ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Inzerce
Jak správně na výbrus Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 6/4/2006
Ahojte som uplny zaciatocnik ale pacia sa mi noze a chcel by som si skusit vyrobit aj ja ten svoj. Uz dlhsie si citam na tomto fore ako na to a dozvedel som sa vela dobrych info a docital som sa toho dost o bruseni ,ale nie o samotnom prvom vybruse. Daco som nasiel v teme pasove brusky ,ale velmi by mi pomohlo ,keby mi sem niekto hodil rozdelenie typov vybrusov a ak by mal niekto cas aj nejake nacrty ako sa ktore brusia ci uz na pasovej alebo kotucovej bruske. Staci schematicky polohu cepele proti kotucu a podobne, jednoducho do akej polohy uchytit cepel cize nejake prakticke rady a skusenosti. Ak sa niekto najde kto si najde na mna cas budem velmi vdacny lebo skor ako zacnem s ozajstnym nozom chcel by som si to skusit na nejakych odpadovych kusoch plechov a podobne lebo myslim ze prave ten vybrus je jedna z najdolezitejsich veci na nozi. Vopred vdaka
"S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí..."
Busse WTF, FSH, AMS, Extrema Ratio Shrapnel One
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Na výbrus se dá použít v podstatě jakýkoliv nástroj schopný ubírat materiál-v případě nože ocel.Základ je pilník,svěrák,nebo svorka,brusné kameny různé zrnitosti,smirky taktéž různé zrnitosti.Pokud ale budeš dělat dutý výbrus ten pilníkem neuděláš,tam je na místě kotoučová bruska,dobré oko a pevná ruka.Pokud si prostuduješ tuto stránku,určitě něco najdeš.Všechno se tu kolem nožů točíWink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Pokročilý
Vdaka viem je tu toho dost a to co si mi napisal som sa uz docital len si neviem prene predstavitv akej polohe mam mat tu cepel uchytenu a ako to spravit aby som mal ten vybrus z oboch stran rovnaky a vobec aby bola ta hrana ktora vznikne zboku cepele rovna. Pamatam si ze na strednej sme brusili len kocky a uz to bol problem.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/22/2005
a nemnoukaly u toho moc nahlas?HappyHappy
kdyz brousim cepel, treba u pevneho noze, upnu si ji do sveraku za rap, aby plocha byla vodorovne, a pak mirne naklonenou uhlovou bruskou brousim..
a na pasovce tak samo, ale osrim dolu..
Posláno:

Štamgast
Pokud to netrefíš baj voko,tak si to označ lihovým fixem,nebo značkovačem na kov a výšku si do toho fixu označ kružidlem,stejný postup zvol i u označení středu u tloušťky,nech si tam ale rezervu na doleštění po kalení.Předpokládám,že doma nemáš nádrh pro přesné označení.Potom si v čelním pohledu promítni spojnici těch značení a toho úhlu se drž při broušení.Je to velice jednoduché,ale špatně se to vysvětluje.Zkusím udělat nákres a hodit to sem.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Začátečník
mimo jine, to lades, jak se brousi pila?
Posláno:

Pokročilý
a na tej pasovej si to do coho upnes a ako? este mi nieje celkom jasne co sa na ktorych castiach brusi aky je rozdiel ked to brusis vodorovne a zvyslo co ma ake vyhody a tak. Kocky?Happy Veru mravcali aj ked niesom alf Happy ale tie pilniky boli takmer nepouzitelne takze bola zabava aj tak som si to potom vyrobil doma na kotucovejWink
Posláno:

Pokročilý
Vdaka keby si to nakreslil bolo by to fakt super Dik
Posláno:
Začátečník
na pasove je nejlepsi podpera a kus vinklu(70x70)
Posláno:

Pokročilý
Aha videl som tu daco take. Bolo to aj s popisom tusim sa tam dal nastavit aj sklon len uz to neviem najst. Bolo to aj s komplet popisom ako to vyrobit a bolo to hlinikove. Mal tam vyfotenu aj pasovu brusku len to uz neviem najst. Mozno tak mesiac dozadu. Ale vyzeralo to ze je to super

Posláno:

Štamgast
Soráč,nešlo to otevřít tak jsem to smáznul.
@Papi:Už mi ji v Lasertechu řežou na plátky,pak vyžíhám a po obrábění nechám opět zušlechtit.A co ty listy jsou gut?Je to stejnej matroš co ta pila
Posláno:

Pokročilý
Noo vsimol som si a dalo by sa to sem nejak hodit aby to slo?
Posláno:

Pokročilý
Ak som spravne pochopil su 3 druhy vybrusu a to rovny ,konvexny a konkavny a vlastne este jednostranny cize 4 hej?
Posláno:

Štamgast
WinkZejtra se pokusím včil už pujdu hnípat.Už prý vypadám takhle-Shocked
Posláno:
Začátečník
@ lades:trosku jsem do toho materialu od tebe dlubal, ale uz mam udelanou raznici z te kulatiny, zakalim to a budu si KONECNE znacit svoje noze...btw jsem jich ted k sobe do linku dost nasypalHappy
Posláno:

Štamgast
papi napsal:
@ lades:trosku jsem do toho materialu od tebe dlubal, ale uz mam udelanou raznici z te kulatiny, zakalim to a budu si KONECNE znacit svoje noze...btw jsem jich ted k sobe do linku dost nasypalHappy
Papi pozor,je to jen 19 452 pokud myslíš tu 8mm kulatinu,není to bůhví jakej držák,ale důlčíky a kovářský razničky do studenýho materiálu z toho drží celkem dobře.Kalí se to podobně jako 14 260-850 na 5 až 7min.,pak do oleje,cca 60hrc,popustit tak na 180st.20min.pak asi 57-58hrc.Pokud bys chtěl matroš na raznici,mám ještě kousek nepřekované O1-19 314 v 19mm kulatině.Už je to opravdu jen kousíček,cca 6cm,ale na razidlo dobrý ne?Jen bys musel dát vědět,kdy se stavíš,abych ho vzal z dílnyWink
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
bozole_sk: stačí ti to takto schématicky?

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
Nádhera Same - jen ti tam (možná) ještě chybí "duťák s čočkou" (výbrus dutý s klínem), ale vzhledem k tomu, že ten se tuším dělá stejně jako duťák, jen za použití menšího koutouče, tak to zase až tak neva...
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Pokročilý
Cau ,super vdaka presne toto som potreboval este raz dik moc

Posláno:

Pokročilý
Este by som sa chcel opytat, co som aj nizsie spominal, davnejsie som tu nasiel komplet fotky takeho drziaku na cepel kde sa uchyti pri bruseni ale ani za nic to uz neviem najst. Bolo to myslim hlinikove a myslim ze sa tam dal nastavit aj uhol hmm vyzeralo to super len fakt netusim kde to tu je alebo ci je to uz vymazane?.... neviete nahodou kde to bolo? Este raz vadaka za tie nakresy su superWink

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum