ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Benchmade pro denni noseni? Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/13/2007
Ahoj rad bych se zeptal zdali mate nekdo nejakej z techtotri nozu a jake mate zkusenosti po precteni zkusenosti s Spiderco Manix jsem presedlal na Benchmade a vybiram z techto tri modelu:

http://www.benchmade.com/products/product_detail.aspx?model=710

http://www.benchmade.com/products/product_detail.aspx?model=615

http://www.benchmade.com/products/product_detail.aspx?model=740

mate nekdo nejake zkusenosti, budu rad za kazdou pripominku a zkusenost Happy

Rad bych si nejaky z techto nozu osahal, ale bohuzel jsem nenasel obchod kde by alespon jeden z nich meli Sad

Dèjávoo je asi novinka, takze se u nas objevi az za dost dlouhou dobu, ze?
Mini Rukus je spis na nejake ostrejsi pouziti nez na denni noseni, ze?
Tak nejak asi nej bude ta 710 , ze? Happy

Diky Tom
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/17/2001
Čau. Dejavoo jsem viděl a měl v ruce na výstavě v Brně, měl ho tam pan Pok, pouze svůj vlastní neprodejný kousek. Troošku mi tam vadil podle mého vkusu dost slabý linerlock a oslabení čepele velkou dírou jako u Spyderca, ale to je asi tím, že teď mám Al Mara S.E.R.E 2000, jinak je to fakt super nůž, i když už ne klasický BM. K BM 615 - za ty prachy bych do něj nešel. BM 710 - věčná klasika, mám dva, M2HS a D2, tam není co dodat, cena kolem 4500,- Kč.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Pokud jde o dejavu, tak v kamenných obchodech se možná objeví později, ale IT obchody ho určitě budou schopný sehnat, zkus noženůžcom například. Pokud jde o použití, nějaký významný rozdíly nebudou, takže vybírej opravdu podle toho, jak se ti líbí. Kvalita bude u všech stejná, všechny tři jsou "top class". Pravda je, že 710 je stará, ověřená klasika a osobně bych šel asi do něj. Ale je to moje mínění a jak se říká, někdo holky, někdo vdolky, takže se řiď spíš sebou.
K tomu dejavu a oslabení čepele dírou - určitě povolí spíš čep, než čepel u díry, takže toho bych se nebál.
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2005
Ahoj,
Zkusenosti mam jen se 710-kou:
Velikostne akorat do me ruky(stredni), je krasne plochy a lehky, skvele se nosi v kapse.
Bezproblemove otevirani pravou i levou rukou, po otevreni je pevny, nic se v nem neklepe.
Skvele se drzi.
Mam ho rad Happy a z tech nozu, co jsi psal, bych sel jenom do nej.
Ale jsou to vsechno jen moje nazory, chapu ze nekdo jiny to muze videt jinak.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/6/2006
Ahoj. BM 710 a MiniRukus měli na prodejně v Highlife v pražském Edenu, takže pokud je Ti Praha dostupná, jsou tu velice ochotné a příjemné prodavačky a bez problémů si můžeš kudlíky omrknout. Od Benchmade je tu asi největší výběr sortimentu z kamenných obchodů, co znám. BM 710 mám ještě s čepelí ze 154 CM a je to fakt bezva nůž na EDC. Po Dejavoo pošilhávám - pro Benovy šmejdy má slabost, ale zatím jsem ho viděl jen na netu. A než MiniRukus, to radši pár peněz připlatit a vzít si velkýho bráchu. Ovšem to už je kusanec..!
Mia Wallaceová: To je fakt?
Vincent Vega: Ne, jen co jsem slyšel. Mia Wallaceová: Od koho? Vincent Vega: Od nich. Mia Wallaceová: Oni toho dost nakecaj.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/11/2006
Ahoj, osobně s modely, který sis vybral Ty, nemám zkušenosti. Velkej Rukus se mi taky líbí, ale je to fakt už mačeta a myslím není pro každýho až tak moc na EDC, protože je hodně dlouhej i jako zavřenej - a těžkej - na můj vkus.
Já jsem si nakonec u pana Poka v Plzni pořídil tohleto:
http://www.benchmade.com/products/product_detail.aspx?model=550
Fakt se příjemně nosí, není těžkej a má velkou díru na otevírání, takže žádnej kolíček nedrásá kapsy. Sice rukojeť působí oproti Rukusíkům relativně levně, ale je to jen zdání a když nosíš na opasku ještě třeba nějakej multifunkčák, doklady, mobil a v mým případě ještě i luxeonovou baterku, tak jseš rád za každý deko, který ti netáhne gaťata k zemi. Happy
Určitě stojí myslím aspoň za osahání. Wink
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/19/2007
Ja jsem sice uplny laik ale budu si taky brat tu 710-ku Hlavne me zaujala tvarove. neni to zadna vystrednost ale presto si zachovava eleganci a taky pouzite materialy jsou dobre.

Jenom bych se chtel zeptat kde se da u nas sehnat za dobrou cenu??
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2005
Radím taky 710. Axis lock, výborná pojistka. Sice ho nemám, ale jednou bude. Kupoval bych u NG - 106$, ale s hladkým ostřím pořád není. Raději bych CM 154, než D2, ale ten už se mám dojem nedělá.
Posláno:

Pokročilý
Proc davas prednost te 154 pred D2 nejak se v tech ocelich moc neorientuju ja bych zase bral ten s oceli M2 i kdyz byl v cerne
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/26/2007
Som šťastným majiteľom BM707 Sequel. Tiež som pri výbere rozmýšlal na viacerými možnosťami. Boli to tuším BM552 Griptilian a BM525 Mini-Presidio. Chcelsom nožík, ktorý sa dá nosiť aj v oblekových nohaviciach.
Presidio bol o kúsok mohutnejší, Griptilian mal trochu moc oblé tvary a tak som kúpil Sequel-a. Vyberal som ho bez toho, že by som ho držal v ruke. Trochu som mal obavu, že to nebude presne to čo som chcel. Mám ho asi rok a stále tvrdím, že som si dobre vybral.
Nosím ho stále, ale režem len raz za čas. Čepel som zatiaľ nemusel brúsiť. Jediné, podľa čoho je vidieť, že ho nosím, je trochu vyleštený klip. Inak stále vyzerá ako by som ho práve vybalil.
BM s čepeľou 154CM môžem len doporučiť.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2005
Hrabak napsal:
Proc davas prednost te 154 pred D2 nejak se v tech ocelich moc neorientuju ja bych zase bral ten s oceli M2 i kdyz byl v cerne

Kvůli korozivzdornosti, D2 je výborná ocel, ale má málo chromu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
Tiez si myslim ze 710 je dobra volba, ja mam momentalne VEX a som snim spokojny, casom by som tiez chcel este 710 alebo Griptilian... :)
Posláno:

Pokročilý
Tak co se tyce korozivosti te ocele, tak mi na ni nezalezi, ziju v cechach v Praze a nuz chci na normalni noseni, takze do styku s vodou dojde minimalne a kdyz tak cepel otru a je po problemu. Na cem mi zalezi tak je aby cepel dlouho drzelo ostri a neco vydrzela.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/20/2002
Ahoj, už opět přemýšlím o dalším noži do sbírky a zároveň. Chtěl bych něco kvalitního a pevnýho, tak směřuji k firmě Benchmade. Zajímal by mě tentokrát: Benchmade TSEK 805 hladké ostří s axis-lockem. Nebo raději doporučujete Benchmade Presidio?
Vlastníte ho někdo? Máte s ním zkušenosti? Četli jste nějakou recenzi? Díky za odpověď

Posláno:
Pozorovatel
jeste takovy dotaz dela se jeste 705 ve stejne verzi jako 710?? protoze se mi zda te 710 docela velika na noseni.nemuzete sem nekdo hodit porovnani 710 treba jak vipada v ruce?popripade s krabickou od sirek??
delku znam ale tak si to predstavim jeste lip.
jak
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
A co říkáte na Ambush? Máte zkušenosti s rolling lockem? Je za celkem solidní cenu a nevypadá zle. Alespoň mně se líbíHappy
„Sebrat člověku zbraň, protože by mohl někoho zastřelit, je jako vyříznout mu jazyk, protože by mohl někoho urazit.”
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/16/2005
Ahoj
benchmade je také moje oblíbená značka, pro denní nošení jsem nakonec zvolil Benchcmade Monochrom, není to velký nůž ale pro každodenní potřebu ideální, dá se nabrousit do pěkného ostří a je bezvadné zpracován. Mám ještě Pika a MiniPika, velmi lehké a příjemné nože, v kapse nejsou vůbec vidět. Větší nože zavírací už se mi tak příjemné na nošení v kapse nezdají ale je to jen IMHO.
Posláno:
Pozorovatel
mel bych jeden dotz.nevlastni zde nekdo mini rukuse?? jak je na tom s dennim nosenim? oproti 710 je o 40g tezsi. A jeste jeden dotaz viz obrazek nevadi tato mezirka pri noseni?? prece jenom to vypada ze je tam ostra hrana tak jestli se nebude zachytavat.moc diky.

ULTIMATE vložil tyto přílohy:
610_benchmadepc_01.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/6/2007
...No...to je otázka, jestli to funkčně vadí...

Esteticky ale dost! Tohle je nemoc valné většiny nožů. Buď jsou na pohled pěkné jenom z té stany, kde nemají klips, nebo vypadají hnusně, když se zavřou. Spona bývá k noži jen tak přistřelená stylem: "aby to tam bylo". Je bez vztahu k ostatním součástem výrobku. Linie čepele a střenky mezi sebou nenavazují, vznikají násilné přechody tvarů a křivek...

Já jsem asi trochu pedant, ale mě by to tam vadilo, ikdyby to bylo funkčně vpořádku (7;- ))
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/16/2007
Ahoj před nějakým časem jsem koupil BM 10200 Ambush a můžu říct že je to nůž pro denní nošení docela velký i když se schová jak do kapsi tak se dá nosit na opasku. Pojistka v pohodě typ : Rolling Lock w/ InDraft nikde nic neklepe, nevyklá se prostě pohoda. Ocel AUS8 myslím taky dobry jsem přeci jenom začátečník, tak se v tom moc nevyznám Happy. Když jsem chtěl tento nůž tal jsem si neuvědomil jak je dlouhá čepel a opravdu 10cm je docela dost na denní nošení moje chyba proto budu kupovat něco menšího ale určitě taky od BM.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum