ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Spyderco Delica Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/2/2008
Automaticky založená diskuze k recenzi Spyderco Delica
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/19/2007
Dušane moc děkuji za publikování. Teď jsem si všiml několika gramatických chyb a mírných nesouvislostí, kterých jsem si asi díky přepracovanosti nevšiml ani po osmém čtení. Tímto se tedy omlouvám a doufám, že tyto nedostatky budou trošku tolerovány Happy.

Ještě jednou děkuji.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
Snad budu první?

Lehká, svěží recenze v dobře čtivém provedení. Ok
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/17/2012
Pěkná recenze Ok , Delicu doma taky máme a není to špatnej nožík, v kapse o něm člověk vůbec neví a na běžnou práci je velikostně v pohodě...
Když máš z něčeho strach, udělej to hned. Odvahu dostaneš později.......
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/10/2009
Ahoj.... jestli můžu za mě.....
delica se mi vždycky líbila...tak jsem si ji pořídil - tu obyč. s V10...sympatický nožík - který mi dobře sedí do ruky....jak psal dufek v kapsi o něm člověk ani neví
nožík je pro mě obrovským sklamáním - jak jsem ho vzal poprve do ruky Angry
- když pominu použitou ocel V10 ( což je vlastně N690 myslím ) - kterou já nepovažuju za dobrou ocel ....to už mi přijde lepší AK5 nebo 1.4116
- zpracování příšerné - technologicky - všechno se vyklá - ani to nemůže být pevné s takovou konstrukci jakou amerikání vymysleli - příjde mi to jako dětská hračka
- back lock KO
kam se hrabe třeba na RAT1 nebo Buck vantage Pro
....nejsem si jistý, jestli ji vyrábí s pevnější kontrukcí s tou G10 - musím se podívat, protože nožík se mi moc líbí
Jestli jsem někoho naštval nebo zklamal, tak se omlouvám red face ...považoval jsem za nutné se Váma podělit o zkušenost
mějte hezký den
Chovejme se všichni jako zvířata a na světě bude krásně.
Posláno:
Pokročilý
škrobák napsal:
delica se mi vždycky líbila...tak jsem si ji pořídil - tu obyč. s V10...sympatický nožík - který mi dobře sedí do ruky....jak psal dufek v kapsi o něm člověk ani neví
...

Drahý Škrobáku,

zklamání z nože je ve tvém případě opodstatněné, již v roce 2008 jsme začali na spyderco.com řešit problémy s kolísavou kvalitou výstupní kontroly. Některé nože drží jak židovská víra (jak se říká) a některé nože jsou ve stavu jaký popisuješ ty. Já mám často v ruce buď svojí delicu nebo přítelkyně. Dva totožné modely i barevně. Můj po roce a půl používání ve stavu s mírnými vůlemi a ten její nůž je ve stavu nového nože. Ve tvém případě půjde o již zmíněnou špatnou výstupní kontrolu. V mém případě půjde o kombinaci té horší výstupní kontroly a tvrdšího používání.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2008
Bol to môj prvý kvalitnejší onehand. Ešte riadne drahý a s oceľou ATS 55. Ako EDC bol super a nič sa na ňom nevyklalo. Len keď som ho chcel použiť na ťažšiu prácu /nie je na ňu určený/ tak som ufaklil hrot. Dnes by som už po ňom nesiahol, čepeľ mi príde fakt krátka. Moje také optimum na EDC je čepeľ od 8 - 10 cm. Momentálne používam ako EDC Spy Military. Hrot tiež tenký, ale na páčenie mám iné nože...
Posláno:

Štamgast
Paolo napsal:
škrobák napsal:
...

Drahý Škrobáku,

zklamání z nože je ve tvém případě opodstatněné, již v roce 2008 jsme začali na spyderco.com řešit problémy s kolísavou kvalitou výstupní kontroly. Některé nože drží jak židovská víra (jak se říká) a některé nože jsou ve stavu jaký popisuješ ty. Já mám často v ruce buď svojí delicu nebo přítelkyně. Dva totožné modely i barevně. Můj po roce a půl používání ve stavu s mírnými vůlemi a ten její nůž je ve stavu nového nože. Ve tvém případě půjde o již zmíněnou špatnou výstupní kontrolu. V mém případě půjde o kombinaci té horší výstupní kontroly a tvrdšího používání.

ahoj
já zpravidla v oslovení nepoužívám slovo drahý - pokud ho použiju tak je to k osobě mile nebo když si o někom myslím že to úplný blb Angry ......my dva se neznáme, takže je mi jasné, že jsem píchnul dost hluboko do vosího hnízda Shocked
úpřímně nechápu proč ??? - vždycky jsem si myslel, že vlákna na knife slouží k diskusi - pokud by se vlákno jmenovalo např. " Pochvalme si svou delicu " tak sem nelezu a neotravuju

psal jsem jen, že delica je krásný nůž, ale v té verzi levnější - tak jak je zkonstruovaná nemůže fungovat jako pořádný nůž NoNoNo , nemyslím si že je to chyba výstupní kontroly, amíci prostě a jen šetřily - myslím že dokážou navrhnou a udělat pořádnou kudlu
pořádná kudla se i každodenním používání se nemůže rozvyklat !!!!!

to my dokázalalo třeba jiné Spyderco Tenacious - dostávalo zabrat hodně dlouho a drží furt stejně - po vůlích ani památky a je to čína !!

měl jsem třeba taky - SPY Centofante - to je to samé ..... bez pořádný příložek to - podle mě - nemůže být nikdy ono

tak to prostě vidím já ......
Posláno:
Pokročilý
škrobák napsal:
Paolo napsal:
škrobák napsal:
...

Drahý Škrobáku,

ahoj
já zpravidla v oslovení nepoužívám slovo drahý - pokud ho použiju tak je to k osobě mile nebo když si o někom myslím že to úplný blb Angry ......my dva se neznáme, takže je mi jasné, že jsem píchnul dost hluboko do vosího hnízda Shocked
úpřímně nechápu proč ??? - vždycky jsem si myslel, že vlákna na knife slouží k diskusi - pokud by se vlákno jmenovalo např. " Pochvalme si svou delicu " tak sem nelezu a neotravuju

psal jsem jen, že delica je krásný nůž, ale v té verzi levnější - tak jak je zkonstruovaná nemůže fungovat jako pořádný nůž NoNoNo , nemyslím si že je to chyba výstupní kontroly, amíci prostě a jen šetřily - myslím že dokážou navrhnou a udělat pořádnou kudlu
pořádná kudla se i každodenním používání se nemůže rozvyklat !!!!!

to my dokázalalo třeba jiné Spyderco Tenacious - dostávalo zabrat hodně dlouho a drží furt stejně - po vůlích ani památky a je to čína !!

měl jsem třeba taky - SPY Centofante - to je to samé ..... bez pořádný příložek to - podle mě - nemůže být nikdy ono

tak to prostě vidím já ......

Uh tak to mě mrzí a omlouvám se. Nálada v práci byla zrovna perfektní (nejspíš povýšení) a tak jsem se dovolil oslovit mile Wink rozhodně za tím nehledejte prosím jakýkoliv útok. Nejsem spyderco fanboy takže kritiku na delicu chápu, sám jsem psal co mi na ní vadí a co mi vyhovuje. Není důvod se rozčilovat prosím. A nejsem konfliktní idiot, co vyvolává hádky Happy . Trochu zbytečná se mi zdá Vaše reakce a možná příliš prudká. Představte si takového Brumíka, který podobná oslovení používá zcela normálně a často.

Pro příště Vám budu tedy vykat a přijměte ještě jednou moji upřímnou omluvu.

Pro příště stačí mírnější napomenutí, předpokládám, že tu jsme všichni slušní lidé a pokud si projedete forum a jakým způsobem přispívám, tak pochopíte, že s nikým s odpuštěním "nevysírám".

Pavel

Edit: Pokud budete mít nadále jakýkoliv problém, není problém mne zkontaktovat přes PM a zbytek si můžeme vyříkat a klidně i u piva.

Edit II: kam se sakra podělo slušný, chlapsky čestný chování, který tu na foru vždycky bylo???
Posláno:

Štamgast
Paolo: tak nějak jsem si myslel, že to nebude nijak horký a zle myšlený...Happy
Posláno:
Pokročilý
Rád bych reagoval na viklání nože - tedy vůle.

Jak jsem již psal, nůž vlastní zcela totožný moje slečna a ta má nůž bez vůlí, používá ho skoro každý den na koleji k vaření, občas v přírodě s dětmi.

Já svůj nůž také použivám na denní bázi, můj nůž má vůle a rozhodně se tím netajím - viz. recenze. Některé delicy jsou bez vůlí, jiné s vůlemi z výroby dalším se vůle vytvoří. Já tu nechválím do nebes americkou kudlu. Já tu hodnotím svůj jeden kus a případně kus své slečny. Jak jsem také psal výše, uvědomuji si kolísavost kvality ale nemohu tvrdit na sto procent zda je to chyba toho a nebo toho Happy na forech o nožích se pohybuji nějakou dobu, na spd foru jsem býval často, co šla kvalita dolů a cena nahoru si jejich nože pouze prohlížím a již nepořizuji. V továrně v Seki jsem nikdy nebyl, takže neřeknu jak kvalitně výroba probíhá, design pojistky je určitě špatný ale s tím nic nenaděláme a ten nůž, pokud se jako kapesní nůž bude používat, prostě něco vydrží. Nejsilnější řezy, které stejně většina z nás provádí, jsou do pizzy, chleba a špeku (každý doplní to své).

Opomenu samozřejmě pana Matějku, Krakena a další, kteří nože opravdu používají a mám k nim značnou úctu.

Posláno:
Pokročilý
Dufek napsal:
Paolo: tak nějak jsem si myslel, že to nebude nijak horký a zle myšlený...Happy

Děkuji, osobně jsem v tom nespatřoval nic urážlivýho ani sprostýho - i když jsem to po sobě četl tak osmkrát. Bohužel někdo občas v něčem spatří něco co tam prostě není v reálu a průšvih je na světě. Mě jen mrzí, že správní slušní chlapi co tu byli dřív se tu moc nevyskytují a nebo je většina těch méně slušných a výbušných nějak množstevně přemohla. MAT, Denroric, DRU2 a další mě znají nějak aspoň trošku a vědí, že jsem slušnej člověk, tohle prostě jen zamrzí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
Já bych se tím netrápilOh No mně se tvá recenze líbí a to jsem zastánce toho , že nejlepší Spyderco je BenchmadeLaugh navíc po dlouhé době někdo kdo napsal recenzi na nějaký nůžAdmire za mne Ok
To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Posláno:

Štamgast
Tak mě to nedalo, vytáhnul jsem mladýho Delicu, vyzkoušel vůle a v pohodě....pak jsem postupně od všech doma vybral pavouky, který se používaj často - teda kromě mojí Endury spíš jen na potraviny a všechny bez vůlí - tedy samozřejmě v mezích normy....téměř stav nových nožů...
Asi jsme měli kliku na kus.Happy

Dufek vložil tyto přílohy:
IMG_3540.JPG.jpg
IMG_3536.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Paolo.....asi tu došlu k malému nedorozumění a k nepochopení.... ale abys mi vykal o to fak nestojím Neutral
Posláno:
Pokročilý
Tak vše vyřešeno se Škrobákem po telefonu, celé to bylo jen nedorozumění které skončilo přátelským povídáním o nožích a pozváním k němu do dílny Happy

Moc děkuju Happy

Pavel

Posláno:

Štamgast
.......jo nekecá Laugh Laugh ...... taky jsem rád že se to vyjasnilo Ok .....kdyby tak všechny "spory" končily takhle, to by bylo na světě krásně Applause
díky
Gerd
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Díky za recenzi, je fajn, že se tu po čase zase něco objevilo Ok... Snad se časem přidám s něčím i já.

Ale k věci... Delica, zejména od chvíle, kdy se objevily barevné verze s vysokým plochým výbrusem, mě hodně láká. Jak jsem měl možnost poznat obdobné spyderkovské výbrusy na Para 2, Sage 2 nebo Dialexovi, musí se jim nechat, že řežou a krájí opravdu skvěle Admire. Což je u kapesního nože podle mě nejdůležitější věc. Takže tohle má Spyderco opravdu zmáknuté... Pominu tolikrát diskutovaný backlock (i fotky rozebraných Spyderec se hřbetní pojistkou, nad kterými jen kroutím hlavou) a spíš se zastavím nad tím poměrem délka čepele - délka rukojeti. To je hlavní nevýhoda Delicy. Prostě mít nůž, který v zavřeném stavu měří skoro 110 mm a do kapsy je vzhledem k designu široký, a který mi přitom nabídne jen 63 mm ostré čepele, no nevím, k tomu jsem se teda přesvědčit ještě nedokázal Confused. A když k tomu připočtu podle mě celkem vysokou cenu za "plasťáka" s nevyzpytatelnou pojistkou... Asi bych Delicu vzal jen z druhé ruky za podstatně nižší cenu, než na kolik vyjde nová. Nebo naopak něco připlatil a koupil v inzerci Sage 1, který má kvalitní linerlock, vypadá o dost líp a je z hodnotnějších materiálů, byť má stejně "dlouhou" čepel.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/26/2011
Jakožto taky majitel Delicy bych svou troškou do mlýna taky moh přispět. Delica byl můj první "dražší" nůž. Konkrétně u svojí jsem se zpracováním spokojen. Je pravda, že donedávna měla lehkou vůli proti backlocku, ale spravil jsem to chvilkou pilníčkování. Teď si dovolím říct, že je téměř bez vůle :) Takže já jsem s ní spokojenej, je to takovej elegantní prcek do obleku :)
In Omnia Paratus
WOSM member, Pack Rat #32 EDC: BM BC 092/500, Skeletool, Izula #22121
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Paolo:
Psal jsem Ti dva maily a bez odpovedi...pokud potrebujes neco zmenit, doplnit tak neni problem.
Carpe diem quam minimum credula postero
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum