ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Sleipner Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/1/2006
mat.list

Příloha / Přílohy:
PB_Uddeholm_sleipner_english.pdf (947kb) staženo 1,188 time(s).

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/18/2018
K čemu by se dala přirovnat sleipner ocel podle ČSN normy? Pochopil jsem, že nerezka to není takže nějaká 19 xxx podle ČSN ?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/3/2011
k nicomu. nema ekvivalent podla csn. je to modifikovana D2, s vyssou huzevnatostou pri vysokej tvrdosti. za mna top ocel Happy, ked je clovek nomalny, tak nehrdzavie.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/8/2017
a jak je to s broušením? jde to nějak rozumně nebo na tom člověk nechá ruce?
What do you mean "closeminded"? I listen to all types of death metal!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/3/2011
podla toho co robis. ostry cubitron robi divy Happy. oproti D2 obrobitelnost vyborna. v kalenom stave treba ostry pas a da sa bez problemov. rucne len od P240 vyssie dost boj, ale ja moc rucnemu bruseniu nedam tak neviem porovnat Happy co sa tyka fazety trizact A16 a koza. holi to...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/8/2017
díky moc za informace Happy
What do you mean "closeminded"? I listen to all types of death metal!
Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/28/2009
bearpaw napsal:
k nicomu. nema ekvivalent podla csn. je to modifikovana D2, s vyssou huzevnatostou pri vysokej tvrdosti. za mna top ocel Happy, ked je clovek nomalny, tak nehrdzavie.

Zdravím. Chci si pořídit něco většího z této ocelí. Rád bych s tím i něco seknul (myšleno dřevo), zkusil nějaký rozumný batoning. Mám se bát, nebo je to v pohodě?
Díky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Určite nie- je to jedna z najlepších ocelí. Hlavne, ak to bude od nožiara...
V našich krajoch je ich len pár, čo ju používa, no stojí za to.
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/28/2010
Podle mě nic převratného, obecně si s D2 nerozumím a ani Sliepner mi nesedl. Zapomínám mazat, takže se dělaj fleky, bohužel z uhlíkovky je dostaneš v pohodě, ze Sliepneru blbě. Broušení na přírodních šutrech čisté peklo, karborundum aspoň tak nemizí, ale fakt mě to ručně nebaví.
V pocitu, že je to nezničitelný jsem během bourání srnčího sekal žebra a zařídil zub. Velkej zub.
Zavírák z S35VN vydrží při běžným každodenním používání být fit skoro rok(králíci, vysoká, na prase to neberu, je malej), Sliepner po stažení divočáka musel na šutr.
Čekal jsem zázrak a za mě se nekonal.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/11/2001
Teď jsem dělal že Sleipneru střední nůž. Kování v pohodě , obrobitelnost daleko lepší než 19573 když teda ČSN . Nerezovka to není ale při vhodném tepelném zpracovani a povrchové úpravě naprosto v pohodě.Za mě dobrá ocel Ok

Houževnatost dobrá . Ale za mě spíš na menší a střední nože na běžnou práci. Sekat se má se sekerou nebo mačetou .....

Není to neztupitelná super práškovka ale má něco do sebe , už jenom ten název Cool
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/11/2012
Já mám malého Sleipner prcka od Želvy, nůž za 11 let u mně neviděl olej, když pominu přirozené mazání uzeninou a čepel je stále jako nová, nikde ani památka po rzi či patině, stonewash stále téměř bez škrábanců a to ho vůbec nešetřím.
Párkrát došlo i na páčeníi, lámaní palet a battoning Laugh

OndraPod vložil tyto přílohy:
IMG_20230702_154248_01.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Presne o tom som písal-
je podstatné, kto s tým materiálom pracuje a ako.
A naši nožiari nepochybne vedia.
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/1/2018
Pamatuju, že Želva psal o Sleipneru,
jako o ideální oceli na kudlu...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/11/2012
Já byl ještě donedávna přesvědčený, že Sleipner je nerezovka, proto jsem se o nůž nijak nestaral. Evidentně to není třeba, když je ocel dobře zpracovaná ;)

Je fakt že broušení dá trochu práce, ale pro diamantové brousky to není absolutně žádný problém.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/28/2010
A. Talpa napsal:
Pamatuju, že Želva psal o Sleipneru,
jako o ideální oceli na kudlu...

Tak to máš fak super pamatováka a nějakej Sliepner máš taky?

Taky jsem trpěl dojmem, že je to čistej nerez. Mam verzi od Raisera. Doclea mi uteklo, že jsme ho šoupl do penálu s nějakou vlhkostí, celkem rychle tam byl flek. To nafotím, vlhkost dělá i mapy. S tvým se to nedá srovnat, máš to čistý.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/31/2022
Ze Sleipneru mám Lionsteel B40, nijak ho krom umytí a osušení neošetřuju a rez jsem nepozoroval - ani patinu, zatím. Uvidím časem. Jinak ho považuju za dobrý nůž, snad jen těžký, kvůli G10 na rukojeti.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum