ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
US - vojenské nože Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 5/23/2005
Potřebuju zjistit co je to za nůž.
Posláno:
Pokročilý
Tento nůž se nachází ve hře battlefield 2. Nemyslím že by si ho autoři vymysleli, každopádně vypadá velmi dobře. Pokud tedy existuje dá se někde v ČR zakoupit ?
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/5/2005
Bodák M9 na pušku M-16.
Bullarmyshop.cz, cena je ale krutá.
Posláno:
Pokročilý
Děkuji. Cena je opravdu nepříznivá, vzhledem k tomu že jde o erární zbraň. Zato dýka U.S.Air Force je za dobrou cenu Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/20/2002
Bajonety M9 se dají sehnat v různých tvarech, velikostech, od různých výrobců (buck, ontario ...) a určitě i za různé ceny.
www.ontarioknife.com/milissue.html

Lze sehnat i jejich kopii ( www.arbull.cz )ale nevím jaké kvality. Mně se libí tenhle (ale u nás ho asi neseženeš) a navíc je to kopie.

Posláno:
Pokročilý
No zatím bych se spokoji s tou US AIR FORCE dýkou, jsem fanda do letadel. Dá se koupit někde v Praze ?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/9/2004
M9 bajonet byl k dostání jeden čas v hojném množství např. v prodejně ARMY v Anglické ul.. Možná by se dal zakoupit u Brümové na Staroměstském nám. v Praze.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2005
Zájemcům o M9 doporučuji, pokusit se sehnat starší nůž z produkce firmy Phrobis. Vyráběl je pro ně mj. BUCK. Nebo komerční verzi od BUCKa. Dnešní M9 vyráběné firmami Lan-Cay nebo Ontario mají naprosto strašné zpracování. Nemají žlábek na čepali-ten se přestal dělat v roce 1994, původní verze má dutý výbrus, současná plochý. Pouzdro je jiné a nemá kapsičku. V U.S.A. je cena za současný M9 okolo 100 USD. Firma Lan-Cay vám ho zašle. U starších záleží na stavu, výrobci, roku výroby...
V ČR mají tyto nože také v Army Shopu v Řipské za cenu kolem 5 tis. Kč
Na práci není vidět jak je dlouho dělaná, ale jak je udělaná.
Nepoužívejte PM - kontaktujte mne e-mailem, prosím!
Posláno:
Pokročilý
Dobrá marže 200% navíc. A co ta US Air Force dýka ? Tu bych koupil hned, ta se někde v Praze prodává ?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
tak na tomto opise som sa pekne zasmial Happy

" Vojenští piloti potřebují pevný, kvalitní funkční nůž, který jim v případě nouze pomůže překonat plexisklový kryt, nebo se prořezat hliníkovou konstrukcí letadla při havárii a zároveň jim na zemi poslouží k přežití. Firma ONTARIO vyvinula pro USAF Aircrew Survival Egress Knife (ASEK). Tento extrémně kvalitní nůž je vyroben z oceli o tvrdosti 50-54 R, celková délka nože je 26 cm, pozinkovaná čepel 13 cm. Dodáváno včetně nylonové pochvy a příslušenství."

tento skvostny opis najdete na jednej nemenovanej ceskej army shop stranke

slzy ma presli ked som uvidel cenu to som uz dostaval smiechove krce
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/7/2004
crossan1x napsal:

" Vojenští piloti potřebují pevný, kvalitní funkční nůž, který jim v případě nouze pomůže překonat plexisklový kryt, nebo se prořezat hliníkovou konstrukcí letadla při havárii a zároveň jim na zemi poslouží k přežití. Firma ONTARIO vyvinula pro USAF Aircrew Survival Egress Knife (ASEK). Tento extrémně kvalitní nůž je vyroben z oceli o tvrdosti 50-54 R, celková délka nože je 26 cm, pozinkovaná čepel 13 cm. Dodáváno včetně nylonové pochvy a příslušenství."

No ten popis je fakt trochu divoky ale inac sa mi javi celkom v pohode.Len ta cena ma trochu desi,hlavne ked mi ho kamos mohol doniest za zhruba 90 dolacov.
Nebojím sa zajtrajška,prežil som včerajšok a milujem dnešok.
Posláno:
Pokročilý
1500 za takovýto nožík mi příjde v pohodě... Ten popis je divoký, ale zase nevím proč by tím nožem nešla rozbít kabina nebo rozříznout tenký plech...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
Vipera Berus napsal:
1500 za takovýto nožík mi příjde v pohodě... Ten popis je divoký, ale zase nevím proč by tím nožem nešla rozbít kabina nebo rozříznout tenký plech...
ehm ja sa tu nebavim o tej 1500 korunovej verzii Happy
v tom je cele to komicke caro ale ani za 1500 Kc aka 2000 Sk by som to asi nekupil na prakticke pouzitie
ta koza ma dost odradza a to nehovorym o "nikolovani" cepele Happy))
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/16/2004
To jsem rad ze nejsem jedinny kdo bleje kdyz cte popisy zbozi v nekterych i-net army shopechLaugh
Tohle ani neni nejvetsi perla , me je lito tech zoufalcu co si tam neco koupej. Jasne na maskacich nebo poncu neni co skazit , jestli je opravdu origos , ale nuz , batoh nebo spacak bych si tam fakt nekoupil. Ale nekomu staci napis made in usa a US MARINES a je spokojenej Laugh.
Smeju se proto ze jsem ve svych telecich sestnacti letech podlehl vychvalovani armyshop mana a nejakou sracku si koupil.Nechci plivat na armace , ale z osobni zkusenosti plati ze na jeden a z dva s dobrym prodavacem a nepredrazenym zbozim je pet smejdu.
crossan1x napsal:

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2005
Bohužel bull už ani ty maskáče nemá origo, ale Tru-Spec. Sice podle nich odpovídají normám US Army, ale origo to není. Podobně jako mnoho ostatních jimi nabízených výrobků. A dodací termíny jsou z vlastní zkušennosti v řádu měsíců (2-3).
Než kupovat za 5 litránků ASEK, tak by si snad raději buď vybral něco jiného, nebo nechal vyrobit u českých nožířů. Je to prostě "bágl" za takovou kudlu.
Na práci není vidět jak je dlouho dělaná, ale jak je udělaná.
Nepoužívejte PM - kontaktujte mne e-mailem, prosím!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2005
zdravim včechny,

pomůže mi někdo? sháním tenhle nůž. jedná se o nůž z filmu PREDATOR 1, nosil ho stopař Billy, a používali i ostatní členové týmu. Dle p. Švandy jej prý vyrobil a patentoval J.W. Crain, ale nenašel jsem žádnej obchod kde by se dal koupit, nebo jakej je jeho ofociální název.

díky za pomoc!!!!

chcete snad žít věčně ?
Posláno:

Štamgast
[quote=PANACEA]zdravim včechny,

pomůže mi někdo? sháním tenhle nůž. jedná se o nůž z filmu PREDATOR 1, nosil ho stopař Billy, a používali i ostatní členové týmu. Dle p. Švandy jej prý vyrobil a patentoval J.W. Crain, ale nenašel jsem žádnej obchod kde by se dal koupit, nebo jakej je jeho ofociální název.

díky za pomoc!!!!
ote]

To snad ani nesháněj, protože ta cena je šílená (okolo 1000$], ale když jinka nedáš:
www.crainknives.com/moviesall.htm
k se dá sehnat tady, ale orig. napodobenina je momentálně prodaná: www.primoknives.com/crain.html
mají tam jinej typ - čepel stejná - u nás by ji určitě zmáknul Petr Dohnal s rozumnější cenou Happy
www.primoknives.com/new.html
Posláno:

Štamgast
...
Posláno:

Pokročilý
..díííky Majku....

problém je v tý ceně no...uvidíme, na těch stránkách jsou všechny nože y filmu prodaný...kurnik šopa!
tohle je ta verze kterou chci - Predator Machette /patented/ a cena USD1595,- ale je to kousek !! neviš jestli je i kvalitní a plně funkční?

chcete snad žít věčně ?
Posláno:

Pokročilý
...a tady je taky...

chcete snad žít věčně ?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum