ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Příběhy Matových kachniček: MAT.es II Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/2/2008
Automaticky založená diskuze k recenzi Příběhy Matových kachniček: MAT.es II
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/23/2010
Krásny nožík a dobrá recenzia Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/26/2012
Martin umi, ale to je vseobecne znamo! Happy Pekna recenze!
Never say never!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/20/2011
Na detailní fotce klipu mě zaujalo zahloubení pro šroub (vlevo vedle klipu). Zdá se mi to, nebo je obvod skutečně "nekulatý", tedy vykousaný do šestiúhelníku? U druhého zahloubení (na téže fotce v pozadí) mi přijde obdobné, fotka může klamat, proro se ptám.
Recenze je velmi podrobná a dobrá, díky za ni Ok Nůž vypadá jako skoro ideální EDC, každý si k tomu svému ideálnu stejně přidá něco subjektivního.
Nejsem produkt evoluce…
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/8/2003
Dušane, díky moc za rychlé vložení recenze na knife.cz, vůbec jsem nepočítal s tím, že si najdeš čas už dneska Ok
Jasně, že největší dík patří Matovi za svěření kudly do dočasné péče (a doplnění informací do článku), snad jsem ji vrátil natolik v pořádku, aby mi někdy půjčil zase další mrGreen
Jo a když jsem v tom děkování, tak OSTe, díky moc, že jsi zasuploval mojí děravou hlavu Laugh

CzechJoker: máš dobrý oko, vůbec jsem si toho detailu nevšiml. Nůž už u sebe nemám, tak Ti bude muset odpovědět Mat, nebo OST (ten je majitelem brášky recenzovaného kousku).

Jsem rád, že se recenze líbí. Happy Až budu mít chvíli, tak sem dosypu další fotky, který už se do článku nevešly.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Vašku moc pěkná recenze Applause . Já si dneska od Martina dones Baska, tak celý večer cvakám. Jinak pod tvoje postřehy o těhle nožích se můžu jen podepsat.....vlastním od M.A.T.ese II. dva nože.....jeden s framelockem a pak verzi s "S" čepelí a linerlockem...taky moc povedená věc...oproti framelokové verzi má úžasně hladký chod Happy.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/20/2011
On to může být jenom odlesk, nechci prudit Happy
Nejsem produkt evoluce…
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
[quote=CzechJoker]Na detailní fotce klipu mě zaujalo zahloubení pro šroub (vlevo vedle klipu). Zdá se mi to, nebo je obvod skutečně "nekulatý", tedy vykousaný do šestiúhelníku?¨

Ahoj.
Asi ano, ale musíš si uvědomit, že díra má průměr 2,6 a M3 závit, takže na macrofotce................ano, je a bude to vidět. Jinak pokud by to byl velký problém, vrták mi to takhle vždy trochu oseká do 6 ti úhelníku, Nicméně, jsem si pořídil velkou diamantovou kuličku do Dremelky, takže lze zarovnat aby to i na macro vypadalo "dokonale"

Mat

Apropo, děkuji Vašku že jsi si dal práci a snad tě nožík bavil Happy Jsem zvědav jak se popereš s Baskem...........
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Vašku, opět prima čtivá a věcná recenze, ze které se člověk dozví všechno, co se o noži dozvědět má Applause.

"A právě řezivost vnímám jako tu nejdůležitější vlastnost dobrého nože pro každodenní nošení (a použití)." Ok
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/25/2011
Pěkná recenze, DÍKY!!!
Už se těším na baskickou Applause
Našel jsem se sedíc se založenýma rukama, na hranici dělící minulost a budoucnost.
Jako bych mohl zabít čas, aniž by zranil věčnost. - Thoreau
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/7/2010
Mate, ty to zahlubuješ vrtákem ? Taky mi to vrták takhle osekával, pak jsem za pár kaček koupil originíl záhlubník a je to parádní. Jestli zahlubuješ záhlubníkem ber to jako výkřik do tmy Confused
Prosím o emaily na kovarna.drak (zavináč) gmail (tečka) com. Ne na ten tlačítkový.
Mat
Posláno:

Štamgast
Tak vrtáky mám broušený na tupo aby nevytrhávali, ale stane se mi, ( neomlouvám to ) že je to někdy před závitem a někdy po. Když se pak dělá finální brus na ploše, musím to dozahloubit, ale to už tam bývá závit a stane se že se to maličko trhá do 6ti hranu viz macro fotky, Před závitem mám čisté okraje.
Hvězdičku jsem zkusil, ale ta nerez je prostě kurva tvrdá zvlášť když je tam po pálení přitvrzená hranka. Vrták přebrousím, hvězdu né.
Ale kluci, jinak ono na macro to vypadá přeci jen trochu jinak než v životní velikosti.

Mat Happy
Posláno:

Štamgast
Tak jak jsem slíbil - tady jsou další fotky, taková žrádelní série Happy

Dendorric vložil tyto přílohy:
IMG_4643.JPG.jpg
IMG_4654.JPG.jpg
IMG_4840.JPG.jpg
IMG_4821.JPG.jpg
IMG_4850.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/7/2010
Já nechtěl nějak rejpat nebo něco. Prostě mě to napadlo tak jsem napsal Happy Před tvejma zavírákama smekám čepici. Dizajnově mi až tak moc nesedí, ale to zpracování, to je naprostá paráda Admire
Prosím o emaily na kovarna.drak (zavináč) gmail (tečka) com. Ne na ten tlačítkový.
Mat
Posláno:

Štamgast
Prosím tě v klidu, já to taky nebral nijak zle, nedej bože jako rýpání.. Snažil jsem se jen popsat, jak k tomu může dojít a občas i dojde. Zpracování je jaké je, uměl bych si představit i lepší, ale to bych musel mít i vybavení. Doma s tím co mám se dá udělat jen tohle.

Mat

Koukám že se Vašek do testíku opravdu ponořil a užil si to, to je fajn, jsem rád že půjčení nevyšlo na prázdno Applause
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/14/2008
Díky za recenzi, ta má jen jednu "chybu". MAT se na knife vrátil ve velkém sytylu s jeho řadou es, až by člověk chtěl mít každej model, což bohužel nejde...Mně se líbí z celé řady es 2 linerlock a es 3 samozřejmě baskická a backlock.....Angry Na těch 2 MATech, co vlastním, se mi líbí, že to není nějaká rambo konstrukce jak nože ZT a podobně, myslím tím hlavně tloušťku čepele..U mě u zavíráků platí, čím tenčí, tím lepší...jde o řezivost...Nemyslím si, že kdybych měl Velociraptora od Raisera, že bych s tím nožíkem sekal dřevo....Puzzle, byť dřív s tím přišel Hanes,se mi líbí, je to super nápad i vzhledOk
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Pěkněj nožík. Komentovat kvalitu Matova zpracování nemá smysl, takže z mé strany pár poznámek. Hmotnost nože by se dala částečně snížit odvrtáním, nebo vnitřním odfrézováním ocelové střenky s framelockem. Nicméně odvrtání by byl výraznej zásah do designu nože a na odfrézování z vnitřní strany Mat nemá podmínky. A k tomu otvírání, mně by se moc líbila místo tý úzký díry normální kruhová, která by tam navíc krásně seděla i po designový stránce. Jinak povedená kudla Happy.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Jelikož na mě pod stromkem letos čekal MATes2 v axisu, je možné, že sem tu a tam doplním nějaký postřeh. Je sice pravda, že se změnou pojistky došlo k úpravě ergonomie rukojeti a čepel mám taky jinou, než na původně testovaném kusu, ale přesto mi tohle vlákno přijde nejvhodnější.
Když už jsem nakousnul tu rukojeť: díky axis locku jsou obě střenky symetrické (narozdíl od původně testovaného frame locku), takže ručka krapet ztloustla a tedy i zpohodlněla. Díky tvaru rukojeti (a šířce čepele s výrazným bříškem) nůž fantasticky maká v kuchyni a při lehčí práci se dřevem. Při silovém řezání tvrdého dřeva už musím přemýšlet, jak na ručce poskládat prsty, přeci jen je na mě - vzhledem k menší dlani - výřez na ukazovák dost velký. Už mám promyšlenou lehkou změnu (spíš přizpůsobení si) tvaru, kterou ještě prokonzultuju s Matem (schválně, co mi na to řekne Razz ).
Pojistka je vážně povedená, pět středních a pět silnějších úderů na hřbet otevřené čepele ustála bez jakéhokoli náznaku problému.
A celkový design nože posoudíte sami, pokud se mi odsud z chalupy podaří přes edge protlačit fotku (jen z mobilu, z foťáku je dostanu až doma). Mě se zatraceně líbí. mrGreen

Jo a omluvte prosím případný překlepy, cvakám z telefonu.
Posláno:

Štamgast
.

Dendorric vložil tyto přílohy:
20131231_095408_1_.jpg
20131231_095408.jpg.jpg

Mat
Posláno:

Štamgast
No, tak Marťa vybrala nakonec dobře..........ufff, jsem za to rád.
Pokud chceš upravovat tvar, dej jen pozor kam až zasahuje vyfrézování pro pružinky, ať nejsi pak zkrz ručku. Hezkýho Silvestra

Mat
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum