ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Cold Steel versus Fällkniven – dva rovnocenní partneři Možnosti
Posláno:

Admin
Skupiny: Admin
Připojený: 7/16/2001
Automaticky založená diskuze k článku Cold Steel versus Fällkniven – dva rovnocenní partneři
.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/14/2005
Díky za hezké srovnání!

Jinak variabilitu nošení Fallknivenského koženého otevřeného pouzdra jsem u A1 celkem bez větších problémů vyřešil ke své spokojenosti teklok-em (někde jsem to tu už dával - tuším do vlákna o Fallknivenu).

Osobně bych si pak, čistě subjektivně, vybíral mezi zmíněnými noži asi takto:
1) RAT5 (z 1095)
2) S1
3) CS
4) F1
5) Kizlyar (sám ani nevím proč, ale tahle značka a její nože mi prostě nejsou moc sympatický)
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/26/2001
Diky za recenzi - srovnani.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/25/2007
zaujimave citanie! diky za vynalozene usilie...este by ma zaujimalo to kydexove puzdro na tu F1..ak by to nebolo moc na obtiaz, tak by nake foto bodlo..Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Ahoj chlapi,moc hezký čtení,takovejch článků kdyby bylo vícWink.Z těhle nožů se mě vždycky vzhledově (na fotkach)nejvíc líbil Hunter od CS.Ale nedávno jsem měl možnost si je ošahat v reálu pěkně u sebe a změnil jsem názor.Z těch tří testovaných bych volil určitě Fallkniven a vzhledem k tomu že mam A1 tak by to nejspíš byl F1.Hunter je určitě taky dobrej nůž,ale Fallkniven mě tak nějak víc sedl i když než jsem měl možnost si je vyzkoušet,byl jsem přesvědšenej o opaku.To je ale individuální.
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Fakt pěkný testík a srovnání! Dík!Happy
Jen kdyby na Knife bylo podobných článků více...Wink

EDIT: Teď jsem na to znovu mrknul a zjistil jsem, že mé přání je zcela shodné s Gerovým...Razz
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/27/2006
připojím se: hezký a dík. A osobně taky dávám přednost Fallknivenu, i když ten zmíněnej kizlyar (měl jsem v ruce sterch 2) taky není marnej
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Recenze se vám chlapi povedla, díky za ni! Já mám pro Fallkniven slabost, takže můj výběr by byl jasný. BTW: Z vlastní zkušenosti musím říct, že kombíčko A1 plus F1 je perfektní věc. F1 je super nůž, kterej toho hodně zastane, i když na to nevypadá. Měl bych sto chutí udělat na tohle kombíčko takovej bushcraft testík, ale to už by tady asi bylo trochu přeájedničkováno a přeefjedničkováno...

gorshi vložil tyto přílohy:
A1_F1.JPG.jpg
A1_F1_2.JPG.jpg

Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Štamgast
No,tak přesně o takové kombinaci(A1+F1), už nějakej ten den přemejšlim a jak se znám,tak na ní pravděpodobně časem dojde Happy.S tim testíkem je to dobrej nápad,podle mě,podobných objektivních článků nebude nikdy dost.Jak si spokojenej s černěnou verzí?voxmi:Abych řekl pravdu tak ten Kizyar mě taky mile překvapil,hlavně rukojeť,z mého pohledu velmi pohodlná.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
zajímavá konfrontace..velmi zdařilá! kyzliar štěrk mám v zavírací verzi a čas od času ho vozím jako vandrovní mesr..neměl jsi jeho pevnou verzi v Písku, Orme?Happy
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Gero napsal:
No,tak přesně o takové kombinaci(A1+F1), už nějakej ten den přemejšlim a jak se znám,tak na ní pravděpodobně časem dojde Happy.S tim testíkem je to dobrej nápad,podle mě,podobných objektivních článků nebude nikdy dost.Jak si spokojenej s černěnou verzí?voxmi:Abych řekl pravdu tak ten Kizyar mě taky mile překvapil,hlavně rukojeť,z mého pohledu velmi pohodlná.
Ty taky?A1 je moje oblíbená kudla která zastane markant prací se ctí a právě ta slabá místa by mohla vyplnit F1(nepočítám filetování-na to si dělám toho nešmukaLaugh )Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
želva:Orm je momentálně pracovně ve finsku,ale právě v Písku jsem toho Kizlyara omrknul a vlastně i ten tvůj zavírací,taky moc pěkná kudla,žádnej prcek.Ládes:Tak nějak bych si to taky představoval,asi už vim co si nadělim pod stromečekWink.
Posláno:

Štamgast
Gero: Nemám tu F1 zas až tak dlouho a nedělal jsem s ní žádné náročnější věci. Teflonový povrch se přesto odírá i při řezání. To jsem ovšem věděl už dopředu, že to tak bude, a nijak mi to nevadí. Určitě ale ten teflon zůstane na čepeli těsně u rukojeti, což je dobře. A1 mi v těchto místech v minulosti začala reznout. F1 můžu doporučit. Vypadá sice malá do ruky, ale když s ní člověk chvíli dělá, tak žádnej problém a je super.
Ládes: pohni s tím nešmukem! Už se na něj těším drahnou dobu Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Gero napsal:
želva:Orm je momentálně pracovně ve finsku,ale právě v Písku jsem toho Kizlyara omrknul a vlastně i ten tvůj zavírací,taky moc pěkná kudla,žádnej prcek.Ládes:Tak nějak bych si to taky představoval,asi už vim co si nadělim pod stromečekWink.

bylo tam tolik nožů že už ani nevim co jsem držel v ruceLaugh
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
želva napsal:
Gero napsal:

bylo tam tolik nožů že už ani nevim co jsem držel v ruceLaugh
No,jen jestli to bylo nožemaWink.gorshi:Do ruky je opravdu pohodová (F1)a ačkoliv nemam zrovna dětské dlaně,tak mě rukojeť nepřipadá malá,ale tak akorát v poměru k velikosti nože.Ona i ta černěná verze má svoje kouzlo,mam dojem že zrovna tu tvojí jsem měl možnost si pořádně prohlídnout Happy.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Zkusím jen tak letmo doplnit nějaké informace, které se tam nevešly, byly opomenuty apod. Pokud jde o černění Fallknivenu, mám jistou zkušenost s jinou A1, drží to tak nějak průměrně, ale ta VG10 se při troše péče celkem zdařile brání korozi. O bokách z 420 ani nemluvim.

Pokud jde o RAT5, je to fakt bomba nůž, jsem s ním opravdu hodně spokojenej. Proti S1 je dost "humpoláckej", díky o dost širší čepeli je taky tak nějak míň obratnej, ale líp se s ním krájí, právě díky šířce a plnýmu plochýmu brusu. Jen ten choil, ten mi tam vyloženě s**e. Někdo má choily rád kvůli úchopu na jemnější práce, ale RAT5 není zas tak velkej a ručka je tak dobře řešená, že kdyby bylo ostří až "do konce", určitě by se s ním jemnější práce nedělaly o nic hůř, než při chycení za choil. Prostě je tam podle mě na pytel a zkracuje zbytečně čepel. Jinak pouzdro u RATky je fakt pecka co do konstrukce a variability nošení.
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
gorshi napsal:

Ládes: pohni s tím nešmukem! Už se na něj těším drahnou dobu Laugh
Šak už je skoro hotovej....Happy Znáš to český přísloví:Kdo si počká.....Ten se načekáLaugh
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Ládes, Gero, jestli váháte nad F1, tak neváhejte. Mě tady ta recenze nažhavila, takže jsem vzal svoji F1, psa a vyrazil dnes dopoledne do lesa. S kudlou jsem si tam asi tři hoďky hrál - zkoušel jemnou práci i pořádnej zápřah. F1 všechno zvládla skvěle a když jsem skončil, tak pořád holila!!! Dominik tu kdysi psal, že je nejspokojenější uživatel tohoto nože v Evropě. Myslím, že se k jeho tvrzení asi brzy přopojím Wink .

gorshi vložil tyto přílohy:
Mech1.JPG.jpg
ŠtípláFuzzDetail.JPG.jpg
štípání3.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
gorshi napsal:
...Dominik tu kdysi psal, že je nejspokojenější uživatel tohoto nože v Evropě...

Zatím stále sem názor nezměnil, ale je pravda, že nás přibývá Wink .

Jinak abyste v tom kluci nebyli tak opuštěný, tak o tom kombíčku uvažuju od doby co mám F1. Laugh

Ale asi nakonec do sady zakoupím tenhle (uznávám, je o 10 mm kratší než A1):

Dominik vložil tyto přílohy:
2567.jpg

Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:

Štamgast
No, tak tenhle je nádhernej, to je bez debat. Z celý klasický série se mi NL3 líbí asi nejvíc. Je takovej, jak bych to řekl - vyváženej ve všech směrech. Tak pak přihoď nějaký obrázek, ať se taky pokocháme Happy .
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum