ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Cold Steel Pocket Bushman – rukavicový nůž? Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/27/2007
Automaticky založená diskuze k recenzi Cold Steel Pocket Bushman – rukavicový nůž?
Mějme ohled na zvířata a přírodu. Je to protijed na dnešní přetechnizovaný svět a bez nich by byl náš život o ničem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/13/2011
Tyto nožíky mám dva a dost je používám.
Jediná výtka je reznutí plechové střenky a to že pojistka nože kouše a to pěkně bolíAngry
Jinak poměr cena užitek naprosto bezkonkurenčňíOk
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/21/2010
Pod vše co zde kolegové napsali se mohu podepsat.Mám ho asi 14 dní a to že pojistka kouše je svatá pravda ,jen první den a byla štěnice na bříšku prstu.Jinak impozantní zavíráček který sice v kalhotech při sezení překáží ale to vůbec nevadí,protože když se vytáhne tak budí pozornost,myslím samo ten nožíkHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2010
Zdarvím všechny nožomily.
Tento kudlík jsem také měl a právě kvůli manipulaci s pojistkou jsem ho prodal. Jednou jsem ho při zavírání nedržel dost pevně levou rukou (pravá tahá pojistku) - a už to bylo - celkem hluboký řez na ukazováku levé ruky (prostě jsem ho tou pravačkou vyrval z levé). Při tom zavírání jsem musel pak vždy dávat zvýšený pozor, abych ho držel ve správné poloze a dost pevně. A i při otvírání si člověk musí dávat pozor na zacvaknutí pojistky, aby neskřípla kůži.
Ale pokud na to vše člověk myslí a zvykne si na to, tak super nožík.
P.S. Na youtube jsou nějaká videa, upozorňující na problémy s pružinkou v pojistce.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/28/2011
Ty problémy s pružinou pojistky už jsou vyřešeny. Ok
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/10/2007
CS bushmana jsem si pořídil hned jak se objevil v česku. Na výletě na Hračany . V dejvicích v prodejně KENTAUR a hned jsem při zkoumání pojistky fiknul , že mně museli v nemocnici pod Petřínem přišít zpátky kus levého palce . Od té doby nás spojilo pokrevní pouto.
Můj názor je, že na aktiviti v našich končinách idealní zavírák , který směle nahradí i pevný nůž. .Ocel se výborně a snadno brousí takže mně nevadí že tak musím činit častějš, prostě párkrát Přejedu po brousku a zavřený nůž jde zpátky do kapsy . Je pravda, že to neni drobek , ale je akorát tak plochý, že se dá vždycky najít v kapsáčích místo kam ho zastrčit . Mám hodně nožů , některé už nebyly z domu dlouhý čas .To cs bushmanu nehrozí . Je to nůž u kterého by mně nevadilo ,aby byl semnou kdybych se dostal do krizové situace. Zkuste se s ním blíže seznámit a uvidíte že tady jen tak netlachám .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Na tu pojistku se dá zvyknout, chce to jen cvik. Taky mne to ze začátku asi 3x skříplo, ale teď už je to OK.

Každopádně je to zajímavý nůž. Lehký, skladný, je to jediný zavírák, se kterým se dá bez problémů dělat batoning, má vlastnosti pevného nože.

Škoda, že v recenzi nejsou nějaké ukázky z použití (foto, video)...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/6/2010
Zdarvim, nasel jsem na netu par zajimavych videi o samotnem nozi a pojistce na kterou je spoustu dotazu, a take video primo od firmy cold steel.

http://www.youtube.com/watch?v=vgH-L-00dRQ
http://www.youtube.com/watch?v=bbnYUb0sidc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=euuxHNaayWk
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/11/2007
Já tenhle nůž také vlastnil,jediná chyba co měl,byla ta že při delším používání bez rukavic to odnese ruka,která nůž drží.Jinak je celkem dokonale zmáknutej.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
glock70 napsal:
Tyto nožíky mám dva a dost je používám.
Jediná výtka je reznutí plechové střenky a to že pojistka nože kouše a to pěkně bolíAngry
Jinak poměr cena užitek naprosto bezkonkurenčňíOk

Já mám pocketa celoročně v autě jako záložák. Myslíš, že mi v zimě zrezaví ?
EDIT- JInak potvrzuji, že kudla je to super, ale to reznutí mě vyděsilo...Happy
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/7/2011
No mi teď leží asi dva měsíce doma a rez se objevila na ostří, střenky v pohodě. Jinak super nůž.

Jo a před tím jsem ho samozřejmě používal Happy cca rok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Pokud jej po použití nenecháš ve vlhku a mokru, tak ti určitě nezrezaví.

Občas jej promáznu konkorem (pojistka) a vepřovým sádlem (čepel, nůž používám i na potraviny) a je to OK.

Ok

Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/10/2007
CS BUSHMAN je především určen pro lehčí práci co Tě potká vcampu Že tlačí do dlaně při delší práci ,když nejde jinak dá se ručka něčim obalit .To je ale problém pomalu všech moderních kapesních nožů ,že jsou plochý aby je bylo možno dát na clip a na kapse nebyla velká boule ..Co se reznutí týče ,skoro bych se vsadil, že i ohodně drahý celokovový nůž zrezne ,při dlouhém valení někde vdílně ,nebo ne .To ale těžko zjistíme ,jelikož své předražené nožíčky hýčkáme doma v teple ajen občas je pustíme ven .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/12/2008
S tým hrdzavením dražších nožov to nie je pravda, ja som mal spyderco dragonfly v chorvátsku pre istotu celý čas v plavkách aj v mori - chaluhy, žraloky a krakaticeHappy .

Nie fakt žiadne známky hrdze ani na vg10 ani na strienkách. Ja pravda, že som ho len nosil pre istotu, na rezanie na pláži som mal vinox.

Po príchode z mora som ho len opláchol pod čistou vodou a na druhý deň znovu no plaviek. Po návrate ani stopa hrdze, ako nový.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Ona ručka na Busmanovi je pískovaná (sandblasted), ne? To by vysvětlovalo vyšší náchylnost k dělání teček či přímo chytání lišky. Opískování narozdíl od satin nebo leštěného finishe naruší povrch, koroze tak může vznikat snadněji.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/15/2008
Nemozem celkom suhlasit s tym, co sa pisalo o otvarani/ zatvarani. Urcite to chce cvik, ale ja s mojou skor strednou rukou nemam najmensi problem s jednorucnym otvaranim, ide to rychlo a bez akychkolvek zadrhelov.
Zatvaranie je tiez o zvyku, ale ak si na to clovek zvykne, ide to tiez hladko. Dve ruky su ale potrebne. Je pravda, ze pri dlhsej robote tlaci do ruky, ale nie zas tak vyrazne, ze by sa s nim nedalo pracovat. Pre mna je PB idealny noz pre tabornicke cinnosti, ked nechcem vlacit pevny noz. Dlhu dobu som ho nosil ako EDC a aj v tomot ohlade sa mi osvedcil. Za mna pomer cena/vykon jednoznacne Ok
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/21/2010
Po pár dnech používání mohu říci,že mě strašně štve klip,hrozně blbě se zachytává o okraj kapsy kalhot, které jsou z nějakého měkkého materiálu.Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/5/2012
nedaří se mi najít video, kde macatý kráječ Cold Steelu instruuje zavírání ..... zkusím to popsat: nůž vezmu zeshora za hřbet , jako pravák držím čepel v levé ruce, mírně tlačím na ohyb ve směru zavírání a pravačkou vytáhnu pojistku, nehrozí tedy sklouznutí protože čepel mám ostřím ven od dlaně, je to obouruční, ale není to složité ani příliš silové, otevírání je relativně v pohodě jednoruční

jinak nůž ve skutečnosti vypádá elegantněji než na fotkách a je menší než na fotkách v rukou mužů malých dlaní Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/5/2012
tak našli :

http://www.youtube.com/watch?v=TrbCo-nS0Ek

otevírá ho více jak 2 minuty, je zapotřebí nenechat se tím odradit Happy
Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/31/2009
Zdravím všechny, nikde jsem si nevšiml ceny.Poradí někdo, kolik tenhle fešák stojí?Díky
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum