ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Bark River Knife And Tool - Natchez Rogue Bowie Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2005
Automaticky založená diskuze k recenzi Bark River Knife And Tool - Natchez Rogue Bowie
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
Perfektní recenze. Díky

Také jeden z nožů co jsou "v plánu". Wink
Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Držel jsem ho v ruce při příležitosti předání Naicheho..opravdu zajímavá kudla,velmi ostrá..tvar čepel mě naprosto dostal..Wink
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/24/2004
jo jo, recenze paradni. jak tady ty typy nozu moc nemusim, tak tendle me fakt dostal.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
O tomhle nozi vim ale vzdycky jsem ho prechazel jako nezajimavej az ty Tvoje fotky me dostaly. Je to krasna kudla. Diky za recenzi.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/14/2006
Takhle hezky napsaná recenze - to jsem si početl ! a fotky fakt super !
Ten nůž je taky paráda, a s tím Tvým futrálem ještě víc echt ! ! Shocked !
I pád na hubu je krokem vpřed!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
Gorshi, chci se zeptat, jak je na tom A2 s rezivostí u tohodle nože, dík.
Posláno:

Štamgast
Děkuju za pozitivní ohlasy. Jsem rád, že se nůž líbí. Je to fakt taková "jiná" kudla. Ten tvar čepele je jedinečnej, taky ta rakev. Moc dobře se s ní dělá. Člověk si na ten nůž akorát musí chvíli zvykat. Každou chybku jinak zaplatí. Já se říznul špičkou dvakrát pěkně hluboko, ale jen kvůli vlastní neopatrnosti. Jedinou slabinou je pouzdro, které je nic moc, ale BRKT teď chystají futrál nový, který už vypadá o dost lépe. Nůž je to všestrannej a patří k mým nejoblíbenějším kouskům. Rád bych časem pořídil ještě jeden Wink .

Co se týče A2. Jakmile se nůž začne používat, tak se na čepeli objeví mapky. Není to ale žádná tragédie, dodává to patinu. S rezem jsem žádný problém neměl, protože tu čepel vždycky utřu a průběžně "mastím" salámem Happy . Kdybych to ale nedělal tak lišku stopro chytat začne. Prostě trocha péče je nutná.
Já jsem byl na A2 hodně zvědavej, protože se obecně dost vychvaluje, jak je excelentní při práci se dřevem. A je to opravdu tak. Když jsem řezal jen dřevo, tak nůž vydržel ostrej hodně a hodně dlouho. BRKT má ocel taky dobře zpracovanou. Myslím, že z ní vytáhnou, co se dá.
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
Mám rád BRKT, zvlášť tyto 2 modely:

- Brkt Mini (na obrázku je to ten větší, pod ním je BRKT Micro)
- a právě Natchez Rogue Bowie

čekal jsem, že čepel navrhovali v nějakém modelovacím programu a že se jedná o dobře spočítanou "Hi-Tech" novinku, to že se jedná o návrh nože starý téměř 200 let by mně nenapadlo. Díky za pěknou recenzi

(P.S. ty dřevěné lžičky jsou od recenze k recenzi čím dál tím lepší a lepší Happy )

dmz vložil tyto přílohy:
BRKT.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
DMZ: Oni to s tou čepelí u Rogue asi trochu spočítané měli. Zapomněl jsem uvést, že to není úplně přesná replika, ale trochu změnšená, aby byl nůž kompaktnější a dal se lépe nosit atd. Ty původní kusy byly myslím kolem devíti až desíti palců, což je opravdu hodně.

Ty prckové z Canadian série jsou pěkný jako druhej nůž nebo EDC, jsou to ale opradu hodně malé kudly. Na obrázku se někdy zdají větší než ve skutečnosti.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Super recenze jako obvykle !! Kéž by všechny recenze byly takhle dělané. Fotky jsou taky moc hezké a co teprve ten futráek Happy.
O tomhle nožíku jsem nevěděl a jak jsem ho uviděl řek jsem si že musí být můj. Určitě si ho také pořídím.
Posláno:

Štamgast
Takhle bude vypadat nové pouzdro. Má tam díry na upevnění nějakého dalšého menšího nože.

gorshi vložil tyto přílohy:
Mikes_Rogue.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Tenhle nůž je podobný. Taky bych ho chtěl. Je trochu menší (6,5 palce) a má "kanadskou rukojeť".

Cabelastrip045.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/27/2006
Gorshi, díky za recenzi, pěkně napsaná a ... ten nůž je fakt dobrej, před nějakou dobou jsem s ním měl tu "čest" Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2006
Perfektní nůž+ pouzdro. A2 je už podle složení pořádnej držák.

Složení A2:
Carbon 1.00%
Mangan 0.85%
Silicon 0.35%
Chrom 5.25%
Molybden 1.10%
Vanad 0.25%
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Byl jsem pár dní mimo internet,takže po "otevření knajfu"příjemné překvapeníHappy.Gorshi,tuhle recenzi si už předesílal,takže sem se na ní nějakej ten pátek už těšil a opět moc pěkný čtení.Nůž je to bezpochyby moc hezkej a osobitej,tloušťku čepele 5,5 mm vidim jako optimální,na odolnosti neztratí a řeže jak ďasWink.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2006
Ahoj, přestože už bylo vše řečeno - perfektní recenze, pro mě překvapení stran informací o sekání, řekl bych, že to bude horší, ale to spíš opravdu zavádí tvar čepele, tento nůž jsem nikdy - Angry - v ruce neměl! Díky!!!
"Tak jako všechny cesty vedou do Říma....někdy i všechny snahy vedou do prdele...."
Luděk
Posláno:

Štamgast
Díky ještě jednou! Co se týče toho sekání. Tak jsem zprvu taky koukal jako tele, když nůž šmikal vršky padlých borovic jako máslo. Je to hodně měkké dřevo, ale stejně... S žádnou jinou kudlou se mi zatím něco podobného nepovedlo.
Posláno:

Štamgast
Udělal jsem si ještě jeden futrál na Rogue. Jen jednoduchá kapsa - nosí se šikmo na opasku. Nahoru jsem dal takový jakoby zdrhovadlo s parohatym knoflíkem, aby nůž byl trochu víc jištěnej. K micartě to moc nepasuje, ale je to s výhledem do budoucna. Intenzivně totiž přemýšlím o výměně rukojeti za něco přírodního.

RogueNewSheath.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/25/2007
majitel je asi stastny to clovek a pekna fotka...Wink

traffic_juzz vložil tyto přílohy:
bark.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest