ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Matův velký-malý zavírák Možnosti
Posláno:

Admin
Skupiny: Admin
Připojený: 7/16/2001
Automaticky založená diskuze k recenzi Matův velký-malý zavírák
.
Mat
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/3/2006
Jako první chci poděkovat Tomášovi, že vyhověl mé probě o napsání nezaujateho testíku na můj nožík. Takže Tome..."děkuji" .
Na všechny Vaše dotazy, se pokusím co nejdříve odpovědět.
S pozdravem Martin.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Mně se ta kudla moc líbí. Při pohledu z boku otevřeného nože naprosto čisté linie, praktično, účelno. Dlouho se mi s pohledu užitné hodnoty nic tak nelíbilo. G.Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Recenze pěkná,objektivní,i nožík se mě líbí,na popsané účely bude ideální.Tome díkes.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
Nozik super, typický Mat uz som si ho nakreslil na vykres, len pre moje potesenie, myslym ze na prvy pohlad posoby maly, ale je to celkom kus....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Mě se Matovy zavíráky zpočátku moc nelíbily. V poslední době ale zamakal na vzhledu, ladnosti, upustil od přílišných zvláštností a začal používat pro mě přijatelné materiály. Nesnáším umělé, typu corian apod. Takže abych to shrnul - líbí se mi, je to neotřelé, jiné, naprosto oceňuji originálnost - Mat je prostě svůj. Něco bych tvarově trochu pozměnil - někde, prodloužil čepel ... no já jiný nebudu Happy
Představte si super damašek a mrožovinu - jejda ....

Připomínka k recenzi, která je pěkně napsaná a nafocená - nevidím nikde zavírák zavřený ...
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/1/2007
Pěknej nůž, líbí se mi ............... a při pohledu na ty fotky z recenze jsem dostal děsnou chuť na čabajku Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Ormovo testy, to je velká noblesa. Čabajkovej tvoří s olivovým a paštikovým harmonickej celekHappy . Jinak moc pěkně napsaná recenze, mám pocit, že o tom noži vím opravdu všechno podstatné a že jsem schopen si udělat reálný obrázek o něm. A nůž samotný, ikdyž jsem ho měl v ruce jen "letmo" na pár minut, působí solidním dojmem a do ruky padne jak prdel na hrnec.
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
Zavíráky od Mata mám rád. Co se recenze týče, nevím, zda je úplně vhodné odhadovat vkus ostatních - tedy cílovku Happy (to bych si "nelajsnul"), stejně jako záležitosti týkající se "cenové politky". Nebýt motýlkář, byl bych "v klubu" uživatelů, protože většina zavíráku jsou pro mě malé, titěrné, špatně se držící a nepraktické "záležitosti".
P.S.nekoupil bych si nůž s otvírákem na pivo Happy , ani virtuálně-pomocným ... (a je fakt, že schází fotka zavřeného nože)
Posláno:

Pokročilý
fogl napsal:
při pohledu na ty fotky z recenze jsem dostal děsnou chuť na čabajku Happy

A taky jsem si hned ráno jednu Csabai pusztakolbasz csipos koupil a udělal na ní "čabajkovej test" kuchyňským Wüsthofem Wink
Posláno:

Pokročilý
dmz napsal:
(a je fakt, že schází fotka zavřeného nože)

Souhlasím a možná ještě fotku otevřeného/zavřeného z vrchu a zespodu, aby ho člověk viděl ze všech stran.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Ona by pak ta recenze byla spíš obrázkový "seriál".Podle mě nebude problém,aby Mat nějaké ty "chybějící"fotky hodil sem na vlákno,jestli teda ten nožík ještě máWink.
Posláno:

Pokročilý
Gero napsal:
Ona by pak ta recenze byla spíš obrázkový "seriál".

to by nevadilo, ta recenze je dobrá a člověk si udělá představu co od toho nože může očekávat a z víc fotek by to "zvizualizovalo"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Ahoj kluci díky za ohlasy máte naprostou pravdu v tom, že chybí fotka zavřeného nože, omlouvám se, Mat ji sem snad doplní. Jinak ten nůž skutečně vyvolává buď frenetické nadšení nebo nezájem, takže je zajisté "KUS" (ne každému se líbí). Dovedu si představit, že v oblasti s tradicí Laguiole by vzbudil určitě emoce ještě výraznější, ať pozitivní či negativní.

4dmz: máš pravdu, že odhadovat většinový (ne)vkus jest troufalostí přímo nehoráznou, leč my sloupkaři tvoříce veřejné mínění se jí dopouštíme často, a s radostí či potměšilostí sobě vlastní Wink Až se rozhodnu zvýšit prodejnost kreacím Gill Hibena, podbídnu se pro změnu i menšině.

Všechny příznivce čabajkového testu zdravím a přeji dlouhá léta!!!
...bez komentáře...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2004
Tvoje zavíráky se mi taky začínají čím dál víc líbit. Rád bych si jej někdy osahal...Nebudeš v Ostravě?
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
Pokud je to, Zrzavý Orme, deformace z povolání (pakliže tomu tak skutečně je Happy ), jedná o "svatou" nemoc, která přijde - a neodejde. Mám ji taky ...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/2/2007
Fascinují mne nepřeplácané a jednoduché tvary.Tak nějak si představuju selský nůž.
Mate, pokud protáhneš čepele, kudličky se mi budou líbit ještě více.Ahoj.Happy
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
No né, páni, nečekal jsem takovej ohlas.
Nožík mám, je totiž dělanej pro mou ženu (jak krásně to slovíčko zní Happy )
Fotky mohu dodat, dejte mi jen čas.
Protáhnout čepel mohu (jsem tvůrce) ale pak se zákonitě protáhne i rukojeť a a já chtěl taky nějakej malej nožík Happy a né XXXL Happy Ale asi to časem skusím.
Aj, jaj, Corian....Já vím Peťo, je to hrozně moc a tom co kdo má rád. Plánuju, respektive už jsem začal s výrobou, ale snad tě uklidní to, že budu dělat na jednu čepel s pojistkou dvě střenky (dřevěné a z Corianu) pak se jen přehodí podle nálady. Chci to vidět na živo a pak je to do mé soukromé sbírky Happy Tak mi zachovej prosím přízeň Happy Sám víš, že já dřevíčko moc miluju.
V Ostarvě bohužel nebudu, ve čtvrtek čekáme přírůstek do rodiny.

Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Lodivod napsal:
Fascinují mne nepřeplácané a jednoduché tvary.

Zlatá slova! Možná to byl důvod, proč jsem fotil kudlu jen otevřenou, protože má v tom stavu jednoduchou krásnou ladnou linii. Mate nenech se oblbovat, dneska se tady na foru vytváří dojem, že kdo nedělá niklové damašky splácané s mamutem, ironwoodem, žirafí kostí a bůhvíčím jiným, je úplně out, ale soudím (dmz Wink) že většinový vkus se na takovou kreaci podívá, pokývá posmutněle hlavou nad pěticifernou sumou, a v klidu si odejde koupit něco jednoduššího, praktičtějšího a levnějšího - když to bude myslivec, tak skončí u AK5 Petra Pokorného za dva a půl, když to bude hejtman (třeba kozel zahradník), tak u malýho švýcara za litr, a když bezejmenný fanda, tak třeba u CRKTéčka.

Zase jsem se o víkendu "školil" u lovců a zas mě převálcovala jednoduchost skupinového uvažování (zkušenost, tradice, kolegialita) v kombinaci se soutěží o výhodnější koupi.
...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Hmm, Orme, tohoto dojmu jsem si nevšimnul, skoro abych se styděl, že takový nože vyrábím. Vyrábíme ale nože i levnější - na zakázku téměř z čehokoliv - ceny asi od 3000,-. Na výstavy ale děláme to nejlepší, co umíme (od toho je to taky výstava a ne trhy - tak to cítím) a věř tomu, že ty nože prodáme, na rozdíl od nerezových, které budeme vozit jako blbani, protože pro běžného uživatele je většinou právě i těch 3000,- moc a za míň to dělat nebudeme, to už můžu chodit do kolbenky. Fandím každému, kdo dělá tuhle práci poctivě a bez ojebávání a je mi vcelku jedno, co kdo dělá. Když se mi to nelíbí nebo nijak nenadchne, držím hobu, když jo - pochválím.
Asi namítneš, žes nemyslel třeba zrovna mě, ale tak nějak se mě to týká a já bez emocí reaguji.
Nožíř nemusí být nutně švec či jiný řemeslník vyrábějící věci denní potřeby a nemůsí dělat co nejlevněji a pro masy, sám bych tu naši činnost nazval umělecké nožířství a vzhledem k zájmu o naše výtvory to může takto fungovat.
Nikdy jsem nesnižoval žádnému nože, maximálně jsem na rovinu řekl, že se mi nelíbí - mě! A to, že jsem Matovi nakonec pochval napsal, že být to ze super damašku a třeba mrožoviny - že by se mi to líbilo - no nebylo by to pěkné? Nemusí to být přece nutné levné a dostupné, to jsem nějak nepochopil, optimální by bylo mít několik variant a vyhovět všem ...
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum