klasika)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/24/2004
mam od Opinelu jak nerez,tak uhlikovku a myslim si,ze ten z uhlikovky lip drzi ostri,ale zase cepel trochu ztmavne(po krajeni rajcat,pomerancu atd..),ale pokud se o nej trochu staram tak nerezne.za tu cenu jsou to suprovy noze
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2005
Souhlas Opinel je dobrá kudla. Mám dvě desítky v uhlíkovce. Ta nemožnost otevření/zavření se nechá zčásti eliminovat důkladným naolejováním vnitřních stěn štěrbiny.
Na práci není vidět jak je dlouho dělaná, ale jak je udělaná.
Nepoužívejte PM - kontaktujte mne e-mailem, prosím!
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/5/2005

Ja mám tiež opinely ("2", "3","12" a "13")
Po dlahšom používaní som nôž vždy trochu naolejoval a potom išiel ťažko otvárať, takže to už nerobím a nôž ide vždy otvoriť ľahko.
Maximálne raz za pol roka očistím čepel pastou silichrom.
Podľa môjho názoru sú to vynikajúce nože.

Peto
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
Jedna fotečka (já sice Opinel zrovna nemusím - nic ve zlým, ale přijel kamoš na návštěvu a nemohl se nepochlubit svými novými přírůstky - osmičku zde dávat nebudu, ale ta třináctka stojí zato) - tomu já říkám zavírák Laugh :

Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
ja mam oinel 10 aj 8 - ulikovy a som spokojny, fajn noze
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/8/2004
jde to fakt hodně nabrousit parkrat obtahnout na řemenu s leštici pastou.
Posláno:

Štamgast
To vidiny nemáš, dal jsem to do ruky mé "drahé" polovičce, aby to líp vyznělo... Wink
(on je kamarád trochu větších rozměrů, tak by to nebylo tak efektní na pohled jako v rukou něžnéLaugh dívčiny)
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/15/2006
Opinela jsem kdysi dávno měl a nůž to byl skvělý, pouze stále černal. Pak se mi ho podařilo ztratit Sad a nějak jsem se neodhodlal k tomu koupit si nový Sad Pamatuju se jak jsem byl skálopevně přesvědčen že je to plechový nůž (má tenkou čepel).
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/12/2006
Mam opinela "v uhlíku" a naprostá spokojenost...a stim černánim si v nejhoršim případě poradí 1000ovka brusnej papír...Happy
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
černé razítko na rukojeti značí uhlík a červené ANC. Mimo modelů s filetovací čepelí, ty jsou bez razítek a pouze v ANC. Mat Mám taky 10 a 8 10 palisandr filet, 8 oliva filet.
Posláno:

Štamgast
Ale tady ta 13-náctka dole je nerez a má černý "razítko" - tedy jestli je tím razítkem myšlen ten nápis "OPINEL"...
(a ta osmička, co ještě měl, byla taky "inox" a taky s černým nápisem - nebo jde o jiný "razítko"??? - soráč za možná blbej dotaz, ale Opinel není zrovna moje parketa)
Mat
Posláno:

Štamgast
[quote=gespa]
černé a červené razítka jsou (bývali) na dřevě. Možná to přestali dělat, ale bylo to jejich ofic značení. Mat Ale jen standartní opinely, né ty s "rybí čepelí" ty byli vždy "holí".

Dodám, jsi si jist tím ANC. Podle fotky je to uhlík.
Posláno:

Štamgast
Mat napsal:
Dodám, jsi si jist tím ANC? Podle fotky je to uhlík.
No podle výrazného nápisu Inox na čepeli nemohu usuzovat jinak, než že je to (či alespoň měl by být) nerez... Wink
Na fotce to není k přečtení a originál fotku jsem už smazal, takže to rozumně nezvětším, ale na čepeli pod tím horním nápisem je mírně zešikma jasně a tučně "Inox".
Mat
Posláno:

Štamgast
[quote=gespa]
Pak beru zpět. Bývalo pravidlem, černé uhlík, červené ANC, dneska se už nedá nikomu věřit. HappyMat
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/30/2006
Mám Opinel 12 v inoxu a myslím, že těžko kdy budu mít doma něco ostřejšího Happy
Kdybych neměl strach, že mu dá žena naprdel, tak ho klidně švihnu mezi kuchyňáky a nepochybuju, že by jim to všem natřel Wink
„Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, ale zlo nelze přemoci útěkem.” - Jeff Cooper
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum