ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Plynová pec Možnosti
t32
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/31/2006
zdravim vsetkych a prosim o plan stavby plynovej vyhni(kalicky) nie v ang.jaz.dakujem
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Shocked nemám komentář, pošlite mi do všechno hotový domůShockedAngry, příteli, ... chlapče, ... nožomile ... opravdu, než založíte vlákno, tak (je po 22h) kurva dej hledatAngryAngryAngry .... předem se omlouvám za "paranoiu Happy", ale občas takýto dotaz, všeobecný, jasně hovořící o tom, že dotyčný ani nekoukl do vláken..... Milane, zabanuj mně
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
westy: klíd.. smysl vlákna je sice přesně tak jak jsi to vytečkoval, nicméně umístění vlákna je naopak správně, čili sem šoupnu debatu z vlákna plynový výhňa blbě umístěném ve vlákně Připomínky pro tvůrce knife.cz .. kde by to nikdo nehledal..
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
rolf napsal:
Mrkni se na moje vlákno.Hodinka práce a pícka skoro zadarmo. Akorát ten hořák dneska vyjde přes 1000Kč (já už ho mám doma dlouho a kdysi stála celá sada 300Kč) A spotřeba velmi nízká, roztopeno za pár minut.

baca napsal:
nazdar, skus pozriet na www.knivesby.com/knifemaking.html , nasiel som tam pekne namety na vyrobu plyn. vyhne. Tiez som si chcel vyrobit, ale naklady na prevadzku su privelke (aspon podla jedneho vyrobcu to spapka jednu 40lb flasu na ohriatie pasoviny [rozmery presne neviem] na kujnu teplotu)... ale ak sa do toho pustis daj vediet ako si dopadol.

Tu sme ale naozaj OT...

macko napsal:
Zdravím Vás páni
dala by sa vyvolať diskusia na tému: Vyrob si plynovú vyhňu? Ja ju už dlhšiu dobu zháňam a nedarí sa mi to. Kupovať komerčnú je pre mňa neprípustné.
Ahojte

Mat napsal:
Někdo tu ukazoval slepenou ze 4 šamotek a na předku je záslepka s propanbutanovím hořákem. Prý cca 900C° Taky jsem to očíhával jako možné řešení pro sebe. Mat

macko napsal:
Zdravím Vás páni
dala by sa vyvolať diskusia na tému: Vyrob si plynovú vyhňu? Ja ju už dlhšiu dobu zháňam a nedarí sa mi to. Kupovať komerčnú je pre mňa neprípustné.
Ahojte
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
rolfiku, nasmeruj ma spravnym smerom nejak to vlakno nemozem najst... dik.

posted by rolf

Mrkni se na moje vlákno.Hodinka práce a pícka skoro zadarmo. Akorát ten hořák dneska vyjde přes 1000Kč (já už ho mám doma dlouho a kdysi stála celá sada 300Kč) A spotřeba velmi nízká, roztopeno za pár minut.

1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
[quote=baca]rolfiku, nasmeruj ma spravnym smerom[b]
www.knife.cz/diskuze/philboard_read.asp?id=1347&recordnum=20
Posláno:

Štamgast
vdaka, som zase urobil zo seba osla, som si neuvedomil ze by to mohlo byt pod galeriou... Laugh vsade som hladal iba tam nie Happy. dik. skoda ze je iba na kalenie... Rolfe, aku to ma spotrebu plynu?
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/15/2003
Určitě by se dala použít jako výheň,ale chtělo by to větší hořák.
Posláno:

Štamgast
myslis, ze by sa dal pouzit taky ten na nahrievanie terpapiru na strechu? ma to taku siroku koncovku.
mam dost zaujem o to ako je to ekonomicke, kolko plynu spotrebujes na zakalenie cepele? napr. na 5kg flasu zakalis x cepeli.

rolf napsal:
...ale chtělo by to větší hořák.

Posláno:
Pozorovatel
lahev jsem měl skoro prázdnou a už jsem pec roztopil aspoň čtyřikrát a plyn tam pořád je,takže spotřeba zanedbatelná. Tu pec by chtěl ještě trochu vylepšit- dát ten hořak z vrchu aby se dala zavřít a teplota byla stabilnější.
Posláno:
Pozorovatel
Trochu jsem tu svoji pícku vylepšil: prodloužil jasem ji o 8 cm,přidal dvířka a hořák dal ze spoda.
Posláno:
Pozorovatel
A ze strany kukátko
Posláno:
Pozorovatel
Je to špatně vidět ale to černý na dně je ústí hořáku a nad tím je plech ve tvaru širokého V který rozptyluje plamen.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Já vím že toto vlákno už je rok mrtvé, ale nedávno jsem nalezl tento plánek a tak ho sem pro jistotu dávám. Třeba někomu pomůže.

Gweck vložil tyto přílohy:
pec.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/22/2007
zdraví všechny,ještě bych se pokusil oživit toto mrtvé vlákno,nemáte někdo zkušenosti s těmi plynovkami?Dá se to použít i pro kování,alespoň těch čepelí?Plánků je na netu dost,ale u nás jakoby se to nějak neujalo čím to je?Na pořádnou výheň nemám to pořádné místo a hlavně komín,byla by to možná cesta?Díky všem co ví a poradí:)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/27/2008
Ahoj. Plynová pec je na kování nožů plnohodnotná náhrada výhně s uhlím. Prodávají se různé druhy, a různé výkony - třeba i na Jataganu. Jako palivo je dobré používat propan - není tam problém se zamrzáním. U citlivějších ocelí je plynovka možná lepší než klasik výheń s kdovíjakým uhlím.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/7/2007
Taky uvažuju, že bych si plynovku pořídil, ale říkám si že v tom bude nějakej háček, protože mě
přijde že jí skoro nikdo nepoužívá, všichni dělaj na klasice
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Háčkem je vyšší cena ohřevu a u někoho možná přítonost potenciální výbušniny v dílně.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/22/2007
já ji-tu výheň tedy budu rozhodně dělat a ne kupovat,zkusím spíchnout něco prozatimního a podle výsledků bych to vymazlil,nebo nechal.Máte někdo zkušenost s ventylátorem vhánějícím vzduch do hořáku,zajímalo by mě nakolik to zvyšuje jeho výkon......
Posláno:

Štamgast
Ventilator zvysi vykon docela dost, ale pozor na typ plamena, nebude redukcny ale oxidacny ked das malo plynu. Sad
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum