ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Fallkniven F1, Cold Steel Pendleton a Kizlyar Jenot. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/2/2008
Automaticky založená diskuze k recenzi Fallkniven F1, Cold Steel Pendleton a Kizlyar Jenot.
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/20/2011
Mě by zajímalo, jak bys porovnal typ výbrusu. F1 je (pokud se nepletu) konvex a Pendleton je dutý. Podle mě by měl být řezivější.
Nejsem produkt evoluce…
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/4/2009
Pěkná recenze Brome. Možná by to chtělo trochu víc se rozepsat o různývh typech výbrusů, které tyto nože mají, jinak pěkné čtení.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/15/2010
No konečně Jirko. Pěkný.Ok
Mimochodem ten Kizlyar je moc fajn nůž, vůbec se mi ho u Tebe nechtělo dávat z ruky...Happy
Prosím nepište mi PM. Pokud se rozhodnete mě kontaktovat, použijte "tlačítko" email. Děkuji.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
V clanku pises, ze sa ti Cold Steel Pendleton a Kizlyar Jenot drzia lepsie ako F1, takze by mozno bolo dobre uviest materialy rucok a ci to lepsie drzanie je len materialom rucky, alebo aj jej tvarom. Dalej pises, ze si F1 dal prebrusit, ale nejako som nezistil ci jej brusic nechal konvex, alebo ju prebrusil na fasetku. Asi su to prkotiny, ale mna celkom zaujimaju.
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/31/2012
Zdravim, pěkné srovnání. Nejsem teda nějaký zaběhnutý uživatel a testovač nožů, ale zeptám se, jak to je s tou F1. Nějaký čas zpátky jsem jí taky zvažoval, ale nebyla mi moc doporučená. Prý mám očekávat to zmiňované vyštipování, potom moc tlustou čepel, která je prý u tak krátkého nože zbytečná a ten sekeroidní výbrus se prý na obyčejném brousku nedá brousit. Tak co si o tom myslíte? Jinak tvarově se mi ten nožejk dost líbí, to jo.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/20/2011
Vyštipování bych se více obával u CS Pendleton, právě kvůli dutému výbrusu. F1 je velmi dobrý a používaný nůž, určitě bych se ho nebál. Tohle vlákno jsi určitě četl: http://knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=569
Konvex se brousí trochu jinak, třeba takhle: http://www.youtube.com/watch?v=bieBRBJ6OCk
Nejsem produkt evoluce…
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/29/2011
Dukla napsal:
Zdravim, pěkné srovnání. Nejsem teda nějaký zaběhnutý uživatel a testovač nožů, ale zeptám se, jak to je s tou F1. Nějaký čas zpátky jsem jí taky zvažoval, ale nebyla mi moc doporučená. Prý mám očekávat to zmiňované vyštipování, potom moc tlustou čepel, která je prý u tak krátkého nože zbytečná a ten sekeroidní výbrus se prý na obyčejném brousku nedá brousit. Tak co si o tom myslíte? Jinak tvarově se mi ten nožejk dost líbí, to jo.
Ahoj, já si myslím, že 90 procent lidí zde na knifu by ti jí naopak vřele doporučiloOk . Mně se nějaké vyštipování vyhnulo. Tloušťka čepele je v pohodě, taky se s F1 počítá jako s nožem na přežití a tam je určitá bytelnost nutná. A broušení, myslím, taky žádnej velkej problémHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Vrána napsal:
Dukla napsal:
Ahoj, já si myslím, že 90 procent lidí zde na knifu by ti jí naopak vřele doporučiloOk . Mně se nějaké vyštipování vyhnulo. Tloušťka čepele je v pohodě, taky se s F1 počítá jako s nožem na přežití a tam je určitá bytelnost nutná. A broušení, myslím, taky žádnej velkej problémHappy

Bytelnost u F1? Ten noz by som bytelny urcite nenazval.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
K recenzi, Jirko víc fotek a lepší...a také se příště víc rozepiš. Jinak dobrej počin. F1 je bytelná dost, ten kizlyar je moc pěknej, ukazoval si ho na vandru...pěkná kudla.

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
MRBLUE napsal:

Tak tohle mě fakt pobavilo, kolik F1 jsi už ty sám zdestruoval nebo zdestruovaných aspoň viděl?

F1 je menší nůž s odolnou čepelí, přitom výbrus nemá vůbec kopytoidní, řeže perfektně a zároveň zvládne i tvrdší zacházení. Jestli nějaká kudla v mých očích představuje univerzálnost a tvary, které by mohly na fotce ve výkladovém slovníku doprovázet heslo "nůž", je to právě F1.

edit: Mít F1 o dva centimetry delší čepel, tak definitivně neřeším výběr pevného nože.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Zkusil jsem F1 3G i VG10... a řezivej je jak sviňa......bytelnej taky......super univerzál...

PS: žádnou F1 nevlastním.Cry

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Tyler napsal:
MRBLUE napsal:

Tak tohle mě fakt pobavilo, kolik F1 jsi už ty sám zdestruoval nebo zdestruovaných aspoň viděl?

F1 je menší nůž s odolnou čepelí, přitom výbrus nemá vůbec kopytoidní, řeže perfektně a zároveň zvládne i tvrdší zacházení. Jestli nějaká kudla v mých očích představuje univerzálnost a tvary, které by mohly na fotce ve výkladovém slovníku doprovázet heslo "nůž", je to právě F1.

edit: Mít F1 o dva centimetry delší čepel, tak definitivně neřeším výběr pevného nože.

F1 mam,ale bytelnym nozom by som ho urcite nenazval. Je to univerzalna,lahka kudla. Bytelnym by som nazval napriklad od Falkniven skor model H1,ktory je podobnych rozmerov.
( To ze nieco nenazvem bytelne neznamena ze to povazujem za zle! )
Posláno:

Štamgast
Mrblue: máš pravdu H1 je ještě bytelnější kudla...Ok

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Ale no tak, že má H1 o chlup silnější čepel a nižší výbrus z ní sice dělá o trochu pevnější nůž, ale v rámci svých rozměrů F1 žádná anorektička, která by se lámala jako sirky, přece není... To bych mohl říct, že H1 taky není bytelná, protože Busse Game Warden má při délce 175 mm čepel tlustou 7 mm Wink. F1 je kompaktní nůž, lehký, aby se dal vzít kamkoliv, řezivý, účelný a přitom pořádně odolný.

Nějak začínáte zapomínat, že to není až tak dávno, co podobné nože do přírody měly ani ne 3 mm silnou čepel a ze všeho nejvíc připomínaly řeznické a kuchyňské nože. A stačily. Oproti nim je F1 jako malý tank.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/23/2010
Je to proste SUPERKUDLAmrGreen !!!

peku86 vložil tyto přílohy:
01.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
Dobry den dekuji za slova chvali ale velke dik patsi dusanovy za trpelivost semnou a k fotkam ja nerat fotim ale budu se snazit delat lepsi fotky slibuji a na nozich nepoznam jaky mají vybrus musim si doplnit mezery ve vzdelani a ktomu vylamovani cepele u f1 to bilo hnet na zacatku kdys sem snim delal maso presneji vykostovani a chtel sem vedet co nuz snese a po prebrouseni je klit to same z pendltonem ale ten to ustal a kizliar dostal taky zabrat kdys sem snim skousel stipat 30centimetrove pole dubu tak také zouky ale sel sem dotoho stim ze se něco muze stat a po prebrouseni nuz reze jako das mam ho moc rak dekuji a preji hezky den.
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/18/2010
Pěkná recenze. Ani sem ty dva (F1 znám) neznal.
Díky za rozšíření obzorů Ok
Lépe mlčet a být podezírán, že jsi hloupý, než promluvit a vyvrátit tím všechny pochybnosti - tak tím se bohužel moc často neřídim :-D
groula
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/15/2007
Diky za recenzi, je zajímavé přečíst si, jak nože posuzuje "praktik" Happy .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/19/2010
BROM napísal:
"Závěrem chci říct, že z mého uživatelského pohledu nevidím žádný rozdíl v použitých ocelích F1(VG10), Pendleton(VG1) a Jenot(Z60). Po prvotním přebroušení zoubků se nože dobře brousí a výborně řežou."
A ja mu za túto vetu Ď A K U J E M !
Konečne niekto (praktik) na plnú hubu povedal, že ocele, ktoré sme pred 10-15 rokmi považovali za špičkové sú stále veľmi dobré a rozdiel medzi nimi a tými supermodernými, ktoré považujeme za špičkové v súčasnosti, bežný užívateľ pri rezaní vôbec nepostrehne (rozdiel však určite postrehne najmä pri platení noža a brúsení noža). Nie páni, nezlepšili sme sa za 10 rokov v rezaní natoľko, aby sme tento rozdiel v oceliach bez autosugescie vnímali.Happy

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum