ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Ravencz Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/5/2011
Dobrý večer, jmenuji se Martin Bělka a odmalička mne lákalo vše okolo nožů. První nůž jsem vyrobil někdy v 7-mi letech z kusu smrkového polínka půjčeným nožem od táty, ten už bohužel nemám. Poté následovalo několik pokusů, které jsem buď daroval, nebo úspěšně postrácel během toulek přírodou. První trochu opravdovější nůž jsem si ale schoval, i když se moc nepovedl a čepel jsem vlastně ani nedělal já. Byl to ale impulz, který mne popostrčil dál a snad se budu jen zlepšovat. Tak uvidíme....

ravencz vložil tyto přílohy:
DSC07347.JPG.jpg
DSC07344.JPG.jpg
DSC07345.JPG.jpg

RAVENCZ
Běhám, dokuď můžu
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
Ahoj, tak koukám, že se ti to podařilo založit. Možná jsem tě k tomu popostrčilHappy .
Těším se, až sem naházíš ty ostatní nože. pokud jsi je už nerozdal.Teď nám rozdělanou jednu menčí čepel, tak až dodláždím koupelnu, tak zakalíme Razz
Pospa
chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Zdar! Pod Orebem to jsou Třebechovice ? Tam jsem chvíli bydlel jinak celej život v Hradci !
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Jardah napsal:
Zdar! Pod Orebem to jsou Třebechovice ? Tam jsem chvíli bydlel jinak celej život v Hradci !

Jo jo Třebechovice, kdy a kde jsi tady bydlel? Až budete mít další sraz s klukama z bandy, tak bychom s Martinem jeli rádi taky.
Pospa
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Hele v Pardubický ulici kousek před tratí odstěhoval jsem se asi před sedmi osmi lety a to až do Bělečka Laugh ale na jeden nůž už je to moc povídání to tady není v oblibě mrGreen tak někdy na Východočeské a jsem zvědavý na další kudly Ok držím palce
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Pokročilý
Jak tak koukám, svět je malý, třeba se někdy potkáme. Dám sem další pokus, je to notoricky známá čepel Lauri carbon 120, na ručce zebrano, bílý a černý fíbr, mosaz, plátek buvolího rohu.

DSC07355.JPG.jpg
DSC07356.JPG.jpg
DSC07380.JPG.jpg

RAVENCZ
Běhám, dokuď můžu
Posláno:

Pokročilý
Další pokus, opět Lauri carbon 120. kavkazský ořech, oliva, mosaz a bílý fíbr, pokus o pouzdro.

DSC07694.JPG.jpg
DSC07697.JPG.jpg

RAVENCZ
Běhám, dokuď můžu
Posláno:

Pokročilý
Nůž pro šváru na čundry - Lauri carbon 120, kavkazský ořech, dural a kůže, měděná trubička, pokus o pouzdro.

DSC09640.JPG.jpg
DSC09641.JPG.jpg
DSC09638.JPG.jpg
DSC09639.JPG.jpg

RAVENCZ
Běhám, dokuď můžu
Posláno:

Pokročilý
A zatím poslední, Lauri carbon 120, na ručce třešeň, cocobolo, nerezové plíšky a plátek buvolího rohu. Ručka vyráběna na skautském táboře ve dřevárně (jediný rozdíl mezi mou dílnou byl ten, že v dílně mám svěrák Grin ) Následně mi byl nůž zabaven kamarádem...

DSC09839.JPG.jpg
DSC09840.JPG.jpg
DSC09845.JPG.jpg
DSC09683.JPG.jpg

RAVENCZ
Běhám, dokuď můžu
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/7/2012
zdar mášto pěkně slícovaný, jen si trošku hlídej tu linii hřbetu čepele a rukojeti at to neni takový zlomený nahoru nebo tam nejni takovej velkej skok( jesli to jen zkresluje fotka tak sorry)
ale jen tak dál
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
Máš to pěkný Ok jediný co bych vytkl tak to samý co psal Stalker - hlavně nože 3 a 4 mi přijdou dost zalomený. Jinak pouzdra máš parádní, jen tak dál Applause ještě si teda dovolím malou radu k těm pouzdrům - kup si drážkovač na stehy, budou pak srovnanější a hezčí, ale už i teď máš to šití hodně hodně dobrý Ok, to není tvoje provní práce s kůží, viď?
Posláno:

Štamgast
Marťas, čumím, cos na táboře vyvořil Shocked . I když máš pravdu, že se to od našich domácích dílen moc neliší Cry . Bohužel. Ale to doženem.
Posláno:

Pokročilý
Hoochie napsal:
Máš to pěkný Ok jediný co bych vytkl tak to samý co psal Stalker - hlavně nože 3 a 4 mi přijdou dost zalomený. Jinak pouzdra máš parádní, jen tak dál Applause ještě si teda dovolím malou radu k těm pouzdrům - kup si drážkovač na stehy, budou pak srovnanější a hezčí, ale už i teď máš to šití hodně hodně dobrý Ok, to není tvoje provní práce s kůží, viď?

Ad Stalker001: o tom vím a snad to vylepším, když ho vyfotím, vydím to taky - a bohužel fotky nezkreslují. Během výroby se mi to zdá naopak, asi jsem slepej.

Ad Hoochie: dík za pochvalu, můj děda byl léta brašnář a tak jsem mu odmala koukal pod ruce. Bohužel už není mezi náma a babi rozdala veškerej vercajk, co děda měl, až na pár kousků, než jsem to zjistil. Díky dědovi vím, kde jsou chyby a vím, kterým směrem se posunout, je to jenom o tréninku a práci. Kdyby to pouzro viděl děda, asi by mi vynadal ...Grin
Jinak znám několik brašnářů, kteří jsou odpůrci vyřezávání drážky pro steh, neb se v tom místě zeslabí kůže, což by snad na pouzdru na nůž nevadilo, ale zatím jsem dal na ně. Přece jenom se s tím úspěšně léta živí Happy
RAVENCZ
Běhám, dokuď můžu
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/8/2010
To je bombastickej svěrák!Applause
Posláno:

Pokročilý
Kabík napsal:
To je bombastickej svěrák!Applause

Díky za uznání, nědělalo se s ním špatně. Prostě jsem si chtěl v provizorních podmínkách dodělat kudlu a tohle mně napadlo....
RAVENCZ
Běhám, dokuď můžu
Posláno:

Pokročilý
Tak jsem byl u Pospy a kalili jsme čepelky do oleje, nějak jsem to přehnal, je to moc tvrdé...
Ta moje je ze stabilky, volně napodobená BRKT Bravo 1. Popouštěno 60min v torubě na 190st. a brusné kameny v Lánského sadě to jen tak lechtají a skoro nebrousí...

DSC00001.JPG.jpg

RAVENCZ
Běhám, dokuď můžu
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2007
Ahoj ... pokud jsi dobre kalil tak po popusteni by to melo mit 61-62 hrc, podle toho co pises... tudiz dost tvrde ale zaroven krehke .. klidne to popust jeste jednou na 230 - 250 st pokud bys tam chtel dostat tech standartnich 50-59 hrc ;)
Hlavně s rozumem :)
. FB - Melicharek Knives _---_ Instagram - melicharek_knives
Posláno:

Pokročilý
MelGhi napsal:
Ahoj ... pokud jsi dobre kalil tak po popusteni by to melo mit 61-62 hrc, podle toho co pises... tudiz dost tvrde ale zaroven krehke .. klidne to popust jeste jednou na 230 - 250 st pokud bys tam chtel dostat tech standartnich 50-59 hrc ;)

Skusít to tedy ještě popustit, byl bych nerad. kdyby to prdlo Shocked
Děkuji za raduHappy
RAVENCZ
Běhám, dokuď můžu
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2007
Je to na tobe :) Zalezi na co ten nuz bude urcenej ... jo a sorry za preklep .. melo tam byt samozrejme 58-59 hrc.. ahoj :)
Hlavně s rozumem :)
. FB - Melicharek Knives _---_ Instagram - melicharek_knives
Posláno:

Štamgast
Ahoj, nejde mi nahodit karma u obrázku. U všech ostatních příspěvků ano. Asi to je rozbitý :)

Neboj, další čepele zakalíme líp. Ne že by byla tahle blbě, ale hamon by mohl bejt lepší. Můžeme ještě u mně zkusit leptnout kyselkou, nějak mi to s ní jde líp než chloridem.
Jinak já jsem tu svoji asi 3x překalil. Teď už se mi konečně pozdáváHappy . Vyzkoušel jsem pokaždý jinej postup a ten poslední vyšel nejlíp (fotka u mě). Tak příště už to bude na 100%.

Jo a dlužím ti ještě panákaLaugh
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum