ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Čínské zavíráky (SanRenMu, Enlan Bee, Navy, Ganzo...) Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/22/2010
Chtěl jsem nějaký zavízací nožík pro mou drahou polovičku ... Po načtení pár článků a vláken , jsem se rozhodl pro Sanrenmu 710 ... Decentní doplněk do kabelky ... Jaké překvapení mě čekalo po rozbalení jsem netušil ... Sanrenmu 710 je velice dobře zpracovaný zavírací nůž z nerezové ocele , jištěn " Frame Lock " a zdůrazňuji " opravdu jištěn " . Přímo z výroby je dobře nabroušen a bez jakékoli vůle - dokonce i čepel je vycentrována . Podložky jsou zřejmě slitinou bronzu a to u FrameLocku menší silnější / druhá větší tenčí je ještě podložena plastovou podložkou - zřejmě kvůli jemnějšímu chodu . Proto jsem se rozhodl založit toto vlákno - značka SanRenMu , opravdu překvapila ... Technické informace a pár fotek , první foto tovární balení - poslední dárkové provedení s " Para Cord Lanyard Digi Camo "...

Ocel : 8Cr13MoV
Tvrzení : 57-58 HRC
Blokování / Jištění : Frame Lock
Ostří : Drop Point Utility
Výbrus : Konkávní
Rukojeť : Nerez ocel
Otevírání : Ambidextrous Thumb-Studs
Klip : Tip Down

Délka ostří : 71mm
Celková délka : 165 mm
Délka v zavřeném stavu : 93 mm
Síla ostří : 2,55 mm
Váha : 95 g

HXJOSEF vložil tyto přílohy:
100_1.JPG.jpg
100_2.JPG.jpg
100_3.JPG.jpg
100_4.JPG.jpg
100_5.JPG.jpg
100_6.JPG.jpg
100_7.JPG.jpg
100_8.JPG.jpg
100_9.JPG.jpg

LIONSTEEL
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/19/2008
Tiez som vlastnikom tohoto noza, mozem len potvrdit, ze je to paradny maly edc pomocnik, u mna 100 % spokojnost, za tie peniaze nenormalna kvalita a neviem ci niekedy niekto prekona pomer cena/vykon aky bol dosiahnuty pri tomto noziku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/31/2006
no jeden jejich model jak tak koukám mě pro každodenní užití do města taky zaujal a za ty prachy ho snad zkusím ať tedy víme co to snese
SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
Když už to tu je, nevíte někdo jak je to se Sanrenmu/Enlan/Ganzo/Navyk? na některejch e-shopech ty všechny prodávaj jako modely resp. modelový řady Sanrenmu, jinde z toho mám pocit, že jsou to samostaný značky...
Posláno:

Štamgast
... Ještě přidám odkaz na prodejce ... kdo má zájem ...

http://www.zlepsovak.cz/cs/noze/234-sanrenmu-b4-710.html

LIONSTEEL
Posláno:

Štamgast
Hoochie napsal:
Když už to tu je, nevíte někdo jak je to se Sanrenmu/Enlan/Ganzo/Navyk? na některejch e-shopech ty všechny prodávaj jako modely resp. modelový řady Sanrenmu, jinde z toho mám pocit, že jsou to samostaný značky...

... Ganzo a SanRrenMu jsou dvě různé značky . Co se týče ostatních / nevím ... Pro přehled , stránky výrobce s kompletní produkcí ... Snad ti to pomůže ...

http://www.sanrenmu.com/knives.html
LIONSTEEL
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/2/2013
HXJOSEF napsal:

Mohu potvrďit, taky jsem si před časem pořídil jeden model - Enlan Bee EL-01A.
Za ty prachy festovní, zpracování překvapující, nikde se nic nehne, ocel 8Cr13MoV - je hodně řezivá a celkem vydrží. Ergonomie parádní. Jen jsem přelíznul hrany na flipru.Ten šroubováček na čep je pomalu stejně drahej, tak snad se za čas nebudu drbat na hlavě, ale asi jó.

kasper vložil tyto přílohy:
enlan_el_01a.jpg.jpg
enlan_el_01b.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/7/2013
Sanrenmu 710 je opravdu dobře zpracovaný prcek, pro porovnání s mým nejmenším EDC BM 525 mini Presidio. Nůž jsem dostal zadarmo k nákupu od p. Šulce, ale model 910 plus mě trochu zklamal odfláknutým výbrusem, ale za ty peníze to jde.

Undertaker vložil tyto přílohy:
20130225_113737.jpg.jpg
20130225_115910.jpg.jpg

Busse Fanatic , Infidel , SOG Collector
Posláno:

Štamgast
kasper napsal:
HXJOSEF napsal:

Za ty prachy festovní, zpracování překvapující, nikde se nic nehne, ocel 8Cr13MoV - je hodně řezivá a celkem vydrží. Ergonomie parádní. Jen jsem přelíznul hrany na flipru.Ten šroubováček na čep je pomalu stejně drahej, tak snad se za čas nebudu drbat na hlavě, ale asi jó.

... Nechci malovat čerta na zeď , ale podle všeho " EnlanBee " je jiná značka než SanRenMU ...

Takže ... SanRenMU ... Bee & Enlan ... Navy ... Ganzo ... Iron ... Tekut ... Jsou samostatné značky , které mají stejného distributora a to pod označením " Chinese Folding Knives " ... Třeba tento ...

http://www.exduct.com/Chinese-Folding-Knives.html
LIONSTEEL
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2011
když se mrkneš na sortiment zboží Zlepsovak.cz tak ti dojde odkud jsou....

dealextreme.com a podobné nákupní centra Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2011
HRC 87,5 - tady

za 15 usd a doprava do CZ zdarma!!! Kup tři a jsou za 13,40USD
Laugh Laugh
Posláno:

Štamgast
HXJOSEF napsal:
kasper napsal:
HXJOSEF napsal:

... Nechci malovat čerta na zeď , ale podle všeho " EnlanBee " je jiná značka než SanRenMU ...

Takže ... SanRenMU ... Bee & Enlan ... Navy ... Ganzo ... Iron ... Tekut ... Jsou samostatné značky , které mají stejného distributora a to pod označením " Chinese Folding Knives " ... Třeba tento ...

http://www.exduct.com/Chinese-Folding-Knives.html

Ježíšimarjá máš pravdu, mě se ty číňani nějak už slejvaj dohromady, vodpusť, omluva za chybku. Když tak ať to smáznou.
AAA
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2012
Undertaker: pekny Benchmade Ok

Tie sanrenmu neviem, mozno dobre noze za tu cenu ale som sam komu sa zda ze to vyzera ako bratranec sebenzy?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/7/2013
Sanrenmu 910 plus je sprostě okopírovaná sebenza ale má pojistku proti zavření Ok
Busse Fanatic , Infidel , SOG Collector
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2007
kasper napsal:
HXJOSEF napsal:

na srobovak na cap sa vykasli, hlava vrtacky na to sadne ako rit na serbel Laugh

"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Posláno:

Štamgast
AAA napsal:
Undertaker: pekny Benchmade Ok

Tie sanrenmu neviem, mozno dobre noze za tu cenu ale som sam komu sa zda ze to vyzera ako bratranec sebenzy?

... ANO ... Po tomto modelu " Sanrenmu 710 " - SanRenMu uzavřela dohodu s Chris Reeve Knives a snad koupila práva na dizajn ... Následoval model " Sanrenmu 910 Plus " ...

HXJOSEF vložil tyto přílohy:
sanrenmu_mingren_910_plus_black_satin.jpg.jpg

LIONSTEEL
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 10/25/2011
ono je to este omnoho komplikovanejsie - sanrenmu nie je sanrenmu. noze na stranke sanrenmu.com nie su udajne originaly pochadzajuce z fabriky sanrenmu. ich oficialna stranka je srmknives.com. aspon tak to tvrdi distributor - ta vsak nefunguje ;)

http://www.exduct.com/sanrenmu-news/sanrenmucom-is-not-the-official-sanrenmu-srm-knives-webiste.html

nech je to akokolvek, srm 710 je asi najlepsi maly nozik aky som kedy drzal v ruke v pomere k jeho cene.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Undertaker napsal:
Sanrenmu 910 plus je sprostě okopírovaná sebenza ale má pojistku proti zavření Ok

Ano,hlavne sproste okopirovali linerlock,kolicek cepele,klip a poistku proti zavretiu. Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
HXJOSEF napsal:
"Po tomto modelu " Sanrenmu 710 " - SanRenMu uzavřela dohodu s Chris Reeve Knives"

To není možný, to by přece jejich emerická hrdost nedovolila........to prostě....OH WAIT ! Laugh

Wink
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
na srobovak na cap sa vykasli, hlava vrtacky na to sadne ako rit na serbel Laugh
[/quote]

Díky, za radu za 329,- Kč. Až budeš V Mostě tak se přihlaš, máš u mě veřeři a pivko grátis.Ok
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum