ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Ruske bojove noze Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/7/2004
Vie niekto oficialnu adresu na vebstranku ruskych firiem SARO a NOKS.
Tiez ma zaujima vojensky noz na prezitie od Izmas.
Co si o nich myslite?
Nebojím sa zajtrajška,prežil som včerajšok a milujem dnešok.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/1/2000
slavik napsal:
Co si o nich myslite?
odporucam www.knife.ru ale tam sa treba preklikat cez azbuku.. potom este toto: www.knifes.de/noks.htm ale tam su zase sialene ceny nemeckeho importera!!!

generalne: kvalita asi na urovni zatvarakov od Lasky-ho, mozno trosku nizsia.. velmi velmi tenke liner lock-y na skutocnost, ze by malo ist o "bojove" noze (v pripade zatvaracich)
ocel neviem posudit..
celkove spracovanie pomerne hrube.. puzdra su dost otrasne..
cena by bola zaujmava, ak by vychadzali cca 1000-1500 SKK za kus, viac by som za to nedal..
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/22/2004
slavik napsal:
Co si o nich myslite?
\
SARO mi nic nehovori. NOKS najdes sem noks.ints.ru/ a inak si daj vyhladat v diskusii (tejto) NOKS, uz sa tu o nich nieco popisalo.
Posláno:

Štamgast
Poznam obidve adresy.Ale to naozaj nie je nic moc.Isty cas sa tie noze objavili aj v Blave ale teraz ich ma uz iba Vransky.{cena 5000-7000}U Polovnika zas mali ten preklapaci s motylkovou rukovetou.Tvrdili mi ze maju certifikat o damaskovej oceli ale naozaj to tak nevypadalo.{4000}Ta cena sa mi tiez zda prehnana hlavne ked na tej ruskej stranke pytali za OSU-XY 60 dolarov.
Posláno:

Štamgast
Diky za tu noks.ints.ru
Posláno:
Pokročilý
ako som tu uz pisal - oficialne ich najlacnejsie kupis priamo od p. Kociana , ktory je (ak sa nic nezmenilo, za posledneho pol roka) ich jedinym oficialnym importerom do CR a SR, kontakt na neho najdes v diskusii.
ale cena je aj tak nad urovnou dvojnasobku tej v rusku.
co sa tyka nazoru na kvalitu tak sa zhodujem s 224477. (mal som ich v ruke, ale iba na vystave) ani ja by som za nich viac ako 1000 nedal.
ocel je bezny standard, nic mimoriadne, ale zase ziaden odpad.
z ruskych nozou mna najviac oslovil Kizlyar.
jex
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/29/2002
slavik napsal:
Co si o nich myslite?
Už tady o tom taky někde šla řeč, hlavní problém podle mě je naprosto nedomyšlený design u zavíráků OSA, jsou dělaný jakoby napůl pro leváky ale výsledek je že to pořádně jednou rukou neotevře a nezavře ani levák ani pravák
Já bych to nebral ani za 500,-.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/16/2004
Ale turističeskaja lopatka saper to je Laugh
jex napsal:
slavik napsal:
Co si o nich myslite?
Už tady o tom taky někde šla řeč, hlavní problém podle mě je naprosto nedomyšlený design u zavíráků OSA, jsou dělaný jakoby napůl pro leváky ale výsledek je že to pořádně jednou rukou neotevře a nezavře ani levák ani pravák
Já bych to nebral ani za 500,-.
JKA
Posláno:
Pozorovatel
224477 napsal:
slavik napsal:
Co si o nich myslite?
Generálne by som povedal, že od Laskyho nič nemáš, pretože kvalita zatváracích nožov L1 a L2( L2 má nie príliš dôveryhodne vyzerajúci linerlock, ale môj vydržal aj vrhanie do stromu) je absolútne perfektná a málokedy vidíš tak precízne zhotovený nôž. Čepel noža je absolútne dokonalá.

generalne: kvalita asi na urovni zatvarakov od Lasky-ho, mozno trosku nizsia.. velmi velmi tenke liner lock-y na skutocnost, ze by malo ist o "bojove" noze (v pripade zatvaracich)
ocel neviem posudit..
celkove spracovanie pomerne hrube.. puzdra su dost otrasne..
cena by bola zaujmava, ak by vychadzali cca 1000-1500 SKK za kus, viac by som za to nedal..
Posláno:
Štamgast

ad JKA:

je to vec osobnych preferencii..
podla mna su Laskyho zatvaracie noze nekrestansky drahe.. liner je tenky a bal by som sa o prsty. nozmi nehadzem, zatvaracimi by som ani nehadzal.. celkovo je hrubo opracovana rukovat, hrany by som si predstavoval zahladenejsie, ruke mi nesedi dobre (osobna preferencia). dizajn mi silne pripomina noz typu Buck 110, akurat L2 je akysi skeletovany... jednorucne otvorenie je komplikovane, v pripade, ze si "wave"-om nechcem trhat vrecka. ak by som ho mal nosit v normalnych, povedzme oblekovych nohaviciach (ako sa da bezne nosit spyderco..) tak neviem, neviem..
noz je vyrobeny (podla mojich informacii) v Rusku u firmy NOKS, minimalne Mangusta, kt. je aj v ich ponuke, (mozno s inym oznacenim), a je montovany na Slovensku (mozem sa mylit..)
celkovo: ak vezmem do uvahy cenu:vykon, lepsie investicia je rozhodne o 2 litre drahsie Military.
(porovnanie maloobchodnych cien na Slovensku)..
ak Tebe sluzi L2 k spokojnosti, som len rad. ja by som si taky noz nekupil. cena cca 5000SKK predstavuje cca 160 USD, za co sa da kupit UPLNE iny noz, ci uz custom, alebo production.
JKA
Posláno:
Pozorovatel
Jasne, beriem Tvoj nazor, že sa Ti nepáči. Ja Laskyho osobne poznám, býva kúsok odomňa, L2 mám za 3900,- a o hrubom opracovaní sa nedá hovoriť ani náhodou, opracovanie je perfektné (mám aj Military od Spyderca), nechcem na Teba útočiť, ale podľa mňa si ho videl len na fotke alebo na výstave.
Čo sa toho nemšieho prevedenie týka, ktoré je v katalógu firmy NOKS, tak to pre nich robil Lasky na objednávku.
Zatváracími nožmi tiež nevthám, len som chcel vyskúšať ten liner lock - hodil som ho na krátku vzdialenosť (1 obrátka), ale razantne. A o takom hladkom chode čepele ako má lasky L2 sa môže Spydercu Militaty iba snívať a to som "spydercoid"

224477 napsal:

ad JKA:

podla mna su Laskyho zatvaracie noze nekrestansky drahe.. liner je tenky a bal by som sa o prsty. nozmi nehadzem, zatvaracimi by som ani nehadzal.. celkovo je hrubo opracovana rukovat, hrany by som si predstavoval zahladenejsie, ruke mi nesedi dobre (osobna preferencia). dizajn mi silne pripomina noz typu Buck 110, akurat L2 je akysi skeletovany... jednorucne otvorenie je komplikovane, v pripade, ze si "wave"-om nechcem trhat vrecka. ak by som ho mal nosit v normalnych, povedzme oblekovych nohaviciach (ako sa da bezne nosit spyderco..) tak neviem, neviem..
noz je vyrobeny (podla mojich informacii) v Rusku u firmy NOKS, minimalne Mangusta, kt. je aj v ich ponuke, (mozno s inym oznacenim), a je montovany na Slovensku (mozem sa mylit..)
celkovo: ak vezmem do uvahy cenu:vykon, lepsie investicia je rozhodne o 2 litre drahsie Military.
ak Tebe sluzi L2 k spokojnosti, som len rad. ja by som si taky noz nekupil. cena cca 5000SKK predstavuje cca 160 USD, za co sa da kupit UPLNE iny noz, ci uz custom, alebo production.
JKA
Posláno:
Pozorovatel
Pripájam foto (tretí zhora). Keby Ťa Lasky počul, že pod svojim menom predáva nože vyrobené v Rusku tak by si musel utekať.
Čepele robí na 100% on.

224477 napsal:

ad JKA:

Posláno:
Štamgast
JKA,

ja uz to ukoncimHappy
pripustam, ze som mohol mat nepresne info ohl. vyroby.(to som pripustal aj predtym..)
videl som ho "do ruky", vo obchode..
konkretny kus nemal ani zdaleka porovnatelny chod so spydercom..
cenu za noz porovnavam maloobchod, to asi nie je ta, za ktoru si ho dostal ked Lasky-ho osobne poznas..
ked je L2 taky skvely, preco ho potom chces predat? ja svoje noze nepredavam, ked som s nimi spokojny. (to len podrypujemWink )
ale nenapisal si mi ako sa nosi v oblekovych nohaviciach..Happy
nie, fakt uz to nechajme, ohladom produkcie som mal zle info. konkretny kus, co som mal v ruke realne kopiruje moje vyroky, mozno Tvoj kus je 1*.
howgh!HappyHappyHappy

JKA napsal:
Jasne, beriem Tvoj nazor, že sa Ti nepáči. Ja Laskyho osobne poznám, býva kúsok odomňa, L2 mám za 3900,- a o hrubom opracovaní sa nedá hovoriť ani náhodou, opracovanie je perfektné (mám aj Military od Spyderca), nechcem na Teba útočiť, ale podľa mňa si ho videl len na fotke alebo na výstave.
Čo sa toho nemšieho prevedenie týka, ktoré je v katalógu firmy NOKS, tak to pre nich robil Lasky na objednávku.
Zatváracími nožmi tiež nevthám, len som chcel vyskúšať ten liner lock - hodil som ho na krátku vzdialenosť (1 obrátka), ale razantne. A o takom hladkom chode čepele ako má lasky L2 sa môže Spydercu Militaty iba snívať a to som "spydercoid"
]
JKA
Posláno:
Pozorovatel

Mám 2 kusy, jeden je číslovaný (006) a na druhom je len vyrarazené LASKY. Ten číslovaný si nechávam, predávam ten druhý, ale rozdiel v kvalite nevidím, jedine v tom, že ten č si nechávam je z "first run", keď ich ešte čísloval.

224477 napsal:
JKA,

ja uz to ukoncimHappy
pripustam, ze som mohol mat nepresne info ohl. vyroby.(to som pripustal aj predtym..)
videl som ho "do ruky", vo obchode..
konkretny kus nemal ani zdaleka porovnatelny chod so spydercom..
cenu za noz porovnavam maloobchod, to asi nie je ta, za ktoru si ho dostal ked Lasky-ho osobne poznas..
ked je L2 taky skvely, preco ho potom chces predat? ja svoje noze nepredavam, ked som s nimi spokojny. (to len podrypujemWink )
ale nenapisal si mi ako sa nosi v oblekovych nohaviciach..Happy
nie, fakt uz to nechajme, ohladom produkcie som mal zle info. konkretny kus, co som mal v ruke realne kopiruje moje vyroky, mozno Tvoj kus je 1*.
howgh!HappyHappyHappy

JKA napsal:
]
Posláno:

Štamgast
Vdaka za taky ohlas.Nazory na kvalitu tych ci onych nozov beriem na vedomie.No nemozem si pomoct ta OSA 2 sa mi aj tak paci.Moj 9-rocny Wenger Sabla ma uz trochu omrzel.Aj ked ta cena [za Osu] je naozaj dost zuriva.Co si myslite ale o tych nozoch s pevnou cepelou-KATRAN,KOBRA,KARATEL alebo Grizly?
O tych SARO nozoch naozaj nic neviete,su totiz dost zaujimave hlavne ta ich maceta ma celkom uputala.
Posláno:

Štamgast
Este jedna otazka.Co hovorite na Izmas NV-01?
Fotku najdete na www.rusmilitary.com,tam je na
predaj aj ta maceta od Sara.
Ma niekto z vas kriteria ktore by mal splnat noz na prezitie?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/16/2004
Vypadá zajímavě ale tl. čepele 3,5mm při délce 160mm se mi zdá málo.Taky bych se bál spojení rukojeti a čepele resp. materiálu rukojeti.
Kdysi jsem měl podobný noname nůž a při odsekávání větve jsem ho znicil - praskl mizernej hliník (schválně nepíšu duralHappy) Sad
Obecně se dá říct že z Rusama je problém ohledně vyváženosti kvality.... Mám osobní zkušenost sice né z noži ale s jiným vybavením kde jsou velké nároky na kvalitu materiálu a zpracování (cepíny , ledovcové skoby ,šplhadla).Něco úplně super nezničitelný pěkně zpracovaný a příště ten samej výrobek katastrofa......
Nekoupil bych nic co bych si nemohl prohlídnout případně vyzkoušet!
slavik napsal:
Este jedna otazka.Co hovorite na Izmas NV-01?
Fotku najdete na www.rusmilitary.com,tam je na
predaj aj ta maceta od Sara.
Ma niekto z vas kriteria ktore by mal splnat noz na prezitie?
Posláno:
Pokročilý
JKA napsal:
Keby Ťa Lasky počul, že pod svojim menom predáva nože vyrobené v Rusku tak by si musel utekať.
Čepele robí na 100% on.
ja trochu podporim 224477. v dobe ked sa este len dohadovalo dokoncovanie niektorych
NOKSov na slovenku,
a este to nemal Lasky sa mi dostali nejake utrzkovite informacie.
A pokial viem tak povodne mali byt cepele dodavane a mali sa tu dokoncovat iba rukovate.
Je samozrejme mozne ze sa to potom dohodlo inak.(netvrdim ze ich Lasky nevyraba).ja len tak na okraj.

co sa tyka kvality nemam s nimi ziadne prakticke skusenosti, pretoze som za ne nebol ochotny
dat danu sumu, ale dojem ked som ich mal v ruke na vystave sa prakticky uplne zhoduje s 224477
(nielen tych Laskyho NOKSov ale aj SMERŠov a ostatnych NOKSov). samozrejme je mozne ze v dlhodobom uzivani
prejavia svoje kvality. ale v ruke kvalita ich vypracovanie zjavne zaostavala za lacnejsimi
nozmi ako napr. spominane Spyderco. pripominala skor firmy ako Mikov, Nieto a pod. Co sa tyka pouzitych
materialov to okom neposudis, papierovo standard na dany ucel, ale to by som nechal na dlhodobe skusanie.

nazor na Laskyho a ostatnych najma slovenskych ale aj ceskych noziarov je ze u vacsiny z nich
predbieha cena kvalitu. Lasky patri sice k tym ktori robia kvalitne noze ale o to vyssie si ich
ocenuje. a ako pisal 224477 za viac ako 150 dolarov sa pozeram po uplne inej kategorii nozov,
ako po ruskych vojenskych nozoch ("pouzivanych SPECNAZom") vyrabanych na slovenku, to by som
na ne musel mat velmi dobre referencie z prvej ruky.

PS este nejake otazky ohladne NOKSov na JKA (aby som si to trochu ujasnil): ak cepele vyraba Lasky,
aku ocel pouziva? nejaku nasu CSN-ku, alebo mu dodavaju material rusi? ktore modely (a ktoru ich cast)
robi Lasky, a ktore su cisto Ruske?
JKA
Posláno:
Pozorovatel
Opýtam sa Laskyho. Prepáč, ale kvalitu viem posúdiť ( mám od Spyderco, Military,Bob Lum Chinese folder, Gunting, Matriarch, Pro Grip, od Gerber mám Appl.-Fairb.combat folder, od SOG Pent. elite II. ....), Jediná vec, ktorá na Laskyho noži vyzerá nedôveryhodne je linerlock, ale ten spoľahlivo drží. Čepeľ noža je perfektne spracovná.
Cez víkend ak budem mať čas nafotím detaily čepele a nech každý posúdi či je "hrubo opracovaná".
Inak ja nepíšem o ruských NOKSoch, ale o L2.

tomasko napsal:
JKA napsal:
Keby Ťa Lasky počul, že pod svojim menom predáva nože vyrobené v Rusku tak by si musel utekať.
Čepele robí na 100% on.
ja trochu podporim 224477. v dobe ked sa este len dohadovalo dokoncovanie niektorych
NOKSov na slovenku,
a este to nemal Lasky sa mi dostali nejake utrzkovite informacie.
A pokial viem tak povodne mali byt cepele dodavane a mali sa tu dokoncovat iba rukovate.
Je samozrejme mozne ze sa to potom dohodlo inak.(netvrdim ze ich Lasky nevyraba).ja len tak na okraj.

co sa tyka kvality nemam s nimi ziadne prakticke skusenosti, pretoze som za ne nebol ochotny
dat danu sumu, ale dojem ked som ich mal v ruke na vystave sa prakticky uplne zhoduje s 224477
(nielen tych Laskyho NOKSov ale aj SMERŠov a ostatnych NOKSov). samozrejme je mozne ze v dlhodobom uzivani
prejavia svoje kvality. ale v ruke kvalita ich vypracovanie zjavne zaostavala za lacnejsimi
nozmi ako napr. spominane Spyderco. pripominala skor firmy ako Mikov, Nieto a pod. Co sa tyka pouzitych
materialov to okom neposudis, papierovo standard na dany ucel, ale to by som nechal na dlhodobe skusanie.

nazor na Laskyho a ostatnych najma slovenskych ale aj ceskych noziarov je ze u vacsiny z nich
predbieha cena kvalitu. Lasky patri sice k tym ktori robia kvalitne noze ale o to vyssie si ich
ocenuje. a ako pisal 224477 za viac ako 150 dolarov sa pozeram po uplne inej kategorii nozov,
ako po ruskych vojenskych nozoch ("pouzivanych SPECNAZom") vyrabanych na slovenku, to by som
na ne musel mat velmi dobre referencie z prvej ruky.

PS este nejake otazky ohladne NOKSov na JKA (aby som si to trochu ujasnil): ak cepele vyraba Lasky,
aku ocel pouziva? nejaku nasu CSN-ku, alebo mu dodavaju material rusi? ktore modely (a ktoru ich cast)
robi Lasky, a ktore su cisto Ruske?
Posláno:
Pokročilý
tiez nechcem velmi rypat. neviem totizto z ktorymi tymito nozmi mal Lasky nieco do cinenia. tema je o ruskych nozoch tak som posudzoval to co som mal v ruke to jest NOKS radu SMERŠ 1 až 5, biely medveď a podobne, plus nejake zatvaraky. pricom viem ze niektore zatvaraky robi - dokoncuje Lasky. ked som ich mal k dispozicii nevedel som ktory z nich, a ci vobec robil Lasky, boli oznacene ako NOKS. napisal som svoj dojem z tych co som mal v ruke. to je vsetko.

ale tie odpovede na otazky co som ti napisal by ma zaujimali.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum