ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Coldsteel - I. Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 1/19/2007
Zdravim uvazuji o koupi noveho noze.Hledam neco kvalitniho. Zaujaly me noze od coldsteel.
Vybral jsem si bud ULTIMATE HUNTER , LARGE TANTO POINT VOYAGER a nebo LARGE CLIP POINT VOYAGER.

Jake mate s touto znackou zksenosti?Jsou to noze na cely zivot?Maji nejake probleny ci neduhy?
Moc diky za rady. jsem v tomto oboru zacatecnikWink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
ULTIMATE napsal:
... Maji nejake probleny ci neduhy?
Moc diky za rady. jsem v tomto oboru zacatecnikWink

Problém je hlavně v neuměrné ceně, resp. v poměru cena/výkon a zcela nepravdivé (ale perfektně propracované) reklamě.
A přístě: HLEDEJ ŠMUDLO!!!, JE TU NA TOHLE TÉMA VÍCE NEŽ DOST INFORMACÍ!
P.S. Ne nadarmo se této firmě říká Cold StealHappy
Posláno:
Pozorovatel
no je pravda ze reklamu maji perfektni a proto jsem se radsi dosel zeptat.ale pohledam.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Pokud se ti ale podaří sehnat použitý kousek, většinou je o dost levnější a kvalita zase není tak špatná. Kdyby se prodávaly za 25% normální ceny, neměly by konkurenci (ty nože).

D.
( . )( . )
Posláno:
Pozorovatel
docela se me prave libi tvarove ten hunter http://www.coldsteel.com/61lps.html Sad kdyby jste o nem meli nejake info ci recenze klidne bych se mrknul (ps co je to za material Steel: VG-1 Stainless Steel)

dival jsem se ted jeste na Benchmade a tam mi padl do oka

http://www.noze-nuz.com/benchmade/bm12410t.php

http://www.noze-nuz.com/benchmade/bm12400t.php

http://www.noze-nuz.com/benchmade/bm710t.php ale tam uz je na me moc velika cena (neda se objednat ze zahranici? za mensi kdyz tak hodte link, kde se daji dobre nakupovat noze)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Řeknu ti to takhle, Ultimate Hunter od Cold Steel určitě není špatný nůž, platí to, co už psali ti přede mnou, cena je prostě neúměrná, ten samý nůž od kohokoliv jiného by určitě byl o dost levnější. Pokud jde o BM Steigerwalt, to je pecka za super cenu, navíc tu někdo zmiňoval, že mu došel ne s inzerovanou 440C, což je špica ocel, ale s D2, což je ještě o fous lepší materiál - sice se hůř brousí, ale bohovsky drží ostří. Rozhodně, kdybych se rozhodoval mezi CS a Steigerwaltem, šel bych do BM. No a pokud jde o starou dobrou BM710, to už je extraliga a ta cena tomu naprosto odpovídá. Objednat v zahraničí se sice dá, viz vlákna o zahr. IT obchodech, ale kvůli jednomu noži - nevím, poštovné, pojištění atd. Spíš se přifařit k nějaké hromadnější objednávce.
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Bral bych tu 710ku bez debat. Dá se pořídit kolem 100 USD + poštovné (lehce jetá). U nás samo o trochu více.

D.
( . )( . )
Posláno:
Pozorovatel
http://www.bladecrazy.com/benchmade-mwilliams-large-axis-blade-plain-p-2033.html
tady jsem ho nasel za zhruba 2500.Vazne o nem zacinam uvazovat

jaky ma system otvirani a zavirani? a nemate nejake zive fotky kde by se dal porovnat treba u metru. jak sedi v ruce?
Posláno:

Štamgast
Systém otvírání snadno přečteš všude - axis lock. Pěkná recenze je na něm na http://www.swiatnozy.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=126&Itemid=65
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:
Pozorovatel
moc diky za tu recenzi je to sice polstina ale neco se z toho da vycist.
Jeste k tomu otvirani.Pokud to chapu tak se otvira normalne rukou.neni to zadny vystrelovaci.
A povrch rukojeti je z jakeho materialu? (staci jenom ze je to kov)
Posláno:

Štamgast
Jářku, hombre, rukojeť není kovová, je to G10, jinak taky spauldit, čili hi-tech plast plněný skelnými vlákny, často užívaný v "extralize"
Posláno:
Pozorovatel
moc diky za odpoved.asi jsem se do neho zamiloval.moc se mi libi.A pokud rikate ze je to kvalitni a dobry nuz tak jdu do neho.
neni tady nekdo, kdo by ten nuz vlastnil?
mate nejake stranky kde by se dalo nakoupit v USA.Moc diky
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/11/2006
jakýho teda nakonec vezmeš? :)
Posláno:
Pozorovatel
na 99% Benchmade Model 710 (doufam ze bude aspon poradne ostryWink )
to 1% je kdyby jste me sem hodily nejakou fotku lepsiho noze Laugh
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/3/2007
Galil napsal:
Řeknu ti to takhle, Ultimate Hunter od Cold Steel určitě není špatný nůž, platí to, co už psali ti přede mnou, cena je prostě neúměrná, ten samý nůž od kohokoliv jiného by určitě byl o dost levnější. Pokud jde o BM Steigerwalt, to je pecka za super cenu, navíc tu někdo zmiňoval, že mu došel ne s inzerovanou 440C, což je špica ocel, ale s D2, což je ještě o fous lepší materiál - sice se hůř brousí, ale bohovsky drží ostří. Rozhodně, kdybych se rozhodoval mezi CS a Steigerwaltem, šel bych do BM. No a pokud jde o starou dobrou BM710, to už je extraliga a ta cena tomu naprosto odpovídá. Objednat v zahraničí se sice dá, viz vlákna o zahr. IT obchodech, ale kvůli jednomu noži - nevím, poštovné, pojištění atd. Spíš se přifařit k nějaké hromadnější objednávce.

Vidím, že Galil asi neholduje Cold Steelu Happy . Rád bych se teda zeptal, jakou náhradu navrhujete ze tento nůž od CS www.coldsteel.com/fixed-blades-tanto-series.html Magnum Tanto.
Posláno:
Pozorovatel
ale jestli si ho poridim tak asi sundam ten klip.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2005
ULTIMATE napsal:
moc diky za odpoved.asi jsem se do neho zamiloval.moc se mi libi.A pokud rikate ze je to kvalitni a dobry nuz tak jdu do neho.
neni tady nekdo, kdo by ten nuz vlastnil?
mate nejake stranky kde by se dalo nakoupit v USA.Moc diky

Dá se koupit tady http://newgraham.com/detail.aspx?ID=6216 , je nás tu víc, co už u NG nakupovalo, cena 106$, levněji ho těžko pořídíš, poštovné bylo 7$, do 14 dnů ho máš doma, ale pozor, zásilka je nepojištěná, osobně bych se toho ale nebál, i když už se mi jeden ztratil. Na tu 710 mám taky zálusk, raději bych 154 CM než D2, ale tu budu už těžko shánět.
Posláno:
Pozorovatel
Nebude s tama nekdo nakupovat, mel bych zajem o Benchmade Model 710 Plain Edge v barve cepele stribrna

Na strankach www.benchmade.com ma tipove oznaceni 710D2

Klidne by jsme se mohli domluvit.Ja jsem zlinsky okres.
Posláno:

Štamgast
To Miisan: Jak jsem psal, nemám nic proti Cold Steelu, určitě to nejsou špatný nože, třeba zavírák Pro Lite drop point se mi vyloženě líbí, ale vadí mi ta cenau většiny výrobků a snaha kopčit. To není zdaleka jen Grohmann (viz novinky) , ale i Randall a řada dalších. Pokud jde o to tanto, tam bych za náhradu volil především jinej tvar čepele, tanto (myslím to "americký", co nemá s japonskými tvary nic společnýho), vidím jako nepraktický tvar. Každý jiný tvar je na práci mnohem lepší, snad jen na probodávání barelů apod. může být faln, ale to slušný clip point taky. Jestli se ti Cold Steel líbí, jdi do něj, proti gustu žádnej dišputát. Navíc to opravdu špatný nože nejsou, ale když pracovní nůž podobný kategorie, tak třeba SRK. Když Tanto, tak "opravdu tanto", třeba něco takovýho (všimni si, že tvar čepele se blíží všemu jinému než amerikanizovanýmu tanto, se kterým začal Elishewitz)

Galil vložil tyto přílohy:
tan02B.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/11/2006
joo SRK od CS je supr nůž Razz
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum