ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
8BALL - nadšení pro práci s kůží Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 3/3/2008
Protoze se me nedavno ptalo par lidi jestli nemam nekde galerku s mou tvorbou, dovolim se tedy vetrit zde mezi mistry nozire a "sedlare".Postupne bych chtel vlozit uplne sve prvni pokusy o pouzdra az po nejnovejsi prirustky.Delam to pro zabavu a radost z prace z kuzi.Nikdy se nebudu plest do prace mistrum jako Ost,Matejka,LK.Chci jen ukazat lidem,kteri o necem takovem uvazuji, ze se muzete i s minimem pokusit o vlastni tvorbu.I kdyz jsou zacatky nekdy spise k smichu,ale vlastni tvorba je vlastni tvorba.Ok
Jak jsem se tu někde dočetl ,, KAŽDÝ SPRÁVNÝ MUŽ ,MÁ U SEBE NŮŽ,,
ale ja bych to upravil ,,KAŽDÝ SPRÁVNÝ MUŽ ,MÁ U SEBE NŮŽ A DOMA DALŠÍCH TŘICET!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Je dobře, že budeš mít svoje vlákno, určitě ho budeš plnit čím dál lepšími produkty (tím nechci říci, že by ty dosavadní nebyly dobré), ale když se koukneš na všechna vlákna, ať nožířů, nebo těch, co šijí pouzdra, tak je tam v čase vidět určitý (někdy neustálý) posun kupředu.Tak ať se daří a hlavně, ať Tě to pořád bavíOk Happy
Posláno:

Pokročilý
Tak uplne prvni pokus o pouzdro.Vyrobeno tak pred 3roky.Uz ani sam nevim na jaky to bylo nuz, protoze vetsinu me sbirky jsem rozpustil a nechal si jenom noze,ktere pro me maji opravdu hodnotu a vyuziti.
Toto pouzdro vzniklo prakticky jenom nozem na koberce a velkou jehlou.Zadne sidlo,zadne dalsi nastroje.Byl to proste prvni pokus.Zde jsem narazil na prvni ponauceni.Lepeni pouzdra epoxidem je sice nerozdelatelne,ale take se neda opracovat vytekle prebytecne lepidlo.Take epoxid brani propichovani pouzdra na siti.Proste spatna volba.Od nejakeho druheho pouzdra jsem pouzival canagon nebo jak se to lepidlo jmenovalo.Ani u toho jsem do budoucna nezustal.Propichovani kuze samotnou jehlou bylo take naprosty horor.To je hlavne znat na zadove strane,kde stichy litaly sem tam.Surprised Nic mene prace z kuzi me dostala a tak jsem nezustal jenom u tohoto hororu co jsem stvoril Grin

8BALL vložil tyto přílohy:
P1150912.jpg.jpg
P1150913.jpg.jpg
P1150914.jpg.jpg
P1150915.jpg.jpg

ale ja bych to upravil ,,KAŽDÝ SPRÁVNÝ MUŽ ,MÁ U SEBE NŮŽ A DOMA DALŠÍCH TŘICET!!!
Posláno:

Pokročilý
Jeste pro doplneni,pouzdro me prislo takove hodne obycejne,tak jsem alespon opletl horní hranu, kozenym paskem.Siti bylo uplne obycejnou reznou niti.Zde jsem zjistil,ze rezna nit neni vubec spravna volba.Hodne se povolovala,nebyla voskovana.Ok
Posláno:

Pokročilý
matějka napsal:
Je dobře, že budeš mít svoje vlákno, určitě ho budeš plnit čím dál lepšími produkty (tím nechci říci, že by ty dosavadní nebyly dobré), ale když se koukneš na všechna vlákna, ať nožířů, nebo těch, co šijí pouzdra, tak je tam v čase vidět určitý (někdy neustálý) posun kupředu.Tak ať se daří a hlavně, ať Tě to pořád bavíOk Happy

No uvidime snad to bude mit zlepsujici tendenci Laugh dekuji
Posláno:

Pokročilý
Po par dnech,kdy mi z posty dorazil nuz od Ondreje Kasuby maly jilmak,jsem se vrhl na druhy pokus o pouzdro,zde uz jsem pouzil i vodu a tvarovani.Nastroje zadne nove nepribyly.Pouzil jsem zde typ zavesu,ktery jsem kdysi zahledl na Matove vlakne.Tento typ zavesu me okouzlil a proste jsem ho potreboval otestovat.Stichy opet litaly sem tam a uz jsem zacinal uvazovat o sidle.Take po navoskovani na celni strane vylezlo poskrabani,ktere nebylo na ciste kuzi zretelne.Nejaka vada na kuzi.Jinak pouzdro bylo z 4mm kuze.Pouzdro jsem nakonec pouzil nekde jinde,tak ze jilmak zustal stejne nakonec nahaty....

P1080275.jpg.jpg
P1080276.jpg.jpg
P1080278.jpg.jpg
P1150919.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Treti pokus vznikl jako osaceni na nuz od Jakuba Franty.Nuz byl take nahaty a tak jsem ho nemohl nechat bez osaceni.Zde jsem se nechal inspirovat technologii zavesu,ktery pouzivaji pani Dohnalove.Slo o zaves,ktery umoznoval zaveseni jak svisle tak i vodorovne.Zadni prilozka totiz umoznuje provleceni pasku i na vodorovno.Zde jsem poprve koketoval s barvenim kuze.Na vlakne o kuzi jsem narazil na barveni lihovymi moridly.Zakoupil jsem tedy lihove moridlo a uz se barvilo.Nevyhoda lihove moridla byla hned po pouziti jasna.A to takova ze lih totalne odmastni kuzi.Pouzdro je potom jako beton.Doslo i na tvarovani vodou a siti se take trochu narovnalo ac jsem porad pichal jenom jehlou.Toto pouzdro nakonec odeslo do sveta i s nozem,ktery opustil moji sbirku.A tak nekde mozna beha po maticce zemi ........
Jeste neco malo k zakoncovani siti.Zde je jeste porad videt pouze jednoduche zauzlovani.Zadne skryte uzly,to slo jeste porad mimo moji mysl.Pritom je to to prvni a posledni co dela siti sitim.Oh No

P1080293.jpg.jpg
P1080294.jpg.jpg
P1080298.jpg.jpg
P1080301.jpg.jpg

ost
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2010
Paráda,držím palce ať se ti daříApplause Ok
dočkej času,jako host piva ostleatherzavináčgmailtečkacom
Posláno:

Pokročilý
No a noze pribyvaly a vetsinou byli nahati.V aukci jsem ulovil klubaka opet od Jakuba Franty.Jeho uzasna prace me na predchozim nozi uchvatila.Nemohl jsem ho nechat na pospas.Nuz mel krasne cervene strenky a tak jsem zvolil prirodni barvu kuze.Tak nejak mi to spolu vice ladilo nez tmava barva,ktera byla na predchozim pouzdru.Slo o pouzdro se svislym zavesem.A jako zajisteni noze v pouzdru jsem pouzil opet novou technologii,kterou jsem zahledl na internetu a ktera me prisla genialne jednoducha.Ackoli je spekulavni jeji pevnost oproti drukum nebo sedlarskych knofliku.I tak jsem ji musel zkusit.Kupodivu nuz opravdu v pouzdru drzel pomoci tohoto jisticiho pasku s novou technologii velmi dobre.I pri prudkem zaklepani s nozem v pouzdru rukojeti nahoru nuz nevypadl....
I tento krasny nuz opustil moji sbirku i s pouzdrem.Mozna by majitel mohl rici sam jestli se technologie zajisteni noze osvedcila dlouhodobe...Ok

P1080429.jpg.jpg
P1080431.jpg.jpg
P1080432.jpg.jpg
P1080433.jpg.jpg
P1080434.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
ost napsal:
Paráda,držím palce ať se ti daříApplause Ok

Dekuji, jak uz jsem rekl, ty jsi mou inspiraci a ucitelem.Tva prace a prace ostatnich je pro ucebnici otevrenou .... dik Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/6/2005

Když jednou kůži zkusíš, tak pořád musíš ...

Jen to tady sypej Applause

Sem tam něco dělám z kůže ...
Posláno:

Pokročilý
Prisla doba kdy jsem si troufl vytvorit neco kozedelneho a pouzit to jako dar.Vzniklo pouzdro pro svagra.Vasnivy hrac pokeru a jeho narozeniny me inspirovaly k tvorbe pouzdra na karty.Zde jsem poprve pouzil technologii vyrobeneho kopyta.Omeril jsem velikost balicku karet a ze smrkoveho spaliku vytvorit kopyto,na ktere jsem tvaroval kuzi.Zapinani na druk,moreno na cerno.Take jsem poprve pouzil i takove zdobne obsiti na zdurazneni linii.Myslim, ze se pouzdro jako darek libilo.....doufam

P1080309.jpg.jpg
P1080311.jpg.jpg
P1080312.jpg.jpg
P1080313.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
No a dale jsem spichl pouzdro na zavirak od CRKT M16-04 ale bohuzel toho nemam foto,protoze ten jsem pustil spolecne se zavirakem kdyz byla cistka.A proto rovnou pristoupim k pouzdru na uhlikovou kudlu,kterou jsem mel od clena s prezdivkou Slon na testovani.Nuz byl bez pouzdra a tak abych ho mohl poradne testovat musel se obleknout.Toto pouzdro uz je lepeno chemoprenem extrem,ktere tady mnoho uzivatelu doporucuje.Ja nakonec i na popud Osta presel na chemopren Obuv,ktery je bezbarvy a tak odpadaji trable se zlutymi prouzky od extremu.Take jsem zakoupil voskovanou sedlarskou nit, s kterou se pracuje jedna basen.Jak se jednou utahne tak uz nepovoli.S niti jsem zakoupil i poradne sidlo.Prace se tak ulehcila, ale stejne se obcas stalo, ze linie stehu nebyla prima.Preci jenom 12mm kuze je docela dost pro nezkusenou ruku amatera.Ok mrGreen

P1150930.jpg.jpg
P1150931.jpg.jpg
P1150932.jpg.jpg
P1150933.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Jelikoz jsem velkym priznivcem prace Jakuba Franty,nechal jsem si od nej na zakazku vyrobit dle meho navrhu Neck knife.Nuz byl opet nahaty a proto jsem zapremyslel o pouzdre a vrhl se do vyroby.Nakonec vzniklo trochu netypicke pouzdro na Neck Knife,ktery se tradicne nosi na krku.Vymyslel jsem zaves,ktery kombinuje vic moznosti noseni.Multizaves ma moznost noseni na svislo nebo vodorovno na opasku.A protoze mam rad i neco jako skandinavsky zaves,dodatecne jsem dodelal zaves s okem.Je tedy mozne nosit pouzdro svisle,ale s moznosti volneho pohybu.A take se tim i trohu splni tradice noseni Neck Knifu na krku,protoze kdyz se zaves otoci tak aby nuz visel spickou k ocku zavesu a zavesi treba na paracord,hned muze viset na krku tak jak by Neck knife mel.Ok

P1150934.jpg.jpg
P1150935.jpg.jpg
P1150936.jpg.jpg
P1150937.jpg.jpg
P1150938.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Touha usetrit par drobnych a zaroven tvoreni s kuzi, me privedlo na napad vyrobit na moji baterku Fenix hlavovy drzak.Nekde se mi valely popruhy ze stare celovky,tak jsem oprasil a popremyslel jak na to, aby byl drzak jednoduchy lehky ,ale zaroven stelovatelny uhlove.A proto jsem vytvoril zakladnu,na ktere jsou vyvazany popruhy, zaroven druk,ktery vytvari otocny bod a jedna pulka sucheho zipu.Na zakladnu prijde upevnit drzak se svitilnou,ktery ma druhou cast druku a sucheho zipu.Takovyto system umoznuje uhlove naklapeni svitilny pokud je to potreba.Usetril jsem par drobaku a zaroven splnil pracovni napl s kuzi.Tento drzak uspesne pouzivam rok a vse je plne funkcni a lehke...

P1150948.jpg.jpg
P1150949.jpg.jpg
P1150950.jpg.jpg
P1150951.jpg.jpg
P1150952.jpg.jpg

LK
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/15/2009
Ahoj, tak po delší době kouknu na knife a koukám, že další nadšenec pro kožotvorbu.
Tak gratuluji k výběru krásného koníčka a přeju, ať se Ti daří.
S případnými konzultacemi budu nápomocen, pokud budu umět poradit a bude zájem.
Posláno:

Pokročilý
LK napsal:
Ahoj, tak po delší době kouknu na knife a koukám, že další nadšenec pro kožotvorbu.
Tak gratuluji k výběru krásného koníčka a přeju, ať se Ti daří.
S případnými konzultacemi budu nápomocen, pokud budu umět poradit a bude zájem.

JJ zatim je to pouze to nadseni,vase uroven zpracovani je pro me zatim k nedosazeni.Dekuji za pripadne rady
Posláno:

Pokročilý
Dalsi pokus je sice takovy mimotematicky, ale o to vice potrebny pro mou osobu.Proste jsem potreboval jenom skladnou penezenku na par drobnych a nejakou papirovku kdyz vyrazim na turu.Zadny doklady ci zbytecnosti.Jsou zde kombinovany dve tloustky kuze.A to 3mm a 1mm v prekladech.Ok

P1150944.jpg.jpg
P1150945.jpg.jpg
P1150946.jpg.jpg
P1150947.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Toto pouzdro vzniklo na Elmaxaka od panu Dohnalu.Myslim ze tvarova inspirace a provedeni je povedome.Inspiroval jsem se mistrem Ostem a jeho uzasnou praci.Jednoduchost,prakticnost,funkcnost,preciznost to je proste Ostova prace.A tak jsem pokusil o neco podobneho.Je dulezite zduraznit, ze pokusil Laugh Tak ze pouzdro s moznosti vodorovneho i svisleho noseni.Vodorovne zavesy s moznosti,rozsireni oka na sirsi opasek ci popruh.A gumickovy mechanismus,proti odriznuti jisticiho pasku pri vytahovani noze.Timto dekuji Ostovy za inspiraci...

P1150939.jpg.jpg
P1150940.jpg.jpg
P1150941.jpg.jpg
P1150942.jpg.jpg
P1150943.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2009
Máš to moc pěknýOk Ok Ok Vypadá to,že Ostovi roste konkurenceRazz Razz
,,Předstírat hloupost na správném místě je moudrost"
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum