ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
neoficialni vyuka boje Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/27/2004
Zdravim!
Rad bych se ucil boji nozem, ale navstevovani skoly ma nevyhodu, ze clovek je registrovan a pri pouziti noze v boji mu vycvik pritizi v trestnim rizeni. Rad bych proto vedel, zda nekdo nevi o nejake ceste, jak se zakladnim techikam naucit bez registrace. Znate nekoho, kdo by mi mohl pomoci? (v Praze)
Dekuji.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Sixtease napsal:
....ze clovek je registrovan a pri pouziti noze v boji mu vycvik pritizi v trestnim rizeni.

To se mi nechce věřit! Takže pokud chodím střílet a pak v sebeobraně někoho postřelím, tak na tom budu hůř, než kdybych na střelnici nechodil? Nebo proto, že chodím do Aikida a pak někomu zlomím nechtě ruku, budu posuzován jinak? To je podle mě výmysl a způsob, jak zajistit, aby se do oddílů nedostával určitý druh lidí...

D.

PS: Pokud chceš neoficiální výcvik, svěř se do rukou cikánům.
( . )( . )
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
... takovou malou, speciální, mafiánskou školičku, kde se naučím, jak jednou, dobře mířenou ranou "v sebeobraně" zabiju člověka a nic by se mi za to nestalo, protože jsem se to nikde neučil ... ježiš to je dobrý ...
Nebo je to fakt jen zájem naučit se ovládat nůž?
Ale v tom případě bych se klidně někde zaregistroval a pokud to bude vážně sebeobrana, snad se mi probůh nic nestane, pokud jsem takovou školu navštěvoval - nebo jo - potom potěš nás Bámbů Wink
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/26/2002
Nechci ze sebe dělat moudrého, ale fakta jsou tato:
Nikdo a nikde (opakuji NIKDO A NIKDE)neříká či nepíše, že by trénovaný člověk byl více trestně odpovědný, resp. zvyšovala se jeho trestnost. Pokud jsem normálním občanem, pohybuji se v rozmezí § 13, zák.140/1961Sb.Trestní zákon, případně přichází v úvahu ještě §14 téhož zákona. V případě některých situacích omezení osobní svobody potom §76, odst.2 zák.141/1961Sb. Trestní řád. Samozřejmě, že pokud by se prokázalo, že při přípravě ke konkrétnímu tr. činu jsi navštěvoval nějaký kurz, nebo jsi jinak rozšiřoval svoje zločinné schopnosti, mohlo by to být bráno jako přitěžující okolnost. Muselo by se ale prokázat, že jsi kvůli tomu navštěvoval onen kurz. Což samozřejmě nebude tvůj případ, že? Happy

Nevím jak si představujěš registraci, ale v našich školách centrální evidenci nevedeme. Když zakončíš základní kurz, dostaneš certifikát o absolvováí Basic course. Pokud to vyhodíš, spálíš, nebo naopak stále nosíš při sobě je tvoje věc Laugh Za desetiletí existence našich klubů se ještě ani jednou nestalo, že by orgány činné= v trestním řízení od nás požadovaly informaci týkající se osobních dat. A samozřejmě, několikrát sestalo, že naši cvičenci byli vystaveni nutnosti se bránit a bránili se úspěšně! Angry

K vícviku je pouze potřeba přistupovat bez zbytečné romantiky a předsudků vyvolaných filmy Wink

Stay sharp
www.gunting.cz
Sixtease napsal:
Zdravim!
Rad bych se ucil boji nozem, ale navstevovani skoly ma nevyhodu, ze clovek je registrovan a pri pouziti noze v boji mu vycvik pritizi v trestnim rizeni. Rad bych proto vedel, zda nekdo nevi o nejake ceste, jak se zakladnim techikam naucit bez registrace. Znate nekoho, kdo by mi mohl pomoci? (v Praze)
Dekuji.
mB
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/18/2003
Dobrý den, pokusím se maličko zastat Sixtease, i když ani já samozřejmě neznám hlavní motivace tohoto uživatele k absolvování "neoficiálního" kurzu boje nožem.
Pan Cibulka píše, že za deset let působení jeho klubu nedošlo ze strany orgánů činných v trestním řízení k "buzeraci" jeho klubu.
Ovšem já, respektive jeden můj dlouholetý známý, má jednu velice negativní zkušenost, i když s registrací v jiném bojovém odvětví.
---
Jedná se o dnes již bývalého sportovního karatistu, který dosáhl za své kariéry velmi pěkných sportovních vásledků. Je samozřejmě nositelem vysokého výkonostního stupně - již nad "prvním černým pásem".
V době, kdy byl sportovně aktivní, došlo v jednom hudebním klubu jednoho nejmenovaného velkého města k napadení/obtěžování přítelkyně jeho bratra, který byl v té době na toaletě, a to ze strany mladíka, který jevil zjevný zájem o onu mladou dámu.
Byl slušně vyzván, ať "odpluje" /můj přítel je opravdu velký kliďas a pohodář, svého umění a síly nikdy zbytečně neužívá/, zmíněný dotěra ovšem reagoval tak, že se svými dvěma kumpány napadli mého kamaráda i onu dívku a poté další návštěvníky klubu. Hlavní útočník vytáhl tlačnou dýku a jeden z jeho nohsledů měl boxera.
Na konci této šarvátky skončilo několik lidí se zraněními lehčího charakteru, můj kamarád byl pořezán na pravém předloktí, hlavní útočník měl však zlomenou spodní čelist a dvě žebra.
Pak již jen zásah policie, která na místě zajistila výpovědi svědků a všechny hlavní "bojovníky" předvedla na obvodní oddělení.
Skončilo to tak, že u soudu bylo představeno přibližně 10 svědků na straně hlavního útočníka a dva svědci na straně napadených.
Z hlavního útočníka se totiž vyklubal synátor známého a vlivného občana, který měl dostatek prostředků a moci, zajistit skutečnosti ve prospěch svého rozmazleného synka.
---
Co jsem tím chtěl říct, zákony snad většinou strojí na straně slušných lidí, ale někdy může dojít k případu podobnému výše popsanému, a pak může případná "registrace" opravdu uškodit.
Dodávám to nejdůležitější, můj postižený známý odešel od soudu s podmínkou. Soud i právníci útočníka masivně operovali s termíny jako - tělo jako zbraň, zneužití bojového sportu, nebezpečný, trénovaný a agresivní apod.
---
Pokud tedy Sixtease myslí svůj dotaz tímto způsobem, mohu mu pouze za sebe doporučit, aby se poohlédl po soukromé výuce boje nožem.
Já sám jsem měl tu příležitost a čest takovou prodělat a zabijáka s nekalými úmysly ze mě neučinila Happy Ovšem, i na mé možnosti byla, řekněme, slušně finančně náročná, takže tato možnost není dostupná každému.
Snad jsem příliš toto forum nezatížil objemným textem, chtěl jsem jen přinést zrníčko pochopení z druhé strany.
mB
Posláno:

Štamgast
Jasně u soudu se může propírat cokoli... Už vidím, jak by na mě tahali skříň plnou nožů, několikatery nunčaky na věšáku u dveří a na polici katanu... Wink

D.
( . )( . )
Posláno:
Pozorovatel
Takže za 1.
Jak je na modelovém příkladu ukázáno a ze života vyplívá, po každé akci která se dostane do šetření Policie a následně soudu se zkoumá především skutková podstata děje. Kdo a co udělal, v jaké časové posloupnosti, probíhá proces dokazování atd.atd. I v tomto modelovém případě je jako hlavní zdroj problémů chrabrého a slušného obránce uvedena větší důkazní síla na jedné straně, násobená jakousi vlivností tatínka. Ano, i to se může stát. Bohužel, život je složitý.

Velmi shovívavě a pobavěně se usmívám nad "neregistrovanou" výukou boje nožem. Proboha, to si opravdu myslíte, že nějaký Cibulka je domluven s Ministerstvem vnitra a ještě za tepla předává seznamy absolventů?Laugh Jediné, kdo se může usmívat opravdu je ten kdo dělá tu "tajnou" výuku. HappyHappy Co je šeptem, to je čertem Happy

Stay sharp
www.gunting.cz
Posláno:

Štamgast
Quote:
Jediné, kdo se může usmívat opravdu je ten kdo dělá tu "tajnou" výuku. HappyHappy Co je šeptem, to je čertem Happy

že ti si Martine někde bokem přivyděláváš!!
( . )( . )
Posláno:
Pozorovatel
A pomalu bohatnu... pomalu, bohužel moooc pomalu ....Happy
David napsal:
Quote:
Jediné, kdo se může usmívat opravdu je ten kdo dělá tu "tajnou" výuku. HappyHappy Co je šeptem, to je čertem Happy

že ti si Martine někde bokem přivyděláváš!!
Posláno:
Začátečník
mB napsal:
Dobrý den, pokusím se maličko zastat Sixtease, i když ani já samozřejmě neznám hlavní motivace tohoto uživatele k absolvování "neoficiálního" kurzu boje nožem.
---
...
---
...mohu mu pouze za sebe doporučit, aby se poohlédl po soukromé výuce boje nožem.
...i na mé možnosti byla, řekněme, slušně finančně náročná...
mB
Za prve dekuji.
Za druhe k mym motivum: jsem proste trochu paranoidni a nechci riskovat "pritezujici okolnost", kdyby se nedejboze nekdy prihodilo, ze budu souzen za pouziti noze v boji.
Za treti k te soukrome vyuce: O jak asi velke financni narocnosti se tu bavime? A neznate nekoho, kdo by me mohl ucit?
Posláno:
Začátečník
Cibulka.M napsal:

Nevím jak si představujěš registraci, ale v našich školách centrální evidenci nevedeme.
Pokud to dobre chapu (jsem tu novy), pak jste snad lektor ve skole guntingu, ano? Da se vase skola navstevovat anonymne?
mB
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/18/2003
Dobrý večer.
Pro Sixtease, soukromé lekce boje nožem, tedy opravdu "neregistrovaná" výuka přímo od Mistra, mě přišla na několik desítek tisíc korun českých.
Před tímto studiem jsem se několik let věnoval cvičení jiných bojových systémů, neboť mě oslovují jako běžného občana a také zejména proto, že mým zaměstnáním je služba v ozbrojené složce tohoto státu.
Poslední, co ještě o této problematice hodlám napsat/naznačit, že jsem se k Mistrovi dostal přes svého kolegu, tedy cestou necivilní. Mým záměrem nebylo projít studiem z důvodu anonymity, ale chtěl jsem čerpat zkušenosti od skutečného odborníka, jak se říká od srdce k srdci, od nože k noži a také jsem samozřejmě musel disponovat jistým doporučením.
Mistr nepochází z této země, je mezinárodně uznávaným odborníkem, neprovádí výuku v civilním sektoru, bohužel.
mB
P.s.
V našich končinách se také vyskytují Mistři boje nožem, jsou jimi "jistý" Happy M. Cibulka a I. Schovanec - dva, tvrdím si říci, mediálně Happy nejznámější.
Těch se tažte, zda vám poskytnou soukromé lekce, já ovšem pochybuji.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/1/2002
to all

Nevim proc az tak moc touzite po anonymite, ale i kdyz jsem cvicil jiste bojove umeni, ktere je siroce rozsirene, oranizovane pres svaz a je registrovane a nevim co jeste , tak si nevzpominam, ze by po mne nekdy nekdo chtel obcanku. takze jestli nebudes soutezit tak si rikej treba Miky Mouse a cvic kde chces.

Co se osobni vyuky tyce, tak miva sva opodstatneni ale spise jako doplnek bezneho treninku, u nekterych radoby mistru je to jen prostredek jak tahat z lidi penize. Nevim jestli exisistuji nejake "tajne" techniky, ja myslim ze nejvice pouzitelne jsou ty nejjednodusi.

nejak jsem se rozepsal tak uz toho radsi necham. Happy
Posláno:
Pozorovatel
Potvrzuji alexova slova. Pokud to uspokojí žadatele o neregistrované cvičení, tak zájemce o naše cvičení nevyplňuje přihlášky a je veden pod jménem které nahlásí(tak je tomu již několik let). Pokud tedy přijde Kačer Donald zbystřím, ale pokud přijde pan Novák, udělám si do notesu poznám "Novák" (občanku opravdu nechci až na vyjímky vidět). Pokud tedy z nepochopitelných důvodů chceš "neregistrovaně" cvičit, budeš cvičit jako všichni ostatní a přesto neregistrován HappyHappy
I když teď přemýšlím, že za výmaz z cibulkových seznamů bych mohl požadovat nemalý bakšiš LaughWink
Stay sharp
www.gunting.cz
Posláno:

Štamgast
Tak mě napadlo, že celá tělocvična Nováků by vypadala fakt dobře... Happy
( . )( . )
Posláno:
Začátečník
Dekuji za hodnotne informace.
Vcelku se ale divim, ze paranoia a snaha o anonymitu se tu setkava s tak malou odezvou, az s bagatelizaci. Vzdycky jsem povazoval za obrovskou taktickou vyhodu, kdyz se o mne nevi, ze neco umim. (co se tyce boje)
Jednak je vetsi sance, ze vas nepritel podceni a to vam zvysi sanci na vitezstvi a jednak se v ocich instituci a mocnych nestavate potencialne nebezpecnymi jedinci.
Mozna se to zda prehnane, ale tady opatrnosti neni nikdy dost, ne?
Posláno:
Pozorovatel
Nechci bagatelizovat, ale pro instituce které máš zřejmě na mysli začneš být zajímavý až budeš dobrý v oborech jako je chemie, fyzika, biologie a současně se budeš ukazovat na setkáních extremních skupin. Happy Nějaký maniak s kudličkou je začne zajímat teprve tehdy, až se kolem jeho domu budou po mlžném večeru nacházet rozpárané prostitutky... Wink
Dovednost rýpat do někoho kudličkou není pro státní aparát zajímavá, dokud nezačneš kolem sebe shromažďovat lidi a pořádat ohńové pochody. Mistry bojových umění sleduje státní aparát jen ve filmech Happy
stay sharp
www.gunting.cz
Sixtease napsal:
Dekuji za hodnotne informace.
Vcelku se ale divim, ze paranoia a snaha o anonymitu se tu setkava s tak malou odezvou, az s bagatelizaci. Vzdycky jsem povazoval za obrovskou taktickou vyhodu, kdyz se o mne nevi, ze neco umim. (co se tyce boje)
Jednak je vetsi sance, ze vas nepritel podceni a to vam zvysi sanci na vitezstvi a jednak se v ocich instituci a mocnych nestavate potencialne nebezpecnymi jedinci.
Mozna se to zda prehnane, ale tady opatrnosti neni nikdy dost, ne?
Posláno:
Začátečník
Cibulka.M napsal:
pro instituce které máš zřejmě na mysli začneš být zajímavý až budeš dobrý v oborech jako je chemie, fyzika, biologie
To asi ano, taky kdyz si zjistuju vyrobu trhavin, tak to nedelam ze sveho pocitace. Ale jak rikam, opatrnosti neni nikdy nazbyt a pokud si mohu vybrat z moznosti "vi se o me, ze se ucim bojovat nozem" / "nevi se o me, ze se ucim bojovat nozem", volim druhou moznost.
Posláno:
Pozorovatel
Přeji šťastnou, tajnou výuku... Happy
Sixtease napsal:
Cibulka.M napsal:
pro instituce které máš zřejmě na mysli začneš být zajímavý až budeš dobrý v oborech jako je chemie, fyzika, biologie
To asi ano, taky kdyz si zjistuju vyrobu trhavin, tak to nedelam ze sveho pocitace. Ale jak rikam, opatrnosti neni nikdy nazbyt a pokud si mohu vybrat z moznosti "vi se o me, ze se ucim bojovat nozem" / "nevi se o me, ze se ucim bojovat nozem", volim druhou moznost.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2004
dobrý den tak koukám že někdo shání tajnou vyuku na veřejném foru, hmm, když jsem cvičil ju jitsu tak jsem se řádně zaregistroval, pro případ zranění a pojistky, možnost účastnit se seminářů je taky výhodnější, a pak teprve po pár letech jsem se dostal k možnosti se naučit něco co se nenaučí nikdo kdo se věnuje podobným věcem 2-3 měsíce. a ty nejůčinnější techniky jsou opravdu nejprostší. ještě pro p. Cibulku bydlím v ostravě a nejbližší škola boje nožem je asi v olomouci, že? no a když se o tom nebudu bavit s kde kým tak se to asi nikdo nedozví, že trénuju, nebo ne?Happy
"To ale není spravedlivé!" vykřikl zoufale Mort. "Není spravedlnost, jsem jenom já...." odvětil Smrť
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum