ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Maxpedition Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 6/15/2011
Dovolim si zalozit tema o Maxpedition. Zde muzete vkladat svoje batohy, pouzdra a ostatni vyrobky od Maxpedition. Chybi mi zde neco pro inspiraci ve vybave jakehokoliv batohu ci pouzdra. Samozrejme by nemelo vadit ze zde budou i jini vyrobci.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/14/2006
Maxpedition je moje oblíbená značka, mám několik výrobků od této značky, pravidelně každodenně je používám a jsem s nimi velmi spokojen. Jsou to velmi promyšlené a kvalitní výrobky, Maxpedition Jumbo a pár pouzder jsou mými každodenními společníky.

Chtěl bych tady představit jedno u pouzder od Maxpeditionu, jeho název je v originále Single Sheath, má dva kusy jeden v černé barvě a druhé pouzdro v khaki barvě (písková). Myslím sei, že toto pouzdro je ideální nylonová varianta na nošení zavíracího nože. Začal jsem ho používat na nože poté co mi Al Mar SERE roztrhal pár kapes u kalhot, co by s kapsami udělala ZT 300 si ani nedomýšlím. Pouzdro je vyrobeno z 1000-ky nylonu, takže je dost pevné, má snad nějakou teflonovou ochranu a je použit velmi kvalitní suchý zip, který je dostatečně dlouhý. Po bocím má pouzdro elastické popruhy, které navíc nůž pevně přidržuje v pouzdře.

Na tomto pouzdře je skvělá variabilita upevnění na opasek, buďto lze pouzdro navléknout na opasek vertikálně, další možnost např. u služebních nylonových opasků se suchým zipem je možnost pouzdo vertikálně na opasku i přichytnout takovým půlprůvlekem se suchým zipem. Další možnost je připevnit pouzdro na opasek vertikálně, k čemuž slouží dva pásky se suchým zipem. Poslední možnost je připevnění pouzdra k MOLLE úchytům jak na dalších výrobcích od Maxpeditionu či např. na taktické vestě či batohu. K tomu slouží průvlek k horizontálnímu opevnění na opasek, která tvoří dva pásky šíře MOLLE úchytů.

Přikládám pár fotek:

edakemlink vložil tyto přílohy:
max01.jpg.jpg
max02.jpg.jpg
max03.jpg.jpg
max04.jpg.jpg
max06.jpg.jpg
max07.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
knifeart.comTyhle pouzdra jsou hodne efektni. Kdyz sem mel Leathermana tak sem o nem uvazoval. Momentalne mam EDC pouzdro a cekam na Mini Pocket Organizer z Holandska, jelikoz je vsude nedostupny. Zvazuju i nejaky batoh na obe ramena. Mimochodem na noze mam objednane R7 tactical pouzdro, tak jsem zvedav. Vetsinou to vychazi o dost levneji z USA i s postovnym. CLU a DPH bych se mohl vyhnout s cenou pod 30$. Tak uvidime kdy dorazi. Na jednom americkem eshopu sem objevil single pouzdro na zaviraky v limitce pro onen eshop. Bohuzel taky vyprodane. Pozdeji sem vlozim alespon odkaz. Mimochodem, pouzivate spojeni Maxpedition a Mil-Spec monkey? Happy jake sou vase oblibene nasivky?

jtoxx vložil tyto přílohy:
knifeart_2181_135316435.jpeg

Posláno:

Pokročilý
Tak dnes dorazil nesehnatelny Mini Pocket Organizer. Davam foto pro predstavu velikosti a pro srovnani s EDC organizerem.

jtoxx vložil tyto přílohy:
IMG_20111018_135153.jpg.jpg
IMG_20111018_135330.jpg.jpg
IMG_20111018_135315.jpg.jpg
IMG_20111018_135521.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/25/2010
Já již pár týdnů používám Maxpedition Fatboy GTG S-type Versipack (jsem levák...). Spokojenost veliká. Za fotky se omlouvám - foceno mobilem. Více kvalitních fotek na:

http://www.armed.cz/brasna-maxpedition-fatboy-gtg-s-type-versipack-cerna/d-88902-c-1148/

Pokud je to bráno jako reklama, prosím o smazání...

Funo vložil tyto přílohy:
IMG00380_20111018_1417.jpg.jpg
IMG00381_20111018_1417.jpg.jpg
IMG00382_20111018_1418.jpg.jpg

Stát se profesionálem trvá deset let, oblékat se jako on deset minut a mluvit jako on deset sekund... Craige Maxim
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/19/2009
jtoxx napsal:
Tak dnes dorazil nesehnatelny Mini Pocket Organizer. Davam foto pro predstavu velikosti a pro srovnani s EDC organizerem.

Vyzera super kde si ho nakoniec zohnal? U nas nie je sanca...
Posláno:

Pokročilý
anonimus: nakonec az v Holandsku. Taky super posta a rychlost. Za necely tyden byl doma. Je to oficialni zastoupeni Maxpeditionu. Ale uz maji tusim posledni kousek, nebo dokonce zadny. V EU uz taky neni k sehnani, hledal sem ho nekolik dni.
Ten Fatboy je taky slusnej, ale na me az moc velikej, kolega z prace ho ma. Je fakt ze nenosi batoh jako ja a vejde se mu do toho vsechno. Mozna o nem taky zapremyslim, misto batohu Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/16/2011
dobré vlákno Applause

vlastním pár týdnů Maxpedition Jumbo Versipack, který tady asi nenajde moc pochopení, ale na mé půl až denní výlety je to naprosto dostačující záležitost - hlavně jsem nechtěl nic na záda i když to je určitě pohodlnější, ale při své výšce nemám prostě batohy rád (když někde něco podlézám, tak se většinou s batohem zapíchnuHappy )

kromě úložného prostoru, který je zřejmý, oceńuji posuvnou ramenní vycpávku a možnost fixace u pasu --- no a to je asi všechno Grin

*možná ještě dodám pro případné koupěchtivé zájemce - POZOR - dělá se to pro leváky i praváky

http://www.maxpedition.com/store/pc/JUMBO-S-TYPE-VERSIPACK-4p54.htm

YPO® vložil tyto přílohy:
0413k_3_detail.jpg.jpg

ljp
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/23/2008
Neboj, najde. Já ho mám a nosím ho víc jak rok, v podstatě denně, i v neděli do kostela Happy
All-in-One. Ale zase, když ho zapomeneš, tak je to ztráta Happy
edit: já mám teda ne Jumbo, ale Fatboy, ten je menší.
Posláno:

Pokročilý
To Jumbo vypadá skvěle, ale asi fakt bude už trochu velké... Obecně jsou tyto "kabelky" super věc - tahám u sebe pořád telefon, peněženku, klíče, nůž, klíče a doklady od auta, papírové kapesníčky, firesteel red face a několik vstupních karet... V zimě se to ještě dá, strčím to do bundy, ale když je teplo a jsem nalehko tak je to horší... Nevím, jak jsem bez něčeho podobného vydržel tolik let žít Happy . Rozhodoval jsem se mezi něčím od 5.11 a Maxpeditionem a opravdu jsem se svojí volbou spokojený...
Stát se profesionálem trvá deset let, oblékat se jako on deset minut a mluvit jako on deset sekund... Craige Maxim
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/1/2009
Jj, já ho mám taky a jsem spokojenej...

Chvíli jsem ho nosil jako městské EDC ale nakonec mi dlouhodobě nevyhovovalo, že se tam nevejde A4 takže teď spíš na vycházky s prckem a na to je ideální - dám nám tam svačinu, jemu rezervní kalhoty, mikinu, vlhčený ubrousky a lahvičku s dudlíkem, sobě nějakou kudlu a různý drobnosti jde se:)

Jinak dík za vlákno, na Maxpedition mám taky úchylku, večír blejsknu co všechno doma mámLaugh

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/9/2011
Ano, výborné vláknoHappy

Mám stejnou, ale je to verze "Maxpedition Jumbo E.D.C. Versipak", tj. větší boční kapsa a nemá nahoře to zavírání na zdrhovadlo, někdy je to výhoda (nic nemůže vypadnout ven), někdy to může trochu překážet. (Měl jsem Fatboy a mě se naopak zdál malý) Ovšem co oceňuji nejvíce na Jumbu je ta "kapsa" na láhev a jak bylo psáno výše, na jednodenní výlety je to ideál a jsem s ní maximálně spokojen. Když jsem dal láhev do Fatboye, tak už se tam toho moc nevešlo. V batohu se sice lépe nosí stejná zátěž, ale u brašny se vám nepotí záda a máte vše hned po ruce. Ještě se vrátím k té láhvi, šel jsem si koupit originál Nalgene a zjistil jsem, že mají novinku (tou dobou) - svítící / fosforeskující láhev, tak jsem si jí hned vzalHappy A navíc jsem si tento týden objednal perfektně řešené pouzdro Maxpedition Janus, které lze připnout na popruh brašny Fatboy, Jumbo, atd. a zároveň lze nosit jako samostatná ledvinka. Je malé, ale vejde se do něj docela dost věcí. Koncem týdne má dorazit tak sem potom vložím nějaké foto.

Pro případné zájemce toto: http://www.armed.cz/kapsa-maxpedition-janus-piskova/d-84696-c-1139/

Pokud chceš štípat dřevo, použij sekeru.
Posláno:

Pokročilý
Jen dodam ze Maxpedition ma velkou vyhodu v jeho variabilite. Tudiz lze dokoupit vak na lahev i s lahvi primo od Mazpedition a umistit ho na bagl a mozna ze by to slo i na Fatboye Happy
Posláno:
Pokročilý
No já už jsem objevil (pro zájemce jimž je Jumbo velké) i verzi Fatboye s láhvíHappy

Toto: http://www.armed.cz/brasna-maxpedition-fatboy-gtg-s-type-versipack-cerna/d-88902-c-1148/

("S-type" je právě pro leváky)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/1/2009
Romane, Janus mám, a myslím, že budeš spokojený, když jsem to nosil na Jumbu po městě, dal jsem si tam peněženku, klíče a mobil a ještě tam bylo spoustu místa a všechno hezky vpředu, po ruce (vlastní, mimo dosah nenechavých rukou jínýchLaugh ).

K té 1l Nalgene je celkem dobrý pořídit 0,5l ocelový hrnek (mám tuším od Tatonky) - stejný princip jak pitítko k čutoře - na uvaření čaje, polévky apod. naprosto dostačující (jednou jsem tam uvařil i půl pytlíku rejže, a dalo se) (i když zrovna do toho pouzdra u Jumba se to musí narvat trochu silou v tom samostatnym pouzdre to ma vetsi vuli).
Posláno:

Pokročilý
RomanDX napsal:
No já už jsem objevil (pro zájemce jimž je Jumbo velké) i verzi Fatboye s láhvíHappy

Toto: http://www.armed.cz/brasna-maxpedition-fatboy-gtg-s-type-versipack-cerna/d-88902-c-1148/

Vždyť o tom zde již dobrou čtvrthodinu hovoříme, Plho! Grin Je to přesně ten model, co jsem fotil o kousek výš, dokonce tam mám i odkaz. Pouzdro na láhev je z boku a pokud v něm láhev nemám, tak mám tuto kapsu "zdrclou" šňůrou. Jen bacha - je dělaná jen na láhev Nalgene 0,5 litru (vyzkoušeno) - ta litrová má již moc veliký průměr dna...
Posláno:
Pokročilý
Martine, díky za typ, o tom hrnku už jsem přemýšlel dávno, ale musí to být ten se sklápěcíma ušima? Nebo jsi snad ouško odstranil? A také vnitřní průměr odpovídající láhvi co nejpřesněji, aby se vešla i s navlečeným hrnkem do té kapsy, nezbývá tam podle mě moc místa kolem láhve... Pokud by jsi si vzpoměl který hrnek přesně vlastníš, bych by Ti vděčný za raduHappy Popravdě jsem ještě "ideální" hrnek nesehnal.
Posláno:
Pokročilý
Funo napsal:
RomanDX napsal:

Vždyť o tom zde již dobrou čtvrthodinu hovoříme, Plho! Grin Je to přesně ten model, co jsem fotil o kousek výš, dokonce tam mám i odkaz. Pouzdro na láhev je z boku a pokud v něm láhev nemám, tak mám tuto kapsu "zdrclou" šňůrou. Jen bacha - je dělaná jen na láhev Nalgene 0,5 litru (vyzkoušeno) - ta litrová má již moc veliký průměr dna...

Jasně, než jsem stačil napsat příspěvek, byli tady už dva další a Tvoji fotografii jsem detailně bohužel neprohlíželHappy
Já mám Jumbo a tam mám tu litrovou láhev, takže díky za info.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/16/2011
do Jumba se vejde klasická PETka - sice to vypadá děsivě, ale vejde - navíc, třeba takový Rajec je díky tvaru láhve jištěný proti vypadnutí hned 2x Grin

YPO® vložil tyto přílohy:
P1000045.JPG.jpg

Posláno:
Pokročilý
YPO® napsal:
do Jumba se vejde klasická PETka - sice to vypadá děsivě, ale vejde - navíc, třeba takový Rajec je díky tvaru láhve jištěný proti vypadnutí hned 2x Grin

Také se tam vejde perfektně litrový Staropramen (PET) Laugh

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum